Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:19:10
|
|
|
|
Veca77
|
Mazo, vrednosti pored vrednosti mm su granice normale. Recimo, volumen je 3.5 a normalno je izmedju 2 i 7. Znaci, to je ok. I tako posmatras ostale stvaro. Ni ja ne znam pola ovih stvari sta znace, ali kad vidim da su u granicama normale, onda se i ne uzbudjujem previse. Njemu je i broj progresivnih spermica (onih koji su pokretni i setaju nasim kanalicima dok ne oplode jajnu celiju) u sklopu referentnih vrednosti, ali je cinjenica da bi mogao da ih bude jos veci broj. Samim tim i veca je sansa za oplodnjom!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:20:29
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Veco, kupi mu sve to u tabletama, pa ce mu onda biti lakse. Ja mm sve spremim u jednu cinijicu i on popije bez problema . Pa izgleda da cu morati!!! Njemu je jedino propolis gadan jer ga uzimamo sa secerom.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:22:10
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Mari, u jednom mililitru treba da bude minimalno 20 miliona spermica, kod Vecinog muza je 60 miliona . Ona druga cifra je kolicina u celoj zapremini ejakulata, to je ustvari ovaj broj iz 1 mililitra puta zapremina .
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:23:06
|
|
|
|
Maza82
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 Mazo, vrednosti pored vrednosti mm su granice normale. Recimo, volumen je 3.5 a normalno je izmedju 2 i 7. Znaci, to je ok. I tako posmatras ostale stvaro. Ni ja ne znam pola ovih stvari sta znace, ali kad vidim da su u granicama normale, onda se i ne uzbudjujem previse. Njemu je i broj progresivnih spermica (onih koji su pokretni i setaju nasim kanalicima dok ne oplode jajnu celiju) u sklopu referentnih vrednosti, ali je cinjenica da bi mogao da ih bude jos veci broj. Samim tim i veca je sansa za oplodnjom!!! Aha, a napisala sam post prije, niste pročitale, da li može golim okom da se vidi kakva je sperma (oprilike), jer sam negdje pročitala kakav treba da je izgled sperme i td.. i da li je ima dovoljno količinski
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:24:27
|
|
|
|
Veca77
|
Bravo Nina!!! Ovo si bas strucno opisala!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:26:06
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Maza82 Aha, a napisala sam post prije, niste pročitale, da li može golim okom da se vidi kakva je sperma (oprilike), jer sam negdje pročitala kakav treba da je izgled sperme i td.. i da li je ima dovoljno količinski Slabo mozes golim okom da vidis kvalitet/kolocinu sperme jer govorimo o mililitrima.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:26:33
|
|
|
|
NinaMandarina
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Veco, kupi mu sve to u tabletama, pa ce mu onda biti lakse. Ja mm sve spremim u jednu cinijicu i on popije bez problema . Pa izgleda da cu morati!!! Njemu je jedino propolis gadan jer ga uzimamo sa secerom. Jao, nije im lako . I mm pije pored vitamina i proxxed koji se razmuti u vodi, i to dva puta dnevno, a mnooogo je ruzno . Jednom sam samo pomirisala i bas mi nije bilo dobro, ali sam se pravila da mi mirise kao na limun i da nije strasno.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:27:06
|
|
|
|
Veca77
|
Mozda jedino boju ili 'sluzavost' mozes da uocis. Mada, mislim da ti ni to nesto znacajno nece reci!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:28:14
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Mari, u jednom mililitru treba da bude minimalno 20 miliona spermica, kod Vecinog muza je 60 miliona . Ona druga cifra je kolicina u celoj zapremini ejakulata, to je ustvari ovaj broj iz 1 mililitra puta zapremina . Aha jasno mi je....ufff mi smo bas daleko od ove vrednosti...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:28:41
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina IZVORNA PORUKA: Veca77 IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Veco, kupi mu sve to u tabletama, pa ce mu onda biti lakse. Ja mm sve spremim u jednu cinijicu i on popije bez problema . Pa izgleda da cu morati!!! Njemu je jedino propolis gadan jer ga uzimamo sa secerom. Jao, nije im lako . I mm pije pored vitamina i proxxed koji se razmuti u vodi, i to dva puta dnevno, a mnooogo je ruzno . Jednom sam samo pomirisala i bas mi nije bilo dobro, ali sam se pravila da mi mirise kao na limun i da nije strasno.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:28:44
|
|
|
|
NinaMandarina
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 Bravo Nina!!! Ovo si bas strucno opisala!! Ma da, uskoro cu da diplomiram iz ove oblasti . Dok nam se nije javio problem, nista nisam znala, a onda sam preko noci svasta naucila... i popamtila sve te nazive, tako da i sebi cudno zvucim kad ih izgovaram
