|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakva kolica?
20.8.2010 8:20:06   
Jele
IZVORNA PORUKA: Nana*

Ma znas kako Jele onaj fazon:" za minut sam kuci". A kuma mi je pricala raspravljaju se ona i muz da li malu da stave u jaje do radnje samo, nema 500 metara ili ne, jedva ga je ubedila da je stave. Ni 200 metara nisu presli imali su udes, zamisli da je nisu vezali...

Ma znam i mrzim to, jer po dobrom starom Marfijevom zakonu se baš tada nešto desi. I mrzim kad kažu ''ma ja pažljivo vozim...'' - pa nije sve do tebe, često udese prouzrokuje druga strana, bez obzira što mi sami pažljivo vozimo...
Imam poznanicu koja je u udesu jako povredila kičmu, iako sam udes nije bio toliko snažan, kako da objasnim. Jednostavno su se te sile poklopile, ona nezgodno ''odreagovala'', mislim da nije bila vezana i sredila pršljenove, dugo išla na rehabilitaciju, sad je bolje, ali su posledice velike...

(odgovor članu Nana*)
Direktna veza do poruke: 1076
20.8.2010 23:10:50   
Nana*
Evo devojke postavicu vam listu najboljih kolica, koja su bez otrovnih boja, sigurna itd.. koja su testirana. Ima i onih za 50 eura pa i za 900..

Mozda nekome pomogne da se odluci...

ABC Design Starline Profecto Plus, Bébé Confort Allegro Plus, Bugaboo Cameleon, Chicco ct 0.1 60652, Esprit Alu King 129050, Graco CitiSport 6474, Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange, Herlag City Buggy de Luxe, Inglesina Zippy Rain, Knorr Buddy, Maclaren Quest, Mini Star by Hauck 131558 Pluto, Peg Pérego Pliko lite , Stokke Xplory Complete, Tchibo (A) TCM 223165

Na sledecem linku je Tabela i ocene, gledajte ocenu koja je najbliza 1, jer se ovde gleda 1 kao najbolja...

U 1. koloni su cene... u 2. je ceo kvalitet ocenjen.. u 3. koliko je korisno za dete... u 4.koliko je pokretljivo... 5. koliko ima opasnih materija... 6. sigurnost i trajnost

http://www.test.de/themen/kinder-familie/test/Buggys-Schadstoffe-in-Griffen-und-Bezuegen-1390037-1390345/

< Poruku je uredio Nana* -- 20.8.2010 23:14:04 >

" No Martini, No Party" :))))

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 1077
22.8.2010 11:23:40   
Taras
Poštovane mame, da li neka može da mi preporuči kolica kojima mogu da se rotiraju ručke bez obzira na položaj naslona? Da pojasnim - većina kolica imaju položaj ručke postavljen tako da dok je beba mala, tj dok leži vi gledate u nju, a kad se prebaci u sedeći položaj onda ste vi iza leđa bebici.

Očekujem bebicu uskoro pa sam krenula u hajku na opremu, u većini prodavnica mi prodavci pričaju kako je to što tražim bespotrebno "jer kad beba bude mogla da sedi neće ni hteti da gleda u vas". Moje iskustvo dadiljanja i vozikanja tudje dece je drugačije, te mi ovo postade glavni kriterijum za izbor kolica! Npr kada se zatekneš napolju a počne da duva vetar ili pada kiša, ja bih ipak bebu okrenula ka sebi tj ledjima vetru...

Što se cene tiče - ne bih platila preko 300 eur, a dizajn i marka nebitna - hauck, esprit, giordani, chipolino, picolino, lazzaro, peg perego, cam, ....

(odgovor članu Nana*)
Direktna veza do poruke: 1078
22.8.2010 12:12:04   
Natalie018
Da li je neko imao iskustva sa hauck kolicima? Videla sam ovaj set__ sa nosiljkom, auto sedistem, itd. na snizenju vrlo povoljno. Jel imao neko ovakva i kako su se pokazala?
KLIK

< Poruku je uredio Natalie018 -- 22.8.2010 12:13:54 >

(odgovor članu Taras)
Direktna veza do poruke: 1079
22.8.2010 14:14:10   
Nana*
Da preporucim zaista ne bi mogla, jer sam i ja u potrazi. Mene za sada zanimaju najvise testovi kako su se kolica pokazala, koliko su stetna itd. a za funkcije cemo lako...

