dunja RR
|
Naravno, slažemo se skroz. A oskar, oskar je mala stvar kada poredim osećaj koji u meni budi ovaj film, bes, nemoć, sve ... što Branki reče, on nije za nas umetnost, on je relikvija, i Oskar je nebitan tu. Da slažem se da film možda umetnički nije toliko jak, ali me toliko dirnula gluma devojčice i Igora, pisah već, on mi je ulogu odglumio za Oskara. Stvarno taj osećaj imam. Mda razmišljam, kako to može to neki stranac da shvati, i da zna koliku knedlu treba da progutaš, i koliko da se transformišeš, da postaneš neko titalno suprotan sebi. Ili otkud znam, možda je glumcima i najlakše da glume nekog potpuno drugačijeg. Elem, napisah svašta, ne znam ni koliko jasno, ali zaintrigirao me jedan komentar juče, negde na FB, neko je napisao, voleo sam do sada Natašu Ninković ali posle uloge u Dari je mrzim. I razmišljala sam, da li bi isto tako trebalo mrzeti Vuka Kostića, ili Igora Đorđevića s obzirom na likove koje su ovde glumili, A ja baš naprotiv imam osećaj, hvala im što nisu umanjili zlo likova koje su glumili, već su to zlo tako verno prikazali. Ogroman teret je po meni bio na njima, na Igoru posebno, i meni je on zaista zaista odglumio za Oskara. Nisam ja njega nešto puno ni gledala, u Korenima beše, i još pre neke 2-3 nedelje u Mesu. Ne volim domaće filmove, slučajno sma nabasala na TV, vikend bio čini mi se, i tu je isto odglumio strašno dobro. Baš počinjem da ga cenim kao glumca. A Žuti koji glumi u Tajna vinove loze, jeste ga videli ovde, potpuno drugačija uloga.
< Poruku je uredio dunja RR -- 21.2.2021 16:09:16 >