eugenija
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: bebuska budi sto bi rekli dama na ulici, domacica u kuci i kurva u krevetu... Kada sam ja ovo napisala pre par meseci, za malo da budem linčovana. I dalje smatram da je ovo bitno. Ne najbitnije, ima milion stvari koje su bitnije, ali... muškarac voli ono što žena želi da on voli (ako žena poznaje muškarca). Slažem se da ima istine u datoj krilatici, koja ipak nije izmišljena nedavno, postojala i davno pre nas i žene su se više-manje ponašale u skladu s tim, neke nisu nikako, ali sigurna sam da su sve bar čule za nju. Međutim, ova krilatica ne pije vode tik kada se prevara desila. Žena je povređena, bolna, kad se samo set__im kako je Anita opisala svje stanje i osećanja njenog detata koji joj je prišao.. Pokušajmo biti empatične. U pogledu taksativih navoda šta bi sve muškarac "trebao", naravno da su besmislene kada se tako navedu. Ono što sam htela da kažem jeste - da bi onaj koji je pogrešio trebao da se potrudi! Ko se ne trudi, džaba njoj i biti dama i kurva i domaćica i ne znam šta... Čak mi je trud glupa reč.. pre bih rekla POKAZIVANJE DA JE NEKOME ZAISTA STALO, DA UVIĐA KOLIKO JE POVREDIO NEKOGA. Jer Anita je navela da joj se čini da on kao i da se ne trudi. Pa niti ja mogu nečim prisiliti nekoga, niti neko može mene, ukoliko je ljubav izostala. Džaba Princu Čarlsu svo srebro i zlato, svo lickanje, kuhanje i hodanje uspravne kičme, ako ja njega ne volim. Može od truda da dobije trudove - džaba mu ako je mi je srce uz nekog drugog. Ili ne mora ni biti uz nekog drugog, može i da je potpuno empty. Ja sigurno ne bi posle saznanja o opetovanom varanju sela i počela da razmišljam koji ručak da mu skuham da mu bude što ukusniji, i kakve pramenove da stavim i koji sexy donji veš da nabacim, i kako damski da šetam bundicu po štrandu. Sve zbog njega! No way! Ako bi to činila nakon njegovog čina prevare, ja sam onda potpuno emocionalno otupelo biće. Sasvim druga je stvar sve to činiti ukoliko niko nikoga nije prevario i kada je sve ok. Čak je i više nego poželjno! Ili bar nakon što od tog surovog saznanja prođe neki određeni period da stvari legnu na svoje. Pa opet treba oboje da pokažu volju. Ljudi, ovo je bolno. Prevara boli. Anita je pokazala veliki stepen hrabrosti i žena ima ogromno srce za kačiti ordenje po njoj. Mnogo razgovora, mnogo razmene osećanja, pogleda na celu stvar, mnogo, mnogo, mnogo REČI je potrebno da se stvar iznese na čistac. Posle toga sledi odluka. Ljudi razgovor je jedini pravi put. Osećanja se moraju ispoljiti, stvar se mora izvesti na čistac. Ne jedan, dva, tri, ako treba 1000 razgovora dok se oboje ne budu osećali onako smelo i jasno da kažu šta i kako bi voleli, hteli i išli dalje, bez vraćanja na staro. Ovo je krvav posao, ali oprostiti, kao što sam rekla, mogu samo veliki ljudi. Ne mislim na ono "oprostiti", ali čim neka svađa nova izbije, odmah ću ti to nabiti na nos, pa i svaki sledeći put, pa ću te sledećih 67 godina šikanirati zbog nečeg što je bilo pre 3 decenije. Radije se onda rešiti mučenja i jedno i drugo i rastati se. Šta ima toliko tragično u razvodu. Pa Bože moj, ljudi se i sastaju i rastaju. IPAK, Anita, je velika i ona to može! Ona je već pokazala volju i želju i LJUBAV da razreši stvar na najbolji moguć način i ja već vidim da je ona spremna na oproštaj. Ima žena koje bi ga iste sekunde isterale napolje sve sa koferom u dupe. To je lakši put, afektivni čin. Ima ih koje bi kao ja igrale prljavo, pa ga onda šutnule. Bilo kakve bile naše reakcije, jedno je sigurno - svaku ovo boli i svaku bi bolelo.... IZVORNA PORUKA: Tasha RR Eugenija, koliko muškaraca poznaješ da su se potrudili ako se prethodno nije žena potrudila? Ja takve baš i ne znam, iako iz ugla samopoštovanja, tvoj post ima mnogo smisla. Jbg Taške, ja ih znam. Ima fatalnih žena, i ima muškaraca koji ginu za njima. Ima fer ljudi koji priznaju greh i sledećih 100 godina se posveti ženi i potrudi se da pokaže ljubav i ispravi grešku. Zašto bi to bilo baš toliko nemoguće... Ja ih poznajem u svom okruženju. Znam i ove druge koje ti pominješ. Sve je meni to život, tako neuhvatljiv, iznenadan, šarolik, neočekivan i sve je u životu moguće. Moj deda je rukama podigao trafiku u vis da pokaže baki koliko je voli. Muškarci su spremniji na ovakva i slična pokazivanja ljubavi i truda da zadrže svoje, da se bore za svoje, AKO IM JE STALO. I uvek će žena oprostiti pre i pasti pre na slatkorečivost i romantiku, nego što je to u stanju jedno muško da učini.
< Poruku je uredio eugenija -- 5.4.2010 21:59:18 >