|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Školica za roditelje
24.2.2010 13:48:50   
Snelle
Nama su umesto kaiševa spomenuli metalne šipke. Meni je nakon čitave te priče porođajna sila više ličila na neku sobu za mučenje, tako sam je zamislila, posle silnog vezivanja i metalnih šipki, nego na porođajnu salu user posted image I ja bih baš volela pre porodjaja da prošetam Narodnim frontom, da se upoznam sa ambijentom user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 176
24.2.2010 13:49:43   
maslinica
a joooj..ja vise ne idem na teme o porodaju, ja sam jako hrabra i sve mogu i zivecu u neznanjuuser posted image , pa kad me strefi tamo...strefilo meuser posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 177
24.2.2010 17:46:39   
Verus

Sinoc smo bili u skolici, na drugom casu, mm i ja.  Bilo je dobro.  Vezbali smo disanje, tehnike opustanja, koriscenje lopte za ublazavanje kontrakcija, on je ucio masazu ledja itd.  Sve u svemu zadovoljna sam.  Jos jedan cas i onda smo gotovi sa tim pripremama.  Pa idemo na jedan 3casovni cas za brigu o bebici....

Ono sto me je prijatno iznenadil oda od nas 6 parova, samo jedna zena zeli epidural!  Sve ostale hoce da probaju bez

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 178
24.2.2010 20:06:55   
Dora
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Sinoc smo bili u skolici, na drugom casu, mm i ja.  Bilo je dobro.  Vezbali smo disanje, tehnike opustanja, koriscenje lopte za ublazavanje kontrakcija, on je ucio masazu ledja itd.  Sve u svemu zadovoljna sam.  Jos jedan cas i onda smo gotovi sa tim pripremama.  Pa idemo na jedan 3casovni cas za brigu o bebici....

Ono sto me je prijatno iznenadil oda od nas 6 parova, samo jedna zena zeli epidural!  Sve ostale hoce da probaju bez

Zašto je pozitivno ako neko ne želi epidural? Šta ima loše u tome da se žena poštedi porođajnih bolova? user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 179
24.2.2010 20:09:52   
minavb
IZVORNA PORUKA: Dora

Zašto je pozitivno ako neko ne želi epidural? Šta ima loše u tome da se žena poštedi porođajnih bolova? user posted image

Dobro pitanje. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 180
25.2.2010 10:13:51   
Snelle

Verovatno zato što znači da su žene hrabrije nego što je mislila user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 181
25.2.2010 10:14:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Snelle

Verovatno zato što znači da su žene hrabrije nego što je mislila user posted image

Ni ja ne razumem zašto je dobro da ih boli kada može da ih ne boli.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 182
25.2.2010 10:20:38   
Mimče
malo ću skrenuti sa teme o epiduralu (s tim što dodajem da se moja seka dva puta porodila uz isti i nije osećala nikakve tegobe niti komplikacije, već posle tri dana bila je kući. Ja još nisam odlučila pošto ne idem u istu bolnicu, ona je bila na Zvezdari)
Pošto je tema Školica a znam da su ukinuli onu u Narodnog fronta da li neko iz BG ide na vežbice i gde imate li preporuku, ja bih još malo trebala da krenem

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 183
25.2.2010 10:33:40   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

A sto nas i zanima sto neko voli da ga boli. Tako i ja ne objasnjavam svima sto volim da ne boli, ljudi su drugaciji, pravo izbora...Vidite samo u temi o epiduralu zasto devojke nece da ga prime.

Mimce, imas ti jos vremena do skolice (koliko vidim ti si 18 nedelja), uglavnom se krece u 28. Ja sam posla u 30. idem na Zvezadru (tamo cu se i poroditi) i zadovljna sam jako. Vecina skolica po gradu nije radila zbog gripe, ali verujem da ce proraditi uskoro (ako vec nisu). Vidi sa svojim dr-om, mene je posao u knez Danilovu, ali tamo nije radila, pa sam ja otisla na Zvezdaru.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 184
25.2.2010 10:43:51   
Mimče
hvala LiliT,
je evo ovih dana baš razmišljam o školici i o bolnici za porođaj. Iduće nedelje idem na obavezni pregled kod moje dr pa ću je pitati. Za Zvezdaru imam preporuku moje sestre koja se tamo dva puta porodila, a negativnu od kume, a neutralnu od mm-ove sestre. Ja se nekako dvoumim između Višegracke (tamo me operisali pre tri godine, i dr je bila super) ili Dragiša Mišović jer mi je blizu kuće. Pa ako neko ima iskustva i savete slušam

izvinjavam se, da ne menjam temu idem u trudnice drugo tromesečje pa ako imate iskustva please pišite
Ustvari mogla bih da otvorim temu "iskustva i saveti  pri odabiru bolnice",
ali ne znam kako

