|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
23.7.2010 10:39:19   
mihi
Jeco ja sam dojila obojicu dva meseca, Niloš posle izlaska iz bolnice više nije hteo da sisa, ali meni intimno je dojenje horor mnogo mi je lakše flašica, možda to nekom ide od ruzke meni ne. Ali dva meseca sam se trudila i imala jako malo mleka.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 526
23.7.2010 10:40:12   
minavb
Joj kakve su mi sad grudiuser posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 527
23.7.2010 10:40:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

ali meni intimno je dojenje horor mnogo mi je lakše flašica, možda to nekom ide od ruzke meni ne.

To kažem. Moj osnovni problem je što sisa nema mericu! user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 528
23.7.2010 10:41:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

To se sve sredi, samo treba vremena. A ako se ne sredi, odeš da ti ih dignu, i ćao!

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 529
23.7.2010 10:42:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Ti nisi. Ti si želela da dojiš ali si bila sprečena, ko što rekoh. Ja samo "osudjujem" žene koje ne žele da doje jer su sebične po mom mišljenju. Tu čak ni Tashu ne ubrajam jer ona ipak doji, ali ja imam drugarice koje nisu želele da doje jer im se menja oblik grudi, jer ih boli i sl...aman rodila si dete i sve dok ono hoće da sisa, a priroda ti to dozvoljava i sve dok to ima neki smisao (znači bar godinu, a max 2, kako kažu psiholozi) ja sam za to.

sve se slazem i potpisujem.
i ja znam neke takve.
naravno, kad neko ne moze, to je druga stvar.
ja sam pocela bas da uzivam u dojenju
promenila sam misljenje i o dojenju na javnom mestu...boli me uvo, mrzi me da se izmlazam...off topic

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 530
23.7.2010 10:42:58   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: Tashke

To se sve sredi, samo treba vremena. A ako se ne sredi, odeš da ti ih dignu, i ćao!

user posted image  ja to planiram kad izdradjam svoje user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 531
23.7.2010 10:43:39   
Snelle

IZVORNA PORUKA: Snelle

ja nisam neki pristalica dojenja

Zašto?!

Nisam protiv, dojila sam i Luku, dojiću i ovo, ali mi je bilo mnogo praktičnije na flašicu.

Uh, koliko sam puta za ova dva meseca kad bih se probudila u sred noći da podojim dete i kada su mi se oči zatvarale od umora pomislila: "Zamisli da sad moram da joj spremam mleko, pa grejem, pa hranim..". Ovako samo siku u usta, a ja pored nje spavam user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 532
23.7.2010 10:43:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

user posted image  ja to planiram kad izdradjam svoje user posted image

I ja! user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 533
23.7.2010 10:45:51   
Anoniman

ja nisam neki pristalica dojenja

Zašto?!

Nisam protiv, dojila sam i Luku, dojiću i ovo, ali mi je bilo mnogo praktičnije na flašicu.

Uh, koliko sam puta za ova dva meseca kad bih se probudila u sred noći da podojim dete i kada su mi se oči zatvarale od umora pomislila: "Zamisli da sad moram da joj spremam mleko, pa grejem, pa hranim..". Ovako samo siku u usta, a ja pored nje spavam user posted image

Da... navikneš, i to ide posle brzo, u termosu držiš vodu koja je adekvatne temp, žmureći ubaciš prah i flašicu, sipaš vodu, mućkaš na putu ka spavaćoj sobi... ma minut! I beba spava! A kada dojiš... beba možda spava, a možda za pola sata traži opet da sisa. To je meni bilo... user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 534
23.7.2010 10:49:42   
mihi
Ja ne znam moje su grudi 4, ništa ali ništa se nisu promenili ni prvi ni drugi put, ne znam šta bi bilo da su duže sisali.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 535
23.7.2010 11:00:57   
minavb
Jos ovo i necu vise da off-ujem.
Meni je lako da smuckam mleko u bilo koje doba dana ili noci, smaralo me sterilisanje iskuvavanjem i odlaganje flasica. Juce stigao sterilizator i sad mi je lakse.
I ja planiram da rekonstruisem grudi jednog dana, samo prvo da vidim hocu li radjati, i nadam se, dojiti jos jedno dete.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 536
5.8.2010 22:35:36   
Zoka81
I moj mali ima grceve pa ga po ceo dan nosam samo jer se samo tako nekako umiri. Bili smo vec par puta kod dr zbog toga ali sve sto smo dobili nije nista pomoglo, dr kaze to ce proci samo od sebe a ja ne mogu da ga gledam kako se muci i cekam da dodje taj dan kada ce samo od sebe otici. Bas je tesko to. Probala sam neke cajeve sa kimom i sl pa kapi sab simplex i neke cepice za guzu i nisam primetila da mu je od necega bilo bolje, jedino kad nije mogao da kaki pomogli su ti cepici.
Mama mi je tu sada da mi pomogne malo inace ne znam kako bi ja to sve sama, mali place i ja sa njim!!!!
Mama kaze da je caj od kamilice dobar ako se zasladi za to i davala sam mu i mogu reci da je prduckao vise i imao redovniju stolicu ali ja sad opet ne znam koliko cesto smem da mu dajem to posto ima secera u unutra.
Bas je tuzno ovo, ne znam kako cu ja ako ti grcevi stvarno traju 3 meseca kao sto je dr rekao.user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 537
26.8.2010 9:51:17   
Anoniman
Mod mi je posala slovenački Plantex juče (ostalo joj par kesica), i danas je drugarica kupila još par kesica meni i sebi. Da znate da ga ima u Nišu. 

