|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bazalna temperatura - 2. deo
23.12.2009 12:34:38   
Maza82
Evoooooooo meeeeeeeeee user posted image user posted image
Joj Nensi baš ti hvala, vidjećemo u svakom slučaju rezultate ubrzo... user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 751
23.12.2009 12:48:57   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Mari86

Drage moje dobro jutro...Pa vi ste drage moje sve otisle visoko..
A ja vam se pridruzujem danas pa evo i mog grafa...user posted image user posted image

user posted image

I tvoj je dobar do sad,temperatura raste user posted image Samo jos da ostane tako gore i bice super user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 752
23.12.2009 12:49:24   
Mari86
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hvala nensice!!

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 753
23.12.2009 12:49:57   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Maza82

Evoooooooo meeeeeeeeee user posted image user posted image
Joj Nensi baš ti hvala, vidjećemo u svakom slučaju rezultate ubrzo... user posted image

Napisala sam ti ja juce u temi Trudnice prvo tromesecje,da ces nam se pridruziti vrlo brzo user posted image

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 754
23.12.2009 12:52:35   
Maza82
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 755
24.12.2009 9:33:41   
Dudu25
user posted image

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 756
24.12.2009 9:39:16   
Mari86
Dobro jutro drage moje...evo mog grafa za danas...T mi je pala i to drasticno...user posted image
Ovulacija se pomerila na 17 dan..muckali smo taj dan...i ne znam sta da mislim sada?! Zasto mi se pomerila ovulacija...user posted image
user posted image

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 757
24.12.2009 9:39:48   
Mari86
IZVORNA PORUKA: Dudu25

user posted image

Dudu draga jos je iznad linije user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 758
24.12.2009 9:41:49   
dejana007
Dobro jutro user posted image

Ovako moja istorija: doktor me pregledao pre tacno nedelju dana, i rekao da imam par folikula koji se sporo razvijaju. Jedan bio oko 17mm, 21 dana ciklusa, iako pila 2 klomifena dnevno 5 dana ( ali pila i dovicin i hemomicin - zbog ureaplazme, i ginekolog kaze da te tablete ne uticu na efikasnost klomifena, a farmaceuti mi kazu da utice .... Ne znam sta da mislim... ) Plus mi je rekao da imam mikrocisticne jajnike, i da zato treba jaca doza klomifena tj jaca stimulacija ( narednog meseca 3 tableta dnevno ).

Inace, posto volim da se raspitujem i umem da progooglam po netu, pitala drugog ginekologa o ovoj terapiji a on mi je rekao da je cudo sto moj doktor nije odmah video da imam mikrocisticne jajnike a ne tek posle 2 meseca tertapije... Ako sledeceg meseca nista ne bude, i ako mi usled koriscenja klomifena izostane O i po bazalnoj T, a ranije je imala menjam doktora.

Izvinjavam se na prosirivanju teme, ali morala. I jedan savet - ne verujte slepo samo jednom doktoru user posted image

No, posto imam neredovne cikluse, a i merila predhodna 2 meseca bazalnu, ona mi je O pokazivala na 28 do 30 d.c, tako da ja resila, mimo folikulometrije da pratim T i utvrdim dal cu imati O ovog meseca ili ne. Makar i onu potencijalnu, sa isprekidanim crticama.

Evo grafikona - ove pocetne visoke T su zbog tableta koje sam pila ( hemomicin, dovicin, klomifen ) a posle tih terapija nista nisam pila, zbog toga smatram da mi je posle tih terapija glavna i ispravna temperatura. Sta vi mislite dal ce skociti T ovih dana ili ce ipak biti anovulatorni ciklus?

Ja cu ipak muckati redovno ovih dana, pocev od sinoc. Mislila sam cak i da obrisem ove temperature koje sam imala pod terapijom i da ostavim odkad se stabilizovala.

user posted image

A ovo sta mi pise na Info Tidbits:

Luteinizing Hormone(LH) and Your Fertility Signs.
Luteinizing Hormone (LH) is the last hormone to peak before ovulation and is the hormone responsible for triggering the rupture of the ovarian sac that releases the egg at ovulation. This hormone can be measured by ovulation prediction kits (OPKs) and fertility monitors that use chemicals to identify its presence in your urine.

The presence of increased amounts of LH in your urine, as detected by OPKs, usually means that you will ovulate within 12-24 hours but this can vary slightly depending on your own hormonal profile. LH is not released all at once, but rather it rises and falls for about 24-48 hours. The LH rise usually begins in the early morning while you are sleeping and it takes 4-6 hours for it to appear in your urine after that. For this reason, first morning urine may not give the best result. Testing mid-day is usually recommended. It is important to follow the instructions of your OPK for maximum results.

Many women like ovulation prediction kits, even though they are not able to confirm or pinpoint ovulation precisely, because they can tell you that ovulation is imminent. It is important, however, not to rely exclusively on OPKs for timing intercourse and identifying your most fertile time. This is because you may already be fertile before your OPK turns positive. You may like to use them to cross-check your other fertility signs and to offer additional clues about impending ovulation. They may be especially useful if you have ambiguous charts. If your cycles are irregular or very long, OPKs may be very costly because you may need to use several tests to be sure to catch the LH surge.

