Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 20.7.2010 16:09:54
|
|
|
|
pepeljuga
|
pa i meni su ga hvalili i ne znam sto posto da je od sirupa ali tako mi se cini jer je ta dva dana bas bio nemoguc a mucio se sa gasovima i svaki cas kakio mukica, vristao je po ceo dan. ma ja sam pisala negde gore da sam resila da mu ne dajem nista, to sve ima efekta par dana i gotovo, za dzabe ga kljukam tom hemijom. dajem mu hippov cajic od komoraca i stavljamo tople obloge i to je to, cak mislim da mu se sad i smirilo
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 20.7.2010 19:24:59
|
|
|
|
dijana1*
|
Mom Vuku grcici traju vec mesec dana ali zadnjih 6-7 dana se bas muci place po 3 sata jedva kaki a kada kaki izadje suva kaka. Pio je taj sirup ali nista posebno, vec 2 dana mu dajem samo caj od kima i mnogo je bolje sada sam kaki i nije vise tako suvo i tvrdo. Dr. mi je rekla da sme da pije caj od kima po malo ili da mu dajem kamilicu sa secerom.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.7.2010 15:58:10
|
|
|
|
iki82
|
moje dete svakim danom ima sve jace i jace grceve ,i nema pravila kada se javljaju....i nocu i danju... .Espumisan ne pomaze,ni kamilica i komorac,ni masaza...mislim da joj vise necu nista davati osim caja...ne vredi jednostavno...procice valda za nekih 4 meseca ...uffffff
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.7.2010 16:11:56
|
|
|
|
Pilence81
|
iki82,nas je spasao grceva Nurse sirup ,preporucujem ti ga od srca
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.7.2010 21:58:59
|
|
|
|
dijana1*
|
Je ti... grceve vise aaaaaaa pa nema sta nisam probala, pio caj od kima 2 dana bilo bolje i sada opet katastrofa
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.7.2010 22:22:36
|
|
|
|
Snelle
|
Nama ni čuveni Nursey nije pomogao i još uvek se mučimo sa grčevima
< Poruku je uredio Snelle -- 22.7.2010 22:24:53 >
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.7.2010 22:24:47
|
|
|
|
2002m
|
dijana,nastavi sa kimom
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.7.2010 22:34:04
|
|
|
|
dijana1*
|
Do sada sam koristila bebelac 1 i ima jake grcice, vec 3 dana sam probala bebelac EC ima manje grcica ali je gladan od njega malo mu je koliko god da popije. E sada ne znam da li da promenim mleko i uzmem novalec AC ali bojim se da ce i od njega biti gladan a nebi bas toliko da eksperimentisem. Zaaaoooo mi ga je Ili da probam espumisan kapi to jos nismo Snelle ni nama taj sirup nije pomogao a svi ga hvale, kako kome.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.7.2010 22:37:08
|
|
|
|
2002m
|
Moje dete je isto bilo na bebelacu, isto je imao jake grceve.Samo sto pre 8 god. nije bilo tog EC. Meni je pedijatar rekao,da mu pravim bebel. sa cajem od kamilice,svaki obrok tako.Mogu ti reci da smo se resili grceva.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 0:42:20
|
|
|
|
Verus
|
NE smete tako muckati formulu! Stvori se gomila baloncica koji su vazduh, i beba to proguta i eto ti vazduh u crevima=grcevi. Mora se sipati u posebnu flasicu, i "prevrtati" sa jedne strane na drugu, kao nezno mesanje martinija dok se sve lepo ne rastvori, potom otvorite i dok grejete u solji vruce vode drzati otvoreno, jer se i grejanjem stvara vazduh (ovo vazi i za majcino mleko). Tada presuti u flasicu iz koje ce beba piti. Naravno, obavezno podrignuti bebu. Savetuje se postepeno prelazenje sa stare na novu formulu, vec sam to negde pisala. Ako beba, npr. jede 6 obroka u danu, JEDAN od tih obroka treba biti nova formula. Sledeci dan neka to bude 2 obroka itd. naravno pratiti kako beba reaguje, pa sporije promeniti ili nastaviti na ovaj nacin...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 0:46:53
|
|
|
|
Verus
|
MIslila sam da ovo spomenem ovde...Helena je imala jake grceve, i to bas vristanje svako vece-pisala sam kako je imala krv u stolici i po tome je zakljuceno da ima alergiju na kravlje mleko. Od tada sam ja na striktnoj dijeti bez mlecnih proizvoda i ona je super. E sad, PUNO dece u stvari, TESKO vari kravlje proteine koje majka jede a koji se izlucuju u njeno mleko. To je vise neka netolerancija a ne alerigija, ali puno beba ce imati osipe, ili jednostavno cesto kenkati, plakati i biti nezadovoljno. Potrebno je oko 2 nedelje da majka bude na dijeti bez mlecnih proizvoda da se primeti razlika (ako je naravno to upitanju). JA licno misim da je to vredno probati ako vam se dete bas pati sa stomacicem. Pedijatar mi je rekla da je dovoljno izbaciti: mleko, sladoled, jogurt i sireve. Za nas to nije bilo dovoljno jer ona ima bas jaku reakciju, tako da ja citam sve sastojke i bas pazim... Ali eto, reko da spomenem, mozda neko prepozna nesto kod svoje bebice...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:22:08
