Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 8:47:50
|
|
|
|
bikicaV
|
Ma haoticno je svud. Ko moze i dalje pustaju ga od kuce da radi Bice ovo jos gore od jeseni .
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 9:12:35
|
|
|
|
Ana RR
|
Joj Jess, Nato.. bzvz. Meni se čini da će ovo sad biti mnogo gore nego u martu. Svi su se opustili, ne poštuju se ama baš nikakve mere niti "struka" nešto pametno radi. Zaboravismo na italijanski scenario dok se trepnulo ali jbg izbori, navijači itd..
< Poruku je uredio Ana RR -- 24.6.2020 9:13:30 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 10:23:42
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Pre neki dan sma nekoliko puta napomenula ljudima da ne mogu da sede u busu pored mene. Za pismene ima oznaka, ne mala, poprilicno velika bas na tom sedistu gde sednu. Naravno, narod bi se svadjao i tukao. 🙄I onda se pitam.. Sto me cudi. Samo sam cekala.. Iako se stanje nije ni smirio, samo se prikrivali...
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 10:33:42
|
|
|
|
milicicak
|
Jess, test na antitela ti nista ne vredi iz dva razloga: 1) proizvodjac na dejlaraciji kaze da je pouzdan 50%2) moras da razvijes simptome da bi se sintetisala IgG antitela. Moj savet je fa se ti i deca izolujete i da cekate. Bas mi je zao
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 10:36:13
|
|
|
|
jess021
|
Milicicak, hvala. Za koliko se, obicno, razviju simptomi?
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 10:38:28
|
|
|
|
milicicak
|
5-7 dana od kontakta ali moze da se razvuce i na dve nedelje (zato samoizolacija onih koji su bili u kontaktu traje 14 dana)
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 10:39:39
|
|
|
|
jess021
|
Oket. Danas je 6. dan
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 10:40:11
|
|
|
|
jess021
|
Zasto uopste onda rade taj test na antitela?
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 10:42:55
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Zasto uopste onda rade taj test na antitela? Zato sto je jeftin, brz, znaci za brzu dijagnostiku i dobar je ako se upari sa odgovarajucom klinickom slikom. Bonus je sto moze da pokaze da li je neko prelezao koronu. Btw, Slovenci i Hrvati su uglavnom radili te brze testove pa su im i brojevi testiranih bili veci
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 10:55:11
|
|
|
|
vonavoj
|
Ne razumem te ljude koji imaju temp i tako se lagano posle krecu medju ljude...
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 11:01:45
|
|
|
|
Ana RR
|
Pa kad su na tv rekli kako od nekoliko zaraženih fudbalera jedan je bio na proslavi kupa ili već čega JER nema simptome. Znači čovek se opušteno kretao iako je znao da je zaražen. Na istoj toj proslavi je bio i Đoković, Jokić i još gomila njih.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 11:51:03
|
|
|
|
dunja RR
|
Gledam u svim vestima piše od danas nema ulaska u prevoz bez maski, ja se od jutros nekoliko puta vozila tramvajem, masa ljudi ne nosi maske, možda za nijansu više njih nosi, u odnosu na prošlu nedelju, ali opet, dosta ih i ne nosi. Mada ne vidim način da se kontroliše i zaista zabrani ulaz bez maske, nemoguće je postaviti kontrolora u svako prevozno sredstvo, a nije moguće ni da vozač otvara samo prva vrata za ulaz i pušta samo ko ima masku, to i napravilo gužve, a bilo bi i konflikta garant.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 13:56:04
|
|
|
|
mama Jo
|
Bas sam htela da napisem da je to prosto nemoguce iskontrolisati, opet se sve svodi na individualnu svest i odgovornost. Procitala sam neki intervju gde dr Kisic kaze da ovo nije onaj virus iz marta, ali prosto je jos uvek medju nama.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 14:17:49
|
|
|
|
Ana RR
|
Kisićka veze nema sa životom.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 14:19:23
|
|
|
|
mama Jo
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Kisićka veze nema sa životom. ima i toga
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 14:22:51
|
|
|
|
ivaMark
|
E svasta...pa koji je onda ako nije onaj?
