|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Verujete li u Boga?
24.7.2010 16:22:19   
choopa choops
BubaMiro ja razumijem sta hoces da kazes. Ima ljudi koji se boje Boga. A onda vjerovatno imaju i razlog zasto, jelte? Ja ga se ne bojim, jer mislim da sve sto radim, radim  srcem i zeljom za najboljim. Ali ako pogrijesim, 'ocekujem' odnosno nadam se da ce mi on oprostiti. I znam da i hoce. Jer on je mnogo dobar cova user posted image i sigurna sam da ON ne kaznjava. On prasta svima i sve. A mi 'obicni smrtnici' se bas zbog te njegove nemjerljive ljubavi i trebamo ponasati tako da mu udovoljimo. Ja bi ga uporedila sa majkom. Koliko puta je iznerviramo, razljutimo, rasplacemo, a ona nam sve oprosti i na kraju se mi zbog te njezine ljubavi ponasamo sve bolje i bolje i trudimo se da joj vratimo istom mjerom. eto tako nekako...user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 301
24.7.2010 16:22:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Trcosava

Aj sad, jel neko od vas ima predstavu zašto i kako smo mi došli na ovaj materijalan svet?

Naravno , možemo da polemišemo o big bengu , univerzumima , amebama , i ostalim fizičko - biološkim pristupima saznanju o nastanku sveta i nas na i u njemu . Tu imam bezbroj pitanja , isto tako kontradiktornih kao u verziji o Bogu kao tvorcu .
Dakle - big beng . Veliki prasak . Ok , ko je stvorio to što je prasnulo ? To se sve odigralo u univerzumu , kosmosu i bla bla . Ok , ko je stvorio taj univerzum ? Sam od sebe ? Ok ... Nejasno , al'' ajde . Znači , moralo je postojati to nešto , to jedno od čega je sve krenulo . Taj broj 1 . I uvek ćemo se pitati kako je nastao taj broj 1 .

Tako je isto i u "Bog je stvorio svet" opciji . Ok , a ko je stvorio Boga ? Opet se vraćamo na onaj broj 1 , u ovoj verziji je taj broj 1 Bog , ili neka nematerijalna sila , i opet se ne zna kako je ta sila , taj broj 1 , nastala ...

Kako god okreneš - dupe ti pozadi . Verzija 1 ili verzija 2 , obe nose neka svoja oprečna mišljenja , samo što se verzija 2 toliko razštrkala u svojim analizama i verzijama , da se i sam Bog uhvati za glavu kad vidi koliko su njegovih "ispostavnika" napravili .

< Poruku je uredio BubaMira -- 24.7.2010 16:25:01 >

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 302
24.7.2010 16:24:44   
ivaj
Verujem u Boga ali ne na nacin kakvom ga nasa crkva npr. predstavlja.Iako je duboko jos od detinjstva ukorenjeno u meni da je Bog neko ko kaznjava,opasni sudija koji meri nase postupke na kantar,svakim danom se trudim da sebi to izbijem iz glave.Jer jednostavno nema logike.Zasto bi on bio neko ko nas voli i ko nas je po liku svom stvorio ili kako vec,ovako nesavrsene,dao nam sve ljudske slabosti a onda nas kaznjavao zbog istihuser posted image
Ne verujem cak ni da se dobro uvek dobrim vraca jer smo svedoci da to u zivotu ne ide bas tako,mislim da tu postoji neki drugi 'mehanizam' koji je nedostupan ljudskom mozgu.

Volela bih samo da je moja vera MNOGO jaca jer mislim da se snagom vere moze puno toga.Ako nista drugo,ono bar naci dusevni mir koji nam je svima preko potreban.
Ne idem cesto u crkvu,ne ljubim popa u ruku i ne mislim da me zbog toga Bog manje voli.Cesto ga zaboravljam,najcesce ga se setim kad mi je tesko,ali zelim zato da verujem da on mene nikada ne zaboravljauser posted image  I za to mu se uvek molim.
I samo da mi da onoliko tereta koliko mogu da ponesem.

