Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 16:11:25
|
|
|
|
upgrade011
|
IZVORNA PORUKA: bebablue Kako ste koristili sirup? U istom danu i sirup i espumisan? 1 kasicica ili u vise doza? Pre svakog jela sirup a posle jela Espumisan, po jedna mala silikonska kasicica (ne bas puna do vrha) od oba leka. Koliko puta jede toliko puta smo mu davali ovu kombinaciju lekova koja se pokazala kao efikasna. Tada je jeo i po 8-9 puta u 24 casa. I cim pocnu bolovi opet kasicica Espumisana... Taj lek je pio nekad i po 10-15 puta dnevno. Cim mu sidje u zeludac, za par minuta otprilike , prestajao je da place. Dok smo mu davali sirup u mleku ili pre jela nije delovalo Ko bi ga znao...Koliko sam videla svakom je pomogla neka druga kombinacija lekova/cajeva.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 16:42:29
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Dala sam joj danas oko pola 4 pre obroka 15 kapi na kasicicu i iscedila malo svog mleka, popila je mada je malo izbacila, medjutim ne vidim da pomaze. Jela je i ne spava, ne place nego kenjka i malo se grci. Ne znam, mozda da probam sledeci put nakon jela, kad krenu grcevi. Medjutim, primetila sam da cim je stavim da sisa popodne ona krene da se grci (doduse tad najefikasnije sisa, jer joj grcevi ne daju da zaspi :-) ), tako da nema pravila.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 17:10:08
|
|
|
|
dijana1*
|
Trudnicica83 a jel masiras stmacic? Grcevi moraju biti dok se creva ne formiraju lepo, samo se mogu ublaziti. Ma ti grcevi su muka ziva, Vuk je druga beba od kada su prosli grcici. Nadam se da ce i vama uskoro proci da se bebica ne muci a i mama
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 17:11:58
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Pocela sam da joj masiram stomacic kad je presvlacim, videcemo sta ce da nam pomogne...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 17:12:25
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: upgrade011 IZVORNA PORUKA: bebablue Kako ste koristili sirup? U istom danu i sirup i espumisan? 1 kasicica ili u vise doza? Pre svakog jela sirup a posle jela Espumisan, po jedna mala silikonska kasicica (ne bas puna do vrha) od oba leka. Koliko puta jede toliko puta smo mu davali ovu kombinaciju lekova koja se pokazala kao efikasna. Tada je jeo i po 8-9 puta u 24 casa. I cim pocnu bolovi opet kasicica Espumisana... Taj lek je pio nekad i po 10-15 puta dnevno. Cim mu sidje u zeludac, za par minuta otprilike , prestajao je da place. Dok smo mu davali sirup u mleku ili pre jela nije delovalo Ko bi ga znao...Koliko sam videla svakom je pomogla neka druga kombinacija lekova/cajeva. Ja mislim da je ovo bas mnogo sto ste vi davali. Nama u apoteci su rekli siruo 0.5 ml DNEVNO a espumisan 25 kapi DNEVNO
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 23:12:04
|
|
|
|
goda
|
Anastasiju su prestali grčići ima mesec dana samo joj je ostala navika da se budi ujutru oko 5h jer je u tom periodu imala baš jake grčeve i ja je svako jutro stavim kod mene u krevet jer bude budna bar pola sata,smeši se guči,onda najednom zaspi. Pila je samo bibilibi čaj i to baš kad zagusti (ujutru u 5 h) inače bi ga pljunula obavezno.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 23:14:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Stigao mi je Plantex jutros, zvonio poštar, kazao mi na interfon da ima pošiljku za mene, da će ubaciti u sanduče. Posle pola sata pojavljuje se moj deda koji je zadužen za poštansko sanduče (duga i trenuno nebitna priča), i kaže da je izgubo ključ od mog sandučeta. Sada Plantex stoji u sandučetu na 100 stepeni, a ja se pitam, može li mu biti šta dok sutra ne nađem nekoga da promeni bravu na sandučetu?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 23:18:50
|
|
|
|
goda
|
Ne verujem da će mu šta biti i onako se razmućuje u toploj vodi. Meni plantex ništa nije pomogao a mojoj drugaricije bio super.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 23:20:13
|
|
|
|
Anoniman
|
I Luki je bio pomogao, jedino on, baš sam se pomučila da ga nađem jer ga nema nigde sem u Nišu, i eto sada malera.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 23:25:40
|
|
|
|
goda
|
Kako nema,kod nas ga ima u svakoj apoteci i najjevtiniji je od svih,0.45 KM ili po vašem oko 23 din. kesica. Ko ga proizvodi,ne sećam se ??
