|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Verujete li u Boga?
24.7.2010 15:41:03   
Anoniman
Svetac kažnjava user posted image user posted image user posted image Svetac , pa da kažnjava ???user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smeško)
  Direktna veza do poruke: 276
24.7.2010 15:41:42   
smeško
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Pokušavam da kažem poentu - 99 procenata ljudi neće raditi na verski praznike ne zato što poštuju taj praznik nego iz straha da im se ne bi nešto loše desilo !!! To je poenta , strah !!! Plašimo se da će nas taj isto Bog kazniti ! I meni to nije jasno ...

Pa, i vecina ljudi ne krade, zato sto nece u zatvor, a ne zato sto ne bi mogla ili je visoko moralna!
Ti bas hoces da ti sve bude jasno!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 277
24.7.2010 15:48:21   
Anoniman
Buba Miro, to je zato sto Srbi sustinski nisu religiozan narod...U hriscanskom smislu.
I zato sto mi ne znamo da verujemo nego verujemo iz koristi. kao sto si napisala.

Kao sto smo se odrekli nase stare vere slovenske kad su hriscani dosli da nam nametnu svoju volju u devetom veku,
tako smo se odrekli hriscanstva kad je komunizam dosao.
onda je komunizam otisao a mi smo ponovo svi vernici (govorim u globalnom smislu naroda a ne pojedinaca).

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 278
24.7.2010 15:50:00   
smeško

Svetac kažnjava user posted image user posted image user posted image Svetac , pa da kažnjava ???user posted image user posted image user posted image

Joj, zasto se hvatas za svaku recuser posted image   Ja nisam duhovnik da ti sve to leepo objasnim.
Mada, u svemu sto pitas, ja vidim paralelu sa ljudskim odnosima. I roditelji kaznjavaju kad deca nisu dobra, a to ne znaci da ih ne vole.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 279
24.7.2010 15:54:34   
Anoniman
Znam , ali ako je da je Bog opšte dobro , stvoritelj , ako nam je dao život , ako je dobar , ljubljen , poštovan , ako je on suština svega - zašto se ljudi plaše ? Zašto je sve prožeto strahom da se slučajno ne promaši neki praznik , i , uostalom , zašto on uopšte i kažnjava , ako je suština njegove priče večito praštanje , dobrota ???

Zatvor nije nešto što je dobro , i od zatvora se očekuje nešto loše i niko ga ne slavi i ne poštuje . Boga svi slave i poštuju , i čim jednom "omaše" - odma se strahuje od munja , gromova i ostalih čudesa . Podseća me sve to na dečiju igru , u kojoj jedno samoživo dete (u ovom slučaju Bog) postavi pravila , koja svi moraju da poštuju , i ako slučajno neko dete iz grupe neće da se igra po pravilima tog deteta - to dete će da im svima poruši domine ili pocepa krpice . Po fazonu - ili će biti po mome - ili neće biti nikako ! Munjo , sprži zeca !!! 

(odgovor članu smeško)
  Direktna veza do poruke: 280
24.7.2010 15:54:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: smeško

Joj, zasto se hvatas za svaku recuser posted image   Ja nisam duhovnik da ti sve to leepo objasnim.
Mada, u svemu sto pitas, ja vidim paralelu sa ljudskim odnosima. I roditelji kaznjavaju kad deca nisu dobra, a to ne znaci da ih ne vole.

Lepo receno....

(odgovor članu smeško)
  Direktna veza do poruke: 281
24.7.2010 15:56:57   
Mishica 77

Bubo!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 282
24.7.2010 15:58:21   
Trcosava
Ala ga razvezaste.... 

