Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 21.6.2019 23:30:22
|
|
|
|
Maslacak15
|
mislim da su male sanse bas. Palitrex je cefaleksin, dosta je to sirok spektar, jos to "pogorsanje". Antibiotici ako deluju onda deluju brzo i efikasno. Moze da potraje mozda koji dan ako je bolest uznapredovala ali obcno se oseti poboljsanje u prvih 48 h. A sumnjam da ima bakterije koje su potpuno neosetljive na palitrex. Mislim da je mnogo verovatnije da je neki virus u pozadini. Ako meris pod pazuhom onda je i 37,8 prilicna temperatura. To je sigurno blizu 38,5 kad se meri oralno. Imajte u vidu da literatura sa zapada i to sto procitate na engleskom iskljucivo barata oralnim ili rektalnim merenjima. Eventualno uho. Bas niko ne meri ispod pazuha kod dece. Ja inace obaram svaku temperaturu po pravilu. Jedino pred kraj bolesti mozda kad vidim da je bas na granici onda ne.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 22.6.2019 8:03:28
|
|
|
|
Maraj
|
Hvala maslacak na mišljenju S je i nocas imala 38.9 dala sam joj lek oko pola 4. A onda u 5 antibiotik. Sva sam slogirana ner posle svakog tog budjenja za lek, teze zaspi... Odveo je sad mm da opet izvadimo kks i crp Da vidimo i privatno nalaze, kakav ne hemoglobin u ovoj laboratoriji...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 22.6.2019 8:41:27
|
|
|
|
Milena18
|
Dobro jutro! Čitam vas, ali nemam vremena da pišem, a ni šta posebno pametno da napišem. Maraj, M je jednom imala tako deset_ dana povišenu temleraturu. Doduše, kod nje je bilo obrnuto - dr. mislio daje viroza, a bilo joj je bolje tek kad je uključen antibiotik. Nadam se da će kod tvoje bebuške brzo proći. Kako su mostali? Ja i danas na poslu, radna subota. Šmrc. A bili smo isplanirali da idemo u vožnju biciklima i na piknik.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 22.6.2019 8:46:23
|
|
|
|
pari
|
Milena, nema te...super sto si se javila! Mi cemo jos malo u Ns, idemo pravo na strand, deci je tamo najlepse... Maraj, javi kakvi su rezultati...Nadam se da ce je popustiti do sutra... Kako ste mame?
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 22.6.2019 9:11:20
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Milence,sto godina te nema. Kako je lepotica? Ja sam mislila decu da vodim na bazen,al bice verovatno guzva danas a nemam snage da jurim za njima dvoma tamo sama. Maca bi htela sa "Tetanom" a on bi u veći bazen sigurno.. Pa bi vristala za njim..
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 22.6.2019 9:57:55
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro. Milena Bas sam lose spavala i plakala u snu. Trebalo je da poranim da vozim biciklu rano ujutru, ali sam okasnila. Isla sam na pijacu. Sad da se bacim na spremanje rucka i ostalih pratecih poslova. Ali prvo detetu da dam dorucak.
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 22.6.2019 13:07:26
|
|
|
|
Maraj
|
Mame stigla nam kks i crp Ostavila sam sliku i temi "prva bebina krvna slika" , pa virnite
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 22.6.2019 21:46:00
|
|
|
|
pari
|
Maraj,kako je sada? Mi bili na strandu ceo dan...vratili se u bg tek oko 8...kupanje,vecera i spavanje... doduse evo vec se mrda T 🙄
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 22.6.2019 22:52:44
|
|
|
|
smeško
|
Kako ste, Maro? Mi jos budni, ja pokrila J nekim peskiricem da spava, on se igra sa njim.🙄N set_a do kupatila i nazad, uzbudjen je sutra ujutru krece u kamp sa klubom. M isekao palac na konzervu vodili ga u Tirsovu na usivanje. Prskali nam komarce. Uzbudljiv dan.😀Rosi, drago mi je sto ste malo bolje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 6:28:22
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Dobro jutro, Smesko dan vas bas nije stedeo 😊 Moje dete ima temp, 39, upravo joj dadoh sirup. A tako se radovala odlasku u bioskop na rodjendan 😭 A i ja... Bas mi krivo
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 6:28:59
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Dpdje mi da joj dam sirup pa nek ide!!!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 7:15:44
|
|
|
|
pari
|
Joj Ivanka, pa i kod vas temp :( nadam se da ce je proci danas... Evo moji vec budni i evo M vec slaze lego...T naravno se budila jedno 4-5 puta u toku noci... Kako ste mame? Maraj?
