|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
22.8.2010 19:42:33   
snješka
http://www.mojedijete.com/dijete/prepucij-higijena-djecaka/

Pošto očekujemo dječaka, ova tema mi je baš zanimljiva jako. Ovo iznad sam maloprije našla i učinilo mi se zanimljivim. Ako je već neko stavio ovdje molim moderatore da obrišu.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 351
23.8.2010 18:17:40   
Matejic
@opterecena ,
Brate sestro , sta li si user posted image ??

Ovde se radi o higijeni malenih pisa , normalno je strahovanje majki da li ce se sve
razvijti kako valja , da li je crvena pisa , moze li se lepo zavrnuti .... .

Pitam se kako je tvoja majka razmisljala o tvom ,
bila je mozda zabrinuta
                ili ne ?!
verovatno da su joj lekari rekli i ti bi ( ako vec nisi ) bio obrezan,
Ne znam sta je tebe sve ovo pogodilo , pa ne rade one u svom stanu sve to ako mora , vec idu kod lekara .

Izvinite majke sto sam se malo umeseo , samo vi nastavite :)

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 352
24.8.2010 8:53:48   
guppy RR
Ja bi molila da se ovde nastavi sa temom... molim manite se prozivanja korisnika....

Hvala.

(odgovor članu Matejic)
Direktna veza do poruke: 353
25.8.2010 16:49:55   
upgrade011
Procitala sam svih 15 strana i opet mi nije jasno sta je pametnije raditi. Ostaviti prirodi da odradi svoje ili joj "pomagati". Kod nas je tradicija da se povlaci isto kao i da se pisa dize na gore a da li od toga ima neke koristi pitanje je...user posted image

Ja do sada, a po savetu pedijatra, nisam nista radila. Tek sam pre neki dan povukla malo da vidim da se nije zacrvenelo i slicno i tada videla da se kozica ne povlaci...i navalila da citam o toj temi user posted image

Nasla sam jedan zanimljiv tekst na ovu temu. Autor navodi nekoliko istrazivanja o odvajanju kozice, tj. kada se to prirodno desava - LINK

Najbolji je kraj teksta - "Nakon čitanja ove stranice, znat ćete više o normalnom razvoju prepucija od većine liječnika." - sto je verovatno tacno sudeci po tome kako se kod nas misljenja raznih lekara razlikuju. 

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 354
25.8.2010 21:39:00   
Lu
Ajd Tash pročitaj ovaj link što je upgrade stavila, baš me zanima kako ćeš sa drugimuser posted image
Ma meni je drago da se kod mog kožica sad normalno prevlači preko glavića, u njega je bilo sasvim malo zaljepljeno i kao zrno riže pod kožicom nešto se nakupilo pa sam se plašila infekcije.
Uglavnom sad je sve ok, on sam navlači kožicu kad ga tuširamuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu upgrade011)
Direktna veza do poruke: 355
25.8.2010 22:25:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ajd Tash pročitaj ovaj link što je upgrade stavila, baš me zanima kako ćeš sa drugimuser posted image
Ma meni je drago da se kod mog kožica sad normalno prevlači preko glavića, u njega je bilo sasvim malo zaljepljeno i kao zrno riže pod kožicom nešto se nakupilo pa sam se plašila infekcije.
Uglavnom sad je sve ok, on sam navlači kožicu kad ga tuširamuser posted image

Ne pada mi na pamet da pročitam. Ovo što sam radila sa Lukom, nije valjalo. Dakle, tako neću.
Luki je bilo bogami zalepljeno i skupilo se to isto belo, kao bubuljica, tako da NIJE ISTINA što je ONAJ pisao da je to prirodna zaštita i da ne može ništa ispod. user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 356
25.8.2010 22:28:30   
Lu
Ajd molim te pročitaj, nema puno, možda ti neke stvari budu jasnije... a možda još zapetljanijeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 357
25.8.2010 23:36:02   
Anoniman
Neću, iznerviraću se, i onda ću morati opet da brišem profil! user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 358
25.8.2010 23:49:24   
Anoniman
Neuspelo.

< Poruku je uredio Jos malo pa mamica -- 25.8.2010 23:51:42 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 359
25.8.2010 23:51:22   
Anoniman
Zene,kakve sada veze ima penusava kupka user posted image Citala sam link koji je postavila upgrade i ne kontam....I nikada mi nece biti potpuno jasno zasto i kako,da li prevlaciti ili ne user posted image !

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 360
25.8.2010 23:51:23   
Anoniman
Jaooooooo šta mi radite. Idem da čitam.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 361
25.8.2010 23:54:26   
Lu
Sad će Tash da ti odgovoriuser posted image
Nisam ni ja shvatila kakve veze ima pjenušava kupkauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 362
25.8.2010 23:54:32   
Anoniman
Da, ipak je to previše texta za mene. Luki je moglo da se prevuče kada se rodio, tako da, zalepilo se tek kasnije, nakon što patronažne rekle da ne perem i ne prevlačim. 

