|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
29.11.2009 9:19:22   
mihi
Jesu, čekam Miloševog pedijatra u sredu valjda će mu tada datiuser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1026
30.11.2009 23:52:43   
Jele

IZVORNA PORUKA: mihi

Jesu, čekam Miloševog pedijatra u sredu valjda će mu tada datiuser posted image .

Mihi, koja vakcina je u pitanju ako nije tajna? Prelistala sam prethodne strane i videla da spominješ da stižu iz Londona, ali ne nađoh proizvođača i naziv vakcine. Raspitala si se i zaključila da je najbolja za Miloša i njegov uzrast? Pitam zbog Uroša, izludeću više od pitanja vakcinacije...user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1027
1.12.2009 22:11:11   
Anoniman
Govor koji je poljska ministrica zdravlja Ewa Kopacz održala u
poljskom parlamentu o vakcini protiv nove gripe, već danima se
prepričava i prosljeđuje internetom.
"Želim da naglasim da je tijekom mog dugogodišnjeg rada kao
liječnice opće prakse moja glavna maksima bila "Prije svega ne
nauditi nikome". To sam pravilo ponijela sa sobom pri dolasku na
mjesto ministrice zdravlja.
Kada sam bila u situacijama da nekom preporučim lijek, uvijek bih
se, kao i, vjerujem, većina doktora, prvo zapitala "Da li bih
ovaj lijek dala svojoj staroj majci, svom djetetu?".
Upravo me je ta misao potaknula da sa velikim oprezom preispitam
informacije vezane za lijek koji bi uskoro poljsko ministarstvo
zdravlja trebalo da preporuči svakom Poljaku, milionima Poljaka
koji nemaju nikakvo medicinsko obrazovanje, niti ono koje njihov
ministar zdravlja ima, a posebno ne ono znanje koje ima jedan
stručnjak: profesor Bridak koji kao stručnjak radi na problemu
gripa već preko 40 godina. On radi u jednom od 189
istraživačkih centara širom svijeta koji se bave problemom
gripa, jedan od tih centara je upravo u Poljskoj. Može li nas
itko optužiti da nemamo potrebno znanje o gripi? Može li itko
da dovede u pitanje znanje nekog ko se više od 40 godina bavi
gripom, i to ne samo jednom njegovom vrstom, i koji je objavio
na stotine članaka o tome?
Imam samo jedno osnovno pitanje: Želimo li da se borimo protiv
pandemije gripa?
Danas znamo da neki članovi sporazuma koje su proizvođači
vakcine potpisali sa drugim, mnogo bogatijim zemljama, sadrže
određene priloge (stavke kojima se te kuće ograđuju od
odgovornosti od štetnih posljedica vakcine).
Također znamo što je predloženo Poljskoj. Pošto su pregovori
trenutno u tijeku, ne mogu o svemu da govorim, ali mogu vam
reći jednu stvar: naše Ministarstvo pravde pronašlo je
najmanje 20 stavki tog budućeg sporazuma koje izazivaju
podozrenje.
Što je dužnost Ministra zdravlja? Da potpiše ugovore koji su
za dobrobit poljskog naroda, ili da potpiše ugovore koji idu u
korist farmaceutskih kompanija? (aplauz)
Postoje tri vakcine na tržištu, sve tri od tri različite
kompanije. Svaka ima drugačiju količinu aktivne supstance a
opet, za čudo, svaka se tretira na isti način? Nije li stoga
opravdano da ministar zdravlja i drugi stručnjaci sumnjaju u
njih?
Možda je jedna od vakcina koja u sebi sadrži samo tragove te
aktivne supstance u stvari samo "sveta vodica" za koju treba da
vjerujemo da liječi svinjsku gripu? Treba li da za to platimo?
