|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Verujete li u Boga?
24.7.2010 14:01:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maslinica

mene iskreno malo izludjuje cinjenica da ne mogu stisnuti dugme i okrenut se i otici..ne perem ga ja, masina drlja...
u mojoj kuci se postovao i slavio uskrs, bozic i veliki praznici, nismo neki bas striktni vernici, tako da ja nemam taj osecaj da ne treba da se ovo ili ono radi, kod mm se sve tacno pridrzava....meni to licno malo i smeta...mm nema problem dal sam upalila masinu, ali zna se KO ima!!!!

user posted image user posted image user posted image
Pa nadjes kompromis...Masinu upalis u 00.01h...Svetac je prosao,savest mirna,  a svekrvi zapusena ustauser posted image

(odgovor članu maslinica)
  Direktna veza do poruke: 251
24.7.2010 14:03:12   
dunja RR

ja verujem...da...u principu da, drzim se tih nekih nacela i mislim da covek mora da veruje u nesto..bio to Bog ili vec, ali mislim da svako veruje..

mozda bas nije skroz tema, ali me interesuje, da li radite na crveno slovo..tipa perete ves u masini ili ne? ne misli idete na posao., nego onih nekih poslova sto se ticu crvenog slova...koliko to postujete ili ne?

ništa ne radim na crveno slovo, znači nikada praznikom i nedeljom naravno( svaka nedelja je crveno slovo)

ne perem veš, ne peglam, ne čistim kuću, ne ušivam....idem na posao, kuvam, perem sudove to da....

< Poruku je uredio dunja RR -- 24.7.2010 14:05:00 >

Direktna veza do poruke: 252
24.7.2010 14:05:58   
maslinica
IZVORNA PORUKA: dijana1

ali zna se KO ima!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

izvini morala sam, smesno mi je

ma nista...to je moje cinjenicno stanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 253
24.7.2010 14:07:02   
dunja RR
Što kaže Verolino nije mi o glavu....uključim mašinu ako ima prljavog veša, kada prođe nedelja u 00.01. a taman i tada počinje jeftina struja, apropo teme kućni budžet.......

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 254
24.7.2010 14:07:07   
minavb
Da se ubacim u ovu vasu diskusiju, secam se kad smo bili klinci, baka nas je plasila Ognjenom Marijom. Mislim da je taj svetac krajem juna, i po bakinim kazivanjima, najljuci i najosvetoljubiviji. Skoro pa da nas je vezivala za stolice da nista ne radimo na taj dan. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 255
24.7.2010 14:08:20   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: minavb

Da se ubacim u ovu vasu diskusiju, secam se kad smo bili klinci, baka nas je plasila Ognjenom Marijom. Mislim da je taj svetac krajem juna, i po bakinim kazivanjima, najljuci i najosvetoljubiviji. Skoro pa da nas je vezivala za stolice da nista ne radimo na taj dan. user posted image

kraj jula 30.07.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 256
24.7.2010 14:09:21   
minavb
Eto, da vas podsetim, nemojte nista tog dana da radite. Necu ni ja.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 257
24.7.2010 14:09:29   
maslinica
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Što kaže Verolino nije mi o glavu....uključim mašinu ako ima prljavog veša, kada prođe nedelja u 00.01. a taman i tada počinje jeftina struja, apropo teme kućni budžet.......

sve znam, ali smatram da to oko pranja vesa potice jos iz vremena kad su zene riljale i radile punom parom fizicke poslove, da bi i one imale dan za odmor, nisu se radili ti poslovi, ali u vreme sAvremene tehnologije meni to gubi smisao.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 258
24.7.2010 14:12:09   
dijana1*
Radi masina kao i uvek ne radim ja user posted image

Direktna veza do poruke: 259
24.7.2010 14:15:09   
Mimče
moja ujna je dete svestenika a njena mama  je uvek radila u njihovoj kuci i govorila Bog ce oprostiti rad a ne nerad, dzabalebarenje, lopovluk, pijancenje, zlodela , to je  greh....

ja se trudim da sve pozavrsavam na vreme , ali ako nekada i ukljucim masinu i ostale aparate koji rade sami ne mislim da sam pogresila, pa smes da peres sudove, a masina za sudove zar ona ne radi ekvivalentno kao i masina za ves....ne sijem , ne peglam, ...mada ako ti je slava a muz te zamoli da mu ispeglas kosulju i odelo sta onda, ne znam....

