Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.6.2010 16:33:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Suncicabg Hvala Nejt! Koliko kosta tamo odprilike? 1500 spermogram 450 spermokultura
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.6.2010 18:19:54
|
|
|
|
NinaMandarina
|
IZVORNA PORUKA: Suncicabg Hvala Nina. Imas pp Odgovorila sam ti na pp
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 3.6.2010 12:23:00
|
|
|
|
zlatibor
|
Molim Vas protumacite mi rezultate mog supruga. I savet. Hvala SPERMOCITOGRAM Normalne forme 33 >60 % Abnormalne forme 67 <40 % Glava 13 <30 % Vrat 0 <20 % Rep 54 <20 % SPERMOGRAM Izgled beličast Zapremina ejakulata 1,8 2 7 ml Likvefakcija 15 0 30 min Viskoznost povišena Koagulacija da pH 9 7,2 7,8 Broj spermatozoida/ml 35 20 250 x10^6/ Broj spermatozoida/Vol 63 >50 x10^6/ Progresivno pokretnih 25 >25 % Pokretnih u mestu 5 >10 % Nepokretnih 70 % Leukocita 3-4 U vidnom do 15
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 3.6.2010 21:53:31
|
|
|
|
lidija 011
|
je li tvoj suprug bio pod nekim stresom, prehladom...?koliko je dana proslo od ejakulacije? Lici mi da je spermiogram radjen u Konzilijumu-mi tamo vise ne idemo...ubijedjena sam da su nam zamijenili rezultate, jer su ogrooomne razlike izmedju njihovog i poslednje radjenog u uroloskoj klinici, gdje je konstatovana normospremija, a varicocela stoji, pa stoji... vrlo bitno za spermiogram je da se radi od treceg do petog dana od ejakulacije, a idealan je cetvrti dan!Da tvoj muzic bude naspavan noc prije, da se ne radi u ljetnjim mjesecima, odnosno kad su vrucine (ne znam kad je tvoj radio), kontrole su na tri mjeseca, ako nije ok rezultat, nikako prije toga...nista od ovog nam nisu rekli u Konzilijumu, samo su nam uzimali pare, cak i kad je analiza radjena poslije 7 dana i vise, znali su a samo su uzimali pare!!!!!!!kad smo postupil pravilno, dobili smo rezultat-normospermija po ovim vasim rezultatima bih rekla da je tvoj muzic na nekoj granici, ovi leukociti ne moraju da znace nista vise od prehlade...sacekajte 72 dana, pa ponovite rezultat
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 3.6.2010 21:58:42
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: zlatibor Molim Vas protumacite mi rezultate mog supruga. I savet. Hvala SPERMOGRAM Viskoznost povišena Koagulacija da pH 9 7,2 7,8 Ja sam izdvojila samo ono sto nije ok.. Ceo spermogram mu je onako..nije los a mogao bi biti bolji..mi smo napravili bebca sa nekih 8 miliona... Ne valja sto ima koagulacije , ocito postoji neka vrsta infekcije koja lepo spermice i otezava njihov put.. Ph to dokazuje.. Da li je radio briseve? Ako nije MORA! Isto pitanje i za tebe, a ako nisi MORAS! Ovo se odnosi na normlane brise + briseve na hlamidiju , mikroplazmu i ureoplazmu. Ako ste sve to radili nek ide kod urologa na UZ testisa i prostate..
