|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
3.12.2009 14:29:06   
Brand new mama
Pa i ovo je vakcina protiv gripa...mislim da je vaznije onda da se veliki vakcinisu, malecki mozda i nece reagovati na vakcinu.

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1051
3.12.2009 14:38:25   
demetra
Ma razumem Tasho, samo hocu da kazem da ako ne vredi davati vakcinu protiv obicnog gripa jer verovatno nece delovati onda ne vredi ni ovu jer onda verovatno nece delovati ni ova.Mislim da se obe prave po istom principu.

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 1052
3.12.2009 14:45:51   
Anoniman
Sve vas kapiram šta mi kažete, a ja na to kažem sledeće: Ako je samo to diskutabilno da li će reagovati ili ne, onda je to meni najmanji problem. Ako reaguje i stvori imunitet - super, ako ne - ne. A nije dokazano da li stvaraju imunitet ili ne.

(odgovor članu demetra)
  Direktna veza do poruke: 1053
3.12.2009 17:57:40   
Verus
Po logici tvog pedijatra, onda nijedna vakcina data detetu ne proizvodi imunitet na datu bolest.  Znaci da su SVE vakcine date u detinjstvu baceneuser posted image  nema logike....
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Sve te vakcine koje su redovnom kalendaru vakcinacije su nekada nekome date prvi put, zar ne? Znaaaaaaaaaam, zašto bismo turali svoju decu da testiraju? Jer je 21. vek i jer su lekari, epidemiolozi i šta ti ja znam ko sve, valjda do sada naučili osnovna načela KAKO SE TO RADI!? Tako ja rzamišljam... U čemu je razlika između ove i sezonske vakcine? Samo u virusu (koliko ja shvatam tu celu stvar, jer ne znam zašto bi se izmišljala topla voda). A deci se sezonska vakcina ne daje zbog toga što im imunitet ne reaguje pre 5-te godine, pa nema smisla, bačena vakcina, da kažem tako. Tako sam ja razumela mog pedijatra.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1054
3.12.2009 18:13:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Po logici tvog pedijatra, onda nijedna vakcina data detetu ne proizvodi imunitet na datu bolest.  Znaci da su SVE vakcine date u detinjstvu baceneuser posted image  nema logike....
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Sve te vakcine koje su redovnom kalendaru vakcinacije su nekada nekome date prvi put, zar ne? Znaaaaaaaaaam, zašto bismo turali svoju decu da testiraju? Jer je 21. vek i jer su lekari, epidemiolozi i šta ti ja znam ko sve, valjda do sada naučili osnovna načela KAKO SE TO RADI!? Tako ja rzamišljam... U čemu je razlika između ove i sezonske vakcine? Samo u virusu (koliko ja shvatam tu celu stvar, jer ne znam zašto bi se izmišljala topla voda). A deci se sezonska vakcina ne daje zbog toga što im imunitet ne reaguje pre 5-te godine, pa nema smisla, bačena vakcina, da kažem tako. Tako sam ja razumela mog pedijatra.

Ne, nego sezonska, a za ovu svinjsku, naravno, nije potvrđeno da li stvara imunitet.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1055
3.12.2009 18:53:52   
mihi
Kažu da se kod vacinisanih protiv A H1N1 uvek stvori toliko antitela da spreče razvoj najtežeg oblika bolesti.

< Poruku je uredio mihi -- 3.12.2009 18:55:52 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1056
6.12.2009 18:15:13   
buhla
Preminula prva trudnica, dete spaseno carskim rezom
Lekari niške Klinike za ginekologiju pretprošle noći porodili su u sedmom mesecu trudnoće tridesetčevorogodišnju ženu iz Vladičinog Hana obolelu od teškog oblika meksičkog gripa, kako bi spasli život deteta

