|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
16.12.2009 23:07:32   
Dora
...niti neko treba da se pravda zašto hoće/neće da se vakciniše...

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 1226
16.12.2009 23:08:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Zato što su milioni ljudi vakcinisani a samo ona hoda u nazad!

Pročitaj šta je Dora iznad napisala. user posted image

svako od nas je jedan u milion tako da....čitam ja sve na ovoj temi, između ostalog i taj Dorin post.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1227
16.12.2009 23:10:50   
2002m

Pa zašto?
kaze da moze da dodje do neuroloskih poremecaja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1228
16.12.2009 23:11:49   
Anoniman
Svako od nas može ostati paralisan od najobičnije injekcije penicilina ako se loše da.

Mene uvek fras lupi kada osetim da mi je igla zabodena na sred zadnjice, jer se injekcija ne daje tu. Injekcija se daje u gornji deo zadnjice naspram kuka. I ne razumem zašto onda sestre to ne rade tako (većina njih, čast izuzecima).

Malo sam otišla off user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1229
16.12.2009 23:18:59   
Lu
IZVORNA PORUKA: Dora

Eto,možemo li se bar oko ovoga složitiuser posted image user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 1230
16.12.2009 23:23:05   
Verus
Ne bi ni ja nikoga da uvredim, ali svaki dan radim i sa lekarima i sa sestrama i ima ih raznih-uzasnih sestara, ali i doktora....tako da ako je neko doktor to meni apsolutno nista ne znaci....ima ih i toliko losih da me je prosto strah kad vidim...

IZVORNA PORUKA: sephora

što je najgore jedna moja dobra drugarica je medicinska sestra i ona neće da vakciniše svoju decu a jedna me druga medicinska radnica ubeđuje da smo svi mi već bili u kontaktu sa virusom, mnogi da nisu ni znali jer su imali mnogo blage i netipične simptome i "kakva vakcinacija..." a mani opet nešto govori da vakcine nisu opasne i da će mi biti mnogo lakše ako vakcinišem decu jer zima je duga i treba nastaviti život a ne biti u izolaciji i tako se lomim i lomim jer opet šta ako se ipak zajuser posted image sa vakcinom... a uskoro moram da prelomim...

Nadam se da mi ovo niko neće uzeti za zlo, ali ja ovde nigde ne vidim reč "lekar". If you know what I mean.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1231
16.12.2009 23:24:12   
Verus
Pa naravno da ne zeli-ali da ga pitas da stavi svoju desnu ruku na panj i da ti garantuje da ti nista nece biti, sigurna sam da ne biuser posted image
IZVORNA PORUKA: cicko

Meni je lekar koji mi vodi trudnocu rekao da TREBA da se vakcinisem- nekako ne verujem da zeli da ubije mene i bebana.user posted image  

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 1232
16.12.2009 23:24:46   
Modessty
Najveća nebuloza je nagovarati i siliti nekog da uradi nešto što ne želi. Cela ova kampanja i pompa je tako nenormalan pritisak na ljude da prelazi u ludilo.

Vidim da oni koji su ZA vakcinu kažu da nisu čuli za loše efekte vakcine i da je takvih slučajeva jedan u milion. Pitam se, kako je moguće da nema nikakvih javnih  podataka o lošim posledicama promanja vakcine?! Nemoguće je da ih uopšte nema?!
drugo, ko će da mi garantuje da ja neću biti taj jedan od milion koji će da ima neku komplikaciju zbog vakcine? Ko mi garantuje da će beba koju nosim biti dobro? Mislim da je manje garancija nego mogućnosti da se zarazim gripom ili bilo kojom drugom bolešću.
Dovoljno brinem svakodnevno o tome kako će se završiti trudnoća i da li će na kraju sve biti ok, da mi zaista nije potreban psihički pritisak sredstava javnog informisanja.