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 7:22:07
|
|
|
|
smeško
|
Dobro jutro! Ivanka, ovako rano ima 39?! Maro, kako ste vi?Sanjice, kako je T?Kod nas svi budni. Svi cemo ispracati batu.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 7:27:21
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: smeško Dobro jutro! Ivanka, ovako rano ima 39?! Maro, kako ste vi?Sanjice, kako je T?Kod nas svi budni. Svi cemo ispracati batu. Tako to kod nje ide, i ne primetis kad ima temp. Zato i ne volim noci... Ja spavala u dnevnoj, bilo mi mnogo toplo, ustanem oko 6 i vidim nju kod mm u krevetu. Kaze mm topla je cini mi se. Od topla do 39 😊 Dala sam odmah sirup. Kaze ona, pa kako imam temp kad se dobro osecam 😊 Nista novo kazem joj, tako to kod tebe ide. A telo joj vrelo skroz, stopala mokra.
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 23.6.2019 7:28:19 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 7:30:17
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Smesko, srecan out bati i lep provod mu zelimo u kampu 😊
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 7:32:46
|
|
|
|
pari
|
Ivanka,bas neverovatno...tako visoka temp, a ona skroz ok... Smesko, srecan put decaku!
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 7:36:23
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: pari Ivanka,bas neverovatno...tako visoka temp, a ona skroz ok... Sto ja ustajem nocu i pipkam celo 😊 Ona nikad ne izgleda bolesno. Da joj ne izmerim temp nikad ne bi znali da je ima, ona ko ovcica raspolozena. 😊
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 7:58:01
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro S sam sinoc u 21h dala brufen. Od tada je ok. Danas je 10.dan od pocetka temperature...ne znam sta je ovo...sad cu da joj ocistum nos pa da je inhaliram. Jedva cekam suzra da odemo u dz kod dr. Ona je sad ok. Nema T. Samo da tako ostane i ostatak dana.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 8:00:09
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Maraj, jel imala ona bar jedan dan za ovih 10 bez temp?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 8:10:33
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro. Noc je bila katastrofalna, a i dan. Prvo tokom dana sam do nekih 12 sati sve obaveze obavila. I samo me je odjednom preseklo. Svaki minut sam odlazila u wc, a ne mogu da piskim. Stigao mm doneo mi je prolom vodu. Posle odlucim da krenem ja sa panklavom dok ne budu rezultati urina. U medjuvremenu posaljemo T i S do apoteke da kupe casicu urina. Blagoslovena bila voda. Smirilo mi se koliko toliko. A noc je bila grozna. Nikad nije ovakvo nevreme. Probudilo nas je u 2. Posle kad je stala kisa, mm je otisao do garaze da vidi sta je sa autom. Sreca nije usla voda u garazu, ali zato onaj moj mali auto se prilepio uz drugi od siline vetra. Inace mnogo sam se razocarala u pojedine ljude od kako mi je tata umro Smucilo mi se da pojedinima odgovaram na poruke, nerviraju me komentari pojedinih. Kaze mm da sam se umorila od titranja drugima, i slanja prva poruku. Smesko, bas vam je bilo zabavno. Ivanka, secas se da je T dobila temp iz cista mira. Nismo ni znali. Samo je zaspala.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 23.6.2019 8:11:24 >
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 8:15:39
|
|
|
|
pari
|
Jao Sanjice...kako si sad? A za ljude, da, nazalost...Jako je malo ljudi na koje mozes racunati...nekad je to samo jedna osoba...Drzi se i da danas bude bolji dan! Maraj,da bude danas bez temp!
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 8:21:52
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Sanjice, prolom vida i uvin caj, iskombinuj sto ise da pre prodje 😘 Vidim po Vojvodini bilo kise nocas, ovde ni oblacak. Sanjicw, koliko joj dana trajala temp? Nije pila ab ako se secam? Ova moja raspolozena samo tako 😊
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 8:27:56
|
|
|
|
Ivanka 75
|
2h je trebalo da spadne sa 39 na 37, sad tuguje zbog rodjendana😭
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 8:29:41
|
|
|
|
pari
|
Sanjice,ja sam pila i neke biljne tablete, super su...zaboravila sam sad kako se zovu
|
|
RE: Razgovori mama 06 /19 [chat] 23.6.2019 8:29:46
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
ма, јок Иванка није пила Аб. Трајала јој је температура само једну ноћ.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?