|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus - 2. deo
25.6.2020 10:05:47   
ivaMark
On radi u bolnici...

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 726
25.6.2020 10:36:00   
emicaa
Iva nadam se da ce da ce biti dobro.

Moj rodjak u Doboju ima,ali nikakve simptome nema.Zarazio ga kolega na poslu

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 727
25.6.2020 11:47:22   
bikicaV
Maslacak, vracah se na tvoj post od juce.
Kod nas samo inat i rakija i nece biti korone!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 728
27.6.2020 20:28:48   
dunja RR
Negde čuh da su opet neke bolnice pretvorene u Covid, da li na Bežaniji i ima još par.
I ko sada ide tamo, jer vidim mnogi poznati dobili koronu ovih dana, a ne bih rekla da su po tim bolnicama?

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.6.2020 20:41:04 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 729
27.6.2020 20:39:30   
dunja RR
Setila sam se tebe pre 2 dana u Maxiju, 50 nas je bilo u mom vidokrugu u prizemlju, izbrojah, u redu uglavnom svi (3 reda, haos od gužve), od toga nas 5 sa maskama, ostali bez, i trudnica ispred mene, bez.

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

ja vas uopste ne razumem. Prica o maskama je jedna divna ilustracija razlike izmedju srba i nemaca. Mi nikad nismo imali vanredno stanje i niko nije bio zatvoren. Od pocetka maja je situacija pod kontrolom i inficiranih u Berlinu ima jako malo. Ali otkako su u Aprilu uvedene maske u prevozu i prodavnicama, svi ih nose. Disciplina je 99 posto najmanje. ja se vozim svaki dan gradskim saobracajnim i retko retko kad sretnem nekog bez maske i taj obicno pokusava da se pripomogne necim. Broj ljudi koji u prodavnici moze da se nalazi je ogranicen. juce je spusteno ogranicenje sa 1 covek na 20 kvadrata na 1 kupac na 10 kvadrata.... Berlinski klubovi i diskoteke i dalje ne rade, iako je Berlin poznat sirom sveta po istim. Skraceno, iako se drustvo vratilo svakodnevnici postepeno daleko je od toga da se bilo ko ponasa kao da nista nije bilo. Mere se itekako postuju.

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.6.2020 20:40:35 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 730
27.6.2020 20:43:04   
physio70
Idu oni kojima je potrebna hospitalizacija?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 731
28.6.2020 10:38:32   
mama Jo
Ljudi kako se vi ponasate sad ovih dana kad je u pitanju korona? Mislim najvise na kontakte sa drugim ljudima... Recimo kada bi vas neko pozvao na rodjendan ili slavlje na kojem znate da ce biti dosta ljudi +20 recimo, da li bi otisli? Da li idete u park sa decom?

,,Carpe diem"

(odgovor članu physio70)
Direktna veza do poruke: 732
28.6.2020 10:42:07   
Sanjica26 RR
mama jo, mi imamo danas, tj. Sofija rođendan. Necemo je slati. Bice jos rođendana. U utorak imamo zavrsnu balonijadu. I to naravno moramo da idemo. I dalje izbegavamo velike skupove. Sta znam. Imam i skolsku maturu. Necu ici. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 733
28.6.2020 10:50:12   
physio70
Na rodjendane ne. U parkove da, ali bez kontakta sa drugim ljudima.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 734
28.6.2020 11:10:20   
Maslacak15
pazite se. Narocito ko ima kontakta sa starijim ljudima. Evo mi sad cekamo da se teca vrati iz covid ambulante, ima 72 godine i temperaturu i kaslje od juce. Inace on je siromah skoro hipohondar i bas se pazi, ne mrda bez maske i rukavica. Ali tetka i teca zive sa cerkom i unukom ( posle razvoda joj je bilo lakse da joj pomognu roditelji). Mali ima deset godina i bio je pre tri cetri dana malo bolestan ( uz temperaturu i kasalj). Sad se svi nadamo da mu je preneo nesto drugo. Deca kao takva skoro da i nisu ugrozena, kod njih je tok bolesti po pravilu stvarno blag i ima puno cak i asimptomatskih slucajeva ali mogu da prenesu i sire zarazu. Zato se toliko i l ome koplja po svetu oko otvaranja skola. Filozofija " nece mene" nije preporucljiva.

