|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Školica za roditelje
10.5.2010 12:06:11   
trba
prvog utork
IZVORNA PORUKA: bebablue

IZVORNA PORUKA: trba

ista meta isto odstojanje:)
vidimo se u 11.30 user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
trbice vidimo seuser posted image user posted image user posted image

Kod koje sestre  si "zapala"?:)

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 226
10.5.2010 12:35:55   
bebablue
Cao trbice!
Ja sam kod Eve zapala, a ti?user posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 227
10.5.2010 14:03:36   
trba

Cao trbice!
Ja sam kod Eve zapala, a ti?user posted image

ja u experimentalnom odeljenju :)))

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 228
11.5.2010 9:00:56   
bebablue
Trbo, bas ces napisati kako je u eksperimentalnom odeljenuuser posted image
Meni je bilo isto, svejedno moram ici busom do skolice, a kada sam videla da se dovoljan broj zena prijavio, onda sam odlucila da ostanem u ZOV.

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 229
17.5.2010 10:26:52   
trba

Trbo, bas ces napisati kako je u eksperimentalnom odeljenuuser posted image
Meni je bilo isto, svejedno moram ici busom do skolice, a kada sam videla da se dovoljan broj zena prijavio, onda sam odlucila da ostanem u ZOV.

Caos bebi, kod nas postaje zanimljivo :)Imamo 2X nedeljno u pre podnevnim casovima.....Trenutno nas je sedmoro /po mojoj racunici:)/Prostorija je lepo renovirana i polako je "pune" potrebnim stvarima za nastavu.
Kako je kod Vas?Kojim tempom prelazite plan i program?:)

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 230
17.5.2010 13:07:48   
bebablue
Meni bi vise odgovaralo pre podne, ali ovde se nedeljno menjaju casovi. Za sada smo imali zubarku na prvom casu, a na drugom smo dobili spisak za Betaniju. Sledeci cas je potrebna apoteka za mamu i bebu u prvim danima. Svidja mi se, korisne stvari cujes, jedino ne volim onaj tip zena koji stalno klepece i za sve ima komentar, upada u rec i prica o monstrumskim iskustvima drugaricine drugarice i sl. Ne zelim te najekstremnije stvari da slusam, zelim realne stvari koje se predaju na casu, sve u svemu, ne volim zene koje previse sve znaju iz tudjih iskustava, kao frau Gabrijela, iz pop Cire i pop Spire, dok prenese pricu doda milion detaljauser posted image

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 231
17.5.2010 13:09:17   
Anoniman
Šta kaže zubarka? To u moje vreme nije bilo. user posted image

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 232
17.5.2010 13:18:27   
bebablue
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Zubarka preporucuje pregled, skidanje kamenca i sve popravke. Fluorogal rastvor i to od jagode, zbog ukusa, kaze dovoljno je jednom nedeljno, jer vecina nas pije flasiranu vodu, a te vode najcesce sadrze u sebi neku kolicinu fluora.
Govorila je o tretiranju desnih kod beba, daktanolom u pocetku, a od 3 meseca posle podoja gazicom i fiz.rastvorom ili flasiranom vodom, prebrisati usnu duplju, od pojave prvih zubica (kaze najcesce donje jedinice) tretiraju se cetkicama za bebe i vodom. Kada budu usta puna zubica, nastavlja se sa cetkanjem, a pasta se uvodi posle prve godine, ali sve to uz kontrolu decjeg stomatologa, gde je prva poseta kada se pojave zubici.
Tako kaze tetka zubarkauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 233
17.5.2010 13:21:17   
Anoniman
Dobro.

Mislim da sam suviše histerična i da ovaj put neću ići u školicu, jer sam i na ovo 5 puta prevrnula očima. user posted image

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 234
17.5.2010 13:22:39   
bebablue

Dobro.

Mislim da sam suviše histerična i da ovaj put neću ići u školicu, jer sam i na ovo 5 puta prevrnula očima. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I meni je bilo previse informacija o bebi i deci, jer mislim da skolica treba da me pripremi za nesto sto me neposredno ocekuje, a ne sta cu kada mi dete krene u skoluuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 235
17.5.2010 13:24:01   
Anoniman
Ma uopšteno ta gaza... Neka gurne ona sebi gazu u usta ili još bolje, da joj gurnem ja, da vidim dal će da plače! 