Procitajte knjigu:"Razgovori s Bogom".To je knjiga koja je dosta promenila moje poglede na Boga.

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 303
24.7.2010 16:25:20   
Anoniman
da li ste culi pesmu od Marchela-Nedodjija BB?
e pa 100 % je istina...u danasnje vreme vise je onih koji se sete Boga kad im je tesko i kad ne znaju u sta da veruju jer su veru u sebe izgubili od onih koji ga postuju ali rade za crveno slovo i pomisle KAZNICE ME BOG,JAO.....

ja sam vernik...user posted image odem u crkvu kad pozelim,i kad mi je tesko i kad mi je lepo,ispovedala sam se,pricescivala...i dalje cu,tako sam vaspitana...
evo reci jednog duhovnika:..... ali Bogu se mozes obratiti i sa ulice,kreveta,stola...ne moras mu ici u kucu jer molitva se cuje ma odakle je i Bog moze da zagleda u svacije srce,srce koje je radosno i srce koje se kaje...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 304
24.7.2010 16:25:39   
ksenija81
Mishice, samo sam htela reci da tema podrazumeva oba i praznoverje i veru. Nista licno user posted image

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 305
24.7.2010 16:27:06   
Anoniman
Što mi se poruka ovaku uziscitirala ???user posted image  user posted image

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 306
24.7.2010 16:28:34   
Suncicabg
IZVORNA PORUKA: banini

ali Bogu se mozes obratiti i sa ulice,kreveta,stola...ne moras mu ici u kucu jer molitva se cuje ma odakle je i Bog moze da zagleda u svacije srce,srce koje je radosno i srce koje se kaje...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 307
24.7.2010 16:29:20   
Anoniman

e pa 100 % je istina...u danasnje vreme vise je onih koji se sete Boga kad im je tesko i kad ne znaju u sta da veruju jer su veru u sebe izgubili od onih koji ga postuju ali rade za crveno slovo i pomisle KAZNICE ME BOG,JAO.....

ja sam vernik...user posted image odem u crkvu kad pozelim,i kad mi je tesko i kad mi je lepo,ispovedala sam se,pricescivala...i dalje cu,tako sam vaspitana...
evo reci jednog duhovnika:..... ali Bogu se mozes obratiti i sa ulice,kreveta,stola...ne moras mu ici u kucu jer molitva se cuje ma odakle je i Bog moze da zagleda u svacije srce,srce koje je radosno i srce koje se kaje...

E ovo mi se dopada i ima smisla .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 308
24.7.2010 16:30:10   
ishler
Ja licno verujem u zivot posle zivota,tako da samim tim verujem da negde ispastamo ili smo nagradjeni proslim zivotom.Sto se tice nastanka,nekako smo morali nastati,tj.sve na ovoj planeti,tako da verujem da ima boga,ili kako god se to zvalo,sila koja je sve napravila.Inace ne verujem u crkvu kao instituciju,nju su ljudi napravili.Mozda se mnogi ne slazu sa mnom,ali ja  postujem tudje misljenje.user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 309
24.7.2010 16:33:20   
choopa choops
ivaj, banini user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 310
24.7.2010 16:33:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Trcosava

Aj sad, jel neko od vas ima predstavu zašto i kako smo mi došli na ovaj materijalan svet?

Naravno , možemo da polemišemo o big bengu , univerzumima , amebama , i ostalim fizičko - biološkim pristupima saznanju o nastanku sveta i nas na i u njemu . Tu imam bezbroj pitanja , isto tako kontradiktornih kao u verziji o Bogu kao tvorcu .
Dakle - big beng . Veliki prasak . Ok , ko je stvorio to što je prasnulo ? To se sve odigralo u univerzumu , kosmosu i bla bla . Ok , ko je stvorio taj univerzum ? Sam od sebe ? Ok ... Nejasno , al'' ajde . Znači , moralo je postojati to nešto , to jedno od čega je sve krenulo . Taj broj 1 . I uvek ćemo se pitati kako je nastao taj broj 1 .

