|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
16.12.2009 0:02:58   
2002m
U nedelju mi je dete pocelo da kaslje(suv kasaljas)a juce je dobio temp. preko 38c.Zakazili kod pedijatra.Pluca cista,grlo,usi  Ok.Stiskao mu stomak,proveravao reflekse(uvek bude detaljan pregled).I na kraju nam je rekao: da je sve Ok, da nema razloga za paniku i da se cujemo ako temp. bude trajala vise od tri dana.I na kraju kuca u kompjuteru: vodicu ga kao obolelog od  AH1N1.Ceo svet mi se srusio,Miljan je samo juce imao temp. danas se vec vrato na staro.
Kako je na osnovu visoke temperature i suvog kaslja, moga da zakljuci o kom se virusu radi?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1176
16.12.2009 0:07:08   
cicko
Mislim da su nesto rekli da je taj virus sad dominantan i da su skoro sve virusne respir. inf. koje se sad jave izazvane novim virusom. Tako nesto... Mogu misliti da si se prepala!user posted image  

IZVORNA PORUKA: 2002m

U nedelju mi je dete pocelo da kaslje(suv kasaljas)a juce je dobio temp. preko 38c.Zakazili kod pedijatra.Pluca cista,grlo,usi  Ok.Stiskao mu stomak,proveravao reflekse(uvek bude detaljan pregled).I na kraju nam je rekao: da je sve Ok, da nema razloga za paniku i da se cujemo ako temp. bude trajala vise od tri dana.I na kraju kuca u kompjuteru: vodicu ga kao obolelog od  AH1N1.Ceo svet mi se srusio,Miljan je samo juce imao temp. danas se vec vrato na staro.
Kako je na osnovu visoke temperature i suvog kaslja, moga da zakljuci o kom se virusu radi?

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1177
16.12.2009 0:09:08   
Anoniman
Ja iskreno mislim da je to neka direktiva da tako pisu, i da su svi u fazonu da je bolje da kazu da je taj virus i kad nije, nego da kazu da nije kad jeste. Ala ga objasnih svaka mi castuser posted image

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 1178
16.12.2009 0:09:28   
Anoniman

bože svašta, kako tako olako preplaše jednu majku... ustvari ne znaš šta je gore : kada te olako shvate ili kada te preplaše bez potrebe...?!user posted image

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 1179
16.12.2009 0:12:56   
2002m
 Uf....muz i ja nismo znali gde smo.
Bas sam se uplasila, pa sam zvala maminu drugaricu,koja je medic. sestra na pedijatriji u N.Beceju i rekla joj sta je nas pedijatar rekao.Ona mi je samo potvrdila,da i oni sve slucajeve sa visokom temp. i kasljem vode kao AH1N1.I da je opasno samo ako dete pocne tesko otezano da dise, sto vodi upalu plucima.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 1180
16.12.2009 0:13:48   
Anoniman

Uf....muz i ja nismo znali gde smo.
Bas sam se uplasila, pa sam zvala maminu drugaricu,koja je medic. sestra na pedijatriji u N.Beceju i rekla joj sta je nas pedijatar rekao.Ona mi je samo potvrdila,da i oni sve slucajeve sa visokom temp. i kasljem vode kao AH1N1.I da je opasno samo ako dete pocne tesko otezano da dise, sto vodi upalu plucima.

a kako ON kaže da se oseća?jel ga bole pluća?

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 1181
16.12.2009 0:14:49   
2002m
IZVORNA PORUKA: Nedja

Ja iskreno mislim da je to neka direktiva da tako pisu, i da su svi u fazonu da je bolje da kazu da je taj virus i kad nije, nego da kazu da nije kad jeste. Ala ga objasnih svaka mi castuser posted image
Pa moraju se te vakcine prodatiuser posted image .Ja taj film necu gledati.Bar sto se tice mog deteta,muza i mene.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1182
16.12.2009 0:17:43   
Anoniman
ma kakve vakcine....koliko njih je preležalo taj grip. poklopio je onaj uslovno rečeno stari i sada se ovaj tretira kao i svaki drugi.........

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 1183
16.12.2009 0:18:05   
2002m
Danas se oseca odlicno,nije imao tem. lepo jede,veseo je.....kao da juce nije bio ceo dan pod tem.Desi mu se da se nekoliko puta u toku dana malo zakaslje,pije sirup od belog sleza i inhaliram ga etericnim uljima, dva puta u toku dana i posle inhaliranja ga vodim na vazduh 5 do 10 min.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1184
16.12.2009 0:19:14   
2002m
IZVORNA PORUKA: kaliopi

ma kakve vakcine....koliko njih je preležalo taj grip. poklopio je onaj uslovno rečeno stari i sada se ovaj tretira kao i svaki drugi.........
Evo od danas kasljemo i muz i ja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1185
16.12.2009 0:19:40   
simke

Danas se oseca odlicno,nije imao tem. lepo jede,veseo je.....kao da juce nije bio ceo dan pod tem.Desi mu se da se nekoliko puta u toku dana malo zakaslje,pije sirup od belog sleza i inhaliram ga etericnim uljima, dva puta u toku dana i posle inhaliranja ga vodim na vazduh 5 do 10 min.

