|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
25.7.2010 16:37:21   
diamond
IZVORNA PORUKA: Cvetana

Ja imam prilicno redovne cikluse, nema ovulacije i los progesteron inace. Sada pijem cikloproginovu i ponovo su pocela ona braonkasta krvarenja kao i uvek kad pijem neke hormone.... Je l se to nekom desava ? Dr kaze da je to pad hormona, koliko sam razumela pad progesterona...........A treba da dobijem za nedelju dana.........

ne razumem user posted image
imaš nizak progesteron, piješ cp,a on ti pada...zar ne treba da ti popravlja?

Ja je pila,ali nisam imala nikakve nus pojave, verovatno zato što dobro inače podnosim hormone...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 1151
25.7.2010 16:40:25   
Cvetana
Ne razumem ni ja bas, a to mi se desavalo i kad sam pila "Diane i primolut nor i sve te na fazon progesterona, i ove kad sam presla na one braon tabletice pocelo krvarenje. E, sad dr kaze da treba da se poveca doza jer je to pad hormona zasto, kako ne znam ?!!! A inace mi je progesteron nizi...........

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 1152
25.7.2010 16:46:58   
diamond
Baš sam se sada zbunila...user posted image

Ja koliko se sećam cp nije progesteron, ja mislim da je to estrogen...mada možda i grešim...
Nije mi jasno to što ti je dr rekla...
a kada planiraš da proveriš hormonski status, jel ste se nešto dogovarale?

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 1153
25.7.2010 16:49:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: diamond

IZVORNA PORUKA: banini

diamonduser posted image ja se plasim za rezultate inhibina B i antimilerovog...

jbt ja ne znam ni šta je to user posted image user posted image user posted image

što se plašiš, nema razloga ako ti je bilo ok

oni su pokazatelji stanja jc i ovarijalne baze....

a sto se tice tvog odnosa hormona duso to je direktan znak PCOS,kad je LH veci FSH duplo i vise....user posted image

IZVORNA PORUKA: ksenija81

IZVORNA PORUKA: cipiripi

Banini je radila androstendion...
cemu on sluzi?

IZVORNA PORUKA: cipiripi

Vezan je za testosteron i luci ga nadbubrezna zlezda .
Znam da je kod zena vezan za PCOS gde se pojacano luci...mislim da ce ti ostalo bolje objasniti Banini..
Ja ga nisam radila, niti sam previse citala o njemu jer nemam PCOS ...

cvetana, vidim da si tu pa cu sad pokusati da odgovorim...

cipi je u pravu...meni je testosteron bio relativno ok,fsh i lh takodje,ali imala sam bukvalno infekciju lica od bubuljica i pojacanu maljavost....onda je dr resio da mi ispita hormone nadbubrezne zlezde i UZ iste i ispostavilo se da je androstendion otisao u nebesa i SHBG takodje( protein za koga se vezuju polni hormoni u krvi)...a UZ ok....prepisao mi je Diane 35 6meseci i posle njih Jasmin 3 meseca, sto sa ispila maja prosle godine...od tada radimo na bebi i nista....
onda na svoju ruku dajem hormone 2 dc i situacija se menja....user posted image

tako da sutra idem kod dr i porazgovaracu o svemu,nosim joj tonu papira pa sta bude....user posted image

(odgovor članu diamond)
  Direktna veza do poruke: 1154
25.7.2010 16:53:38   
diamond

a sto se tice tvog odnosa hormona duso to je direktan znak PCOS,kad je LH veci FSH duplo i vise....user posted image

ma znam sumnjali su odma na pcos, ali to nije jedini pokazatelj pcos, mora da ispuni neke tri karakteristike od mogućih četiri, a ja nemam ništa sem toga...user posted image

Na UZ pratim već godinu dana jajnike i nema ni traga ni glasa od pcos, a UZ mora da pokaže...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1155
25.7.2010 16:59:41   
Anoniman
e to sam cekala!u onom kilometarskom postu od malopre zaboravih da te pitam za UZuser posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu diamond)
  Direktna veza do poruke: 1156
25.7.2010 17:03:15   
diamond

e to sam cekala!u onom kilometarskom postu od malopre zaboravih da te pitam za UZuser posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

odlični su mi jajnici...

ona mi reče da postoje 4 karakteristike pcos:  fsh lh, uz, testosteron ili shbg, i još jedan koji nisam upamtila..user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1157
25.7.2010 17:09:42   
Cvetana
cipi je u pravu...meni je testosteron bio relativno ok,fsh i lh takodje,ali imala sam bukvalno infekciju lica od bubuljica i pojacanu maljavost....onda je dr resio da mi ispita hormone nadbubrezne zlezde i UZ iste i ispostavilo se da je androstendion otisao u nebesa i SHBG takodje

Hvala na odgovorima user posted image  Meni je od hormona taj amh visok i androstendion na gornjoj granici, od kad pijem cikloproginovu ten  mi je savrsen, sva blistam, a dlake nikad nisam imala, ni akne vise kao neke bubuljicice kao alergija po dekolteu, gornji deo ledja i lice user posted image  naravno i inverzija lh i fsh, ali u ref vrednostima. Svuda sam trazila nesto o amh i uglavnom ma o tome kad je nizak, nigde nema sta je kad je visok, dr kaze da je to isto pcos ali ja bih detaljnijeuser posted image

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 1158
25.7.2010 17:09:55   
Anoniman
o jednog odlicnog linka  KLIK

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu diamond)
  Direktna veza do poruke: 1159
25.7.2010 17:12:28   
New Mom
Koliko uticaja (problema) stvara ako je FSH na gornjoj granici, a svi ostali super vrednosti?

