Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 25.3.2010 0:43:35
|
|
|
|
cipiripi
|
Ovo je 2ml ejakulata jel tako? i 24 mil ukupno? a normalnih 80%? malo mi je cudno napisano pa moram da pitam...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 25.3.2010 16:00:46
|
|
|
|
dzenysa
|
Sad neznam dali je cudno napisao,tako je na nalazu pa samo sam prepisala Mislim da je tako kako sai shvatila i zakljucila Pa da je nalaz katastofa bas i nije ali da je los ,jeste
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 25.3.2010 16:23:41
|
|
|
|
cipiripi
|
i nas je oko 20 mil...tu se vrti, stim sto je zadnji put mm imao oko 20% pokretnih...pa smo uspeli...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 25.3.2010 20:04:46
|
|
|
|
dzenysa
|
za vas............
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 25.3.2010 20:24:18
|
|
|
|
ljupce
|
joj boze....da,da,morace i sve briseve da uradi,i urinokulturu;mislila sam da posto nema u spermokulturi nista da je to sve dobro...izgleda da je bas lose, i ph mu je promenjen.... al izlecicemo se mi!!! nije radio uz testisa i prostate?nije valjda da i to treba?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 25.3.2010 20:27:30
|
|
|
|
cipiripi
|
bilo bi lepo da uradi da eliminisete te neke stvari koje mogu da prave problemicice
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 31.3.2010 17:35:36
|
|
|
|
sankaipo
|
halo,devojke. Tulija nam je preporucila super urologa,i on nam je dao sledecu terapiju. cetvrtina klomifena i 3x dnevno trental. jel koristio to neciji muz? kako je bilo,ako jeste? pozdrav svima,narocito Tuliji
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 10:27:16
|
|
|
|
cipiripi
|
mom muzu nikada nije savetovan klomifen...i drago mi je zbog toga....
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 10:30:07
|
|
|
|
Mari86
|
klomifen je dobar za povecanje broja spermatozida..kada drugu opciju nemas,mora i to da se proba.. mom muzu je pomogao Klomife i to jako ali on je pored njega pio i Andriol... Ne znam sta je trental???
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 10:30:34
|
|
|
|
cipiripi
|
sa trentalom takodje moras da pazis jer se ni on ni aspirin ne daju napamet pre detaljne analize krvne slike jer je to lek za cirkulaciju.... ubrzava cirkulaciju , a ti ne mozes da znas da li neko ima problema sa tim ili ne.... trebao je taj dr prvo da trazi kks od muza i na osnovu toga da proceni da li sme da pije trental 400, pogotovo 3xdnevno... ja i moj muz smo zajedno pili aspirin...ja zato sto sam morala a on prevetive radi..vadili smo krv pre 7 dana , trombociti su mu neverovatno pali sto nije dobro... nisu ni lekovi za zezanje... eto.... p.s. on ga vise ne pije a meni je doza smanjena na 75mg.... Koliko ima trental 400? 400mg?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 10:44:16
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi sa trentalom takodje moras da pazis jer se ni on ni aspirin ne daju napamet pre detaljne analize krvne slike jer je to lek za cirkulaciju.... ubrzava cirkulaciju , a ti ne mozes da znas da li neko ima problema sa tim ili ne.... trebao je taj dr prvo da trazi kks od muza i na osnovu toga da proceni da li sme da pije trental 400, pogotovo 3xdnevno... ja i moj muz smo zajedno pili aspirin...ja zato sto sam morala a on prevetive radi..vadili smo krv pre 7 dana , trombociti su mu neverovatno pali sto nije dobro... nisu ni lekovi za zezanje... eto.... p.s. on ga vise ne pije a meni je doza smanjena na 75mg.... Koliko ima trental 400? 400mg? znaci utice na cirkulaciju direktno..nisam to znala...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 10:47:45
|
|
|
|
cipiripi
|
utice ... ali evo sta sam nasla...ocito da je Tulijin urolog zna sta radi... Trental je lek na bazi pentoksifilina.... Osnovna indikacija za primenu pentoksifilina je poremećaj periferne cirkulacije, i to kod: hronične okluzivne arterijske vaskularne bolesti, Raynaud-ovog fenomena, vaskularnih poremećaja kod dijabetes melitusa, cerebrovaskularnih oboljenja. Može se primeniti i za povećanje pokretljivosti spermatozoida kod astenozoospermije. Lek treba uzimati duže, jer se potpuno dejstvo ispoljava tek posle 2-4 nedelje primene. Ovo sam nasla na stetoskopu...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 10:52:49
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi utice ... ali evo sta sam nasla...ocito da je Tulijin urolog zna sta radi... Trental je lek na bazi pentoksifilina.... Osnovna indikacija za primenu pentoksifilina je poremećaj periferne cirkulacije, i to kod: hronične okluzivne arterijske vaskularne bolesti, Raynaud-ovog fenomena, vaskularnih poremećaja kod dijabetes melitusa, cerebrovaskularnih oboljenja. Može se primeniti i za povećanje pokretljivosti spermatozoida kod astenozoospermije. Lek treba uzimati duže, jer se potpuno dejstvo ispoljava tek posle 2-4 nedelje primene. Ovo sam nasla na stetoskopu... povecava pokretljivost sto nama treba,ali bez dozovle urologa ne bih volela da mm pije... Valjda ce nam se Tulija javiti