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 236
17.5.2010 13:29:25   
bebablue

Ma uopšteno ta gaza... Neka gurne ona sebi gazu u usta ili još bolje, da joj gurnem ja, da vidim dal će da plače! 

user posted image user posted image user posted image user posted image e luda si skroz. Ja slusala tetu, sta cu, kad je vec dosla da prica. Posle se udaljila od teme i rekla da je ona za dojenje do 3mes, maksimum 6........ Ima nas raznih, sta reci...user posted image
Meni je groznije bilo da slusam trudnicu koja puno prica i iskustvo drugaricine drugarice kojoj su isekli obe prepone na porodjaju user posted image user posted image , dodje ti da tako nekom silom zacepis usta

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 237
17.5.2010 13:49:40   
trba

Zubarka preporucuje pregled, skidanje kamenca i sve popravke. Fluorogal rastvor i to od jagode, zbog ukusa, kaze dovoljno je jednom nedeljno, jer vecina nas pije flasiranu vodu, a te vode najcesce sadrze u sebi neku kolicinu fluora.
Govorila je o tretiranju desnih kod beba, daktanolom u pocetku, a od 3 meseca posle podoja gazicom i fiz.rastvorom ili flasiranom vodom, prebrisati usnu duplju, od pojave prvih zubica (kaze najcesce donje jedinice) tretiraju se cetkicama za bebe i vodom. Kada budu usta puna zubica, nastavlja se sa cetkanjem, a pasta se uvodi posle prve godine, ali sve to uz kontrolu decjeg stomatologa, gde je prva poseta kada se pojave zubici.
Tako kaze tetka zubarkauser posted image

Mi jos uvek nismo imali nikoga u poseti...spisak za betaniju smo dobili na prvom casu na nas zahtev:) /btw fale stvari na tom spisku...toliko o njemu/...i dotakli smo se svega po malo, nista konkretno (na zalost)....
Stice se utisak da jos uvek nemaju plan i program po kojem bi radile...ali dacu im jos koju nedelju fore mozda se poprave user posted image
Mi nemamo rekla-kazala u odeljenju vec sticem utisak da iskusnije pokusavaju da pomognu ostalima (gde se povremeno :) i sestrice ukljuce u diskusiju)Mozda sam malo preterala sa ironijom:)ali stvarno imam utisak da je ZA SADA to bacanje vremena posto i ja ocekujem da me spreme za ono sto me ceka u betaniji /naravno da svaka prodje kako prodje i da tu nema pravila/i da mi pomognu sa nekim savetima.A toga, ja bih rekla, ni na vidiku za sada:)

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 238
17.5.2010 13:53:25   
bebablue
trbo, Eva nama ide po tacno odredjenom planu i ne skrece sa teme, bez obzira i ako je neko nesto pita, lepo kaze da do toga nismo jos stigli.Meni se dopada kako ona radi i kako objasnjava i kaze nam sta ce se raditi sledeci cas. Mozda je to vase eksperimentalno odeljenje po nekom drugacijem planu rada osmisljeno, pa ti se zato cini mozda gubljenje vremena, a znas da su nam prvi cas rekle da eksp.odeljenje radi po nekom novom planu i programu.

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 239
17.5.2010 13:54:51   
minavb
Do sad sam isla u skolicu u domu zdravlja u Siminoj ulici, i nisam bila preterano zadovoljna, posto se stalno vezba disanje a od predavanja je bilo samo jedno na kom nista nisam naucila. Danas mi je dosla patronazna sestra, kod mene kuci iz doma zdravlja u Knez Danilovoj ulici. Izmerila mi pritisak, pregredala grudi, pokazala kako da ih masiram i negujem i rekla da sutra idem kod njih u DZ na predavanje o dojenju, a sledece nedelje o povijanju i nezi koze. Bas me odusevila i otici cu sutra da slusam. 

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 240
17.5.2010 13:55:49   
trba

Dobro.

Ja se spremila psihicki:) na "prevrtanje ocima":) tako da jos izdrzavam i zivim u nadi da ce sve krenuti nekim "informativno korisnim po narod i naciju a najvise nas"user posted image tokom.
S obzirom da skolica traje 20.casova, znaci 10. nedelja, a mi smo vec 3. casa STUKLI u PRAZNo.....nadam se da nece sve nagurati u poslednja 2.casa:)jer ja na njima 100%necu biti (a imam utisak i vecina polaznica:))

< Poruku je uredio trba -- 17.5.2010 13:56:18 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 241
17.5.2010 13:58:58   
bebablue
Ja za sad prevrcem ocima samo na nekog ko previse prica i to, kao sto sam napisala, stvari koje ne zelim da slusam, i uzasavam se kada neko upada u rec, posebno predavacuuser posted image

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 242
17.5.2010 14:08:12   
trba

trbo, Eva nama ide po tacno odredjenom planu i ne skrece sa teme, bez obzira i ako je neko nesto pita, lepo kaze da do toga nismo jos stigli.Meni se dopada kako ona radi i kako objasnjava i kaze nam sta ce se raditi sledeci cas. Mozda je to vase eksperimentalno odeljenje po nekom drugacijem planu rada osmisljeno, pa ti se zato cini mozda gubljenje vremena, a znas da su nam prvi cas rekle da eksp.odeljenje radi po nekom novom planu i programu.