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 Do sada sam koristila bebelac 1 i ima jake grcice, vec 3 dana sam probala bebelac EC ima manje grcica ali je gladan od njega malo mu je koliko god da popije. E sada ne znam da li da promenim mleko i uzmem novalec AC ali bojim se da ce i od njega biti gladan a nebi bas toliko da eksperimentisem. Zaaaoooo mi ga je Ili da probam espumisan kapi to jos nismo Snelle ni nama taj sirup nije pomogao a svi ga hvale, kako kome. Novalac AC je nama mnogo pomogao, a espumisan pije od kad smo dosli iz porodilista. Bas je u pocetku imao jake grceve, i dok nismo presli na Novalac, jedino je termofor na stomaku pomagao. Nije gladan od Novalaca, normalno jede na 3 sata. Sad smo presli na Nurse Harvey ali mi se cini da mu smeta.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:25:00
|
|
|
|
Anoniman
|
mina, ja sam propustila, a zašto ne dojiš?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:27:58
|
|
|
|
minavb
|
Nije hteo da sisa, ali ni malo. Onda su se meni upalile grudi, pa mi sestra nekom uvrnutom masazom napravila hematome i rane, po celim grudima, i onda su nas savetovali da odustanemo. Lenj je i sa flasicom, bradavicu nije hteo ni da vidi, pa ni onu silikonsku.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:30:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Ah, da spomenula si to u temi Patronažna sestra... Baš bzvz. Ali nema veze, narašće i ovako, ja nisam neki pristalica dojenja, pa mi ovakve stvari nisu toliko strašne-
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:31:37
|
|
|
|
Jeca*
|
joj tasho....volim te puno ali taj tvoj stav oko dojenja me IZLUDJUJE a naravno da nije strašno kad neko ne može da doji. No strašno je ako ne želi!!! (off topic)
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:32:30
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR a naravno da nije strašno kad neko ne može da doji. No strašno je ako ne želi!!! (off topic) Ni to nije strašno! To je apsolutno identična stvar, što se tiče izbora, kao abortus!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:33:36
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Tashke ja nisam neki pristalica dojenja Zašto?!
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:33:59
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Ah, da spomenula si to u temi Patronažna sestra... Baš bzvz. Ali nema veze, narašće i ovako, ja nisam neki pristalica dojenja, pa mi ovakve stvari nisu toliko strašne- Narasce, samo bi nam bilo i lakse i lepse da je sisao. Odosmo offtopic.
< Poruku je uredio minavb -- 23.7.2010 10:35:15 >
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:35:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: Tashke ja nisam neki pristalica dojenja Zašto?! Nisam protiv, dojila sam i Luku, dojiću i ovo, ali mi je bilo mnogo praktičnije na flašicu.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:35:28
|
|
|
|
Jeca*
|
slažem se. S tim što abortusom nekom ne daš ni pravo da se rodi, a ovim si ga rodio, ali ne daš mu pravo na ishranu kakvu mu je majka priroda predodredila kao najbolju i najzdraviju. Abortusom si napravio trenutni "greh", a ovo je na duže staze. No, ok, ja znam za tvoj stav i već sam ga pregrmela da je to tvoje mišljenje i neću više o tome, ali svaki put kad napišeš iznova mene ipak trgne
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:36:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Jeco
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:36:46
|
|
|
|
minavb
|
Znaci Jeco, ja sam gresnica na duze staze?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:37:40
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Znaci Jeco, ja sam gresnica na duze staze? Ah vidi sad nju! Nije to rekla! I znamo i ti i ja da znaš da nije to rekla!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 23.7.2010 10:39:02
|
|
|
|
Jeca*
|
Ti nisi. Ti si želela da dojiš ali si bila sprečena, ko što rekoh. Ja samo "osudjujem" žene koje ne žele da doje jer su sebične po mom mišljenju. Tu čak ni Tashu ne ubrajam jer ona ipak doji, ali ja imam drugarice koje nisu želele da doje jer im se menja oblik grudi, jer ih boli i sl...aman rodila si dete i sve dok ono hoće da sisa, a priroda ti to dozvoljava i sve dok to ima neki smisao (znači bar godinu, a max 2, kako kažu psiholozi) ja sam za to.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.