Možda bi više ljudi bio za vakcinu da nije ovakvog pritiska user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1233
16.12.2009 23:26:19   
Modessty
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ne bi ni ja nikoga da uvredim, ali svaki dan radim i sa lekarima i sa sestrama i ima ih raznih-uzasnih sestara, ali i doktora....tako da ako je neko doktor to meni apsolutno nista ne znaci....ima ih i toliko losih da me je prosto strah kad vidim...

user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1234
16.12.2009 23:27:45   
Verus
Vakcine su povucene iz Kanada zbog teskih alergijskih reakcija-ovo pri tom, nisu ljudi koji su alergicni na jaja i sl.
Ma posle j**** nema kajanja, sta god da odlucite, potencijalne posledice se snose, i sa tim se treba pomiriti!  Uvek ce biti SBB KBB, sta god da covek odluci...Ja sam inace protiv hemije, neki ljudi ovde su za, tako da sve zavisi od licnog stava.  Ne smatram da je Tasha npr glupa sto je vakcinisala sebe i dete, a isto tako ne smatram da sam ja glupa sto se nisam vakcinisala.  Sve je stvar izbora itd itduser posted image

IZVORNA PORUKA: bratzz

Niko iz moje porodice se nece vakcinisati a ni vecina mojih prijatelja, jer uopste nemamo poverenje posle svega sto se izdogadjalo ljudima u svetu koji su se vakcinisali.

Šta im se izdogađalo? Ja nisam čula da se ikome išta desilo sem one što kao hoda u nazad od kada je primila vakcinu. Veću nebulozu nisam davno čula. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1235
16.12.2009 23:28:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Dora

Eto,možemo li se bar oko ovoga složitiuser posted image user posted image

U potpunosti!

IZVORNA PORUKA: Modessty

Vidim da oni koji su ZA vakcinu kažu da nisu čuli za loše efekte vakcine i da je takvih slučajeva jedan u milion.

Možda bi više ljudi bio za vakcinu da nije ovakvog pritiska

Ali ja ozbiljno nisam čula ni jedan primer lošeg uticaja vakcine sem ove što hoda unazad.

A slažem se da je cela kampanja trebala biti odrađena sasvim drugačije, i da bi onda odziv bio mnogo veći.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 1236
16.12.2009 23:32:18   
Anoniman
joj, Verus kraljice....user posted image ti si moj Don Kihot....user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1237
16.12.2009 23:32:30   
Modessty
Ja vakcinu definitivno neću primiti. Dr mi nije preporučio Takodje sam alergična na perje (eto to danas objaviše na RTS-u).
Možda bi se vakcinisala da nisam trudna. Ovako mi je rizik preveliki.
I to je moj izbor i razmišljanje i samo ja moram da živim sa tim!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1238
16.12.2009 23:38:13   
Verus
da, dauser posted image
IZVORNA PORUKA: kaliopi

joj, Verus kraljice....user posted image ti si moj Don Kihot....user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1239
16.12.2009 23:48:27   
Leki 77
Posto vidim da se ovde licitira sa "kvalifikovanoscu" moram da dodam sledece:
moj tata je ginekolog u penziji, mama lekar opste medicine u penziji, stric takodje, sestre od strica kardiolog i pedijatar-neonatolog (ne zive u Srbiji), suprugova sestra ginekolog, suprugov zet anesteziolog....da ne nabrajam kumove i prijatelje mojih roditelja i ostale, koji su takodje lekari i - niko od njih nije za vakcinaciju.
Neki smatraju da je prica oko gripa prenaduvana, neki da vakcina nije dovoljno testirana (koliko sam shvatila period potreban da se ona testira je 270 dana, a kod nas je sve zavrseno po ubrzanom postupku od 14 dana), neki od njih smatraju da bas "rizicne" kategorije ne treba da prime vakcinu jer na njima nije testirana uopste ili ne barem na znacajnom broju itd.
Odvedem ja na redovnu kontrolu dete u DZ i pitam doktorku sta ona misli, da li treba da ga vakcinisem, a ona (citiram) - Taman posla.
Sve u svemu, ja ne poznajem ni jednog jedinog lekara koji mi je savetovao da se neko od nas vakcinise. Ispade da se ti lekare druze po klanovima, a ja izgleda poznajem samo one koji su protiv vakcine te prema tome i formiram svoje misljenje.
Da sam trudna - NEMA SANSE da bih se vakcinisala, dete - NEMA SANSE da cu vakcinisati, a ja bih se vakcinisala da smatram da ima smisla, a posto sam misljenja grip k'o grip, necu se vakcinisati.
A sto se tice devojke ciji slucaj se spominje, vakcina je, koliko sam ja shvatila, bila okidac za neurolosko oboljenje od koga sada pati, a sve to nije nista neobicno, posto spada u statistiku koja prati svaki lek.
Ali dzabe to njoj.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1240
16.12.2009 23:49:20   
Jeca*
Odbijam da razmisljam i o gripu i o vakcini. Ako ne daj Boze budem morala, mislicu o tome. Sad zivim kao da gripa nema. Ne mogu da zivim u strahu hocu li ga dobiti, hocu li uspeti da zastitim dete, hocu li imati posledica od vakcine, da li Luka da primi vakcinu...ma...ZIVOT JE ONO STO SE DOGADJA DOK PLANIRAS NEKE DRUGE STVARI! Ne mozes da kontrolises sve zato nekad moras da se prepustis i radis kako osecas, pa kako bude user posted image  Svakako trenutno osecam da grip mozda mogu i da izbegnem i nadam se da cemo svi to uspeti, a vakcinu ako primim sigurno sam nesto unela u sebe, a šta, to niko tačno ne govori i zašto ja da budem zamorče? Pa i brufen pijem samo kad moram...što manje hemije, to bolje.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1241
16.12.2009 23:56:19   
Verus
Jedno od pravila po kojem zivim.