Inace ima jako neodgovornog sveta. Bas. Kumina komsinica pozitivna, ima temperaturu smlacena nije strasno. Ali bolesna i provereno pozitivna. I sutradan u parku, njena deca i muz??!?!? Paa sta ste dosli? Sta ima veze mi nismo bolesni. A zive zajedno svi. Strasno kakva bahatost.

(odgovor članu physio70)
Direktna veza do poruke: 735
28.6.2020 11:15:18   
mama Jo
Mi danas imamo rodjendan, i skroz sam se bacila u rebus da li uopste da idemo.
Inace izbegavamo parkove kad ima puno dece, i dalje se tako ponasamo.
Rodjendan ce biti na otvorenom na velikom igralistu, i bice oko 15 odraslih i dece. Malopre me rodjaka zove d apita da li mi idemo posto ona ne bi...

A cula sam usput i za pricu da je potodica juce krenula u CG na 3 dana da obidju kucu (ili sta vec) i sa granice su ih vratili jer su testirani i otac je pozitivan a majka i dve cerke negativne. Vraceni su i svi su u izolaciji 2 nedelje. On, inace, bez simptoma.

,,Carpe diem"

Direktna veza do poruke: 736
28.6.2020 11:26:11   
Laganoo
Pozdrav, sta mislite da li ce odloziti ispitne rokove ili zatvoriti fakultete ponovo?

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 737
28.6.2020 11:37:55   
smeško
Nosim masku da bih bila korektna prema okolini, ali ako probaju da me ponovo zatvore nema sanse da postujem. Iz mnogo razloga. I nije ovde problem mentaliteta, ne pljujte toliko po sopstvenom narodu, nego nepoverenja i milion oprecnih izjava i postupaka odgovornih.

(odgovor članu Laganoo)
Direktna veza do poruke: 738
28.6.2020 11:41:59   
Maslacak15
sve se slazem smesko od a do s i dosadaila sam ovde i bogu i narodu jel sam smatrala da je prvo zatvaranje isto bilo neopravdano i nelogicno. Zavrti malo postove u nazad kad ti bude dosadnouser posted image . I ja mislim da nije uredu tretirati narod kao gomilu nesposobnih idiota. Licna odgovornost, disciplina i razumno ponasanje. I slazem se da su "strucnjaci" u mnogome kumovali tome sto je narod sludjen i nezna vise sta kome treba da veruje.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 739
28.6.2020 11:43:56   
daca77
Vršnjakinjo, šta kaže nauka? Dokle će da nas maltretira virus?

Ja pre 10-ak dana taman rezervisala smeštaj u Sitoniji, kad ono "pik u prvom talasu"☹️

Direktna veza do poruke: 740
28.6.2020 11:44:40   
smeško
Ma, znam. Ti si bila jedna od retkih koja je to pisala. Ovde je, trenutno, luda kuca. Nema autoriteta koji bi bio jasan i dosledan.

Direktna veza do poruke: 741
28.6.2020 11:48:08   
Filadendronka
Narod je sludjen, ne zna kome da veruje. Pomenuh drugaricu koja pravi svadbu sa bukvalno gomilom ljudi. Razmisljam da ne idemo, stvarno mislim da je to previse igranja u ovoj situaciji. I kod nas je park dosla mama sa decom, a muz pozitivan. Pritom nas ne upozori, pa makar da se skloni ko zeli. Nego saznam sa strane od totalno druge osobe. Cist bezobrazluk. Ja pocinjem da radim, a kancelarija je na foru open space sa staklenim pregradama. Masku nemoguce nositi sve vreme, tako da ne znam kako da se postavim. Ima li kraja ovome?! 

Direktna veza do poruke: 742
28.6.2020 11:52:19   
Laganoo

6

Sta mislite da li ce izatvoriti fakultete ponovo? 

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 743
28.6.2020 11:57:22   
Maslacak15
jao vrsnjakinjo i mene to najvise sekira trenutno, ja Bih za Beograd, nismo bili zimus sticajem okolnosti i bas mi nedostaje ali ne mogu ako treba ovde posle da sedim 14 dana u karantinu zbog toga. Neznam sta znaci ova odluka EU od juce i kako ce ona biti implementirana.
Virus ce proci kad stigne vakcina ili kad ga prelezi vise od 70-80 posto ljudi. To je vec izvesno. I ja sam se nadala da ce leto doneti bar neku pauzu, tako je izgledalo donedavno u Americi, medjutim razvoj situacije u Teksasu Arizoni i Floridi mi kaze od te price nema nista. Virus je jako dobro siri i na letnjim temperaturama. Tamo je smrtnost pala posto se sad zarazavaju mahoomo mladi ( prosek oko 35 godina) ali je to dvosekli mac kao sto sam malocas pisala. Virus nije oslabio i to su bajke. Jos mislim da je u Srbiji problem i sto stvarno ima puno hronaicnih bolesnika, ljudi sa upustenim dijabetesom i hipertenzijom itd to je bas opasno.....