Dajem primjer Njemačke koja je kupila 50 miliona vakcina, do sada
je upotrijebljeno tek 10%. Danas samo 13% Nijemaca želi da uzme
taj
"magični lijek". Ali taj podatak je neobičan jer Nijemci
imaju veoma visok postotak ljudi koji primaju vakcine, tako da
kada u Poljskoj od 1000 ljudi 53 primi vakcinu, u Njemačkoj na
1000 ljudi primi njih 238 (23%).
Što se to dešava kad samo 13% Nijemaca želi da primi tu vakcinu
protiv gripe a ne onih 23% koliko ih redovno prima sezonsku
vakcinu protiv obične gripe? Njihova vlada im je kupila vakcine
i daje ih besplatno a oni ih neće? Što se desilo?
Mogu li nas ove činjenice natjerati da se predomislimo u vezi
kupovine ovih vakcina ili ne? Predomišljati se da li da kupimo
vakcinu koja je na neki način i tajna?
Postoje internet stranice na kojima proizvođači vakcina imaju
obvezu da objave moguće štetne posljedice uzimanja vakcine.
Vakcinacije su u Evropi počele 1.listopada. Zamolila bih vas da
posjetite te internet stranice i pročitate ima li ikakvih
štetnih posljedica kod ovog lijeka. I najmanja sitnica, barem
alergijski svrbež na mjestu uboda igle. To se može pojaviti i
kod najsigurnijeg lijeka. Toga nema. "Savršeni" lijek.
Pa pošto je tako čudotvoran, zašto onda farmaceutske kuće
neće da ga puste na slobodno tržište i preuzmu odgovornost za
njega? Zašto jednostavno ne kažu "Ovo je divan, siguran lijek
i stoga ćemo stati iza njega i preuzeti odgovornost, stavit ćemo
ga na tržište i sve će biti jasno i otvoreno"? Umjesto da svu
težinu odluke prebace na nas - kupce.
Nemamo rezultate kliničkih ispitivanja, detaljan sastav lijeka,
podatke o štetnim posljedicama. Vakcine su sada u četvrtoj
fazi ispitivanja, veoma kratkog ispitivanja, i još uvijek nemamo
te podatke. Također je bilo i veoma malo uzoraka, jedna vrsta
vakcine je ispitana na samo 160 dobrovoljaca, od 20 do 60
godina starosti, svi su bili zdravi, nijedan nije već bio
zaražen virusom. Druga vrsta vakcine je testirana na njih 600,
od 18 do 60 godina, svi zdravi. Je li to dovoljno, pogotovo za
ovdje prisutne doktore? To po meni nije dovoljno dobro.
Želim da budem dovoljno sigurna da bih mogla da preporučim ovu
vakcinu. Mi nismo ispali iz reda za vakcinu, želimo da odvojimo
dovoljno vremena tijekom ovih pregovora kako bi smo saznali što
više možemo o toj vakcini. Pa ako komitet za pandemiju odluči
da je potrebno, kupit ćemo je.
Također, oko milijardu ljudi svake godine oboli od sezonske
gripe, milion ih svake godine umre. I to se ne dešava tek
posljednje godinu, dvije. To se dešava već dugo vremena.
Da li je itko igdje proglasio pandemiju zbog toga? A obična
sezonska gripa je mnogo opasnija od svinjske, posljedice su
veoma ozbiljne i ponekad smrtonosne. Da li je ikakva pandemija
proglašena?
Vi koji me pritišćete da kupimo vakcine, pitam vas: "Zašto niste
vrištali i vikali prošle godine, prije dvije godine ili 2003?
2003. godine je 1.200.000 Poljaka oboljelo od sezonske gripe! Da
li je itko u ovoj prostoriji vikao "Kupimo vakcine protiv
gripe!" ? Ne sjećam se toga.
Na kraju bih htjela da kažem jednu stvar: poljski narod je veoma
mudar. Poljaci znaju vrlo dobro da razlikuju laž od istine.
Također mogu da vide što je objektivno, a što je samo "igra".  