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:28:46
|
|
|
|
Maza82
|
Zato što je jednoj mojoj drugarici neki travar rekao da obrati pažnju na izgled/boju sperme i količinu, pa će on njoj kao znati reći
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:29:07
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Jao, nije im lako . I mm pije pored vitamina i proxxed koji se razmuti u vodi, i to dva puta dnevno, a mnooogo je ruzno . Jednom sam samo pomirisala i bas mi nije bilo dobro, ali sam se pravila da mi mirise kao na limun i da nije strasno. Nije ni njima i nama sa njima lako!!! Ja svakodnevno pijem folnu kiselinu, ujutru uzimam maticni mlec, a ujutru i uvece uzimam propolis. I ako se setim i imam vremena, popijem neki cajic po po receptu Slobodana Tesica! Moramo da se potrudimo zarad viseg cilja!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:30:06
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina IZVORNA PORUKA: Veca77 Bravo Nina!!! Ovo si bas strucno opisala!! Ma da, uskoro cu da diplomiram iz ove oblasti . Dok nam se nije javio problem, nista nisam znala, a onda sam preko noci svasta naucila... i popamtila sve te nazive, tako da i sebi cudno zvucim kad ih izgovaram Tako to obicno ide!!! Sta sam sve na RR naucila, ne smem da ti pricam!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:31:10
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Maza82 Zato što je jednoj mojoj drugarici neki travar rekao da obrati pažnju na izgled/boju sperme i količinu, pa će on njoj kao znati reći Nemam pojma!!! Ako cemo posteno, mi spermu u toku odnosa i ne vidimo.... zato sto zavrsi u nama!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:31:10
|
|
|
|
NinaMandarina
|
IZVORNA PORUKA: Maza82 Zato što je jednoj mojoj drugarici neki travar rekao da obrati pažnju na izgled/boju sperme i količinu, pa će on njoj kao znati reći E o ovome ne znam nista. Ja bih to ipak prepustila laboratoriji, sto je sigurno...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:32:03
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina IZVORNA PORUKA: Maza82 Zato što je jednoj mojoj drugarici neki travar rekao da obrati pažnju na izgled/boju sperme i količinu, pa će on njoj kao znati reći E o ovome ne znam nista. Ja bih to ipak prepustila laboratoriji, sto je sigurno... Bravo, Nina!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:34:05
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Ja pijem E svaki dan po 150 mg i folan svaki drugi dan po jednu od 5 mg. A svako jutro po 10 propolis kapi nakapam u grlo i samo sto ne crknem od muke . Ali to je dobro za imunitet, pijem propolis vec godinama unazad u zimskom periodu
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:35:45
|
|
|
|
Veca77
|
Ej, ali mozes sa secerom da koristis propolis! Tako ti ublazi tu kiselinu od alkohola!!! A folan mislim da treba da pijes svaki dan Tako sam negde citala....
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 12:05:55
|
|
|
|
Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Ja pijem E svaki dan po 150 mg i folan svaki drugi dan po jednu od 5 mg. A svako jutro po 10 propolis kapi nakapam u grlo i samo sto ne crknem od muke . Ali to je dobro za imunitet, pijem propolis vec godinama unazad u zimskom periodu Što propolis nakapaš u grlo Pa nakapa se ili na kockicu šećera, ili u malo vode/ čaja Za folnu kiselinu imamo temu PRIPREMA ZA TRUDNOĆU U TRUDNOĆI
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 15:04:02
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Propolis je delotvorniji kada se nakapa na grlo i kod mene to stvarno deluje . A sto se tice folne kiseline, ja imam tabletice od 5 mg i to je velika doza za jedan dan, pa mi je rekla moja gin da pijem svaki drugi
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 15:07:37
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Mari, u jednom mililitru treba da bude minimalno 20 miliona spermica, kod Vecinog muza je 60 miliona . Ona druga cifra je kolicina u celoj zapremini ejakulata, to je ustvari ovaj broj iz 1 mililitra puta zapremina . Aha jasno mi je....ufff mi smo bas daleko od ove vrednosti... Mari ... drzim palceve da bude sve ok i da se poboljsa nalaz tvog mm
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 19:44:19
|
|
|
|
dacca
|
NinaMandarina je u pravu, na RR se svasta moze nauciti! Nisam ni ja imala pojma o svemu ovome, ali kada me je stislo... Mm je aglutinacija jako izrazena, kao i viskoznost, a ima 27 miliona!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 3.12.2009 10:56:38
|
|
|
|
Mari86
|
Super mama
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?