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 283
24.7.2010 15:58:40   
choopa choops
Ma perem, cistim, usisavam kad je crveno slovo. nema naviku da gledam u kalendar uopste. Nije mi se do sada nista lose desavalo zbog toga user posted image Ali ako vdidm ili se sjetim da je taj dan crveno slovo, onda ipak odlozim rad za neki drugi dan cisto iz nekog postovanja prema svecu koji se slavi taj dan, a ne zbog strahauser posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 284
24.7.2010 16:01:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: choopa choops

Ma perem, cistim, usisavam kad je crveno slovo. nema naviku da gledam u kalendar uopste. Nije mi se do sada nista lose desavalo zbog toga user posted image Ali ako vdidm ili se sjetim da je taj dan crveno slovo, onda ipak odlozim rad za neki drugi dan cisto iz nekog postovanja prema svecu koji se slavi taj dan, a ne zbog strahauser posted image

To je sasvim druga stvar , i vredna pohvale . Ti onda spadaš u onih gorepomenutih 1% .user posted image

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 285
24.7.2010 16:01:58   
Sanjica26 RR

Pokušavam da kažem poentu - 99 procenata ljudi neće raditi na verski praznike ne zato što poštuju taj praznik nego iz straha da im se ne bi nešto loše desilo !!! To je poenta , strah !!! Plašimo se da će nas taj isto Bog kazniti ! I meni to nije jasno ...

Bubo, ovo si skroz u pravu. Ovo nije vera. Sve sto cine ljudi, rade da ih ne bi Bog kaznio. A, ja smatam da Bog nije takav. nego, smo mi takvi koji stalno cekamo neku nagradu ili ako nesto pogresno uradimo odmah kazemo "jao, sad ce Bog da me kazni. Lose je kad se vezujemo za zakone. To rade jevreji. A, mi smo hriscani.

A, pravo proslavljanje praznika je odlazak na Liturgiju, a ne sedeti kod kuce skrstenih ruku i kao slavimo praznik. Mislim da svetima vise ovo od koristi. Iks puta sam videla kako u manastiru rade na praznik. Postavila sm pitanje i rekli su mi da neki poslovi veci nece da rade, ali tipa nahraniti stoku..ili nesto uraditi po basti to se mora. Ali oni su proslavili tako sto su se molili Bogu..

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 24.7.2010 16:05:19 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 286
24.7.2010 16:05:13   
Anoniman

Znam , ali ako je da je Bog opšte dobro , stvoritelj , ako nam je dao život , ako je dobar , ljubljen , poštovan , ako je on suština svega - zašto se ljudi plaše ? Zašto je sve prožeto strahom da se slučajno ne promaši neki praznik , i , uostalom , zašto on uopšte i kažnjava , ako je suština njegove priče večito praštanje , dobrota ???

Pravi vernik se plasi zbog onozemaljskog zivota.
U stvari, evo ti odgovora- svaki covek u nesto veruje. Npr. ti verujes da ce tvoje dete imati lep i dugovecan zivot, ali odrasla si sa uverenjem da ce se to desiti samo ako svake godine posadis po jednu lipu u dvoristu. I sta ces ti uraditi? Naravno, sadices lipu..I sadices je svake godine zbog vere u lepu buducnost tvoga deteta. Postovanje verskih praznika f-cionise na isti nacin. Ja verujem zbog sebe, ali postujem i zbog sebe i zbog svoje porodice i ljudi koje volim. Ono sto je moje misljenje jeste da Bog siba, ali i pomazi..Medjutim ljudi su jedna nezahvalna sorta, koja vidi samo ono lose...Sama cinjenica da si ziva, zdrava, da ocekujes bebu, govori u prilog cinjenici koliko ima milosti u veri.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 287
24.7.2010 16:05:22   
Lu