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1160
25.7.2010 17:14:12   
Cvetana
diamond

cp ima i jedno i drugo, one bele su estrogen, a braon su progesteron
SASTAV
Farmaceutski oblik i sadržaj
11 belih obloženih tableta koje sadrže 2 mg estradiol valerata i 10 svetlo smeđih obložen ih tableta koje sadrže 2 mg estradiolvalerata i 0,5 mg norgestrela

i ja predjoh na ove braon i poce krvarenje user posted image

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 1161
25.7.2010 17:15:14   
diamond
Što je veći fsh, znači da su rezerve jajnih ćelija manje..u menopauzi je najveći, što bi reklo da je jako bitna vrednost fsh, mada ako je u granicama dobro je

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1162
25.7.2010 17:17:14   
diamond
IZVORNA PORUKA: Cvetana

diamond

cp ima i jedno i drugo, one bele su estrogen, a braon su progesteron
SASTAV
Farmaceutski oblik i sadržaj
11 belih obloženih tableta koje sadrže 2 mg estradiol valerata i 10 svetlo smeđih obložen ih tableta koje sadrže 2 mg estradiolvalerata i 0,5 mg norgestrela

i ja predjoh na ove braon i poce krvarenje user posted image

Ček, ček...baš krvarenje ili braonkasti iscedak?

e majku mu...user posted image
ali nemoj da brigaš, verovatno tako reaguješ na progesteron, cp je jako dobar lek, pomoći će sigurno..user posted image

< Poruku je uredio diamond -- 25.7.2010 17:18:21 >

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 1163
25.7.2010 17:23:10   
Cvetana
pu pu pu bem ti, al sam ja falicna

sad kad dobijem ponovo vadim hormone pa cemo da vidimo kako stoje stvari. Evo sad trazim nalaze od proslog meseca gde je progesteron nizi, jeste u ref ali nizak........ i ne mogu da nadjem.
Valjda ce se srediti, ako nista bas mi je lice savrseno, ne moram ni puder da stavljam a i bore se izgladile user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 1164
25.7.2010 17:24:30   
Cvetana
Pomalo je braonkasti iscedak, a predje i u krvarenje, mada radila sam i onaj hsg pre nedelju dana tako da ima malo i toga verovatno user posted image

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 1165
26.7.2010 23:58:14   
Anoniman
bila sam kod dr....uradila mi je ginekoloski pregled,kaze sve u redu,malo sekreta ali nista strasno....uzela bris za PAPA jer je proslo godinu dana od zadnjeg....

kaze da su mi jajnici dobri,nema naznaka za PCOS, ali i da su hormoni najmanje merodavni jer su ispravljivi i da postoje zene sa savrsenim hormonima koje nemaju O   user posted image user posted image user posted image

predlozila je folikumetriju,odradili smo je i vidi na desnom jajniku par folikula koji krecu (inace mi je danas 11dc)user posted image user posted image user posted image
sledeci UZ prekosutra(13 dc)user posted image po njoj je najbitnije da imam ovulaciju i da su mi jajovodi prohodni a hormoni su ispravljiva stvar...pohvalila je odradjene briseve i UZ nadbubrezne zlezde...

ukoliko bi se ustanovilo da nemam O preporucuje klomid, a i HSG...

malo sam i dalje user posted image , ali dobro....nesto se desava....user posted image

DA NAGLASIM DA JE NASA BEBIRONCE SVO VREME BILA SA MNOM , CEKALA U CEKAONICI I ONDA MENI,SEBI I NJENOM DIVNOM MUZU SPREMILA STRAVA GIROSuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cvetana)
  Direktna veza do poruke: 1166
27.7.2010 0:00:06   
kleopatra*
Banini srce samo napreduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Za nasu Bebiuser posted image user posted image user posted image

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1167
27.7.2010 16:07:46   
Iva979
Ura za Bebi i njene kulinarske sposobnosti! user posted image
Draga ne brini ako cs na hsg, sve cemo ti Veca i ja potanko objasniti!
Sad na muckanje, posto imas vise folikula! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1168
27.7.2010 21:52:43   
diamond
Bravo draga!!!!

Rekoh ti da se ne brineš za hormone, to se da ispraviti user posted image

ŽIVELI folikuli, ŽIVELA ovulacija!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

A da, ne brini za hsg, piece of cake!!!

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1169
27.7.2010 21:54:00   
diamond
Sram me bilo, zaboravih na našu Bebi..user posted image

Živela BEBI!!!!

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 1170
6.8.2010 23:58:50   
dacca
Meni je moja dala da izvadim ujutro progsteron, estradiol, fsh, lh, prolaktin, kortizol, testosteron i nesto 17'oh... user posted image

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 1171
7.8.2010 11:02:04   
dacca
Upravo sam se vratila iz laba i cekam rezultate user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 1172
7.8.2010 11:09:52   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: dacca

Upravo sam se vratila iz laba i cekam rezultate user posted image user posted image user posted image

navijamo da sve bude ok user posted image

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 1173
7.8.2010 12:42:51   
dacca
Dunja user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1174
9.8.2010 18:16:52   
dacca
FSh 16,8 (3-12)
Lh 2,6 (
prolaktin 463,9 (do 600)
progesteron 2.12 (1- 9,5)
estradiol 65,3 (9-175)
testosteron 0,2 (< 2,5)
kortizol 853,2 (40-950)
17-oh progesteron 0,94 (0.3-2,4)
Ovo su moji rezultati, molim za misljenje! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

Lepse ime
igomar

Koje ime je lepse?

Stevan (33%)

Stefan (67%)

Ukupan broj glasova: 73

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here