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 538
26.8.2010 22:01:04   
Iwana87
Probaj nursy obavezno,iz iskustva vecine a i mog licno pomaze.A sa secerom se nebih igrala,mada se nekad davao,tj sa njim se vodica zasladjivala,ako nista drugo onda uzmi braon secer nemoj obican.A protiv grceva provereno mada mi je bilo smesno radi fen.Mi smo te mukice prosli,i jako mi je zao kad cujem sad da se muci neko ali stvarno neznam kako drugacije da ti pomognem.

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 539
27.8.2010 5:06:01   
Verus
Probajte: izbaciti mleko, sladoled, sireve i jogurt na nekoliko dana idealno 2 nedelje i nastavite da dojite bebu.  Vecini ce grcevi skroz prestati.user posted image Naravno, ko je spreman da se toliko zrtvuje, a nije tako tesko!

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 540
27.8.2010 6:53:55   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Probajte: izbaciti mleko, sladoled, sireve i jogurt na nekoliko dana idealno 2 nedelje i nastavite da dojite bebu.  Vecini ce grcevi skroz prestati.user posted image Naravno, ko je spreman da se toliko zrtvuje, a nije tako tesko!

Uh samo kada se setim grcica user posted image
Ovo je i meni dr. rekao dok je beba imala grceve i dok sam dojila.
Koristili smo sirup Nursy ali nama nije nista pomogao mozda samo malo u trenutku.
Pomogao nam je caj od kima svaki dan po malo i espumisan kapi, i naravno redovno masiranje stomacica.
Svaki put se isprducka i kaki.
Grcici su prosli skoro sa 2.5 meseca.
A sto se tice secera sme da se da tri dana za redom i vise ne.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 541
27.8.2010 11:10:52   
Trudnicica83
Juce sam prvi put dala bebi Espumisan kapi (stavila sam u flasicu sa mlekom 25 kapi - dojim je inace, ali moram i da je dohranjujem Aptamilom) i cini mi se niti je pomoglo niti je odmoglo, jedino sto nocas celu noc nije htela da jede dohranu. Sisa ok i onda zaspi na sisi, ali ne popije ni 10 g iz flasice. Da li je moguce da joj se od kapi ogadilo mleko iz dohrane pa odbija?
Nocas u 5 sam imala dosta mleka, pa je mozda bilo dovoljno, ali od jutros se jos dva puta budila i htela da jede, sisala a onda flasicu ni da pipne.
Sta da radim? Da li da joj i dalje dajem Espumisan (mislila sam da joj popodne eventualno stavim 15 kapi da proobam) ili ne? Trebalo bi da mi sutra stignu Sab simpleks kapi, pa cu preci na njih, ako se ovo nastavi.
Da li je neka mama imala slicna iskustva?

P.S. Beba mi ima 23 dana a patronazna nam je rekla da moze da pije Espumisan kad napuni 3 nedelje. A grcice ima od 13.dana.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 542
27.8.2010 11:19:14   
Jele
Ja se nešto sećam da smo mi Urošu Espumisan kapi stavljali u kašičicu, ja dodala malo svoj mleka i tako mu odjednom davali, tako mi je i patronažna rekla, nismo ih toliko razređivali u flašici, ko zna kada bi i da li on to popio uopšte...

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 543
27.8.2010 11:44:39   
Trudnicica83
A da li se secas koliko ste kapi stavljali?
Probacu i ovo, deluje efikasnije, jer stvarno Lana ne popije celu flasicu, a samim tim ni sve kapi...

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 544
27.8.2010 11:50:58   
Jele
IZVORNA PORUKA: Trudnicica83

A da li se secas koliko ste kapi stavljali?
Probacu i ovo, deluje efikasnije, jer stvarno Lana ne popije celu flasicu, a samim tim ni sve kapi...