Natalie ja sam vec dosadila sa svojim testovima ali Hauck kolica su jako lose ocenjena, jedino sto im je dobro ocenjeno je pokretljivost i upravljanje, celokupnu ocenu koju ima je ravna 5,0 ( ovde se sa 1 najbolje ocenjuje ) znaci 5 je kod nas cista 1, nazalost... Ono sto im najvise smanji vrednost je ako veliki procenat stetnih materija, boja itd na kolicima...

Za sad mogu da vam prenosim dokaze sa testova, a za iskustvo ce se neko valda javiti user posted image

(odgovor članu Natalie018)
Direktna veza do poruke: 1080
22.8.2010 14:46:37   
Natalie018
Nana*, hvala puno na savetima.. pri kupovini kolica treba sve uzeti u obzir.. Sad tek vidim da si postavila link gde mogu da se vide ocene kolica po kategorijama. Odoh da bacim oko.. Pozdrav!

(odgovor članu Nana*)
Direktna veza do poruke: 1081
22.8.2010 21:45:43   
Jele

IZVORNA PORUKA: Natalie018

Da li je neko imao iskustva sa hauck kolicima? Videla sam ovaj set__ sa nosiljkom, auto sedistem, itd. na snizenju vrlo povoljno. Jel imao neko ovakva i kako su se pokazala?
KLIK

Nisam imala iskustva sa Hauck-ovim kolicima, ali ova mi super izgledaju, pogledala sam link koji si dala. Ono što znam je da ih ima dosta na nemačkom e-bayu, pa sam eto stoga zaključila da ih tamo kupuju, možda to govori nešto i o kvalitetu, ne znam. Vidim da imaju TÜV a to ipak znači i neki kvalitet.

Direktna veza do poruke: 1082
22.8.2010 23:01:36   
Nana*
TÜV je za sigurnost, oni imaju min.standard po kojima se nesto pusta u prodaju.. Npr. sva auta u Nemackoj moraju imati TÜV da bi mogla biti registrovana ( npr. da im radi zmigavac, da je soferka citava itd... ). Oni daju i certifikate da si sposoban nesto da proizvedes, da je to dozvoljeno da se prodaje, kao npr Kineske stvari dobiju odobrenje tamo da smeju da se proizvode, a na kraju imaju otrovne materije u sebi... Ako npr. jedan internet site kao internet Shop otvarate, on ima TÜV jer je stvorio osnovne uslove za to siguran je u zastiti podataka, ima osnovne funkcije... To samo da ne brkamo babe i zabe....

Testovi o kojima ja pricam su Öko test, test.de itd., koji su institucije za zastitu potrosaca i bave se sa svacim: kvalitet, sigurnost, pokretljivost, stetnost itd... ADAC je npr. samo za saobracaj...

< Poruku je uredio Nana* -- 22.8.2010 23:04:41 >

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 1083
23.8.2010 8:23:24   
Jele
Da, pretpostavljam da treba da prođu još testova da bi se pokazala kao bezbedna. Ne znam nemački (samo nešto malo), pa sam pokušala da razumem one kriterijume... Nije mi jasno otkud Maclarenova (konkretno model Quest) kolica na spisku tih dobrih, kada su u Americi opozvana zbog opasnosti od amputiranja dečijih prstića... Ne verujem da se tako drastično razlikuje proizvodnja za evropsko i američko tržište.

(odgovor članu Nana*)
Direktna veza do poruke: 1084
23.8.2010 10:23:27   
stasha77

KLIK

mi smo kupili Esprit Vegas little pilot, sto je potpuno isti model kao ova hauck malibu, samo sa esprit materijalom. kostur svih esprit kolica je hauck.
Ne mogu da kazem nista sto se tice ocena o kojima se ovde govori (skodljivost boje i sl.) ali sto se tice upotrebe kolica su super. Izuzetno su pokretljiva, tockovi imaju odlicne amortizere, mozes da vozis jednom rukom.. mi smo bas zadovoljni. Malo su veca kad se sklope, ali  to nama nije bitno jer imamo veliki gepek. Mada, stanu i u gepek renoa 4. i da, nimallo nisu mirisala na plastiku ili bilo sta slicno kad su stigla
kolica su relativno lagana, lako se sklapaju i rasklapaju. naslon se podesava pomocu trake, sto omogucava postepeno podizanje bebe, nije kao ko vecine kolica gde imas 3 ili 4 polozaja samo. svi delovi izgledaju kvalitetno, plastika i drugo.  Mala im je mana sto im se rucka ne okrece tj imaju samo jedan polozaj - od tebe, a nemaju cak ni onaj prozorcic da gledas bebu, ali ako kupujete ceo set sa korpom, to vam i nije bitno jer cete je u pocetku voziti u korpi, a posle ce ona i onako zeleti da gleda svet a ne vas :).
Da smo imali para, kupila bih i ja taj set sa korpom i tako izbegla i nedoumicu oko toga da li je ono jaje as za 0+ ili 3+ koju su nam nametnuli u porodilistu, pa mi ga napunili peskirima i pelenama cime je ono izgubilo smisao bezbedne voznje......