(odgovor članu upgrade011)
  Direktna veza do poruke: 363
25.8.2010 23:55:06   
Anoniman
Kopirajt mi taj deo o kupki, ne mogu ja sve to da čitam. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 364
25.8.2010 23:58:06   
Lu
Postoje tvari koje mogu iritirati tkivo i uzrokovati naticanje te se događa da se prepucij više ne može prevući preko glavića. Ako se dječaku prepucij mogao prevući, a sada to više nije moguće, treba istražiti vanjske čimbenike. Najpoznatiji krivac je pjenušava kupka. Ako vaš dječak ima taj problem, a za njegovo kupanje koristite pjenušave kupke, trebat ćete ih prestati koristiti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 365
25.8.2010 23:59:25   
Anoniman
user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 366
26.8.2010 0:00:27   
Anoniman
Evo-
Postoje tvari koje mogu iritirati tkivo i uzrokovati naticanje te se događa da se prepucij više ne može prevući preko glavića. Ako se dječaku prepucij mogao prevući, a sada to više nije moguće, treba istražiti vanjske čimbenike. Najpoznatiji krivac je pjenušava kupka. Ako vaš dječak ima taj problem, a za njegovo kupanje koristite pjenušave kupke, trebat ćete ih prestati koristiti.
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 367
26.8.2010 0:00:32   
Lu
eto ti sad...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 368
26.8.2010 0:02:05   
Anoniman
Ja mislim da je to bzvz, no, ja nisam urolog. 

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 369
26.8.2010 8:17:30   
pepino
Ja necem musko dijete,ovo je prekomplikovano za mene!user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 370
29.8.2010 19:12:33   
Vika
Strpljivo iscitah celu temu i posto ocekujem user posted image user posted image  poprilicno sam se zamislila!

Kako sam shvatila, sustina clanka (prevoda ciji su izvor americki medicinski clanci) je da nismo dovoljno informisani, sto ukljucuje i doktore koji bi trebalo da nam daju prave informacije.
Na zalost, iz licnog a i tudjih iskustava, jasno mi je da su i doktori dobri i losi u svom "zanatu" poput npr. autolimara, a svojim protivurecnim misljenjima nas laike sludjuju.

Mama mi je obzirom na iskustvo sa bratom i uobicajenu praksu preporucila povlacenje, a sa druge strane dopustam da je ta praksa pogresna. Novija literatura ide u prilog misljenju iznetom u ovom clanku, ukljucujuci i popularne knjige-prirucnike poput  "Sta da ocekujete u prvoj godini".

To naravno ne znaci da mislim da svojim potezima zelimo da ugrozavamo svoju musku decu, vec naprotiv, da pokusavamo da za svu svoju decicu pronadjemo najbolje moguce opcije, sto ukljucuje i ovaj nas dragi forum!
Koja je to opcija u ovom slucaju, jos nisam prelomila, ali sam bliza misljenju da ne pipam!

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 371
29.8.2010 23:36:22   
Modessty
ja ne pipam. Probam po nekad da vidim ima li neke prljavštine ili nečeg. Uglavnom neće da se prevuče. Valjda user posted image user posted image
Sva sam zbunjena i neodlučna  a i od mog muža nema pomoći. On kaže da radimo kako su i dr i patronažna sestra rekle a to je da ništa ne pipamo!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 372
10.9.2010 15:27:01   
profesorka
Mi smo bebi povlacili pisu od prvog dana, tj.moj muz je bio zaduzen za to i nismo imali nikakvih problema!Beba sada ima 4,5 god. pravi je decak i sam sebi povlaci pisu kada ga kupamo!
Opet, moja drugarica nije povlacila svojoj bebi kozicu i beba je zavrsila u institutu za majku i dete, sa urinarnom infekcijom, koja je zahvatila bubrege! Doktori predpostavljaju da je to zbog toga sto mu nije povlacila kozicu na pisi(?!) Stvarno da se zbunis, s'obzirom da joj je pedijatrijska sestra rekla da nema potrebe to da radi!
Na moju srecu, ja nisam poslusala lekara i ped.sestru, vec zene koje su samnom lezale u sobi u porodilistu kao drugorotke i imale decake kod kuce....njihov savet bio je: OBAVEZNO povlaci kozicu na pisi!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 373
10.9.2010 16:44:22   
pepeljuga
od doktora do doktora...nama su rekli da povlacimo po malo, kad ga kupamo user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu profesorka)
Direktna veza do poruke: 374
10.9.2010 16:46:11   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

od doktora do doktora...nama su rekli da povlacimo po malo, kad ga kupamo user posted image

Ovo je i nama dr rekla...Dokle moze,nista na silu.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here