< Poruku je uredio Mimče -- 25.2.2010 10:47:42 >

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 185
25.2.2010 13:33:12   
suncokretizbloka
Cao svima,evo jos par nedelja, pa cu i ja moci da krenem sa psihofizickim pripremamama. Interesuje me, da li je neka od vas bila/ili trenutno ide na psihofizike pripreme u DZ na Novom Beogradu, u bloku 44? Ja sam bila tamo na pripremama pre 2.5 godine, drzala ih je sestra Bojana i bas sam bila zadovoljna. Ko sada drzi te vezbe? Kakvi su vam utisci?Mislim da nije na odmet da malo ponovoim vezbe disanja, celu pricu oko porodjaja i da upoznam nove mamice komsinice :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 186
25.2.2010 14:24:38   
buhla
suncokretu... ja sam isla par puta na vezbe, misli da se sestra zove Bojana i ok je. ja sam prestala zbog bolova u stomaku, ali cu od sledece nedelje opet da idem jer ulazim u deveti pa da radim napone i disanje :)

a od ove nedelje sak krenula na casove, u pon je bila ginekolog, juce nisam isla-mislim da je bio nutricionista, danas cu da idem nadam se da je babica ili   pedijatar user posted image

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu suncokretizbloka)
Direktna veza do poruke: 187
25.2.2010 14:32:53   
Verus

Pa nisam rekla da su bolovi pozitivni, nego da sam prijatno iznenadjena, jer znam koliko ovde svi rade epidural...Zapadna obala je veooma pro prirodno, dok je ovaj "moj" deo pro epidural, da ne kazem "vestacko".

Iskreno, verujem da smo genetski napravljeni da mozemo tako nesto da preguramo.  Zelim da probam da "testiram" svoje telo i da vidim dokle mogu da izguram....Da li cu supeti? NE ZNAM.  Mozda cu i ja na kraju imati epidural.  Ali NECU svesno da unapred odlucim da ga uzmem.  Vremenske granice za epidural NEMA (provereno, pitala sam).  Tako da mozes ti biti i 9 cm i traziti epdidural, ali nam je lepo zena rekla "AKo stignete do 7, 8cm bez epidurala, moci cete i do kraja"  Treba mu oko 45min da pocne da deluje, a ako ga uzmes sa, npr. 9cm dok pocne da ti deluje vec se mozes poroditiuser posted image .  Poenta je da zena MORA da bude extra mirna dok se to radi-a vecina ne moze od jacine kontrakcija, pa zato anesteziolozi odbijaju da rade epi tako kasno....

I taaaako ode ja u epidural temu-pa da ovo lepo iskopiramuser posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 188
25.2.2010 14:37:57   
Verus

Hvala Lilly!  Mislim, trudim se uvek da NE budem bezobrazna, ali ja do sada NIKOGA nisam krenula da ubedjujem da treba da se poradja prirodno, da ga boli-pa s' toga ne treba ni vi mene da ubedjutete da ne treba da me boli.

Prenosila sam svoje iskustvo iz skolice-i to da sa JA licno, prijatno iznenadjena da ima i zena koje ZELE da iskuse ono sto je priroda odredila-to je sve user posted image

IZVORNA PORUKA: LillyT

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

A sto nas i zanima sto neko voli da ga boli. Tako i ja ne objasnjavam svima sto volim da ne boli, ljudi su drugaciji, pravo izbora...Vidite samo u temi o epiduralu zasto devojke nece da ga prime.

Mimce, imas ti jos vremena do skolice (koliko vidim ti si 18 nedelja), uglavnom se krece u 28. Ja sam posla u 30. idem na Zvezadru (tamo cu se i poroditi) i zadovljna sam jako. Vecina skolica po gradu nije radila zbog gripe, ali verujem da ce proraditi uskoro (ako vec nisu). Vidi sa svojim dr-om, mene je posao u knez Danilovu, ali tamo nije radila, pa sam ja otisla na Zvezdaru.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 189
25.2.2010 15:15:03   
suncokretizbloka
Buhla, hvala ti na brzom odgovoru! :) Upravo sam pokusala da ti posaljem poruku na pp, da ne opterecujem forum,ali nesto ne radi-stalno me vraca na tvoj profil.
Jel mozes da mi ostavis tvoj mail,ili mi se ti javi na : suncokretizbloka@gmail.com