Najbolje bi bilo da svi radimo šta hoćemo a da nam se ništa loše pri tome ne desiuser posted image
Šalim se malo.
Ili vjeruješ ili ne vjeruješ...to je osjećaj koji moraš sam sa sobom da razviješ, niko nas ne može ubijediti u nešto kao vjeru, niti treba  ako  to ne osjećamo sami, svako drugo objašnjenje ili dokazivanje nečega je suvišnouser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 288
24.7.2010 16:09:11   
ishler
Ja verujem da nesto postoji sto nam kroji put,
nije bitno kako se zove.A verujem da i mi u nekoj granici mozemo uticati.user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 289
24.7.2010 16:09:21   
Anoniman
Volim da razgovaram o ovome , zaista . Zato što me interesuje , zato što se divim ljudima čija je snaga vere jaka i nepokolebljiva . Jako poštujem ljude koji su vernici , a koji ipak na moja pitanja koja su malo "kontra vere" ne odgovaraju svađalački , nametljivo pokušavajući da me "vrate na pravi put" . Svak ima pravo da veruje ili ne , a ja imam pravo da primetim razliku u tim verovanjima i pristupu Bogu i da o tome razgovaram i kroz razgovor saznajem zašto je to tako .

Koleginica me je pre par meseci napala na poslu jer sam joj postavila ova ista pitanja od gore , vezana za strah od Boga i njegove kazne . Raegovala je krajnje burno , i u nedostatku adekvatnih i inteligentnih odgovora drsko mi odbrusila : "pazi šta pričaš , Bog te gleda " , i nešto " mnogo se ti za*ebavaš , pazi da ti se ne vrati od Boga ." Znači , kakava ti je to vera u Boga ako mi ti njome pretiš ???

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 290
24.7.2010 16:09:38   
Trcosava
Aj sad, jel neko od vas ima predstavu zašto i kako smo mi došli na ovaj materijalan svet?

O verskim praznicima neću da pišem ovde jer to nije pitanje... Dakle Bog, kako i zašto smo na ovom materijalnom svetu, jer ako verujete u Boga onda verujete i u duhovni svet?

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 291
24.7.2010 16:11:28   
Mishica 77
Ovde se ne priča samo o veri nego i o praznoverju(čini mi se) ali to valjda ide jedno sa drugim. user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 292
24.7.2010 16:11:32   
ksenija81
Ne znam, ali darvinu ne verujem niti da nas je bog stvorio... Kako nemam pojma user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 293
24.7.2010 16:12:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Trcosava

Aj sad, jel neko od vas ima predstavu zašto i kako smo mi došli na ovaj materijalan svet?

O verskim praznicima neću da pišem ovde jer to nije pitanje... Dakle Bog, kako i zašto smo na ovom materijalnom svetu, jer ako verujete u Boga onda verujete i u duhovni svet?

Ja ne smem da pocnem...Napisacu knjiguuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 294
24.7.2010 16:12:22   
ksenija81
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Ovde se ne priča samo o veri nego i o praznoverju(čini mi se) ali to valjda ide jedno sa drugim. user posted image

pa tema je da li verujete, mora biti svakavih misljenja user posted image

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 295
24.7.2010 16:13:16   
ksenija81
Verolino, bas me zanima tvoja teorija, posto ja ne znam sta da mislim user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 296
24.7.2010 16:14:01   
Sanjica26 RR
Bubo, ona veruje slepo. To joj nije vera. Ona tim recima moze i coveka da odgurne od Boga. Naravno ako neko nije utvrdjen u veri. Ali ima dosta ljudi koji isto tako reaguju. I to je jako ruzno.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 24.7.2010 16:15:09 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 297
24.7.2010 16:17:57   
Mishica 77
Nemam ja ništa protiv tuđih mišljenja.. pa mora svako da ima svoje.
Naopako kad bi odmah odbacivali svoje i prihvatali tuđe.. šta bismo onda bili? user posted image
Volim da čujem ali u 99% od svog ne odstupam! Ne mislim da sam najpametnija ali to je moje mišljenje i moja ličnost!

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 298
24.7.2010 16:17:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ksenija81

Verolino, bas me zanima tvoja teorija, posto ja ne znam sta da mislim user posted image

Jedan dan cemo uz kafuuser posted image

(odgovor članu ksenija81)
  Direktna veza do poruke: 299
24.7.2010 16:20:11   
ksenija81
verolino, otvori temu bas me zanima, cesto se to pitam... bice i kafauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here