(odgovor članu Jele)
  Direktna veza do poruke: 1028
1.12.2009 22:12:43   
Anoniman
Postavila je mislim Verus link na ovo već. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1029
1.12.2009 22:13:38   
Anoniman
ups., nisam videla...
Muz mi doneo, pa sam se nakacila vama da javim..
Da obrisem?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1030
1.12.2009 23:04:45   
Anoniman
Ma jok. user posted image

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1031
2.12.2009 15:09:48   
mihi
Izvini Jele nisam videla, Sanofi Paster vakcina je i ja sam htela da mu dam a moja sestra koja je pedijatar kaže da sačekam još malo, totalno sam i ja zbunjenauser posted image .

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 1032
2.12.2009 17:28:19   
Jele

IZVORNA PORUKA: mihi

Izvini Jele nisam videla, Sanofi Paster vakcina je i ja sam htela da mu dam a moja sestra koja je pedijatar kaže da sačekam još malo, totalno sam i ja zbunjenauser posted image .

Hvala na info. Ma totalno je napravljena zbrka u glavama ljudi oko te vakcinacije.
I ja imam osećaj da će mi glava eksplodirati od mozganja i brige... I onaj intervju sa Tomicom Milosavljevićem iz Blica od pre neki dan me dodatno učinio nesigurnom. Citiram:

Imamo problem oko odluke o vakcinaciji. Postoji nepoverenje među ljudima i zato neće da se vakcinišu?
- Koji su argumenti protiv vakcinacije. Jedan od njih je verovatno: bolje da dobijem lakšu formu bolesti, nego neželjenu reakciju od vakcine. Paraliza, na primer. Niko nije umro od vakcine i nisu zabeleženi teški negativni efekti. Da su zabeleženi, bio bih prvi koji bi rekao da se ne sprovodi vakcinacija. Nisam doneo odluku o vakcinaciji tek tako, nego sam sagledao sve činjenice i razgovarao sa članovima Radne grupe. Odluka je donesena na osnovu dokaza. Pitali smo se da li treba da vakcinišemo trudnice i malu decu. Ona do sada nikada nisu vakcinisana u tom uzrastu.

Zašto se sada vakcinišu?
- Zato što je ovo nova bolest!

Kako se onda zna da kasnije neće imati posledice od vakcine?
- Vakcinacija protiv sezonskog gripa se ne savetuje deci do pet godina, jer u tom periodu se tek izgrađuje imuni sistem. Još nemaju definisan imuni sistem i onda nemaju sposobnost da na vakcinu reaguju. Možda će se to desiti i sa ovom vakcinom. Zbog toga će dobiti dve doze, dva puta po pola u razmaku od tri nedelje. Nemojte misliti da je to laka odluka. Ovde je osnovna stvar nepoverenje.

Nekako provejava nekakva nesigurnost i kod stručnjaka i to me užasno nervira.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1033
2.12.2009 17:34:41   
Verus
Uzas. Nek sam luda al ja stvarno ne verujem nikome od njih....kapital ljudi kapital!

Dosao mi je drug iz danske, isli na rostilj, grlili se cmakali, a on 2 dana kasnije oboleo od svinjske gripe!  Kaze njegova zena odmah se setila mene jer sam trudna....to je bilo pre 2,3 nedelje...pa neka me samo cuva sreca i dalje!

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 1034
2.12.2009 22:27:54   
mihi
Panenza vaccine for infants and kids without adjuvance. Ova Sanofi Pastuer vakcina za  decu nema nosač, proizvođač preporučuju za decu do 3 godine 2 doze ove vakcine u razmaku od 3 nedelje. Ne razumem zbog čega za decu nisu kupili ovu vakcinu. Uopšte da uklone svaku sumnju mogli su da uvezu vakcine dva ili tri proizvođača i da ih distribuiraju u apoteke. Ko želi neka kupi i vakciniše se. Kraj dileme....... A ne da cela Srbija nedeljama prežvakava polutačne priče, sumnjive tekstove, cirkularne mailove.......

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1035
2.12.2009 22:41:17   
eugenija
Volela bih da poslušate negde Jane Burgermeister.. U kako lepo žena opisa sve o ovome...!!

user posted image vakcine!

ŽENA JE STENA!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1036
2.12.2009 22:44:09   
pranjicka
Koliko mi je poznato, neke bolesti poput autizma nisu postojale pre redovnih vakcinacija, sto se kaze, nema dva ista coveka na planeti i vrlo je moguce da ce kod nekih ljudi imati negativne efekte...ne verujem farmaceutskoj mafiji nikada do kraja

dodji, zaboravi, nudim ti noci carobne...

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 1037
2.12.2009 22:46:47   
eugenija
IZVORNA PORUKA: pranjicka
ne verujem farmaceutskoj mafiji nikada do kraja

Ja im ne verujem ni malo.. Koji moćnici gore na čelu farma-mafije stoje, ne bi ljudi verovali ... Ali da ne ulazim u dubine i širine..
Svako zna gde i kako da se raspita i da odluči šta će.. Od mene vakcine - što dalje!