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 23:29:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Slovenci, nisam sigurna ko, u sandućetu je. Čak sam i Guppy molila poslednji put kad je dolazila iz Slo da mi donese i kod njih u apotekama nije bilo. A u Srb je valjda prestao da se uvozi jer je krenula domaća proizvodnja PlantAksa, koji je kao isti kao PlantEks, ali kažu žen da nije ni prineti. Inače, kesica Planteksa u Nišu košta 46din.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 23:32:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao , žene , pratim vas iz teme u temu , i sve kontam : jao , ko će sve ovo popamtiti , mislim - sve ove savete , i pravilno odreagovati u određenom momentu , kad zatreba bebici ? Zaista ima milon stvari , milion "caka" ... Valjda i ja "pohvatam" sve ...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 23:33:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Naravno da hoćeš, sve je to majka priroda uredila...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2010 23:38:34
|
|
|
|
goda
|
bibaMIro kad zatreba trk na RR pa se podseti,ne dao Bog da nemaš vremena da bude tekva žurba.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.8.2010 11:36:39
|
|
|
|
Snelle
|
Bubo, i ja sam razmišljala isto tako kao ti. Ali to ti se čini zato što si sad usredsredjena na trudnoću, i imaš milion pitanja u vezi sa njom, pa ne možeš da pamtiš i sve ono što je vezano za odgoj deteta. Videćeš, držaćeš sve u malom prstu čim se porodiš
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2010 11:24:41
|
|
|
|
sanja1
|
Drage mame, pokusavala sam da nadjem odgovore na svoja pitanja na internetu ali sve mi je nekako zbrda-zdola, tako da moram ovako da postavim direktno pitanje. Unaprijed se izvinjavam ako opet nacinjem temu koja je vec bila, ali stvarno mi treba pomoc. Moja Marija se rodila prije 15. dana i odmah na samom startu zacepila mi se dojka tako da smo pokusavali na sve nacine da je odcepimo. Nista nije uspjelo dok nismo kupili elektricnu Avantovu pumpicu i tako odcepili prolaz mlijeku. Medjutim, Mariju nikako nisam uspjela da naviknem da lijepo doji (ona obuhvati samo bradavicu i sise) i ubrzo sam primijetila da je poslije svakog podoja ona gladna. Uvela sam Bebilak adaptirano mlijeko dok moje ne krene i ona bi uvijek popila gotovo 30 ml tog mlijeka nakon dojenja. I onda sam primijetila da je moga mlijeka iz dana u dan sve manje i manje, pila sam cajeve, sokove, supice, pivu, Hipov caj za nadolazenje mlijeka ali dojke mi nikada nisu bile pune i cvrste kao sto mi je bio slucaj sa prvim djetetom. Nakon samo sat do sat ipo beba bi se budila gladna nakon dojenja a meni mlijeko do tada nije nadoslo i morala sam sve vise i vise da uvodim flasicu. Za ovaj problem je pitanje-kako pospjesiti nadolazenje mlijeka? Napominjem da sam bebu stavljala da doji kada god bi se probudila i bila gladna, ali nakon pola sata dojenja i jedne i druge dojke, ona bi se unervozila jer je bila gladna. Tada bi popila flasicu, sada vec 60 ml i tada bi se umirila i zaspala. Nas drugi problem su grcevi koji su se pojavili prije dva dana. I to su oni grcevi koji se javljaju nakon svakog obroka. Cini mi se da bi mi bilo lakse da su u pitanju grcevi koji traju 3-4 sata i onda prestanu, ali ovi koji se pojavljuju nakon svakog obroka su iyludjujuci. Bebu uvijek drzimo da podrigne poslije obroka, ali to ne pokazuje nikakve rezultate. Uzeli smo smo joj Espumisan kapi koje koristimo pri svakom obroku ali nekako nemam osjecaj da joj pomazu. Od njih dobije malo vjetrova, malo joj je lakse, ali i kada dobije stolicu grcevi ne prestaju. Jos da dodam da smo sa Bebilaka presli na Aptamil adaptirano mlijeko malo prije pojave grceva, jer je ono kao najbolje i sa njim je pojava grceva kod beba manja. Imate li ikakav lijek protiv grceva, trebam li se vratiti na Bebilak hranu i ujedno pomozite bilo kakvim savjetom. HELP Ocajna mama
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2010 11:31:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo koristili Bebelak, i nisam menjala. Tada, pre 4 godine kada se Luka rodio, nisam o ovakvim stvarima čitala na netu, iskreno, nisam ni razmišljala da menjam ad mleko i da na taj način regulišem grčeve. Espumisan sam dala samo jednom, ne da nisam imala utisak da nije pomogao, nego je pogoršao stvar, ali dosta mama ovde piše da je njima pomogao, tako da univerzalni lek za grčeve ne postoji, morate sami otkriti šta je to što vašoj bebi pomaže. Mom detetu je pomogao Plantex čaj (Slovenački). Što se tiče dojenja, evo par temica: Kako povećati količinu mleka KLIK OVDE Dojenje - vaše iskustvo KLIK OVDE
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2010 11:38:52
|
|
|
|
Lu
|
Jos da dodam da smo sa Bebilaka presli na Aptamil adaptirano mlijeko malo prije pojave grceva A zašto Sanja? Ako je sve bilo u redu, osim što ti je nedostajalo mlijeka pa ste prešli na ad?