Direktna veza do poruke: 1085
23.8.2010 10:33:09   
Jele
IZVORNA PORUKA: stasha77

tako izbegla i nedoumicu oko toga da li je ono jaje as za 0+ ili 3+ koju su nam nametnuli u porodilistu, pa mi ga napunili peskirima i pelenama cime je ono izgubilo smisao bezbedne voznje......

Izvini Staša, kako misliš nametnuli u porodilištu, možda nisam u toku, ali ne razumem? Ko vam je nametnuo i koje AS?

(odgovor članu stasha77)
Direktna veza do poruke: 1086
23.8.2010 11:29:31   
Jele
Evo sad sam tragajući za Lidlovim prodavnicama u Hrvatskoj nabasala na neku njihovu akcijsku prodaju, naime sportska kolica marke Babideal (meni nepoznata) na tri točka su im na 50% snjiženju, 799 kuna što mu dođe oko 100 EUR. Evo slike i opisa sa sajta Lidla:

user posted image

Opis proizvoda
  • Mogućnost montiranja Maxi-Cosi dječje nosiljke
  • Uključena pumpa i zvonce
  • Aluminijski kotači 12“
  • Dvodijelni, u visini podesivi krov s 2 džepa i mogućnošću skidanja
  • Podesiva drška s ručnom kočnicom
  • Košara u donjem dijelu
user posted image

Na nekom drugom sajtu sam našla i dodatne slike, pošto su mi se kolica svidela, podsećaju me na moja...

user posted image

a evo i LINK sa još slika

Ne znam, kolica mi deluju skroz ok, a u principu me je cena zainteresovala, znam da sam u Aksi videla jedna- teški plastikaner za 7000 dinara na ultra snjiženju...

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 1087
23.8.2010 14:41:48   
Natalie018
IZVORNA PORUKA: stasha77

Da li je neko imao iskustva sa hauck kolicima? Videla sam ovaj set___ sa nosiljkom, auto sedistem, itd. na snizenju vrlo povoljno. Jel imao neko ovakva i kako su se pokazala?
KLIK

mi smo kupili Esprit Vegas little pilot, sto je potpuno isti model kao ova hauck malibu, samo sa esprit materijalom. kostur svih esprit kolica je hauck.
Ne mogu da kazem nista sto se tice ocena o kojima se ovde govori (skodljivost boje i sl.) ali sto se tice upotrebe kolica su super. Izuzetno su pokretljiva, tockovi imaju odlicne amortizere, mozes da vozis jednom rukom.. mi smo bas zadovoljni. Malo su veca kad se sklope, ali  to nama nije bitno jer imamo veliki gepek. Mada, stanu i u gepek renoa 4. i da, nimallo nisu mirisala na plastiku ili bilo sta slicno kad su stigla
kolica su relativno lagana, lako se sklapaju i rasklapaju. naslon se podesava pomocu trake, sto omogucava postepeno podizanje bebe, nije kao ko vecine kolica gde imas 3 ili 4 polozaja samo. svi delovi izgledaju kvalitetno, plastika i drugo.  Mala im je mana sto im se rucka ne okrece tj imaju samo jedan polozaj - od tebe, a nemaju cak ni onaj prozorcic da gledas bebu, ali ako kupujete ceo set_ sa korpom, to vam i nije bitno jer cete je u pocetku voziti u korpi, a posle ce ona i onako zeleti da gleda svet a ne vas :).
Da smo imali para, kupila bih i ja taj set_ sa korpom i tako izbegla i nedoumicu oko toga da li je ono jaje as za 0+ ili 3+ koju su nam nametnuli u porodilistu, pa mi ga napunili peskirima i pelenama cime je ono izgubilo smisao bezbedne voznje......

Stasa, ova bas izgledaju kao ta hauck-ova koja sam videla.. potpuno ista osnova i tockovi. Bas mi se svidjaju. Meni su na oko ta hauck-ova delovala kvalitetno i stabilno.. Koliko su kostala ta vasa esprit vegas.. kolica i je li uz njih isla jos neka oprema?
Pozdrav!

