|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura
2.12.2009 11:19:10   
Veca77
Mazo, vrednosti pored vrednosti mm su granice normale. Recimo, volumen je 3.5 a normalno je izmedju 2 i 7. Znaci, to je ok. I tako posmatras ostale stvaro. Ni ja ne znam pola ovih stvari sta znace, ali kad vidim da su u granicama normale, onda se i ne uzbudjujem previse. Njemu je i broj progresivnih spermica (onih koji su pokretni i setaju nasim kanalicima dok ne oplode jajnu celiju) u sklopu referentnih vrednosti, ali je cinjenica da bi mogao da ih bude jos veci broj. Samim tim i veca je sansa za oplodnjom!!!

Tajna čovečjeg bića nije u tome da živi, nego zašto živi.

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 576
2.12.2009 11:20:29   
Veca77

IZVORNA PORUKA: NinaMandarina

Veco, kupi mu sve to u tabletama, pa ce mu onda biti lakse. Ja mm sve spremim u jednu cinijicu i on popije bez problema user posted image .

Pa izgleda da cu morati!!!
Njemu je jedino propolis gadan jer ga uzimamo sa secerom.

(odgovor članu NinaMandarina)
Direktna veza do poruke: 577
2.12.2009 11:22:10   
NinaMandarina
Mari, u jednom mililitru treba da bude minimalno 20 miliona spermica,  kod Vecinog muza je 60 miliona user posted image . Ona druga cifra je kolicina u celoj zapremini ejakulata, to je ustvari ovaj broj iz 1 mililitra puta zapremina user posted image .

Direktna veza do poruke: 578
2.12.2009 11:23:06   
Maza82
IZVORNA PORUKA: Veca77

Mazo, vrednosti pored vrednosti mm su granice normale. Recimo, volumen je 3.5 a normalno je izmedju 2 i 7. Znaci, to je ok. I tako posmatras ostale stvaro. Ni ja ne znam pola ovih stvari sta znace, ali kad vidim da su u granicama normale, onda se i ne uzbudjujem previse. Njemu je i broj progresivnih spermica (onih koji su pokretni i setaju nasim kanalicima dok ne oplode jajnu celiju) u sklopu referentnih vrednosti, ali je cinjenica da bi mogao da ih bude jos veci broj. Samim tim i veca je sansa za oplodnjom!!!

Aha, a napisala sam post prije, niste pročitale, da li može golim okom da se vidi kakva je sperma (oprilike), jer sam negdje pročitala kakav treba da je izgled sperme i td.. i da li je ima dovoljno količinski user posted image

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 579
2.12.2009 11:24:27   
Veca77
Bravo Nina!!!
Ovo si bas strucno opisala!! user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 580
2.12.2009 11:26:06   
Veca77

IZVORNA PORUKA: Maza82

Aha, a napisala sam post prije, niste pročitale, da li može golim okom da se vidi kakva je sperma (oprilike), jer sam negdje pročitala kakav treba da je izgled sperme i td.. i da li je ima dovoljno količinski user posted image

Slabo mozes golim okom da vidis kvalitet/kolocinu sperme jer govorimo o mililitrima.

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 581
2.12.2009 11:26:33   
NinaMandarina

Veco, kupi mu sve to u tabletama, pa ce mu onda biti lakse. Ja mm sve spremim u jednu cinijicu i on popije bez problema user posted image .

Jao, nije im lako user posted image . I mm pije pored vitamina i proxxed koji se razmuti u vodi, i to dva puta dnevno, a mnooogo je ruznouser posted image . Jednom sam samo pomirisala i bas mi nije bilo dobro, ali sam se pravila da mi mirise kao na limun user posted image user posted image user posted image i da nije strasno.

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 582
2.12.2009 11:27:06   
Veca77
Mozda jedino boju ili 'sluzavost' mozes da uocis. Mada, mislim da ti ni to nesto znacajno nece reci!