< Poruku je uredio Mimče -- 24.7.2010 14:17:32 >

Direktna veza do poruke: 260
24.7.2010 14:18:18   
maslinica
mimceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mimče)
Direktna veza do poruke: 261
24.7.2010 14:20:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: minavb

kraj jula 30.07.

Ja sam zbog ovog sveca pocela da vodim racuna o crvenom slovu. Ispricacu vam sta mi se desilo...
2002-ga godina- uhvati me manija da bas taj dan operem svoje svecane stvarcice na ruke (nisam znala da je svetac; dve godine kasnije sam naucila da gledam u kalendar)..Samo sto sam ga okacila o strik i okrenula se da udjem u kucu, strik je pukao i sve moje stvari su pale u blato. U tom trenutku je usla komsinica i rekla mi: "E, tako ti i treba!!!Je l' si morala da peres bas za Ognjenu Mariju"
2003-ca godina - proslogodisnja opomena mi valjda nije bila dovoljna, pa sam ja lepo uzela da peglam ves. Ja ne znam sta se desilo. Pegla je bila relativno nova, ispravna, ali ja se samo secam varnice, pucanja i mene kako lezim na patosu odbacena metar od struje.
2004-ta godina - Imam vikendicu na Fruskoj gori. Tamosnji mestani se ne kupaju u reci na taj dan. Naravno, zasto bi ja poslusala bilo kakvo upozorenje kad sam odlican plivac koji je Dunav preplivavao. Uputim ti se ja na duzu marsutu. Sreca pa nisam ni dvadesetak metara otplivala kad me je uhvatio prvi spazam. Noga se grci...Posle desetak sekundi krece drugi..Nikada u zivotu nisam imala takve bolove. Osecaj je bio kao da mi neko kida meso sa nogu..Voda pocinje da mi ulazi u usta. Brat me je izvukao. Vrlo malo je falilo da pocnem da tonem.

Eto...Otada, svake godine se trudim da ne razbesnim Ljutu Gospu, kako je u mom kraju zovu...

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 262
24.7.2010 14:25:17   
Suncicabg
Znam slucaj gde su roditelji mojih prijatelja radili na neki veliki praznik na njivi a oni su krenuli kolima ne secam se gde, nije ni bitno i imali udes. Hvala Bogu oporavili su se.
Ne znam ja da li je zbog toga, ali oni svakako vise ne rade na praznike.

Ja sam vaspitana da se nedeljom i praznicima ne pere i ne sije.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 263
24.7.2010 15:03:01   
smeško
2004-ta godina - Imam vikendicu na Fruskoj gori. Tamosnji mestani se ne kupaju u reci na taj dan. 

I ja sam cula da se tog dana ne kupa tj. ne pliva. Ja sam deset__ak godina veliki deo leta provodila u M.Mitrovici na Savi. Mi se tog dana nismo kupali, tako su nam rekli, samo smo se suncali. I obavezno se svake godine udavio neki od kupaca tog datuma.
Ne radim kad vidim da je tog dana crveno slovo. Slazem se s Verkom, nista me ne kosta da ga preskocim. Ne mislim nista konkretno o tome, osim da neke stvari ponekad i ne treba izazivati, ako ne morate.

< Poruku je uredio smeško -- 24.7.2010 15:05:10 >

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 264
24.7.2010 15:04:35   
Mishica 77
Mene uvek uhvati manija pa se razradim kad je crveno slovo i ne vidim da mi se nešto desilo. user posted image Kad imam da radim, ja radim... ne gledam kalendar. Moja prababa je uvek govorila: "Ko radi, Bog ne brani". Zaposlena sam i ne mogu da gledam na takve stvari... pogotovu sad sa bebom.
A da li verujem u Boga? Pa u nešto verujem, ne zovem to Bog.

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 24.7.2010 15:07:50 >

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 265
24.7.2010 15:12:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: smeško

2004-ta godina - Imam vikendicu na Fruskoj gori. Tamosnji mestani se ne kupaju u reci na taj dan. 

I ja sam cula da se tog dana ne kupa tj. ne pliva. Ja sam deset__ak godina veliki deo leta provodila u M.Mitrovici na Savi. Mi se tog dana nismo kupali, tako su nam rekli, samo smo se suncali. I obavezno se svake godine udavio neki od kupaca tog datuma.
Ne radim kad vidim da je tog dana crveno slovo. Slazem se s Verkom, nista me ne kosta da ga preskocim. Ne mislim nista konkretno o tome, osim da neke stvari ponekad i ne treba izazivati, ako ne morate.