< Poruku je uredio Natalie018 -- 23.8.2010 14:42:15 >

(odgovor članu stasha77)
Direktna veza do poruke: 1088
23.8.2010 17:48:39   
Anoniman
Žene , je l'''' imao neko iskustva sa kolicima Chipolino Ultra ??? Sad sam nabasala na njih u ponudi Just click-a , i , po mojoj nekoj proceni , imaju baš sve što treba ... Ručka se pomera napred - nazad ... Ma evo , kopi -pestovaću sve o njima ... I najjviše mi se dopada cena -koštaju 15 700 , što je zaista super !!!

Chipolino Kolica Ultra roza - Aluminijumski ram - Olaksana konstrukcija i luksuzni dizajn - Rucka se prebacuje - daje mogucnost majci da gleda bebu dok je vozi - Rucka se prebacuje napred-nazad - 3 polozaja naslona ukljucujuci i pun lezeci polozaj - Prednja precka se skida - Dopunski meki ulozak za sediste - Dodatak za noge je podesiv po visini - Velicina tockova - prednji 8.5``, zadnji 9.5`` - Prednji dupli tockovi su rotirajuci - Svi tockovi imaju amortizere - Zadnji deo tenede se skida pomocu rajfeslusa, ispod nje ostaje mrezica protiv komaraca za leto - Velika korpa za prtljag - Lako sklapanje - Torba, pokrivac i kisna kabanica su ukljuceni u cenu .  Dimenzije: sklopljena: a = 57 сm | b = 50 сm | c = 84 сm rasklopljena: a = 93 сm | b = 50 сm| c = 105 сm Tezina 11.2 kg

Ima ih u 4 boje : rozo - ljubičasta , bordo , plava i zelena , a ovako izgledaju :

user posted image

< Poruku je uredio BubaMira -- 23.8.2010 17:51:14 >

Direktna veza do poruke: 1089
23.8.2010 17:55:39   
Anoniman
Evo ih bordo , ona su mi i najlepša :

user posted image

I ljubičasta :

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1090
23.8.2010 22:35:07   
MASHKA
baš su slatka , meni se ljubičasta najviše sviđaju!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1091
24.8.2010 9:39:10   
Taras
Buba Miro, gde si našla ova Chipolino Ultra po toj ceni? Pliz pošalji pp ako nije dozvoljeno pravilima foruma u temi, ja ih vidjala za 26.000 po Novom Beogradu...

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1092
24.8.2010 11:14:52   
snješka
Mi imamo Graco Ultima, i ja sam zadovoljna obzirom da ih nismo koristili mnogo osim na moru i ponekad kući. Najviše smo koristili sling i mei-tai. Imamo i Brevi kišobran kolica koja koristimo ponekad, kad idemo u duže šetnje.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu Taras)
Direktna veza do poruke: 1093
24.8.2010 11:55:06   
ivaj
BubaMiro meni se ova kolica mnogo svidjajuuser posted image  Posebno ova ljubicanstvena.

Inace,rekla bih nesto na temu kolica ali ne smemuser posted image  Napenalicete me!

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 1094
24.8.2010 12:04:55   
Anoniman
Reci , draga , slobodno , loš sam ti ja fudbaler za penale user posted image

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 1095
24.8.2010 12:14:47   
Anoniman
Sad su me zvali ovi iz justclick-a , stvarno su extra efikasni , ja im poslala juče mail i oni će u subotu imati kolica kod njih (živim u komšiluku) pa mogu da dođem da ih pogledam !!! user posted image Ovih bordo nema , ali ima LJUBIČASTO ROZIH !!! user posted image Baš ću da idemd a vidim kakva su , možda ih i kupim , cena mi extra odgovara , a imaju sve što treba !!! 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1096
24.8.2010 12:16:46   
viking
Bubo, a ja baš htela da ti kažem da je možda bolje da uzmeš bordo ili zelena (iako su ova roza stvarno lepa) jer će ti možda zatrebati za 2. ili 3. dete (možda bude sin, nikad ne znaš user posted image )

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1097
24.8.2010 12:28:25   
Anoniman
Viking , to sam i ja mislila , videću još , ova su mi jako lepa , a kaže mm ako budu baš prelepa ta roza - kupićemo njih , pa ako drugo dete , za par godina , bude dečak , e vala kupićemo druga user posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 1098
24.8.2010 12:38:32   
viking
e, vala, zdravo zbori!

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1099
24.8.2010 12:39:48   
ivaj
E blago tebi s takvim muzemuser posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

Anketa

KOJE ZENSKO IME VAM SE VISE SVIDJA?
jupi

TARA (42%)

LANA (58%)

Ukupan broj glasova: 189

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here