Joj, mi smo pratili uputstvo, mislim do 23 ili 25 kapi odjednom, trebalo bi da piše u uputstvu i ima tačno određeno koliko puta dnevno tako može, trebalo bi da piše u uputstvu...

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 545
27.8.2010 12:26:59   
dijana1*
Ja sam mu davala uvece pre obroka 15 kapi na kasicicu i ujutro pre obroka 10 kapi na kasicicu, i nama je mnogo pomoglo i nisam mesala sa mlekom. Samo kada dajem D3 kapi onda stavim malo i mleka.
Ali svaka beba drugacije reaguje nekome je sirup Nursy odlican a nama nije nista pomogao.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 546
27.8.2010 12:43:18   
upgrade011
Espumisan se prema uputstvu daje u dozi od maksimalno 25 kapi pre ili posle hranjenja, dakle koliko hranjenja toliko i doza. U uputstvu nema nekog ogranicenja za maksimalnu dnevnu kolicinu.

Mi smo isprobali razne varijante (pre jela, posle, u mleku) i najbolje je delovalo kada mu damo kapi posle jela (25 kapi sto je jedna puna mala silikonska kasicica) i odmah cim pocne da place od bolova sto je bilo redovno oko sat vremena posle jela. Desavalo se da popije i 2 doze izmedju dva obroka ali retko. To je delovalo user posted image Kako popije kapi, place jos oko minut-dva i zaspi. Cak mislim da je ona doza neposredno posle jela bila beskorisna. Doza kad pocnu grcevi je uvek delovala.

Za bolove u donjem stomaku (gasove) koje je imao i plakao kad prducka, pomogao nam je Nurse Harvey sirup. Davali smo mu po jednu malu kasicicu pre svakog jela. Sad ima 3 meseca i pre 2 nedelje je prestao da koristi i Espumisan i sirup.   

Jos da dodam - sirup je delovao tek posle dva dana. Valjda treba malo vremena da taj kim i sta vec ima u njemu pocne da deluje.

< Poruku je uredio upgrade011 -- 27.8.2010 12:44:59 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 547
27.8.2010 12:45:48   
Jele
IZVORNA PORUKA: upgrade011

Sad ima 3 meseca i pre 2 nedelje je prestao da koristi i Espumisan i sirup.   

Sunce malo, napokon su ga ostavili na miru ti bezobrazni grčevi user posted image

(odgovor članu upgrade011)
Direktna veza do poruke: 548
27.8.2010 12:50:35   
bebablue
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Nisam znala za mlecne proizvode da uticu na grceve, meni organizam trazi mlecno nenormalno, sir, jogurt, mleko da ne pricam, a mleko uopste, ali uopste nisam pila ranije, a sada, mogla bih non-stop.
Mi koristimo espumisan, ali dajem najcesce oko 4-5 kada siki, jer sam primetila da se najvise muci sa grcevima tada, i to dajem posle sisanja. Nekad joj dam engleski sirup, ali sta znam, neki dan je bolje, neki dan gore?!

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 549
27.8.2010 12:51:50   
bebablue
IZVORNA PORUKA: upgrade011

Espumisan se prema uputstvu daje u dozi od maksimalno 25 kapi pre ili posle hranjenja, dakle koliko hranjenja toliko i doza. U uputstvu nema nekog ogranicenja za maksimalnu dnevnu kolicinu.

Mi smo isprobali razne varijante (pre jela, posle, u mleku) i najbolje je delovalo kada mu damo kapi posle jela (25 kapi sto je jedna puna mala silikonska kasicica) i odmah cim pocne da place od bolova sto je bilo redovno oko sat vremena posle jela. Desavalo se da popije i 2 doze izmedju dva obroka ali retko. To je delovalo user posted image Kako popije kapi, place jos oko minut-dva i zaspi. Cak mislim da je ona doza neposredno posle jela bila beskorisna. Doza kad pocnu grcevi je uvek delovala.

Za bolove u donjem stomaku (gasove) koje je imao i plakao kad prducka, pomogao nam je Nurse Harvey sirup. Davali smo mu po jednu malu kasicicu pre svakog jela. Sad ima 3 meseca i pre 2 nedelje je prestao da koristi i Espumisan i sirup.   

Jos da dodam - sirup je delovao tek posle dva dana. Valjda treba malo vremena da taj kim i sta vec ima u njemu pocne da deluje.

Kako ste koristili sirup? U istom danu i sirup i espumisan? 1 kasicica ili u vise doza?

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu upgrade011)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here