Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 13:21:53
|
|
|
|
lesli
|
Sto se druzenja tice u stan nam dolaze samo moji i mm-ovi roditelji.Sa prijateljima smo poceli da se vidjamo od skora, ali napolju...u set_nji. Nema pozdravljanja, ljubljenja itd.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 13:46:12
|
|
|
|
Kata90
|
od kako prestalo vanredno stanje....poceli smo da idemo kod prijatelja na kafu i druzenje... kada idemo u nabavku nosim masku...gradski prevoz i tako to gde je guzva... cini mi se da ce ovo trajati do kraja godine ako ne i duze opet se povecava broj zarazenih pazimo se kolko mozemo....
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 14:00:59
|
|
|
|
emicaa
|
Fil slazem se sa Mili,tesko je sa maskom ali se moze.Zamisli da je nosis 24h dnevno,da skidas samo da jedes ili dok si u kupatilu Ja sam protivnik bilo kakvih okupljanja dok ovo ludilo traje.Bice vrijeme i za rodjendane i za svadbe ali ne sad.Nas odlazak za Bosnu je pod velikim znakom pitanja,i dole je svaki dan sve vise oboljelih.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 15:52:05
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Emi, slazem se sa tobom. Toliko je ljudima tesko da stave masku u zatvorenoj prostoriji da ne mogu da verujem. I jos ismejavaju stavljanje maski. Skidam kapu svima koji na odeljenju rade pod punom zastitnom opremom.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 16:33:19
|
|
|
|
Maraj
|
Mene juce od moje bivse ucenice mama izljubi I to ono po srpski, tri puta....
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 16:50:36
|
|
|
|
Maslacak15
|
nego da vas ja pitam kako u Beogradu najbrze do Covid testa tj brisa ? A da niste Ceca Raznatovic ? Teca je bio u covid ambulanti i naravno odjavili su ga bez i da su poslusali pluca. Uzeli su krv i rekli sigurno neki obican virus Crni humor. Sad je i tetka dobila tempreaturu. Gde ici i kuda kukati zlu netrebalo??
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 17:02:06
|
|
|
|
jess021
|
Maslacak, u Ns je test na Covid 6000, a na antitela igg i igm 1200 i mozes da ih uradis u svakom momentu. Mislim da je tako i u Bg. Milicicak, sta tacno mislis kad kazes da je situacija puno gora nego sto kazu?!
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 17:35:52
|
|
|
|
Maslacak15
|
ne verujem ja u antitela tako rano Jess. Ne znam ni sa kojim proizvodjacima rade ali svakako imunom odgovoru treba vremena da se formira cak i IgM. U ranoj akutnoj infekciji ipak je Real time PCR iz brisa nosa/ili grla zlatni standard.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 18:04:26
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 nego da vas ja pitam kako u Beogradu najbrze do Covid testa tj brisa ? A da niste Ceca Raznatovic ? Teca je bio u covid ambulanti i naravno odjavili su ga bez i da su poslusali pluca. Uzeli su krv i rekli sigurno neki obican virus Crni humor. Sad je i tetka dobila tempreaturu. Gde ici i kuda kukati zlu netrebalo?? Bez debele veze, full simptoma ili zaglavljivanja bolnice jako jako tesko. Ako su spremni da plate mogu da zovu Batut ili Torlak ali neka budu spremni da cekaju i termin i rezultate ako uopste ima termina i testova.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 18:48:22
|
|
|
|
lesli
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 nego da vas ja pitam kako u Beogradu najbrze do Covid testa tj brisa ? A da niste Ceca Raznatovic ? Teca je bio u covid ambulanti i naravno odjavili su ga bez i da su poslusali pluca. Uzeli su krv i rekli sigurno neki obican virus Crni humor. Sad je i tetka dobila tempreaturu. Gde ici i kuda kukati zlu netrebalo?? Maslacak, verovatno ce tesko doci do testa, osim ako ne budu imali vrloooo ozbiljne simptome.Pre neki dan u dz kada sam isla zbog bolovanja cula sam pricu na hodniku - zena je dosla da se raspita za roditelje i brata koji ne zive u Bg (shvatih da je neko manje mesto u okolini Pa u pitanju). Cela prica se cula na hodniku. Ljudi imali temperaturu, kasalj itd. Roditelji su u kategoriji 75+. Ova oladila (nisam sigurna da li je to dr ili med. sestra) zenu i rekla da ne treba da idu u covid ambulantu jer je to verovatno neki obican virus i prepisala im hemomicin. Ako potraje, da prvo brat ode u covid ambulantu i da navede da zivi sa roditeljima i da oni imaju simptome.I jos je gospodja zeni rekla da je smesna i da nije svaka temperatura coroba i da su redovi ispred covid ambulanti zato sto svi koji imaju temperaturu 37.5 jedan dan dolaze i hoce da se testiraju 🤦♀️ Takodje, znam za primer zene koja kaslje, imala je temperaturu 6 dana, gubitak cula i vratili su je iz covid ambulante. Nisu hteli da je testiraju. I ona i muz i deca, svi su bolesni...