ŽENA JE STENA!

(odgovor članu pranjicka)
Direktna veza do poruke: 1038
2.12.2009 22:49:25   
pranjicka
sto da se ne udje u dubinu user posted image

setimo se skandala farmaceutske kuce bayer
http://www.youtube.com/watch?v=wg-52mHIjhs

dodji, zaboravi, nudim ti noci carobne...

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 1039
2.12.2009 22:56:07   
eugenija
Ja predlažem da se ovo pogleda POD OBAVEZNO:

Project Camelot

ŽENA JE STENA!

Direktna veza do poruke: 1040
3.12.2009 9:49:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pranjicka

Koliko mi je poznato, neke bolesti poput autizma nisu postojale pre redovnih vakcinacija,

Naravno da su postojale, samo se nisu zvale "autizam", nego su to bili "čudaci, zreli za ludaru!" Prosto, ja ne verujem u tu priču oko povezivanja vakcina sa autizmom, mislim da su samo otkrili autizam u tom smislu u kom ga sada poznaju, baš u vreme kada su uveli i vakcinaciju.

Linkove ne komentarišem, nisam ih gledala.

Direktna veza do poruke: 1041
3.12.2009 10:41:30   
minavb
Autizam je usko povezan sa unosom odredjenih supstanci tokom intrauterinog razvoja ploda. Teski metali, pesticidi, industrijske i neke prehrambene boje koje se odavno ne koriste, mogu itekako da uticu na kasniji razvoj autizma kod deteta cija je majka u trudnoci dosla u kontakt sa ovim supstancama. Cak sam naisla na podatke da je trudnicama strogo zabranjeno da kupaju svoje kucne ljubimce, jer preparati za negu koze zivotinja , sadrze odredjene supstance koje mogu, ali i ne moraju, uzrokovati nastanak autizma kod deteta.
Gledala sam izjavu neke doktorke iz Hrvatske. Vakcina koju su dobili, i koju nameravaju da daju i trudnicama, nije testirana ni na jednoj trudnici, a i da jeste, nisu imali dovoljno vremena da ispitaju uticaj na plod. Dodala je da su brojna testiranja i analize vakcine preskocene. Kod njih je vakcinacija pocela ali se ljudi ne vakcinisu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1042
3.12.2009 11:06:48   
sephora
Drage ženice, pokušavam da se odmaram od ove teme jer sam sa gripom i svime vezano za nju već sasvim izludela ali bih vam samo iznela moje razmišljanje vezano za pitanje vakcinacije...
Naime, kada je trebalo da vakcinišem malog prvi put vakcinom diteper i polio, jedna prijateljica čija je tetka pedijatar mi je savetovala da nikako ne vakcinišem dete vakcinama u DZ jer su neka deca od tih vakcina obolela od dečije paralize (poliomijelitis) jer vakcina nije bila dobro prečišćena pa sam i ja (kao gomila drugih verovatno zbunjenih svakakvim pričama rekla kazala) majki, detetu dala PENTAXIM vakcinu (inostrana proizvodnja)- a da li imam pojma kakvog je kvaliteta TA vakcina...naravno nisam ništa posebno znala i samo sam je dala detetu bez rasprave...
poznajem devojčicu koja je dobila encefalitis posle MMR vakcine i danas teško govori i teško se kreće...a svi tu vakcinu dajemo deci-ništa ne pitamo...znači rizikujemo...
kada je bila priča o ptičijem gripu te godine sam u apoteci kupila vakcinu takođe inostrane proizvodnje (AVENTIS) protiv sezonskog gripa a ona još nije imala ATEST i ništa mi se nije desilo...
sada vakcine protiv svinjskog gripa testira Nacionalna Agencija za lekove, pretpostavljam da se oni tamo ne igraju, nego zaista proveravaju sastav vakcine i njenu ispravnost...ako ona da zeleno svetlo, zašto strahovati da u njoj ima virusa ptičje gripe, nekih drugih bolesti ili štetnih hemikalija u nedozvoljenoj količini...nisu valjda pali sa marsa...
i onda suma sumarum mislim da kažem sledeće:
1. da postoji neka zavera da se putem vakcinacije potamani stanovništvo zar ne bi sa mnogo manje buke i mnogo lakše sve to išlo kroz gomilu vakcina koje svako dete prima a većina je inostrane proizvodnje...samo na rođenju se dete vakciniše protiv tubrkuloze i hepatitisa B pa onda nadalje ponovo sve silni engeriksi ili euvaksi, pentaksimi,...kada je moja ćerka bila mala vakcina protiv meningitisa nije bila u redovnoj vakcinaciji, ja sam "odletela" u prvu apoteku i kupila opet naravno stranu vakcinu i dala je maloj, jer je tada bila neka manja  lokalna epidemija meningitisa ali opet je bilo preporučeno da se primi vakcina za svaki slučaj- I NARAVNO hvala Bogu nikome ništa nije falilo...
2. ako nemam poverenje u domaće institucije i u to da nadležni za kontrolu kvaliteta svakoga leka pa i vakcine rade ispravno svoj posao, kako ću se uopšte lečiti kada mi nešto fali, kako ću popiti lek, kako primiti injekciju, kako opravljati zub jer, ko zna šta će stomatolog da stavi u punjenje ili šta ima u toj njegovoj anesteziji,...??? zar ne mogu virusi raznih bolesti ili štetne hemikalije postojati u lekovima i inekcijama (još bolje i brže deluje)???
koliko novinari i mediji naduvavaju opasnost svinjske gripe tako ti isti novinari i ti isti mediji i zbunjuju narod pitanjem vakcine protiv sv. gripa,(koliko starih ljudi i hroničnih bolesnika se svake godine vakciniše vakcinama protiv sezonskog gripa od kojih je deo domaće ali dobar deo i strane proizvodnje???)
zašto se time nikada nisu bavili...nego novinari najčešće samo žele da pišu VELIKE vesti i za sve su oni krivi ako mene pitate...
kada je bilo priča o ptičijem gripu, iako virus nije mutirao hvala Bogu, u novinama su na nslovnim stranama osvanule apokaliptične priče o tome kako će pola čovečanstva pomreti i ljudi su trpeli stres i strah, zbog takvih novinarskih neetičkih pristupa...ni sada nije ništa drugačije i ponekada mislim da tužim medije za zbunjivanje i pretrpljeni strah i stres!!!user posted image user posted image user posted image

