|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
6.8.2010 12:12:18   
Jele
Već sam o tome pisala na ovoj temi. Ja sam osećala napone u pozadini, ništa nije bolelo, pratila sam uputstva babice doslovce, kada i koliko da se napinjem i kada da stanem. Izlazak bebe me nije boleo, kao ni ušivanje, tek kasnije kada je dejstvo epidurala prestalo. 

(odgovor članu krtina)
Direktna veza do poruke: 526
6.8.2010 12:13:59   
ivaj
Sto se tice strucnosti pa valjda su se do sad izvestili majku mu...Koliko dnevno ima porodjaja,koliko datih epidurala,da su najveci debili do sad bi nauciliuser posted image
Tesim se time-kad sam smela da ga primim 2006. jos vise cu smeti 2010.Jer,cetiri godine je proslo od tad.To je ipak period za mnogo epiduralauser posted image

Samo mislim da necu definitivno opet ici u Visegradsku da mi iskljucuju pred kraj pa da mi oci ispadajuuser posted image
Idem u Front pa kako mi bude.

(odgovor članu krtina)
Direktna veza do poruke: 527
6.8.2010 12:22:47   
krtina
Ja ne kapiram koja im je to foraa sa iskljucivanjem, pa to je veci sok nego da uopste nemas epi! Za Front zaista nisam cula da je neka imala takvo iskustvo..

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 528
6.8.2010 13:01:48   
marija32
Iskljucuju da bi zena mogla da se napne. Kada ne iskljuce na vreme, cesto mora porodjaj vakumom da se zavrsi.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu krtina)
Direktna veza do poruke: 529
6.8.2010 13:08:02   
krtina
Pa nije fora da ga iskljuce, nego da prilagode dozu tako da se oseti napon, a ne BOL. Inace, sa vakumom se poradjaju i zene koje nisu na epiduralu, ali izbezumljene od bolova koje trpe satima, nemaju ni snage ni svesti da saradjuju.

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 530
6.8.2010 13:34:52   
jane
Meni su u frontu dozirali epidural sve vreme kontrakcija i za vreme porodjaja i usivanja na kraju. Tacno znaju koliko treba, jer kad dodje porodjaj moras da osetis napone. Meni su rekli da se okrenem na bok i tako je pocelo. Osetila sam kao da mi se kaki, i da imam zatvor. Sigurno ste prozivele tako nesto. Porodila sam se iz cetvrtog ili petog napona. Osetila nista nisam (bol). Meni su skinuli epidural posle porodjaja i usivanja odmah. Inace neki anesteziolozi praktikuju da ostave kateter jos jedan dan zbog bolova od epiziotomije, pa onda dodju i skinu sutradan. Sam se doziras, objasne ti sve. 

(odgovor članu krtina)
Direktna veza do poruke: 531
6.8.2010 13:36:28   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: marija32

Iskljucuju da bi zena mogla da se napne. Kada ne iskljuce na vreme, cesto mora porodjaj vakumom da se zavrsi.

Ne mora da znači. Bitno je samo sarađivati sa babicom. Kada babica kaže napni, ti napinješ. Ako je porodilja išla u školicu, onda nema nikakvih problema. Meni nisu isključili, ja ništa živo nisam osetila. U stvari - lažem. Osetila sam kad su krenuli naponi tako što mi se blago kakilo. Ali sam mislila, kad krenem da napinjem, da će tu biti neki bolovi, da će to baš da se oseti, da ću tačno znati kada dolazi napon - e, to nisam osetila. Možda je zobg epija, možda i nije. Ne znam. A opet, kažu da žene i bez epija nekad ne osete napone (u jaaakooo malom broju slučajeva). user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 532
6.8.2010 13:42:47   
ivaj
Eto,meni su iskljucili epidural sat i po pred sam izlazak bebe,osecala sam to kao da mi se kaki ali stvarno nisam imala pojma niti bilo kakav osecaj da treba da se napinjem.Nego kad mi babica kaze ja tad guram i iz treceg puta je izasla.Izasla bi i iz drugog puta nego prvi put nisam se dobro napela-gurala sam kako ono kazu u glavu,a ne doleuser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 533
6.8.2010 14:33:00   
dzepna venerica
nista me nije bolelo, ali sam osecala napone koji nisu boleli, kao kada ti se s oprostenjem kaki :) izlazak bebe me je malo boleo jer je morao malo rukama da mi stane na stomak da ga pogura, a usivanje ma kakvi nista nisam osetila apsollutno nista :))))

That''''s the way it goes! ljubaV.

(odgovor članu krtina)
Direktna veza do poruke: 534
6.8.2010 14:34:49   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: dzepna venerica

nista me nije bolelo, ali sam osecala napone koji nisu boleli, kao kada ti se s oprostenjem kaki :) izlazak bebe me je malo boleo jer je morao malo rukama da mi stane na stomak da ga pogura, a usivanje ma kakvi nista nisam osetila apsollutno nista :))))

Idem malo off,pa gde si bre ti? user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu dzepna venerica)
Direktna veza do poruke: 535
6.8.2010 18:04:41   
dzepna venerica
hehehehe I'm back :))))) ljuuubimo vas dvoje mi punoooo

That''''s the way it goes! ljubaV.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 536
6.8.2010 18:40:13   
Anoniman
Verovatno bih...ali nemam ja toliko para...