Tako je isto i u "Bog je stvorio svet" opciji . Ok , a ko je stvorio Boga ? Opet se vraćamo na onaj broj 1 , u ovoj verziji je taj broj 1 Bog , ili neka nematerijalna sila , i opet se ne zna kako je ta sila , taj broj 1 , nastala ...

Kako god okreneš - dupe ti pozadi . Verzija 1 ili verzija 2 , obe nose neka svoja oprečna mišljenja , samo što se verzija 2 toliko razštrkala u svojim analizama i verzijama , da se i sam Bog uhvati za glavu kad vidi koliko su njegovih "ispostavnika" napravili .

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 311
24.7.2010 16:34:38   
ishler
A ni ja ne verujem da se dobro dobrim vraca,jer sam svedok da nije tako.
Nije mi jasno ako sam ja neko ko pomaze ljudima,i ko nikada ali nikada nije zeleo drugom zlo,zasto se meni lose vraca?To objasnjavam sebi cinjenicom da sam mozda bil a vestica u proslom zivotu?user posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 312
24.7.2010 16:36:28   
Mishica 77

IZVORNA PORUKA: ksenija81

Mishice, samo sam htela reci da tema podrazumeva oba i praznoverje i veru. Nista licno user posted image

Ma, cico, nisam ja tako ni shvatila nego mi je to bio povod da kažem to što sam i rekla. user posted image user posted image user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 313
24.7.2010 16:39:36   
smeško
Da, tema vere je neiscrpna. Ni ja ne volim ljude koji se odmah svadjaju sa neistomisljenicima. Ja se ne ljutim kada neko ne deli moje stavove. Verujem zato sto zelim i to je MOJ izbor. I ostali bi trebali imati svoj, pa ako izaberu da ne veruju, njihova stvar.
Ni ja ne verujem iz straha. Ko veruje iz straha, ne veruje iz srca nego iz prinude. I ja mislim da je, za praznik, mesto vernika u crkvi. Posebno pricam o sebi sada, kada mi do crkve treba 5 minuta voznje. Niko nije rekao da ljudi stvarno bivaju kaznjeni za rad na praznik. Ali, to su tako hipoteticke stvari, neopipljive koliko i vera sama, da ja ne bih tvrdila ni da smo kaznjavani ni da nismo. Sve sto se toga tice su samo nase interpretacije i misljenja.
Jos jednom, ne postoji dokaz da Bog postoji, ali ne postoji ni dokaz da ga nema! Zato sve to i jeste stvar izbora i unutrasnjeg osecaja. Jedino sto mislim je da se svi, koji ne veruju u Boga, uvek uhvate za lose stvari. Zasto Bog dozvoljava, zasto to postoji, itd,...To je bezanje od odgovornosti. Mi smo, kao vrsta, trenutno posrnuli i sami smo krivi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 314
24.7.2010 16:42:20   
Mishica 77

e pa 100 % je istina...u danasnje vreme vise je onih koji se set_e Boga kad im je tesko i kad ne znaju u sta da veruju jer su veru u sebe izgubili od onih koji ga postuju ali rade za crveno slovo i pomisle KAZNICE ME BOG,JAO.....

Opet ja sa tim ali i ovo je moja prababa govorila: Ako ima Boga, on je i u mojoj avliji!
Nije baš volela da ide u crkvu jer nije volela popove ali je bila dosta religiozna, kao i većina iz tog doba... jednostavno tako vaspitana.
Često je izlazila na dvorište da se pomoli.

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 24.7.2010 16:49:12 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 315
24.7.2010 16:44:09   
Anoniman

[/quote]

Opet ja sa tim ali i ovo je moja prababa govorila: Ako ima Boga, on je i u mojoj avliji!

[/quote]

Najpametnija rečenica koju sam čula .