mislim da sve u svemu vakcina je kao isvaka druga, biće proverena od strane domaćih stručnjaka opet isto kao i svaka druga vakcina koja se uvozi...i šta više da kažem-tako ja mislim drage moje cure... i sa vakcinom i bez nje ŽIVOT ĆE POBEDITI!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1043
3.12.2009 11:13:21   
Anoniman
sephora, slažem se sa svakom tvojom reči, još bih samo dodala da MMR vakcina sadrži živu, kažu oni koji tvrde da ova vakcina (AH1N1) treba da se primi...

user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Tasha RR -- 3.12.2009 11:14:40 >

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 1044
3.12.2009 11:35:19   
gagins
Meni je moja doktorka ginekolog savetovala da se drzim podalje od vakcina,mada sam i sama takvog misljenja.Od mog okruzenja samo mali broj ljudi ce se vakcinisati,a samo jedna zena ce vakcinisati svoje dete od tri godine od svih koje znam.
Budi pametan pa odluci,neka nam je dragi Bog u pomoci!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1045
3.12.2009 11:41:43   
Anoniman
Evo jedan komentar sa Blicovog sajta (u dva dela je... valjda je br karaktera ograničen):

Zdravo svima,zivim u Becu i imam 2 Dece 15 God.Cerka sin 7 god,ovde je bilo strasno sto se tice Panike za novu gripu ja sam bila totalno zbunjena sta da radim ovde su stigle vakcine 9 Novembra,a pre toga stalno su javljali koliko ima zrtava od novog gripa ja sam imala teske snove(Kosmare) niti sam mogla da spavam od brige .Moj Doktor Deciji kaze obavezno daj deci Vakcinu ,drugi Dok.kaze nikako i tako da koga god sam pitala dobila sam razliciti savete.I ja nisam vise znala sta da radim.Vise nisam verovala ni u Gripu ni u Vakcine.Moj sin ima elergiju koja jos nije poznata od cega ima, tako da sam sama sebi rekla "moj sin nece dobiti tu vakcinu pa sta bilo neka bude".Moj suprug nikada nije hteo da samnom komentarise sta da radimo u vezi gripa jer ne veruje u nista.9 Novebra neznam sta mi je bilo stvarno odlucila sam da idemo ja i moja cerka da dobimo Vakcinu (Celvapan).I dobili smo bila je jako velika guzva cekali smo puno oko dva sta i nista nam nije bilo bas nista super se osecam.