< Poruku je uredio cipiripi -- 3.6.2010 21:59:08 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 3.6.2010 22:41:48
|
|
|
|
lidija 011
|
Ne znam kako izvajate zanimljivo iz poruke, a i ja htjedoh ovaj Ph da izdvojim ...brisevi se podrazumijevaju i preporucuju OBOMA
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.6.2010 0:54:58
|
|
|
|
lidija 011
|
tek sam sad uocila da mm ova LIKVEFAKCIJA ne izgleda dobro iako je spermogram uredan i pod dijagnozom normospermia.Pise da je >60' parcijalna .vec sam , valjda pisala da ima varicoccelu, da ovaj dr nije htjeo da je operise i da cemo ici na Bezanijsku Kosu...Da li je neciji m imao ovakvo iskustvo sa tom likvefakcijom ?cunjala sam na netu i nasla da je to izgleda problem sa prostatom ohh meni sto me nece sve snaci ...da li je neka od vas vodila svog muzica na Bezanijsku Kosu ?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 11:37:34
|
|
|
|
Suncicabg
|
Jel neki muz pije l arginin? U kojoj kolicini? I vit E?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 11:48:52
|
|
|
|
Ana RR
|
Moj je pio, dosta mu je pomogao. Mislim da je pio dve tablete dnevno, nisam sigurna. Nesto je prestao da ih pije. Mi smo kupovali one NOW proizvode.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 11:49:06
|
|
|
|
ksenija81
|
mm je pio arginin 4 g tj, 4 tablete dnevno i e vitamin 1 dnevno. nije mu pomoglo Jel to hocete na svoji ruku ili?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 11:50:18
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Moj je pio, dosta mu je pomogao. Mislim da je pio dve tablete dnevno, nisam sigurna. Nesto je prestao da ih pije. Mi smo kupovali one NOW proizvode. 2 Tablete od koliko mg? Dr je i nama rekao 2 tablete, mislila sam da sve imaju isto mg kad ono ima i od 500 i od 1000
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 12:10:03
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Suncice, mm je pio L arginin, 4 gr dnevno, tj. 4 tablete i ujutru i uvece . I E je pio, od 150 gr i ujutru i uvece . Jel tm radio spermogram? Kakvi su rezultati?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 12:11:58
|
|
|
|
Suncicabg
|
NIsmo jos ponovili. Dr je dao na osnovu proslog koji je bas los
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 12:13:18
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Bolje da ga uradi ponovo, pa da onda vidite, sigurnije je . Mozda ima nekih promena
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 12:14:06
|
|
|
|
Suncicabg
|
Hvala Nina
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 13:10:32
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Nema na cemu
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 13:12:44
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: Suncicabg Jel neki muz pije l arginin? U kojoj kolicini? I vit E? Moj isto pije po dve na dan
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 13:25:34
|
|
|
|
Suncicabg
|
Od koliko mg Mari?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 17:04:17
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: lidija 011 tek sam sad uocila da mm ova LIKVEFAKCIJA ne izgleda dobro iako je spermogram uredan i pod dijagnozom normospermia.Pise da je >60' parcijalna .vec sam , valjda pisala da ima varicoccelu, da ovaj dr nije htjeo da je operise i da cemo ici na Bezanijsku Kosu...Da li je neciji m imao ovakvo iskustvo sa tom likvefakcijom ?cunjala sam na netu i nasla da je to izgleda problem sa prostatom ohh meni sto me nece sve snaci ...da li je neka od vas vodila svog muzica na Bezanijsku Kosu ? Lidija, mm ima produzenu likvefakciju, ali na nju niko nije obracao paznju! On je u vojsci imao prostatitis i nekoliko puta je od tada vukao neke upale. Ne znam sta to ima na Bezanijskoj kosi kad su ti rekli da tamo odes sa tm... Mozda i meni, tj. mm treba isto to....
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 17:12:34
|
|
|
|
cipiripi
|
E devojke sad bez shale...na Kosi ima jedan urolog kojem je jedino resenje svih problema "sunet" = obrezivanje... Ne mogu da se setim prezimena..ali pazite muzeve
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 19:28:05
|
|
|
|
Cvetana
|
Hahahahhaha, pa to i nije tako lose, higijenskiji je. Meni i lepse, no stvar ukusa
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 19:32:53
|
|
|
|
Cvetana
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 IZVORNA PORUKA: Suncicabg Jel neki muz pije l arginin? U kojoj kolicini? I vit E? Moj isto pije po dve na dan Moj 2x dnevno i l arginin i i karnitin, c vitamin, e vitamin. 1x cink,magnezijum i selen. I uvela sam jos nesto ahahahhaha, preprzim belo kukuruzno brasno i pomesam sa kasicicom susama, ulje lana, nepecenog sncokreta. To jede ujutru i uvece, cisti krvne sudove, a ima i e vit i arginina. Otrovah coveka
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 22:07:21
|
|
|
|
lidija 011
|
ohh veco-mi mora da smo neki rod:ti i ja PSOC, nasi muzici "problematicnu" likvefakciju...ccc ...nemamo nikog tamo, ali znam par parova koji su isli tamo sto kaze Cipi na "sunecenje", tj. na operaciju varicoccele i par dekica koji su tamo operisali prostatu, pa mi se ucinilo da su ok, jer u Klinicki vise ne idemo-razocarali smo se...A i cini mi se da varcocela daje rezultate samo kad se operise, sve ovo drugo je privremeno, tj. varirajuci spermogrami .Cekamo da prodje 72 dana zbog spermogeneze (oko 20 juna), pa idemo, ako vi ne odete ranije reci cu ti utiske
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 22:15:32
|
|
|
|
lidija 011
|
ja sam mom dala da pije speman i konstantno jurim za njim da popije te "zemljane" bombonice..vidjecemo da li daju rezultate, ali vise ne ustaje nocu do wc-a ...u sustini, svi ti preparati poboljsavaju stanje spermograma, narocito L-arginin i L-karnitin, 2 najvaznije aminokiseline za spermiogenezu i vaseg covjeka... osim, ako nije stvar geneticke prirode...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.6.2010 22:17:08
|
|
|
|
cipiripi
|
ovo zadnje si lepo rekla
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?