Ne nisi u pravu:)...lepo su nam na 1.casu objasnili da nismo experimentalni vec samo prosireni:)
Eva mi je i delovala kao osoba koja meni lezi po karakteru:)i da mi ovo zbog vrucina/buseva u junu i julu nije blize ja se ne bih prijavila.
Mi smo prosli cas dobile casopis bebac iz kojeg je sestrica citala, jedno pola sata, sta nam treba od pregleda u trudnoci?!?!?Pa podrazumeva se da si u 7.mesecu vec vecinu toga prosao:)/u krajnjem slucaju sta me briga da li sam trebala ili ne,da imam 2 ili 3 UZ u npr.2mesecu, lupam, jer je to vec PROSLO ne mozes promeniti nista/ a i vecina nas citauser posted image user posted image user posted image pa bi tu stranicu i same pregledale.
Do sada smo odradili merenje pritiska, tezine, uzimanje tacne adrese i br telefona i ...pokusavam da se set_im sta jos:).....nista
Koliko vama traje cas? mi jedva naguramo sat....Sve deluje onako...kao da smo dosli na kafu....nigde korisnih informacija....

Da ne ispadne da sam ja nakrivo nasadjena user posted image user posted image user posted image ovo nije samo moje misljenje......ali kao sto rekoh ja cu ima dati jos malo sansu...mozda sa casopisa predju na neki plan:)

< Poruku je uredio trba -- 17.5.2010 14:09:59 >

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 243
17.5.2010 15:13:20   
bebablue
Nama je cas, tj. ta 2  sto smo imali trajalo oko 1h, mada je Eva rekla da zavisi i od teme, da ce neki trajati i 1.5h. Meni je isto bliza Detelinara, ali nekako sam iz price znala da su to vec izverzirane sestre i Eva i Sladja, pa sam zato odlucila da se ne prijavljujem za Detelinu, a vec je i bilo dosta prijavljenih.
Eva je glasna i jasna i kad drzi cas, onda ga drzi, nema caskanja i zafrkancije i meni to odgovara, jer sam dosla nesto da naucim, daj Boze i primenim, a ne da caskam, mucenje mi je u autobusu, da bi tamo sedela i caskalauser posted image

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 244
17.5.2010 17:39:12   
Anoniman
 kod koga ti ideš trbo?

Ja sam pre 4 god bila kod Slađe, i dalje ne volim Evu iako mi ništa nije uradila. user posted image

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 245
17.5.2010 19:36:57   
bebablue
Da ne bude glupo da ja odgovaram, ali da kazem, jer smo prvi cas upisa svi imali zajedno. Otvoreno je eksperimentalno odeljenje na Detelinari, koje radi po nekakvom novom planu i sa sestrama koje su nove, a ja ne znam kako se zovu, to ce vec trba da kaze.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 246
17.5.2010 19:40:07   
Anoniman
Sada ne kapiram. Eva i Slađa su na Detelinari?

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 247
17.5.2010 19:42:19   
bebablue
Eva i Sladja su u Zmaj Ognjena Vuka, a neke nove sestrice drze, kako su nam na pocetku rekli, eksperimentalno odeljenje u DZ na Detelini, po nekom novom planu rada.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 248
31.5.2010 23:02:00   
magnetic
Ja sutra imam poslednji cas i moram priznati da mi je bas bilo lepo i prijatno i da nisam zazalila sto sam krenula.I naravno,svasta pametno sam naucila user posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 249
1.6.2010 9:33:41   
stasha77
.... Govorila je o tretiranju desnih kod beba, daktanolom u pocetku, a od 3 meseca posle podoja gazicom i fiz.rastvorom ili flasiranom vodom, prebrisati usnu duplju....

user posted image  bebablue, jeste da nemam pojma ni o cemu, ali jel to uobicajeno da se koristi daktanol? i koliko je to u pocetku, jel' su vam objasnili?

u Vrscu skola za trudnice ne postoji, naravno, a ne mogu da se uklopim da idem u BG user posted image  pa citam sve sto mogu user posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here