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 19:24:56
|
|
|
|
Maruska15
|
Moja majka prekjuce bila kod lekara da uzme pumpicu koju redovno koristi posto je asmaticar i doktorka nije htela da joj prepiše dok ne uradi test na korona virus. Inače nema nikakvih simptoma. Rezultat kaze negativna,i bas me cudi sto nije tako i u ostalim gradovima!
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 20:00:37
|
|
|
|
vonavoj
|
Zaovina mala je isla na cetiri 18ta rodjendana za vikend,i jedna mala dobila temp..iz Bga,i ona imala temp jedan dan..i jos dve,tri devojcice.. I ova mala iz Bg pozitivna...znaci i one su..ali nisu testirane.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 20:01:04
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
A zasto je sad problem testiranje? Mm se testirao pre mesec dana. Zvali smo neki od brojeva telefona koje smo nasli na sajtu, i rekli su nam gde da ide da se testira. Bez zakazivanja, samo je otisao.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 20:07:52
|
|
|
|
mama Jo
|
Au... Prerano smo se preterano opustili.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 20:28:03
|
|
|
|
Maslacak15
|
neznam eto Problem je. teca je bio sa tetkom danas u redovnoj proceduri u jednoj covid ambulanti ba cukarici. ima vec dva dana visoku temp inkaslje, stariji covek. nisu ga cak ni poslusali. uzeli krv i napisali da pije paracetamole. tetka je pitala da i nju pregladaju posto joj nije dobro, odbili au jer jos nema temperaturu. popodne je dobila temp. i sad se ja pitam, oni su jos uvek ok za sada nije strasno ali sta biva ako im bas pozli??? zove se hitna pomoc? kako da stignes do bolnice gde ce neko da se pozabavi tobom na pravi nacin. samo nemojte da mi kazete da su oni odokativno mogli da procene da li imaju koronu....alu to je iz prve ruke anegdota i nemam sumnje da je bas tako bilo.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 20:36:37
|
|
|
|
lesli
|
Ne znam maslacak. Da li imaju novca da se testiraju na sopstveni zahtev?Mada i tako se rezultat ceka danima, ako nisi Ceca i Novak Djokovic 😡
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 21:19:30
|
|
|
|
Ana RR
|
Maslačak, možda da idu direktno u infektivnu? Ne znam, kažu da nema testova, da vraćaju ljude kući. Mislim da se uipšte ne piše dobro.
< Poruku je uredio Ana RR -- 29.6.2020 9:41:12 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 21:51:07
|
|
|
|
Maslacak15
|
jaoj haos. da nije zabrinjavajuce bilo bi smesno. sestra je inace zubarka i slomila je nogu pre sedam dana. a mali je bio kod bivseg muza za vikend i i njega ocigledno zarazio pa ga je tata vratio popodne. taman kad je i moja tetka, njena majka dobila temperaturu. i sad su svi na okupu. dvoje penzosa sa temperaturom i kasljem, moja sestra polusludjena sa slomljenom potkolenicom i 10 ogodisnji decak. bozanstveno zar ne? nadam se samo da nije covid jel dalji zaplet u prici nikom ne treba.....
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 22:02:11
|
|
|
|
Ana RR
|
Joj Maslačak 🙄
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 22:13:40
|
|
|
|
vonavoj
|
Joj,maslacak,mnogo je zeznuta situacija... Pazi,korona se svakako ne leci nista specijalno,koliko sam shvatila,dok ne uhvati maha,a tad moze biti i kasno..Inace,sad i ja cujem da je vise ljudi zarazeno,nego dok je bilo vanredno stanje..srecom,svi imaju po 1 dan temp..
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 23:27:54
|
|
|
|
smeško
|
Bice sve u redu, Maslacak. Drzimo palceve da je neki bezazleniji virus. Javljaj kako su.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.6.2020 23:58:53
|
|
|
|
lesli
|
Misa mu, maslacak...A jesu aktivni jos oni silni covid brojevi? Da sestra pozove i da bude mnoooogo dosadna?Nadam se da ce se situacija povoljno razresiti.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.6.2020 8:08:50
|
|
|
|
daca77
|
Vrsnjakinjo, pa tvoje rodjake nema sta nije snaslo...samo da je neki bezazleni virus u pitanju... Sto se tice testiranja, i kod nas na jugu su nesto prestali. Ne znam da li je u pitanju nedostatak testova ili nesto dr. Skoro su iz DZ vratili sve testove u Zavod za javno zdravlje zbog neispravnosti.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.6.2020 8:23:40
|
|
|
|
mama Jo
|
Jaoj, bas su u komplikovanoj situaciji. Nadam se da ce se resiti brzo. Samo neka se cuvaju... Ja sam skroz sludjena i besna, jos od sinoc kad sam odgledala Utisak nedelje. Sta se desava sada sa testovima, sta se desavalo sa brojem testova, zurke posle izbora i ostalo. Ja vise ne znam kome od,, nasih'' strucnjaka da verujem.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.6.2020 8:39:10
|
|
|
|
vonavoj
|
Evo i kod nas u firmi jedan decko ima temp,ceka rezultate..sreca pa je na terenu,nismo u kontaktu... Sad vise cujem da neko ima nego u karantinu kad smo bili.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?