Nazalost je cista istinauser posted image

(odgovor članu smeško)
  Direktna veza do poruke: 266
24.7.2010 15:18:40   
Anoniman
Ljudi , e sad meni nešto nije jasno : izvinjavam se svim vernicima , ovo nije prozivka već čisto molba za objašnjenje meni , polu - ateisti : zašto Bog , kojeg ljudi toliko vole i poštuju ,kažnjava ljude ako tog dana nešto urade a nebi trebali jer je "crveno slovo" ? Ako je Bog dobar , u šta svi verujemo , i ako mu ti ljudi cele godine ukazuju poštovanje tako što što poste , slave slavu , pričešćuju se ,i slučajno im se desi da jednom ne ispoštuju nešto na neki praznik - zašto im se odmah vraća tako što će ih drmnuti struja , zamalo će se udaviti ili će zaista stradati taj dan ??? Ne vidim loguku ... Izvinite ... Molim da mi neko objasni user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 267
24.7.2010 15:18:57   
smeško
A to sa nagonom za manijakalnim radom kad je praznik....To mi je jako poznato. Pre sam imala mamu koja me obavestala dan ranije kad su veci praznici i crvena slova. Kad sam se preselila kod supruga, ostala m navika, ali svekrva pojma nema, ja nju sada obavestavam. Trebalo mi par meseci da se naviknem da ja sama vodim racuna o tome. Lakse je islo kad sam ukapirala da je SIGURNO praznik onda kada se ja nenormalno razvrednim! 

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 268
24.7.2010 15:28:19   
ksenija81
Ne verujem u Boga u smislu da idem u crkvu, molim se, postim, mada cesto ga spominjem u svakakvom kontekstu user posted image ... Pomolim se kad je frka, kad je tesko...
Jako postujem crkvu(ali ne i popove lopove) i ljude koji idu redovno i mole se i naravno predivno vencanje u crkvi sam oduvek zelela...

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 269
24.7.2010 15:29:11   
Sanjica26 RR
Bubo, na osnovu cega mozes da potvrdis da je udarac struje ili slicno posledica upravo "rada na crveno slovo".?

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 270
24.7.2010 15:29:12   
dacca
Ajmo zene u smijesni link user posted image

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 271
24.7.2010 15:30:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ljudi , e sad meni nešto nije jasno : izvinjavam se svim vernicima , ovo nije prozivka već čisto molba za objašnjenje meni , polu - ateisti : zašto Bog , kojeg ljudi toliko vole i poštuju ,kažnjava ljude ako tog dana nešto urade a nebi trebali jer je "crveno slovo" ? Ako je Bog dobar , u šta svi verujemo , i ako mu ti ljudi cele godine ukazuju poštovanje tako što što poste , slave slavu , pričešćuju se ,i slučajno im se desi da jednom ne ispoštuju nešto na neki praznik - zašto im se odmah vraća tako što će ih drmnuti struja , zamalo će se udaviti ili će zaista stradati taj dan ??? Ne vidim loguku ... Izvinite ... Molim da mi neko objasni user posted image

Jedna recenica to objasnjava: Cudni su putevi Gospodnjiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 272
24.7.2010 15:31:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Bubo, na osnovu cega mozes da potvrdis da je udarac struje ili slicno posledica upravo "rada na crveno slovo".?

To sam ja rekla Sanjci, ne Bubauser posted image
Naravno, da to niko ne moze da sigura, ali ja sam tako shvatilauser posted image user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 273
24.7.2010 15:36:44   
Anoniman
Pokušavam da kažem poentu - 99 procenata ljudi neće raditi na verski praznike ne zato što poštuju taj praznik nego iz straha da im se ne bi nešto loše desilo !!! To je poenta , strah !!! Plašimo se da će nas taj isto Bog kazniti ! I meni to nije jasno ...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 274
24.7.2010 15:39:43   
smeško
IZVORNA PORUKA: verolino

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

To sam ja rekla Sanjci, ne Bubauser posted image
Naravno, da to niko ne moze da sigura, ali ja sam tako shvatilauser posted image user posted image

Pa, ne kaznjava Bog nego taj svetac.
A mozda i Verka nije omiljena u tim krugovima.user posted image user posted image user posted image
Vidite kako nas, hvala Bogu, nije udarala struja!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here