Nesrećna žena nije ni videla svoju bebu, jer je preminula neposredno nakon što je carskim rezom na svet donela devojčicu tešku samo 1.650 grama. Beba je u relativno dobrom opštem stanju prebačena u Centar za prevremeno rođenu decu u Beogradu. Zvonko Pop Trajković, direktor Klinike za ginekologiju, kaže da su se lekari našli pred jednim od najtežih profesionalnih izazova jer je trebalo spasavati život deteta, rizikujući život majke. - Kolege sa Infektivne klinike su nas obavestile da je 2. decembra primljena trudnica obolela od svinjskog gripa. Tražili su našu pomoć, a trebalo je da donesemo konačnu odluku šta sa majkom i detetom. Konzilijum lekara je svakodnevno zasedao, tražilo se najbolje rešenje, jer smo bili svesni da je rizik ogroman. Konačna odluka se odlagala do poslednjeg trenutka, u nadi da će ženi i biti bolje, s obzirom na to da je porođaj u toj fazi trudnoće rizičan i po majku i po dete - objašnjava Pop Trajković. Međutim, stanje trudnice se rapidno pogoršavalo. U petak po podne ponovo je zasedao konzilijum lekara i doneo odluku da se, bez obzira na rizik, započne porođaju, i to carskim rezom. Porodilja je već bila u toliko teškom stanju da lekari nisu mogli od nje ni da zatraže saglasnost za operaciju. - Kako od porodilje nismo mogli da zatražimo saglasnost, obratili smo se njenoj rodbini. Saopštili smo im da više nema vremena za odlaganje i ostavili im da donesu odluku kakvu smatraju da je najbolja. Na klinici su bili otac, suprug i brat obolele žene. Oni su se složili da izvršimo carski rez i svoju saglasnost potvrdili potpisom - navodi Pop Trajković. OSMORO PREMINULO U NIŠU Porodilja iz Vladičinog Hana je osma žrtva meksičkog gripa koja je preminula na niškoj Infektivnoj klinici. Pre dvadesetak dana na Infektivnoj klinici zbog zaraze meksičkim gripom je zbrinuta i jedna četrnaestogodišnja trudnica iz Vranja, koja se porodila nakon prijema u bolnicu, ali je njena beba preminula.Operacija je počela nešto posle 22 časa i pred ponoć se rodila devojčica. Nažalost, majka je umrla. - Žao nam je što je majka preminula, ali smo zadovoljni što smo uspeli da spasemo jedan život. Nadamo se da će sa detetom sve biti u redu, s obzirom na to da je rođeno u sedmom mesecu - kaže Pop Trajković. Žarko Ranković, direktor Infektivne klinike, ističe da je porodilja i pre obolevanja od svinjskog gripa imala ozbiljnih zdravstvenih problema. - Reč je o pacijentikinji koja je 2002. godine prvi put operisana od tumora na mozgu, da bi joj 2007. iz istog razloga rađena još jedna operacija - objašnjava Ranković.
06.12.2009.

Izvor: www.pressonline.rs

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1057
6.12.2009 19:01:53   
Anoniman
ta žena je bila bolesna. Čini mi se da je u pitanju bio mozak... ne znam stvarno tačno.

(odgovor članu buhla)
  Direktna veza do poruke: 1058
6.12.2009 20:06:42   
buhla
da, pise u tekstu da je imala ranije zdravstvene probleme a i da joj je ranije radjena operacija na mozgu... ali opet user posted image

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1059
6.12.2009 21:01:41   
LillyT
Imala je dve operacije tumora, poslednju 2007. ali je zvanicno umrla od gripa (ne vidim vezu tumora i gripe). Bas gledam na NG-u emisiju o grpiu, vakcini... Smara me to sto sam trudna, da nisam, ja se ne bih dvoumila, ali ovako.....Na sve one vakcine koje sam dobila tokom devedesetih (mislim da su bile dve, ne secam se) sam ispoljila groznu reakciju i imam oziljke. Ali to se pravda sankcijama i isteklim rokom (bila je neka afera pa nas dosta smo bili zagnojeni godinama). Doktori su mi savetovali da sacekam, da se jos ne vakcnisem. Pametna vise nisam user posted image

< Poruku je uredio LillyT -- 6.12.2009 21:03:56 >

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 1060
6.12.2009 21:36:37   
dacca
U Crnoj Gori nova zrtva virusa. 21 godisnja djevojka primljena je u bolnicu sa visokom temperaturom i upalov pluca. Taman kad joj se stanje poboljsalo juce, umire danas, haos!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 1061
6.12.2009 22:05:10   
buhla
Ma ja sam sigurna da se necu vakcinisati. To je moj konacan odgovor!

