Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Draga Dr Julka, Prošle nedelje smo bili u bolnici u Tiršovoj, ali ništa novo saznali nismo, a on se i dalje žali. Klinički trbuh u ravni grudnog koša, mekan, palpatorno bolno neosetljiv na površinu i duboku palpaciju, bez jasnog peritonelanog nadražaja. Jetra i slezina se ne palpiraju. Blumberg- Rowsing-, Peristaltika živa. Bubrežne lože neosteljive na sukusiju. Ingvinalni kanali i genitalni organi uredni. KKc i CRP radili ali mi ne dadoše da ponesem, valjda je sve ok čim nisu komentarisali. Ovih dana se žali na bol pretežno uveče. Prekosutra nam je sistematski pregled u DZ. Hvala vam puno, Lep pozdrav IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dunja RR Draga Dr Julka, Sin ima 5 godina i 3 meseca. Krvna slika uredna kao i urin. Jedna transaminaza je malo povećana ali nam rekoše da to hoće jer je krv vađena iz prsta. Pokušali su da mu izvade iz vene, ja sam ga držal ali se jako drao i opirao i nisu uspeli. Slikaću vam nalaze samo da dođemo kući, u parku smo sad. Dobili smo uput za hirurga, prošle godine je sin operisao kilu pa ćemo kod te dr otići u Tiršovu, ona je abdominalni hirurg pa taman da uradi kontrolu godinu dana posle op i ako bude pristala da mu pogleda i stomak bilo ja mislim ok. Javljam sve. Hvala vam, puno vas pozdravljam! IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dunja RR Draga Dr Julka, Već nekoliko dana sin se žali na konstantan bol u trbuhu, iznad pupka. Dobili smo uput da uradimo u ponedeljak krvnu sliku, biohemiju i urin. Mene već hvata panika, da nije šećer, jer inače je jako mršav ili da nije neko trovanje, npr pesticidima. Inače nema nikakve druge simptome, nema T, dijareju, povraćanje. Još jedna mogućnost je da privlači pažnju s obzirom da imamo i bebu od 5,5 meseci, ali pričali smo i on tvrdi da ga zaista boli. Non stop se žali. A ja danima ne spavam. Stomak mu inače nije tvrd i ima normalnu stolicu i normalno mokri. Takođe i jede normalno. Šta bi moglo biti iz vašeg iskustvaHvala unapred Molim vas izvinite sto se nisam pre javila bila sam odsutna. Vazno je da dete ima urednu stolicu, da uredno mokri i jede. Dijabetes i trovanje pesticidima nije sigutno. Bilo je dobro da ste mi napisali koloko je dete staro jer , oko pete godine se u literaturi navodi preko dvadeset_ vrsta bolova u stomaku deteta. Dobar pregled decijeg hirurga i laboratorijske analize ce mnogo pomoci i izdefinisati bol, molim vas javite mi , volela bih da znam. Sto se tice te povecane transaminaze ona nema znacaj jer je krv vadjena iz prsta, mora krv iz vene. Jednu brigu smo prebrodili sa dobrim laboratorijskim analizama, sada nam treba , obavezno , deciji hirurg molim vas uredite to i javite mi se. Ja stvarno ne mogu da verujem da ne moze da se nadje i otkrije zasto se dete zali na bol. Nisam razumela da li je dete pregledao deciji hirurg. Ako je i on rekao da ne zna i da je sve uredu , ja bih da dete pogleda Prof Dr V Perisic. Deca retko lazu kada imaju problema. Molim vas javite mi sta je bilo na sistematskom i sta je pedijatar rekao, pa da je pogleda profesor, nekako mi se ne odustaje tako lako.
|