Pa naravno od prica o najsmesnijem virusu, prreko vanrednog stanja i pretnji grobljima, do utakmica pred 20 hiljada ljudi ( ovo stvarno nisam mogla da verujem) otvorenih diskoteka.... pa ti budi posle pametan.

Mozda i ja zapucam za Grcku ako nebudem mogla u Srbiju, pa kazem tati da tamo dodje, ako jos bude dozvoljen ulazak vama. Ali jako bih volela da sve vidim....Znaci mi.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 744
28.6.2020 12:07:38   
Maslacak15
nisu ni bili zatvoreni, isla je normalno online nastava.....sad su ipsitni rokovi.

Direktna veza do poruke: 745
28.6.2020 12:14:38   
Laganoo
Pa da ali da li ce pomeriti sada u julu ispitni rok mozda ili mislite da ce se odrzati

Direktna veza do poruke: 746
28.6.2020 12:16:45   
Maslacak15
mislim da ce sigurno biti odrzan.

(odgovor članu Laganoo)
Direktna veza do poruke: 747
28.6.2020 12:29:14   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Laganoo

Pozdrav, sta mislite da li ce odloziti ispitne rokove ili zatvoriti fakultete ponovo?

Fakulteti su sve vreme radili i odrzavali on line nastavu. Koliko ja znam isitni rokovi i upis novih studenata se normalno odvijaju.

IZVORNA PORUKA: mama Jo

Mi danas imamo rodjendan, i skroz sam se bacila u rebus da li uopste da idemo. Inace izbegavamo parkove kad ima puno dece, i dalje se tako ponasamo. Rodjendan ce biti na otvorenom na velikom igralistu, i bice oko 15 odraslih i dece. Malopre me rodjaka zove d apita da li mi idemo posto ona ne bi...

Mi ne idemo na rodjendane niti bilo kakva okupljanja. U park idemo ali biramo usamljenija mesta i nepopularna vremena.

IZVORNA PORUKA: Filadendronka

Masku nemoguce nositi sve vreme, tako da ne znam kako da se postavim. Ima li kraja ovome?! 

Fili, itekako je moguce! Ja ne znam otkud svima ta ideja da ne moze! Nije idealno ali moze stvarno. Iz iskustva pricam.
Ja samo znam da je mnogo gore nego sto kazu. Mi smo u martu znali dosta zarazenih sad ih znamo bar 10_x_ vise. Samo sto su sad kapaciteti bolnica mnogo blize pucanju nego tad, bar iz nekog mog vidjenja

(odgovor članu Laganoo)
Direktna veza do poruke: 748
28.6.2020 12:41:17   
Maslacak15
i mi nosimo maske na poslu stalno, i u labu i u kancelariji. 

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 749
28.6.2020 13:20:01   
lesli
Mi u park ne idemo. Prestali smo jos pocetkom marta, sa prvim prijavljenim slucajem kod nas.Da mi je dete malo starije i da mogu da joj objasnim da ne trpa ruke u usta i da ne dira oci, nos...verovatno bih je vodila, ali sto kaze Mili u vreme kada nema guzve. Ovako set_nja po kraju, jer bi me odlazak u park doveo do bervnog sloma verovatno 😅
Sto se tice maski. Ja radim u kancelariji koja je poprilicno velika i ima nas dvoje. Stolovi su dovoljno razmaknuti, tako da ne nosim masku kada sam za svojim stolom. Kada odlazim u drugu kancelariju, wc, prilazim koleginici itd. dezinfikujem ruke i stavljam masku. Drugi bas i ne postuju to. Ja sam trenutno na bolovanju, ali cujem da se struja promenila. Imamo jednog pozitivnog i jos nekoliko testiranih kolega koji cekaju nalaz.Kada idem u prodavnicu (sto je retko, narucujemo online sve sto moze) stavim masku i obavezno dezinfikujem ruke na ulasku. Sve sto stigne iz radnje se brise alkoholom ili vetri do beskonacnosti.Na ulasku u stan je peskir natopljen domestosom. To ce ostati i kada korona nestane posto je Beograd prepun odgovornih vlasnika pasa 🤮

Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here