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

..što manje hemije, to bolje.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1242
17.12.2009 9:55:40   
sephora

IZVORNA PORUKA: sephora

što je najgore jedna moja dobra drugarica je medicinska sestra i ona neće da vakciniše svoju decu a jedna me druga medicinska radnica ubeđuje da smo svi mi već bili u kontaktu sa virusom, mnogi da nisu ni znali jer su imali mnogo blage i netipične simptome i "kakva vakcinacija..." a mani opet nešto govori da vakcine nisu opasne i da će mi biti mnogo lakše ako vakcinišem decu jer zima je duga i treba nastaviti život a ne biti u izolaciji i tako se lomim i lomim jer opet šta ako se ipak zajuser posted image sa vakcinom... a uskoro moram da prelomim...

Nadam se da mi ovo niko neće uzeti za zlo, ali ja ovde nigde ne vidim reč "lekar". If you know what I mean.

Naravno da neću uzeti za zlo, ALI meni je najgore baš zato što u kući imam lekara koji spada u one koji su protiv vakcinacije ali nekako više ima stav da ja radim slobodno šta ja želim, neće me sprečiti da vakcinišem decu ali samo da ućutim i ne spominjem više nikakav grip-samim tim više ne znam šta da radim...jedino je moja mama sasvim sigurna da treba da vakcinišemo decu ali mi kaže da ne žurim da još malo sačekam...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1243
17.12.2009 9:58:08   
sephora
Strašno mi ide na nerve to što svi viču oko vakcinacije a NIKO ne objašnjava kojim, u  redom i kako će to sve biti organizovano (uDomu zdravlja kao pali sa marsa)... a ako treba da se guram u redovima i da me rastežu i natežu oko te vakcine e onda nek ide sve do vraga!!!

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 1244
17.12.2009 9:58:41   
Dora
"ovaj primer da svaki dan umiru ljudi od gripa ja smesan.To je kao kada bi izasao prehladjen na ulicu i dok kijas udari te kamion,a posle se objavi da si umro od kijavice."

user posted image user posted image user posted image ovo sam sad pročitala u Blicu u komentarimauser posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 1245
17.12.2009 10:03:19   
anci 81
Evo ja sad dosla od dr. iz DZ i ona mi kaze da se NE vakcinisem!

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 1246
17.12.2009 10:05:04   
Dora
IZVORNA PORUKA: anci 81

Evo ja sad dosla od dr. iz DZ i ona mi kaze da se NE vakcinisem!

Trudnice u prva tri meseca ne smeju da se vakcinišu.

(odgovor članu anci 81)
Direktna veza do poruke: 1247
17.12.2009 10:09:09   
anci 81
Ma ja nisam ni planirala... Ona kaze nas su ucili da se trudnice ne vakcinisu,moj ti je savet nemoj...

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 1248
17.12.2009 10:10:59   
Dora
fala bogu. Još pogotovo što vakcina nije testirana na trudnicama uopšte!

(odgovor članu anci 81)
Direktna veza do poruke: 1249
17.12.2009 10:37:46   
Jeca*
- Vakcina je najbolja prevencija protiv gripa, ali ukoliko neko već ima simptome novog virusa A (H1N1) i primi vakcinu, zaraza će nestati u roku od 48 sati - kaže za Press član Radne grupe za pandemiju i koordinator kampanje za vakcinaciju dr Vladimir Petrović

ODLIČNO!!! Onda ću je primiti tek ako se razbolim!!! user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here