Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: Filadendronka Draga dr Julka,Hvala Vam. Nazalost juce je beba jedva kakila, namucio se 20min. Bas mu je tvrda stolica. Mozda da ukljucim maslinovo ulje u ishranu? I da ga odvedem kod nekog specijaliste ili je to mozda nepotrebno? IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: Filadendronka Draga dr Julka, Prica o neredovnoj stolici se nastavlja. Beba sada ima tacno sest meseci i uz dojenje je uveden jedan nemlecni obrok ( proso, sljiva, sargarepa, krompir, jabuka, speltin griz, pirincana kasa, muskatna tikva). Stolica se javlja u proseku jednom nedeljno i jako sam zabrinuta gde zavrsavaju svi ti toksini od hrane koja se danima talozi u crevima. Stolica je tvrdja od kad je uveden cvrst obrok. Beba je inace vesela, lepo sisa, nema gasove/grceve osim kad treba da kaki. Od sutra cu da krenem sa kamilicom, samo ne znam koliko cesto smem da dajem. IZVORNA PORUKA: Filadendronka Postovani, stolica je delimicno redovnija, prosli interval je bio dva dana, ali evo opet je proslo cetiri dana od poslednjeg puta. Bebi dajem Colief protiv grceva i stanje se delimicno popravilo. Meni je krenula uzasna opstipacija od porodjaja, a i ceo zivot je tako. Jedino mi je sad tokom ove trudnoce, iako sam uzimala gvozdje, stolica bila redovna. Moram da pojacam sa vlaknastom hranom definitivno. Hvala Vam na javljanju. Neko od vas roditelja ima taj problem , sigurno. Sve sto ste nabrojali da koristite u ishrani je uredu. Dete se lepo ponasa sto znaci da organizam to tolerise, koristite caj od kamilice sa secerom, 100 ml kamilice i 1kk secera ,neka pije hladnu kamilicu tokom dana. To je ,obzirom na uzrast bolje od sirupa protiv zatvora. Dozvoljeno je da nema stolicu do deset_ dana. Ishrana koju ste naveli je prema uzrastu odgovarajuca. Sacekajte jos neku stolicu ,da vidimo kako ce se ponasati, a onda bi bilo dobro, ako imate mogucnosti da se posavetujete sa decijim gastroenterologom. Javljajte mi se, ostanimo u kontaktu.
|