Direktna veza do poruke: 316
24.7.2010 16:45:07   
Anoniman
popovi....uh......user posted image

vidjala sam ih kako pevaju u kafanama...pijani ko letve....a to im je najstroze zabranjenouser posted image da pevaju nesto sto nije liturgija ili molitva...

al zato za krstenje i ne daj Boze sahranu znaju da odalame po novcanikuuser posted image user posted image user posted image user posted image

ma i pop je zivo bice...user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 317
24.7.2010 16:46:27   
smeško
Sto se tice naseg nastanka, mislim da ne moramo sve da znamo. Nismo mi spremni za to. Vec se tesko nosimo i sa mnogim prostijim stvarima. Kamo srece da nismo toliko ,,pametni", ne bismo izmislili nuklearnu, hidrogensku bombu, osiromaseni U i sva ostala oruzja.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 318
24.7.2010 16:46:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: BubaMira

user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 319
24.7.2010 16:48:10   
Anoniman

Pomešasmo prababe citiranjem !!! Čija ovo prababa ispade da je moja ?? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 320
24.7.2010 16:48:44   
smeško
Slazem se da se moze verovati sa bilo koje tacke zemaljske kugle. Ja izgovorim Oce nas svake veceri iz svog kreveta, sigirno necu otici u crkvu zbog toga.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 321
24.7.2010 16:48:51   
Lu
IZVORNA PORUKA: choopa choops

BubaMiro ja razumijem sta hoces da kazes. Ima ljudi koji se boje Boga. A onda vjerovatno imaju i razlog zasto, jelte? Ja ga se ne bojim, jer mislim da sve sto radim, radim  srcem i zeljom za najboljim. Ali ako pogrijesim, ''ocekujem'' odnosno nadam se da ce mi on oprostiti. I znam da i hoce. Jer on je mnogo dobar cova user posted image i sigurna sam da ON ne kaznjava. On prasta svima i sve. A mi ''obicni smrtnici'' se bas zbog te njegove nemjerljive ljubavi i trebamo ponasati tako da mu udovoljimo. Ja bi ga uporedila sa majkom. Koliko puta je iznerviramo, razljutimo, rasplacemo, a ona nam sve oprosti i na kraju se mi zbog te njezine ljubavi ponasamo sve bolje i bolje i trudimo se da joj vratimo istom mjerom. eto tako nekako...user posted image

Tako jeuser posted image
Osjetila sam radost vjere u najgorim trenutcima mog života, ne mogu o tome da pišem niti želim dokazivati išta, (opet stvar vjere)!
Ali i bez ovoga, smatram da se dobro dobrim vraća, da trebamo voljeti i praštati, da ne činimo drugima ono što ne želimo da se nama čini i naravno VJEROVATI i u najgorim trenutcima da će biti bolje, to su po meni najveće životne i vjerske vrijednosti!

Patnja, bol,razočarenje... oni su sastavni dio životnog puta i ako se tu na jednom kamenu spoticanja zaustavimo i kažemo pa Bože zašto baš meni, nisi pravedan...ostaćemo tu u gorčini i mržnji bez svog cilja umjesto da nastavimo dalje da gradimo svoj život i prihvatimo to kao iskušenje, ohrabrenje, za daljni put...jer Bog kaže pomozi sam sebi i ja ću ti pomoći!

< Poruku je uredio Lu RR -- 24.7.2010 16:49:58 >

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 322
24.7.2010 16:49:07   
Anoniman
Ispadosmo Mišica i ja sestre po prababine linije user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 323
24.7.2010 16:50:00   
Mishica 77

Pomešasmo prababe citiranjem !!! Čija ovo prababa ispade da je moja ?? user posted image user posted image user posted image

Moja! user posted image Bog da joj dušu prosti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 324
24.7.2010 16:51:22   
Mishica 77

Ispadosmo Mišica i ja sestre po prababine linije user posted image user posted image user posted image

'De si, sestro slatka?! user posted image

Izvinjavam se za OFF! Neću više, prababe mi! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here