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 14:41:46
|
|
|
|
Maslacak15
|
trabunjaju bezveze po sistemu " sto je babi milo to joj se i snilo" To kao promenio se virus / oslabio. A vidim danas ide tekst iz Novog pazara da je virus mutirao i da odjednom imaju jako puno teskih slucajeva.... Virus je verovatno kakav je i bio. Mozda je nesto otezana transmisija u letnjim uslovima ali je i dalje uzasno zarazan sto se lepo da videti podacima iz Teksasa i Arizone na primer gde je sigurno vec blizu 40 stepeni. Svaki virus pa i ovaj mutira ali su to procesi koji traju, i mogu da idu u oba pravca, pobvezani su i sa selekcijom itd. Ta prica kako je virus oslabio i sad je samo jedna prehlada je jednom recju -bajka. ja vas uopste ne razumem. Prica o maskama je jedna divna ilustracija razlike izmedju srba i nemaca. Mi nikad nismo imali vanredno stanje i niko nije bio zatvoren. Od pocetka maja je situacija pod kontrolom i inficiranih u Berlinu ima jako malo. Ali otkako su u Aprilu uvedene maske u prevozu i prodavnicama, svi ih nose. Disciplina je 99 posto najmanje. ja se vozim svaki dan gradskim saobracajnim i retko retko kad sretnem nekog bez maske i taj obicno pokusava da se pripomogne necim. Broj ljudi koji u prodavnici moze da se nalazi je ogranicen. juce je spusteno ogranicenje sa 1 covek na 20 kvadrata na 1 kupac na 10 kvadrata.... Berlinski klubovi i diskoteke i dalje ne rade, iako je Berlin poznat sirom sveta po istim. Skraceno, iako se drustvo vratilo svakodnevnici postepeno daleko je od toga da se bilo ko ponasa kao da nista nije bilo. Mere se itekako postuju. I onda se Nole nacionale pita sta ga je snaslo. Ne radi se samo o tenisu koji se igrao. Gledala sam sinoc snimke iz diskoteka i klubova, limbo dance, znojavi polugoli u x nastavaka u vise drzava.... i zamisli koje odkrice: kad u doba pandemije se ponasas kao da ona ne postoji- zarazis se . Zato svi pamet u glavu i cuvajte se. Ovo je stvar u kojoj cuveni srpski inat nije od pomoci.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 15:05:07
|
|
|
|
pari
|
Ovde se jako pridržavaju u zatvorenim prostorima,a na otvorenom se isto preporučuje ali ne nose svi maske. Dosta ljudi i dalje radi od kuće. Vrtići nisu još svi počeli sa radom. Restorani i kafići za sad samo napolju ali sa rastojanjem između stolova. Za škole se još ne zna šta će biti u septembru.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 15:08:29
|
|
|
|
mama Jo
|
Sve si lepo objasnila Maslacak. Ima li svrhe da ista pisemo kad je kod nas prethodnih 10 dana bila glavna vest i pratilo se da li Ceca i Veljko imaju koronu. I onda se pojavi snimak njih dvoje gde on kaze,, izvolite dodjite kod nas na jednu koronicu'' i oboje umru od smeha (evo i dan danas ne mogu da oprostim sebi sto sam uopste otvorila tu vest i taj video).
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 15:23:23
|
|
|
|
Tiziana
|
Bez namere da bilo koga uvredim, mi smo jedan primitivan, nevaspitan i neobrazovan narod, a mislimo da smo mnogo pametni i bogom dani. Tako se postavljamo i prema epidemiji. Sve znamo najbolje. Igraju se sa nama, smeju nam se u lice. I samo ce biti gore. I sa epidemijom i sa svim drugim u ovoj zemlji..
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 15:31:45
|
|
|
|
mama Jo
|
Tako je Tiziana!
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 15:46:49
|
|
|
|
Tiziana
|
Ana ja radim u jednoj takvoj ag. pocetkom juna su vratili jedan deo ljudi, imali broj ljudi, bili su obazrivi. onda su posle 10 dana posumnjali da jedna koleginica ima simptome i opet su svi poslati da rade od kuce do daljnjeg.Ja od marta nisam u kanc, radim od kuce,nisam bila u toj prvoj turi vracanja. IZVORNA PORUKA: Ana RR Firmu moje drugarice su zatvorili jer ima zaraženih (marketinška agencija). Srećom ona radi od kuće još od marta. Mama Jo, jel muž mora na testiranje?
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 24.6.2020 16:59:02
|
|
|
|
bikicaV
|
U pravu ste , zene sve.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.6.2020 9:58:55
|
|
|
|
ivaMark
|
Deveru moje sestre su potvrdili Koronu...tri nedelje im je trebalo, prvi test negativan. Mnogo se lose oseca, smrsao 5kg za dve nedelje...inace ima i Hasimoto. Cerka im je imala iste simptome, dva dana samo.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.6.2020 9:59:59
|
|
|
|
mama Jo
|
Uf. Zna li kako i gde se zarazio?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?