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 583
2.12.2009 11:28:14   
Mari86

Mari, u jednom mililitru treba da bude minimalno 20 miliona spermica,  kod Vecinog muza je 60 miliona user posted image . Ona druga cifra je kolicina u celoj zapremini ejakulata, to je ustvari ovaj broj iz 1 mililitra puta zapremina user posted image .

Aha jasno mi je....ufff mi smo bas daleko od ove vrednosti...user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

Direktna veza do poruke: 584
2.12.2009 11:28:41   
Mari86

Jao, nije im lako user posted image . I mm pije pored vitamina i proxxed koji se razmuti u vodi, i to dva puta dnevno, a mnooogo je ruznouser posted image . Jednom sam samo pomirisala i bas mi nije bilo dobro, ali sam se pravila da mi mirise kao na limun user posted image user posted image user posted image i da nije strasno.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 585
2.12.2009 11:28:44   
NinaMandarina

Bravo Nina!!!
Ovo si bas strucno opisala!! user posted image user posted image user posted image

Ma da, uskoro cu da diplomiram iz ove oblasti user posted image . Dok nam se nije javio problem, nista nisam znala, a onda sam preko noci svasta naucila... i popamtila sve te nazive, tako da i sebi cudno zvucim kad ih izgovaram user posted image

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 586
2.12.2009 11:28:46   
Maza82
Zato što je jednoj mojoj drugarici neki travar rekao da obrati pažnju na izgled/boju sperme i količinu, pa će on njoj kao znati reći user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 587
2.12.2009 11:29:07   
Veca77

Nije ni njima i nama sa njima lako!!! Ja svakodnevno pijem folnu kiselinu, ujutru uzimam maticni mlec, a ujutru i uvece uzimam propolis. I ako se setim i imam vremena, popijem neki cajic po po receptu Slobodana Tesica!
Moramo da se potrudimo zarad viseg cilja! user posted image

Direktna veza do poruke: 588
2.12.2009 11:30:06   
Veca77

Bravo Nina!!!

Ma da, uskoro cu da diplomiram iz ove oblasti user posted image . Dok nam se nije javio problem, nista nisam znala, a onda sam preko noci svasta naucila... i popamtila sve te nazive, tako da i sebi cudno zvucim kad ih izgovaram user posted image

Tako to obicno ide!!! user posted image user posted image
Sta sam sve na RR naucila, ne smem da ti pricam!!! user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 589
2.12.2009 11:31:10   
Veca77

Zato što je jednoj mojoj drugarici neki travar rekao da obrati pažnju na izgled/boju sperme i količinu, pa će on njoj kao znati reći user posted image user posted image user posted image  

Nemam pojma!!!
Ako cemo posteno, mi spermu u toku odnosa i ne vidimo.... zato sto zavrsi u nama!!! user posted image

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 590
2.12.2009 11:31:10   
NinaMandarina

E o ovome ne znam nista. Ja bih to ipak prepustila laboratoriji, sto je sigurno...user posted image

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 591
2.12.2009 11:32:03   
Veca77

E o ovome ne znam nista. Ja bih to ipak prepustila laboratoriji, sto je sigurno...user posted image

Bravo, Nina!!! user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 592
2.12.2009 11:34:05   
NinaMandarina
Ja pijem E svaki dan po 150 mg i folan svaki drugi dan po jednu od 5 mg. A svako jutro po 10 propolis kapi nakapam u grlo i samo sto ne crknem od muke user posted image user posted image user posted image . Ali to je dobro za imunitet, pijem propolis vec godinama unazad u zimskom periodu user posted image

Direktna veza do poruke: 593
2.12.2009 11:35:45   
Veca77
Ej, ali mozes sa secerom da koristis propolis! Tako ti ublazi tu kiselinu od alkohola!!!
A folan mislim da treba da pijes svaki danuser posted image Tako sam negde citala....