Ma odlicno je cim lepo jedeuser posted image

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1186
16.12.2009 0:21:24   
2002m
I cim ga skidam sa prozora i vijam po sobi da neskaceuser posted image

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 1187
16.12.2009 0:23:30   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: kaliopi

Evo od danas kasljemo i muz i ja.

jbt sećam se ranije.... kašljemo svi kao deca ..igramo se... skačemo.. pijemo sirupe, čajiće, supice.. prođe... ako je nešto ozbiljnije ležimo. pa prođe.
a danas su nas toliko isprepadali da se user*** od najobičnijeg kašlja... user posted image
važno je da ruča, da ima snage... da nije malaksao ....user posted image

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 1188
16.12.2009 0:23:40   
simke

I cim ga skidam sa prozora i vijam po sobi da neskaceuser posted image

Znaci nije mu nistauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1189
16.12.2009 0:26:33   
Anoniman
Ja ne verujem previse u ovaj grip, ali cu se vakcinisati sledece nedelje.
Nije me strah za mene. Ni za mm.
Sta ja da radim ako se razboli moje dete, koje ne zna ni da kaze da ga nesto boli?
Sta cu ja s njim bolesnim ako i ja imam temp 40?
I od koga ce se razboleti ako ne od mene i mm?
Nisam za vakcine ako to nije neophodno, nikad se nisam vakcinisala protiv sezonskog gripa, imam jako jak imunitet i to mi nije potrebno.
Da mi je dete malo starije, ne bih se ni ja vakcinisala.Ovako, to je jako mala zrtva, ako postoje sanse da njega zastitim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1190
16.12.2009 0:26:43   
2002m
Samo se juce jako razmaziouser posted image ,tacno oseti kada smo slabi na njega i kada sve dopustamo.Pa dasa i danas nastavio da bude malcice bezobrezanuser posted image user posted image .

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 1191
16.12.2009 0:32:53   
Anoniman
2002m meni je receno da se sada svaki grip vodi kao AH1N1..da vise ne salju sve na infektivnu na analize nego ko god ima temperaturu i neke od simptoma...vodi se kao svinjski...

o verujem da si crkla od staha...

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 1192
16.12.2009 0:34:38   
Anoniman
A koliko mali ima? posto nema tickera?
Kad bi hteo da pije propolis sa secerom...
I mlec i med...Da digne imunitet i snagu

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 1193
16.12.2009 0:38:55   
2002m
Aprila ce 8god.
Tegla meda mi traje dve nedelje, samo na njega.Cedjene narandze,mandarine,limun,caj....sa medom, svaki dan.Nije bio bolestan vec 2 godine i 4 meseca. Kupila sam danas propolis tabletice za sisanje(za decu)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1194
16.12.2009 0:42:05   
Anoniman
Pa dobro je kad hoce sve to da jede i pije!
Pretpostavila sam da znas za sve to...nego rekoh da kazem ipak,,,
Ako naletis nekad na nekog pcelara koji pravi mlec, kupi!
Za inace i za sve preporuka!

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 1195
16.12.2009 0:46:10   
2002m
IZVORNA PORUKA: OTI

Pa dobro je kad hoce sve to da jede i pije!
Pretpostavila sam da znas za sve to...nego rekoh da kazem ipak,,,
Ako naletis nekad na nekog pcelara koji pravi mlec, kupi!
Za inace i za sve preporuka!

Pitala sam pcelara kod kojeg kupujem med, kaze da je to jako komplikovano i da ga on ne proizvodi.Veruj mi da bi bila presrecna kada bi znala ko ga ima.Kada smo jula ove godine bili na Zlatiboru, ja sucka kupila samo jednu teglu, to smo brzo smazali.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1196
16.12.2009 9:41:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

E sad, ja se pitam sta ce da "ispliva" za koju  nedelju, mesec ili godinu?  Ja bih se sada tresla da sam je primila...hvala Bogu da nisam!

Za koju nedelju, mesec - neće ništa. (Ja to iz iskustva) user posted image A za koju godinu... Javiću vam i tada: NIŠTA! user posted image

IZVORNA PORUKA: Dora

Mi nemamo tih problema nego onih gde će i starije osobe, i deca i trudnjače da prime ISTU vakcinu

Deca primaju POLA doze.

2002m user posted image za vas

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1197
16.12.2009 9:54:29   
mihi
Amerikanci su povukli ovu Sanofi Paster za decu od 6 meseci do 3 god. to su te split vakcine gde je virus prosto rečeno podeljen na vipe delova (split) da ne bi izazvao burnu imunolopku reakciju. Ja ima tu ali je nisam dala MIlošu moja nije iz te serije koja su povučene,  ali sve jedno nemam pojma šta da radim. Još će ova Focetria Novartisova ispasti najbolja. Sutra će moja sestra da vakciniše svoju decu u Švajcarskoj pa ću videti šta da radim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1198
16.12.2009 10:02:02   
Rina
Mi smo isto primili te 'split' vakcine, pre 2-3 nedelje prvu i sad u petak cemo jos po jednu...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1199
16.12.2009 10:29:34   
Jele
E, lepo ćemo svi izludeti oko ovog gripa i vakcinacije, pa ćemo onda da pravimo posao psiholozima i psihijatrima, da procveta malo i ta grana...
Inače, ovo medijsko ludilo me izuzetno podseća na ono ludilo iz '98 ili '99 kada je bilo pomračenje sunca. Sećate se da su tovarili ljude da ostanu u kućama i ni slučajno ne gledaju u pomračenje, naročito ne direktno i bez zaštite jer će oslepeti, otprilike... Znam da su tada ulice bile prazne, roletne navučene, nigde nikog, kao ovce.

(odgovor članu Rina)
Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here