(odgovor članu dzepna venerica)
  Direktna veza do poruke: 537
9.8.2010 11:17:26   
krtina
Ima li neka sveza mama koja se porodila sa epijeem? Dajte nam jos ohrabrenja user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 538
9.8.2010 12:20:31   
ivaj
I ja to cekamuser posted image  Obozavam kad nam je ova tema aktivnauser posted image

(odgovor članu krtina)
Direktna veza do poruke: 539
9.8.2010 12:25:13   
Nensi*
Ja sam bila u spinalnoj anesteziji tokom carskog,i imam pozitivno misljenje,a jako su slicne anestezije,isti je princip davanja u kicmu...A dve drugarice su se porodile u epiduralu i prezadovoljne su...Da sam isla na prirodan porodjaj i ja bih se poradjala uz epidural...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 540
10.8.2010 23:16:06   
Anck Su Nmaun
Prvi porodjaj je bio prirodni al sam razmisljala drugi mozda s epiduralom ...   Na Betaniji ..koliko kosta epidural??

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 541
15.8.2010 22:43:04   
krtina
Ima li svezih iskustava?user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 542
15.8.2010 22:55:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Prvi porodjaj je bio prirodni al sam razmisljala drugi mozda s epiduralom ...   Na Betaniji ..koliko kosta epidural??

U Betaniji je navodno džaba i dostupan svima. user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 543
16.8.2010 9:07:27   
anci 81
Ja sam se 25.05.2010 porodila,u Zemunskoj bolnici, sa epiduralom!
To je nesto najbolje! Kostalo je 200e,ali vredi svaku paru!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 544
16.8.2010 12:53:02   
bebablue
IZVORNA PORUKA: Tashke

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

U Betaniji je navodno džaba i dostupan svima. user posted image

Tako su rekli lekari julskim i avgustovskim trudnicama u Skoli za trudnice na nekom njihovom predavanju, dovoljno je samo da porodilja trazi, tako su nam ljudi-lekari rekli za epidural,ALI...

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 545
20.8.2010 13:36:50   
ivaj
Razgovarala sam juce sa mojom babicom koja radi u Visegradskoj i rekla mi je da ne brinem,da cu epidural dobiti u bilo koje doba dana i noci,da je to tamo postala rutina i da svakoga dana imaju po pet,sest porodjaja sa epiduralom i svi prolaze bez ikakvih komplikacija.Cak kaze da ne moram da uplacujem unapred,da mogu samo da trazim cim dodjem,jer je komplikovana procedura oko vracanja para ukoliko se uplaceni epidural ne primi.Naravno,ja ovo necu poslusati nego cu uplatiti cim udjem u devetiuser posted image

Anesteziolozi su svi dobri i obuceni,kaze da nema potrebe da nikoga posebno angazujem.
I naravno,pitala sam da li bas mora da mi se iskljucuje pred kraj,kaze morauser posted image Od otvorenih osam prstiju na dalje se ne daje.E sad,neko se otvori do kraja za pola sata a neko za dva.
Sta da radim,izdrzacu i nadacu se da cu ta dva ovaj put brzo da ''odradim''.

Eto,htela sam da vam napisem da znate,mozda ce nekome koristiti.

Jos nesto sto sam zaboravila-nema nikakve konsultacije sa anesteziologom koja kosta 3.000 din.
I pare od epidurala se ne mogu refundirati jer to spada u dodatne usluge koje ne pokriva drzava.

< Poruku je uredio ivaj -- 20.8.2010 13:38:49 >

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 546
20.8.2010 13:45:39   
maslachak
Ivaj,hvala na informaciji..
ja sam se juce bavila terapijom koju sam dobila pa sam totalno smetnula sa uma da bi trebalo
da pitam i za epidural user posted image

ali eto sad znam..

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 547
20.8.2010 13:52:41   
Nana*
Ja necu epidural user posted image iako sam skoro bila pa odlucila da ga hocu user posted image

Kako mi odmice trudnoca, i kako se informisem ja zasta zelim da oset___im prirodni porodjaj. Zelim da budem hrabra za ovu nasu malu mrvicu, sto ne znaci ako bude bas nesnosno da necu traziti nesto za ublazavanje bolova... ovde ima pored epidurala PDA, jedno 5 vrsta anestezija koja oblazavaju bol neke na sat, neke na pola sata itd. A da stim da cu obavezno u vodu..

Jedan slucaj se desio pre neka 3 meseca ovde u Nemackoj od moje koleginice drugarica je dobila epidural na jednoj poznatoj klinici, i od jako dobrog anesteziologa i mesec dana joj je desna ruka bila oduzeta user posted image

Ja to za sada bar gledam kao samo jedan dan bola, toliko je zena prezivelo taj bol i ja cu user posted image

< Poruku je uredio Nana* -- 20.8.2010 13:56:46 >

" No Martini, No Party" :))))

(odgovor članu maslachak)
Direktna veza do poruke: 548
20.8.2010 13:55:23   
Sanjica26 RR
Blago vama sto cete uzeti epidural. Kod mene u bolnici je ne praktikuju, jer su losi anesteziolozi. Ja bih vrlo rado dosla u Bg. Moji su blizu, ali cini mi se da treba da platim za porodjaj 50.000. Ja to nemamuser posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu maslachak)
Direktna veza do poruke: 549
20.8.2010 14:05:46   
Mivica
Kada sam se prvi put porađala, nisam imala tu mogućnost.
A sada kad razmislim koje su to peripetije-da jurim doktora, anesteziloga, častim jednog, pa drugog, platim račun bolnici, pa se još desi da me anestezilog "ispali", pa mm zaglavi zatvor (jer bi dotičnog zaklao zubima user posted image )-previše stresa za moj pojam. Preživeću, kao i prvi put. Moja sreća je da imam jako visok prag bola, a i kada je bilo nepodnošljivo, nisam davala glasa od sebe, to mi je bilo nekako kukavički, iako su me i doktor i babice bodrili da vrištim do mile volje. user posted image

Mada sam, u principu ZA-kad bi bila normalna država i zdravstveni sistem.

< Poruku je uredio Mivica -- 20.8.2010 14:06:53 >

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here