Direktna veza do poruke: 594
2.12.2009 12:05:55   
Lilly*

Ja pijem E svaki dan po 150 mg i folan svaki drugi dan po jednu od 5 mg. A svako jutro po 10 propolis kapi nakapam u grlo i samo sto ne crknem od muke user posted image user posted image user posted image . Ali to je dobro za imunitet, pijem propolis vec godinama unazad u zimskom periodu user posted image

Što propolis nakapaš u grlo user posted image user posted image Pa nakapa se ili na kockicu šećera, ili u malo vode/ čaja
Za folnu kiselinu imamo temu PRIPREMA ZA TRUDNOĆU
  U TRUDNOĆI

Direktna veza do poruke: 595
2.12.2009 15:04:02   
NinaMandarina
Propolis je delotvorniji kada se nakapa na grlo i kod mene to stvarno deluje user posted image . A sto se tice folne kiseline, ja imam tabletice od 5 mg i to je velika doza za jedan dan, pa mi je rekla moja gin da pijem svaki drugi

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 596
2.12.2009 15:07:37   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: Mari86

Aha jasno mi je....ufff mi smo bas daleko od ove vrednosti...user posted image

Mari ... drzim palceve da bude sve ok i da se poboljsa nalaz tvog mm user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 597
2.12.2009 19:44:19   
dacca
NinaMandarina je u pravu, na RR se svasta moze nauciti! Nisam ni ja imala pojma o svemu ovome, ali kada me je stislo... Mm je aglutinacija jako izrazena, kao i viskoznost, a ima 27 miliona!

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 598
3.12.2009 10:43:03   
SUPER MAMA
SPERMOGRAM Da bi se konstatovao infertilitet neophodan je spermogram. Obicno se terapija ne zapocinje bez uvida  u bar 2 spermograma. Posle apstinencije od 3- 4 dan se masturbacijom dobija sperma koja se prikuplja  u cistu staklenu posudu sirokog grla. Najbolje je uzorak  obezbediti u samoj laboratoriji jer transportom se mogu izmeniti neke od njegovih karakteristika neophodnih za pravilno tumacenje.Odredjuje se volumen sperme, viskoznost i likvefakcija. Mikroskopskom analizom se izracunava broj spermatozoida u mililitru, njihova pokretljivost i morfologija kao i prisustvo mladih formi ili negerminativnih celija ( leukocita ).Karakteristike normalnog spermograma su prikazane na tabeli 1.   tabela 1.

Referentne vrednosti spermograma 

Parametar   Vrednost
Volumen
>=2 mL
pH >=7.2
Broj spermatozoida >=20 X 106  u mL
Pokretljivost >=50 % (gradus A and B) ili  25 % ili više  progresivno pokretnih Morfologija >50 % normalnih*
Leukociti <1 X 106 u mL

*  Multicentrična ispitivanja su u toku,  ali dosadašnji podaci ukazuju da sposobnost oplodnje označjano opada ako ima manje od 15% normalnih spermatozoida.
World Health Organization. Reference values of semen variables. In: WHO laboratory manual for the examination of human semen and sperm-cervical mucus interaction. 4th ed. Cambridge: Cambridge University Press, 1999:60-1.   U seminalnoj plazmi  se odredjuje koncentracija fruktoze ( indikator funkcije semenih kesica ) zinka i kisele fosfataze kao indikatora funkcije prostate i alfa glukozidaze koja je pokazatelj funkcije epididima.
Na osnovu volumena seprme se postavlje dijagnoza hipospermije ( smanjen volumen )  ili  hiperspermije ( povecan volumen sperme ). Smanjena kolicina spermatozoida je oligospermija, a odsustvo spermatozoida nazivano azoospermijom. Kolicina spermatozida preko 250 miliona u mililitru se naziva polispermijomAstenospermija oznacava smanjenu pokretljivost spermatozoida.
Izvor: Specijalistička urološka ordinacija TTC

< Poruku je uredio Lilly RR -- 3.12.2009 12:47:51 >

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 599
3.12.2009 10:56:38   
Mari86
Super mama user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here