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 190
25.2.2010 15:37:12   
buhla
poslala sam ti mail... cujemo se! user posted image

odoh sad do dz na cas!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu suncokretizbloka)
Direktna veza do poruke: 191
29.3.2010 9:22:55   
New Mom
Upravo se spremam na čas u školici, pa sam se setila da vidim ima li i tema o tome.
Pošto je Novi Sad, naravno u Zmaj Ognjena Vuka, 2X nedeljno. Grupa mi je pomalo čudna, kao majska, a čini mi se da ima više njih za kraj meseca i jun. I od nas 19, samo 5 nosi devojčicu.user posted image
Ima stvari koje mi se čine korisne, disanje, šta nam treba za porodilište i sl., ali za neke mi se čini gubljenje vremena, jer je bezveze u 8.mesecu slušati o npr. simptomima kroz trudnoću, verujem da ih je većina iskusila do tada. Mislim da je po tome malo kasno da se školica organizuje tek od 8. meseca.
Lepo je što upoznaš trudnice koje ćeš možda sresti u porodilištu, verujem da bi to pomoglo da lakše sve prođe. A i deca bi mogla da se druže.
I super mi je što se organizuju i časovi za očeve, tj. što se mm raduje tome.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 192
29.3.2010 11:21:24   
Anck Su Nmaun
ja sam pisala da sam krenula  u skolicu i da sam bila prezadovoljna ...ali je bio sadmo jedan cas i obilazak prodilista...i onda nesto stopirali  mesec dana nista vec.... a vec ih se pola iz grupe porodilo user posted image   bzvz!!!! Nadam se da ce biti bar jos koji cas dok moj bebac ne izadje!

Stvarno je   super ta skolica, savet svima da idu ako mogu! Nekako te oslobodi svih nedoumica i strahova oko  svih stvari!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 193
29.3.2010 11:31:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

ja sam pisala da sam krenula  u skolicu i da sam bila prezadovoljna ...ali je bio sadmo jedan cas i obilazak prodilista...i onda nesto stopirali  mesec dana nista vec.... a vec ih se pola iz grupe porodilo user posted image   bzvz!!!! Nadam se da ce biti bar jos koji cas dok moj bebac ne izadje!

Stvarno je   super ta skolica, savet svima da idu ako mogu! Nekako te oslobodi svih nedoumica i strahova oko  svih stvari!

Slazem se naravno..ja nisam isla...Stvarno me mrzelo i nisam imala zelju...Mene je nedoumica oslobodila Ringeraja...ali zaista je tako.

Direktna veza do poruke: 194
1.4.2010 14:09:01   
trba

Pozdraviska svimauser posted image
ima li nekoga ko se prijavljuje prve nedelje maja u dz ZOV NS?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 195
6.4.2010 7:57:00   
bebablue

IZVORNA PORUKA: trba

pozdrav trbo,
ako sam dobro shvatila krece se u 28. nedelji, ja bih trebala da krenem u maju onda, a sada da se prijavim (sto od jutros i pokusavam)user posted image

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 196
6.4.2010 9:36:27   
trba
IZVORNA PORUKA: bebablue

pozdrav trbo,
ako sam dobro shvatila krece se u 28. nedelji, ja bih trebala da krenem u maju onda, a sada da se prijavim (sto od jutros i pokusavam)user posted image

Meni je receno da se pojavim sa zdravstvenom knjizicom da me "zavedu".
Verovatno se vidimo tamo:)?

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 197
6.4.2010 9:38:13   
bebablue

pozdrav trbo,

ja sam zvala jutros i receno mi je 6.maja u 11,30 i upisala mi je ime i rekla samo zdravstvena knjizica i tada da dodjem da se upisem. Jel i tebi tako?

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 198
6.4.2010 15:13:13   
vbjb
New mom jesi u grupi kod sestra Eve (mozda idemo zajedno)?
Meni je ovaj deo u skolici super, mislim da je super i deo vezan za bebu a ne za mamu...

IZVORNA PORUKA: New Mom

Upravo se spremam na čas u školici, pa sam se setila da vidim ima li i tema o tome.
Pošto je Novi Sad, naravno u Zmaj Ognjena Vuka, 2X nedeljno. Grupa mi je pomalo čudna, kao majska, a čini mi se da ima više njih za kraj meseca i jun. I od nas 19, samo 5 nosi devojčicu.user posted image
Ima stvari koje mi se čine korisne, disanje, šta nam treba za porodilište i sl., ali za neke mi se čini gubljenje vremena, jer je bezveze u 8.mesecu slušati o npr. simptomima kroz trudnoću, verujem da ih je većina iskusila do tada. Mislim da je po tome malo kasno da se školica organizuje tek od 8. meseca.
Lepo je što upoznaš trudnice koje ćeš možda sresti u porodilištu, verujem da bi to pomoglo da lakše sve prođe. A i deca bi mogla da se druže.
I super mi je što se organizuju i časovi za očeve, tj. što se mm raduje tome.user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 199
7.4.2010 9:38:00   
trba

pozdrav trbo,

ja sam zvala jutros i receno mi je 6.maja u 11,30 i upisala mi je ime i rekla samo zdravstvena knjizica i tada da dodjem da se upisem. Jel i tebi tako?

Upravo tako:)user posted image znaci vidimo se:)
Znak raspoznavanja? user posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here