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 10:53:52
|
|
|
|
cipiripi
|
pitaj tvog urologa... on ipak najbolje zna vas slucaj
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 11:05:18
|
|
|
|
dacca
|
Da li neko od vas poynaje neku zenu urologa?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 11:06:57
|
|
|
|
Mari86
|
Ja ne poznajem daco Ma jok mm ce da piej ovo sto je urolog prepisao jer mu to pomaze i jos neke stvarcice ubacujemo...znas vec
< Poruku je uredio Mari86 -- 1.4.2010 11:07:14 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 11:07:15
|
|
|
|
Suncicabg
|
Ja sam cula da je dr Vinka Vukotic bas dobra. Radi privatno
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 11:18:47
|
|
|
|
mina@
|
IZVORNA PORUKA: Suncicabg Ja sam cula da je dr Vinka Vukotic bas dobra. Radi privatno Jeste dobra, moj drug je bio kod nje, radila mu spermogram u uz, imao je u celom ejakuatu oko 20 mil., ona mu je rekla da ne nosi tesan ves, ne pregreva testise, ne sedi prekrstenih nogu, i rekla mu je da 3 mes. pije piskavicu. Nikakav drugi lek mu nije dala, posle tri meseca imao je preko 100 miliona. tada sam pocela i ja mom dragom da spremam piskavicu, ali nismo vise proveravali spermogram. Nadam se da se stanje poboljsalo, mada sam ja i sa 26 mil. ostala i to sa blizancima.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 11:21:05
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: mina@ IZVORNA PORUKA: Suncicabg Ja sam cula da je dr Vinka Vukotic bas dobra. Radi privatno Jeste dobra, moj drug je bio kod nje, radila mu spermogram u uz, imao je u celom ejakuatu oko 20 mil., ona mu je rekla da ne nosi tesan ves, ne pregreva testise, ne sedi prekrstenih nogu, i rekla mu je da 3 mes. pije piskavicu. Nikakav drugi lek mu nije dala, posle tri meseca imao je preko 100 miliona. tada sam pocela i ja mom dragom da spremam piskavicu, ali nismo vise proveravali spermogram. Nadam se da se stanje poboljsalo, mada sam ja i sa 26 mil. ostala i to sa blizancima. a kakva je bila pokretljivost tvom muzu?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 11:26:32
|
|
|
|
mina@
|
Pokretljivost je bila preko 60%, kao i onih "normalnih", i njih je bilo preko 60%. Onih koji nisu kako treba bilo je valjda oko 20%... imam rezultate kuci pa mogu da napisem, mozda sam nesto i pogresila, ipak je to bilo pre vise od godinu dana.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 11:29:16
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: mina@ Pokretljivost je bila preko 60%, kao i onih "normalnih", i njih je bilo preko 60%. Onih koji nisu kako treba bilo je valjda oko 20%... imam rezultate kuci pa mogu da napisem, mozda sam nesto i pogresila, ipak je to bilo pre vise od godinu dana. uuuuu pa bas dosta je bilo poketnih...kod nas nije tako...a sta je koristio???
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 11:32:02
|
|
|
|
mina@
|
Tad, kad sam ostala , nista nije koristio. Moj dr nam je dao uput da uradi spermogram i spermokulturu, i ja bas taj mesec ostanem .... a nisu bas sjajni rezultati po nekim doktorima.... ali kad hoce, onda hoce. Mada moj dr kaze da i sa 10mil. zena moze da . A sada, od Nove godine, jede piskavicu. Tri meseca je koristio 2 x dnevno, a sada samo jednom. Videcemo....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 12:07:48
|
|
|
|
Tulija
|
Evo i mene Dr koju pominjete i jeste urolog mog mm, o njoj sve naj... sve analize radi detaljno, spermog mog mm je dobar ali on pije druge lekove za prostatitits a preventive radi ubacili smo mu ezereks, folnu kis. vitamin e pije i neki lek na biljnoj bazi i u njemu ima vitamina cink, selen... Dr je sef urologije u D.Misov. a ima i privatnu kliniku
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 16:15:57
|
|
|
|
sankaipo
|
halo,Tulija. halo,devojke! Bili smo,pre jedno desetak dana,na TTC, i dr.je ostavila jako dobar utisak na nas.Profesionalna,posvecena,bez suvisnih pitanja...cekicem u glavu,sto bi rekao nas narod. mm ima tu varicelu,ali zbog godina ne savetuje operaciju,vec klomifen i trental.kontrola za dvaipo meseca. nadamo se najboljem,. upozorila nas je na mogucnost povisenja krvnog pritiska... tri puta dnevno uzima trental od 400. sta je bre ta piskavica? u mojim pasivnim krajevima niko nije cuo za nju. a,valjda nista ne smeta da pijemo i to?! Cipi,jesi li ili nisi trudna? izgleda da si imala pravo za ona dva hormona.ciklus mi je podivljao.folikuli ne stignu da porastu,a imam ovulaciju... to se bese radi treci dan? pozdrav svima.zao mi je sto nemam vise vremena da se dopisujemo cesce!!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.4.2010 16:21:42
|
|
|
|
Mari86
|
sankaipo a koliko ti muz ima godina?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?