I znaci nista nam nije od Vakcine,20 Novembra moj Suprug dobije gripu temperatura 39,groznica, kasalj on 7 Dana nije ustao iz kreveta nikad tako nije imao gripu.Ja mu kazem idemo kod Dok.da te pregleda ,on kaze nema sanse ne idem ja nigde.Treci dan gripe on kaze idemo u bolnicu ne mogu vise nemam snage ,kad smo otisli Dok.kaze "imate upalu pluca" da ste dosli ranije to vam se ne bi desilo.24 Novembra moj sin dobije gripu sa visokom temperaturom i malakse i bolovi kostiju.Zvala sam Dok.i kaze "vas sin ima ovu novu gripu"verujte mi ja sam vec poludela,nisam znala sta da radim.Ali Dok.kaze "ne brinite nista dacu vam Antibiotikum ,sin mi je imao 2 dana temperaturu a suprug 5 dana.Ali cerka i ja nismo dobili gripu i kako da vam kazem sad verujem u vakcinu.Moj suprug se izlecio i sin takodje,i sad im vise nije potrebna vakcine jer su prelezali "novu gripu".Najvaznije je da kad dobite temperaturu da se odma taj dan javite Doktoru u roku 24 Sata.Da bi se sprecila gripa sa Antibiotikom.

(odgovor članu gagins)
  Direktna veza do poruke: 1046
3.12.2009 12:20:11   
demetra
Heh, ja odavno ne svracam na ovu tem, ne znam sta mi bi da sad zvirnem.
Mislim da oni koji su resili da se ne vakcinisu nisu to uradili zato sto misle da ce pasti mrtvi kad prime vakcinu!
Nije bas umesno porediti vakcine koje su u redovnom kalendaru vakcinacije sa ovom vakcinom.Ako cemo iskreno, za te redovne vakcine se bas i ne pitamo nego se moraju primiti i to je to.Osim toga, toliko ih je dece do sada primilo, dakle neki nezeljeni efekti bi se do sada vec javili.Ovo je neispitana vakcina.Njoj slicne se ne daju trudnicama.Pa sam ministar kaze da se vakcina protiv obicnog gripa ne daje deci do 5 godina!A ovo je kao novi virus!Pa za dete je novi i onaj stari kad se prvi put susretne sa njim pa mu se ipak ne daje vakcina!
I pobogu, ja ne jedem  burek u trudnoci jer imam fobiju od listerije a treba svesno da pustim da u mene ubrizgaju kojekakvu hemiju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1047
3.12.2009 12:30:18   
Anoniman
Sve te vakcine koje su redovnom kalendaru vakcinacije su nekada nekome date prvi put, zar ne? Znaaaaaaaaaam, zašto bismo turali svoju decu da testiraju? Jer je 21. vek i jer su lekari, epidemiolozi i šta ti ja znam ko sve, valjda do sada naučili osnovna načela KAKO SE TO RADI!? Tako ja rzamišljam... U čemu je razlika između ove i sezonske vakcine? Samo u virusu (koliko ja shvatam tu celu stvar, jer ne znam zašto bi se izmišljala topla voda). A deci se sezonska vakcina ne daje zbog toga što im imunitet ne reaguje pre 5-te godine, pa nema smisla, bačena vakcina, da kažem tako. Tako sam ja razumela mog pedijatra.

(odgovor članu demetra)
  Direktna veza do poruke: 1048
3.12.2009 12:48:41   
demetra
Pa onda je i ova bacena.A ja bas ne bi svojoj deci davala nesto sto je za baciti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1049
3.12.2009 14:26:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: demetra

Pa onda je i ova bacena.A ja bas ne bi svojoj deci davala nesto sto je za baciti.

Ahhh, ne u tom smislu bačena, ne loša, nego bačena jer nema efekta.

(odgovor članu demetra)
  Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here