Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: degu IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: degu Postovani, moje dete ima 3 godine, slabo jede, ima 13.5kg i jako cesto ima temperature iz neobjasnjivih razloga. To su temperature oko 40 stepeni, to nije cudno jer su njemu kod svakog virusa tako visoke temperature. Vec cetvrti put se desava da ima samo temperaturu i otecene zlezde ispod usiju, to je otok velicine morcijeg jajeta. Ne curi mu nos, ne kaslje, nista, samo zlezde i temperatura. Prvi put je njegova dr-ka sumnjala na zauske, popio je antibiotik i za 3 dana je proslo, drugi put je isto dobio antibiotike, radili smo test na mononukleozu i neke enzime jetre, kks i crp. Sve je bilo u redu, samo je crp bio 74. Prosli put zbog pandemije nismo primljeni, vec je ostalo na tome ako ne prodje za 3 dana da se javimo. Proslo je i bez antibiotika. Evo sad se opet isto desava, nije proslo ni mesec dana, opet treba samo telefonski sa doktorkom da pricamo. Stvarno se brinem. Neobicno mi je da je dete tako cesto bolesno i to uvek samo temperatura i zlezde. Da li su pljuvacne ili limfne ne znam. Molim Vas recite mi gde da vodim dete, sta moze da bude, sta dalje da trazimo? Hvala unapred! Sto se tice telesne mase kod decaka je sa 3 godine od 12,7 do 16,9 kg granica, a kod devojcica sa 3 godine je od 12,3 do 16,4 kg granica , medjutim ne znam kakvi ste vi bili sa tezinom kao mali. Ono sto brine su te ceste temperature. Temperatura je uvek znak neke virusne ili bakterijske infekcije. Limfne zlezde mogu da budu povecane u infekciji kod limfatice dece i one mogu biti povecane na vratu, pod pazuhom i preponama. Posto je to tako cesto kako kazete ja bih se obavezno posavetovala prvo sa decijim imunologom i pa sa decijim hematologom. Javite mi se kada bude dete pregledano kod decijeg imunologa. Hvala na odgovoru! U medjuvremenu je uradjen Alt, Ast, gama gt, alfa amilaza, to je u granicama referentnih vrednosti. Crp mu je bio 58.4 odmah prvi dan od skoka temperature. Kks je dobra, sem sto su leukociti poviseni, na 17,74 *10 na 9. Dobio je panklav da pije, iz brisa grla mu je u medjuvremenu izolovana bakterija Streptococcus pyogenes, u ponedeljak nosimo nalaze. Nadam se da smo pronasli uzrok i da cemo konacno resiti problem. Razmisljam da svi uradimo bris grla, mozda mu neko od nas stalno prenosi ili ni jednom do sad nije infekcija izlecena do kraja. Sto se tice kilaze i suprug i ja smo bili sitni i mrsavi, sestra mu je doduse potpuno drugacija, ona ima 6 god i 23kg, uvek je bila krupna. Na osnovi ovoga sto ste mi poslali ja vidim da su Le povecani, da je Crp povecan ,da je u brisu nadjen Streptococuc pyogenes i zakljucujemo da je u pitanju bakterijska infekcija koja je uzrok temperature i povecanja limfnih zlezda. Zato je ispravno da pijete Panklav deset dana sa Bulardijem za decu 1x1 dnevno deset dana. Nakon terapije ,dva do tri dana ponovite bris , Kks ,Lf i Crp. Bilo bi lepo i da se raspitate kod vasih roditelja da li je neko od vas kada je bio mali, imao neku infekciju grla ,nosa i temperaturu reagovao povecanjem limfnih zlezda na vratu. Cujemo se nakon terapije i ponovljenih rezultata.
|