Ja ne znam ovaj strucni engleski ali ako neko razume i moze, ukratko nek mi objasni sustinu user posted image

Hvala unapred i izvinite na opsirnosti user posted image user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 759
24.12.2009 9:42:55   
Suncicabg
Ja sam mislila da kad nije isprekidana crvena linija da tad nece da se pomeri user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 760
24.12.2009 9:51:00   
Dudu25

Dobro jutro drage moje...evo mog grafa za danas...T mi je pala i to drasticno...user posted image
Ovulacija se pomerila na 17 dan..muckali smo taj dan...i ne znam sta da mislim sada?! Zasto mi se pomerila ovulacija...user posted image
user posted image

Ah Mari sjutra ce mi biti 36.2 ...

Ma sacekajmo jos malo sa tvojim grafom da vidimo kako ce biti sjutra draga

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 761
24.12.2009 9:54:06   
Mari86
Zabranjeno je psovati ali zamalo da mi se otme...user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajde sacekacu jos sutra!!user posted image

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 762
24.12.2009 9:58:17   
Dudu25

Zabranjeno je psovati ali zamalo da mi se otme...user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajde sacekacu jos sutra!!user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 763
24.12.2009 10:00:05   
Dudu25
Dejana draga

i ja imam ureoplazmu, i pila sam neke tablete za to, ali to za klomifen neznam jel bas si dobila jaku dozu bolje provjeri sa drugim dok.

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 764
24.12.2009 10:08:46   
dejana007
da, jaka doza a nema O user posted image Haos. Nesto mi tu nije kako treba. I da, radio mi prolaktin, mislio zbog toga nemam O, a meni prolaktin 120.... Jos ovaj ciklus i menjam doktora. Sto se tice uraplazme, sledece nedelje radim kontrolu, pa cemo videti... Mada do skora kad imala odnose, bolelo me. Verovatno zbog te infekcije. Posle terapije po prvi put, posle duzeg vremena uzivala user posted image Ne znam dal ce stici katjica ili nensi ili tasha da mi daju par saveta i svoje misljenje....

< Poruku je uredio dejana007 -- 24.12.2009 10:10:05 >

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 765
24.12.2009 10:09:57   
Mari86
Draga dejana ja ti o tome ne znam nista...sad ce neka od devojka doci da ti bolje objasni..user posted image user posted image

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 766
24.12.2009 10:10:39   
dejana007
O.k Mari user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 767
24.12.2009 10:15:57   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: dejana007

da, jaka doza a nema O user posted image Haos. Nesto mi tu nije kako treba. I da, radio mi prolaktin, mislio zbog toga nemam O, a meni prolaktin 120.... Jos ovaj ciklus i menjam doktora. Sto se tice uraplazme, sledece nedelje radim kontrolu, pa cemo videti... Mada do skora kad imala odnose, bolelo me. Verovatno zbog te infekcije. Posle terapije po prvi put, posle duzeg vremena uzivala user posted image Ne znam dal ce stici katjica ili nensi ili tasha da mi daju par saveta i svoje misljenje....

Mene su djevojke savjetovale da dok imam ureoplazmu da ne radimo na bebi, nego prvo da se lecim pa tek onda, ali dok. mi je rekla da radimo na bebi pa sva sam bila zbunjena, a meni folikul na 15dc je bio 15mm, ona je rekla da ce O biti 19dc, ali eto mjerila sam temp i ff mi daje drugi datun za o...
klomifen nisam koristila jos,cekam sta ce biti sledece...
jesi mozda pokusala koji caj da pijes 

Direktna veza do poruke: 768
24.12.2009 10:46:17   
dejana007
jesi mozda pokusala koji caj da pijes

aha, pila vrkutu i macinu travu dva meseca. mada ne puna, ali po 15 dana, mozda i vise. ovog meseca batalila jer imala hormonsku terapiju.
sto se tice ureaplazme uradila test, bio negativan , ali mora ponovim jos jednom da bi bilo 100% sigurno da ih nema.

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 769
24.12.2009 10:48:32   
Dudu25

jesi mozda pokusala koji caj da pijes

aha, pila vrkutu i macinu travu dva meseca. mada ne puna, ali po 15 dana, mozda i vise. ovog meseca batalila jer imala hormonsku terapiju.
sto se tice ureaplazme uradila test, bio negativan , ali mora ponovim jos jednom da bi bilo 100% sigurno da ih nema.

mislis uradila si ponovo briseve i nemas sad ureaplazmu?

Direktna veza do poruke: 770
24.12.2009 10:50:25   
dejana007

da, ali samo par dana nakon terapije, nije ih bilo ni kod mene ni kod muza. ali treba da se uradi jos jedan test za 3 nedelje i ako on bude negativan to znaci da je izleceno.

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 771
24.12.2009 10:52:52   
Dudu25

da, ali samo par dana nakon terapije, nije ih bilo ni kod mene ni kod muza. ali treba da se uradi jos jedan test za 3 nedelje i ako on bude negativan to znaci da je izleceno.

super bas mi je drago za vas

ok bolje da ne pisemo vise u ovoj temi vezano za to jer smo off topic

dali si mjerila ti svaki mjesec temp. posto cini mi se da sam videla tvoje grafove ranijeuser posted image

Direktna veza do poruke: 772
24.12.2009 11:11:49   
dejana007
merila sam dva predhona meseca i ovo je treci, ali mi je cudno sto je na oba predhodna pokazao O ( a ja nisam imala tad odnose ) isprekidanom linijom, a ovog meseca i pored stimulacije klomifenom nema nista.

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 773
24.12.2009 11:36:01   
Anoniman
user posted image

Direktna veza do poruke: 774
24.12.2009 11:46:08   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

user posted image

Tasho,ja mislim da ti je juce bila O...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here