< Poruku je uredio Lu RR -- 2.9.2010 11:39:51 >
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2010 11:42:40
|
|
|
|
sanja1
|
Presli smo na Aptamil iz razloga sto su mi druge mame savjetovale da je Aptamil najbolje adaptirano mlijeko za bebe i da je uz njega pojava grceva jako mala. Mislite li da sam time pospjesila pojavu grceva? Da li bi bilo pametno vratiti se na Bebilak ili nastaviti sa Aptamilom?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2010 11:43:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Da... i ja čitam svuda po forumu sada, žene pišu o nekim ad mlekima (oh Bože jel to množina reči MLEKO ), sve nešto specijalno, a niko više ne pominje Bebelac... ZAŠTO?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2010 11:45:25
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: sanja1 Mislite li da sam time pospjesila pojavu grceva? Ne verujem. Grčevi bi se javili svakako (moja pretpostavka). Ko zna, možda bi na Bebelac-u bili još gori? Možda ne bi? IZVORNA PORUKA: sanja1 Da li bi bilo pametno vratiti se na Bebilak ili nastaviti sa Aptamilom? Hmmm, htela sam prvo da napišem da se vratite na Bebelac, ali sam odustala, jer... ustvari nemam pojma dal bih ja to uradila.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2010 11:49:16
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: sanja1 Presli smo na Aptamil iz razloga sto su mi druge mame savjetovale da je Aptamil najbolje adaptirano mlijeko za bebe i da je uz njega pojava grceva jako mala. Mislite li da sam time pospjesila pojavu grceva? Da li bi bilo pametno vratiti se na Bebilak ili nastaviti sa Aptamilom? Ja sam mišljenja da dobre stvari ne treba mijenjati, a pogotovo ne experimentirati na bebama. Ne postoji najbolje AD mlijeko, najbolje pelene,šampon itd... Ja što sam prvo počela koristiti za svoju bebu, nije bilo reakcija i ništa nisam promijenila. Ako je vašoj bebi odgovarao bebelak mislim da niste trebali mijenjati, isto tako ne znači da on odgovara svakoj drugoj bebi. Ja ne želim da kažem, vratite se na bebelac ali razmislite o tome kako i kad su nastupili grčevi. Za grčeve nekim bebama pomaže i čaj od kima
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2010 11:54:08
|
|
|
|
sanja1
|
Stvarno vise ne znam sta da radim! Sa prvim djetetom nisam imala apsolutno nikakvih problema, mlijeka sam imala na izvoz, divno je spavao, jos divnije naredovao, nije bilo grceva...ma bio je beba za pozeliti. Sada se uopste ne snalazim u ovoj situaciji. Mislila sam da mlijeka uvijek ima i da ne moze nedostajati bebi, da svaka beba zna pravilno dojiti, da se i ti grcevi javljaju samo ponekoj bebi.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2010 11:57:03
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: sanja1 Mislila sam da mlijeka uvijek ima i da ne moze nedostajati bebi, da svaka beba zna pravilno dojiti, da se i ti grcevi javljaju samo ponekoj bebi. Draga Sanja, većina nas je tako mislila
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2010 12:06:35
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Ja sam mišljenja da dobre stvari ne treba mijenjati, a pogotovo ne experimentirati na bebama. Ne postoji najbolje AD mlijeko, najbolje pelene,šampon itd... Ja što sam prvo počela koristiti za svoju bebu, nije bilo reakcija i ništa nisam promijenila. Ako je vašoj bebi odgovarao bebelak mislim da niste trebali mijenjati, isto tako ne znači da on odgovara svakoj drugoj bebi. Ja ne želim da kažem, vratite se na bebelac ali razmislite o tome kako i kad su nastupili grčevi. Za grčeve nekim bebama pomaže i čaj od kima Potpisujem. Konačna odluka je na vama sanja... To je kao kada kažu "Ne davati ništa za temperaturu dok temperatura nije 38,5." Ja sam to probala i kod mog deteta to nikako ne ide, jer kada ima 38,5, za 15 min ima 39,5 i lek ne stiže da deluje... ali to je onaj deo da je svaka beba drugačija (pa i sami kažete da vam se deca razlikuju), da morate da nađete ono što vašoj bebi odgovara.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.