Dušan Radović

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 1062
6.12.2009 22:10:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: buhla

ja sam isto rekla da necu i stojim pri tome.

(odgovor članu buhla)
  Direktna veza do poruke: 1063
6.12.2009 22:10:13   
cicko
Ja jos nisam donela odluku...

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 1064
6.12.2009 22:11:23   
Anoniman
Doktori su mi savetovali da sacekam, da se jos ne vakcnisem
IZVORNA PORUKA: LillyT

I Doktori su mi savetovali da sacekam, da se jos ne vakcnisem. Pametna vise nisam user posted image

DR ti savetovali da se NE vakcinises? To mi je zanimljivo posto svi med.radnici vicu: Ajde, ajde ajde...

Ja necu necu i necu!

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 1065
6.12.2009 22:18:47   
cicko
Kod mene na poslu su podeljena misljenja, ali vceina nece da se vakcinise. Medjutim meni stalno govore kako sam u rizicnoj grupi, itd. Pitacu svog ginekologa sledece nedelje kad odem na redovan pregled. On inace nije ni za kakve vakcine u trudnoci, ali ne znam kakvo mu je misljenje ovog puta. Prosli put je rekao da sacekamo da vidimo sta ce ministar reci za vakcinu, itd., jer nema zvanicnog stava. Ja ne mogu da verujem, to svi doktori kazu!!!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1066
6.12.2009 22:21:17   
cicko
A da! A na komisiji su mi rekli ovako: "Manite se te price o gripu, kakav grip!? Grip ko grip!".
To je bio njihov odgovor kad sam im rekla da se malo pribojavam i novog gripa.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 1067
6.12.2009 23:42:14   
Kleopatra

IZVORNA PORUKA: OTI

IZVORNA PORUKA: buhla

ja sam isto rekla da necu i stojim pri tome.

Ja sam vec i potpisala da odbijam vakcinu,kao i 95% mojih kolega

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1068
7.12.2009 10:09:17   
Lisica
Ja ne znam sta cu...
Mislim da se necu vakcinisati mada ce mozda da me grize savest ako se nesto, ne daj Boze, desi
moj ginekolog nije za to da se trudnice vakcinisu uopste,i drugim vakcinama a kamoli ovom,obzirom na to da je veliko pitanje koliko je vakcina ispitivana na trudnicama
stalno mi se mota po glavi da vakcina nije preporucljiva za decu ispod 6 meseci-a sta je sa bebom koja je sedam meseci u meni? user posted image
znam da je beba zasticena ali opet, posteljica nije od kamena pa da nista ne prolazi user posted image

(odgovor članu Kleopatra)
Direktna veza do poruke: 1069
7.12.2009 10:14:11   
Lisica
ah zaboravih,kazu da vakcina postaje delotvorna 10 do 15 dana nakon stop se dobije, toliko treba organizmu da razvije antitela
pa dok je ja dobijem i dok ona postane delotvorna ja cu vec biti u devetom mesecu  user posted image
ko zna mozda se i porodim

(odgovor članu Lisica)
Direktna veza do poruke: 1070
7.12.2009 10:18:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lisica

ah zaboravih,kazu da vakcina postaje delotvorna 10 do 15 dana nakon stop se dobije, toliko treba organizmu da razvije antitela

Pa naravno.

(odgovor članu Lisica)
  Direktna veza do poruke: 1071
8.12.2009 9:37:48   
Jele
Mihi, jesi li vakcinisala Miloša? Ako jesi, jel' bilo kakvih reakcija?
Ja se još uvek lomim šta da radim, da li da vakcinišem Uroša ili ne, poludeću...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1072
8.12.2009 10:56:13   
mihi
Nisam još.......

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 1073
8.12.2009 14:44:26   
Verus
Ah svi na poslu kaslju oko mene!  Idu mi na zivce!  A NIKO ne stavlja ruku na usta! Boze kakav narod...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1074
   [Obrisana poruka]
8.12.2009 14:46:00   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here