Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 17:33:34
|
|
|
|
vonavoj
|
Obisla sam i fizijatra i neurologa,niko nists specijalno nije rekao za ovaj bol...dao mi neki lek na K,da pijem 2 puta dnevno,od njegs mi srce preskakalo..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 17:34:56
|
|
|
|
vonavoj
|
Inace,masirao me jastuk,namazala sam mg gel, deca poludela u kuci, m raste temp,a mm nece jos skoro kuci..gledam da se ne srusim..i dalje me sve boli.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 17:39:24
|
|
|
|
flamingos
|
IZVORNA PORUKA: kamičak Hm kako znas da imas migrenu ako ne ides kod neurologa Napisah ja da sam išla kod neurologa i kakvu mi je terapiju prepisao.Tako da znam da imam migrenu i to već nekoliko godina
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 17:41:36
|
|
|
|
kamičak
|
Pitanje nije bilo tebi upuceno..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 17:46:55
|
|
|
|
flamingos
|
IZVORNA PORUKA: kamičak Pitanje nije bilo tebi upuceno.. Izvini kamičak,ja mislila meni,ha,ha,ne zameri.Gledam šta bi,gde sad pogreših?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 18:34:47
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Devojke, moram malo da vas bocnem. Imamo razne teme. Sigurna sam da imamo i temu o lekovima i o glavoboljama. Sad ne mogu da vam stavim link, ali kucajte u pretrazivac
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 18:39:24
|
|
|
|
flamingos
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Devojke, moram malo da vas bocnem. Imamo razne teme. Sigurna sam da imamo i temu o lekovima i o glavoboljama. Sad ne mogu da vam stavim link, ali kucajte u pretrazivac Nema da brineš,prekidam o lekovima.Pozdrav.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 18:57:53
|
|
|
|
vocicana
|
Sanjica lepo pise, molim vas pisite u sto vise razlicitih tema. E da, imam novosti, da sam sinoc htela da se slognem. Odemo na taj rodjendan u igraonicu, o kome sam pisala u temi, moj sin nakon sat i po, posto me ni jednom nije trazio u medjuvremenu, dolazi do mene i zove me da odem tamo. Seo je za sto, ja molim da bilo sta pojede, on se drzi za levo uho i suza suzu stize. Ja pitam da li ga boli, on kaze DA. Ja da verujem nisam mogla. Prvo laringit, jedva se malo opasulji od kaslja, sada, upala, i to ne levog nego i desnog uha. Odmah je odveden u dispanzer, nocna, antibiotik i brufen pp. Jutros i sinoc bez bolova. Odvela sam ga u vrtic. Bio je odlican.
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 19:26:02
|
|
|
|
kamičak
|
Dete sa obostranom upalom uha (pod brufenom i antibiotikom) je bilo u vrticu?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 19:31:23
|
|
|
|
vocicana
|
Da, poslala sam ga u vrtic, jer nisam ga imala kome da odvedem. Ja sam sama trenutno Kamicak, on nema temperaturu, niti je imao, a tako je moralo danas. Veruj mi, ni prva ni poslednja koja to radi, non stop je takva situacija kod nas u vrticu.
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 19:36:40
|
|
|
|
vocicana
|
IZVORNA PORUKA: vocicana RR Da, poslala sam ga u vrtic, jer nisam ga imala kome da odvedem. Ja sam sama trenutno Kamicak, on nema temperaturu, niti je imao, a tako je moralo danas. Veruj mi, ni prva ni poslednja koja to radi, non stop je takva situacija kod nas u vrticu. A da, nisam nista radila napamet, pitala sam pedijatra, da li smem ili da otvorim bolovanje, rekla je ako je dete dobro i nema bolove do jutra, mozete jer nije febrilan. Tako da sam je poslusala, pitala malog da liga boli uho, rekao je ne i dobro je spavao, tako da nisam mnogo razloga imala da razmisljam.
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 19:47:48
|
|
|
|
kamičak
|
Jos ne mogu da verujem sta sam procitala. Izjava pedijatra me je sokirala.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 19:54:22
|
|
|
|
Maslacak15
|
moja deca ostaju kuci iskljucivo i samo ako imaju temperaturu. I ja mislim da je to u redu... Iskreno bez temperature ih ni ne vodim kod lekara. Svako radi kako misli da je najbolje ali moje je iskustvo da se "gvozdje kuje dok je vruce" a imunitet se gradi ranim izlaganjem patogenima. A ne izolacijom i drzanjem u sterlinim uslovima. Nisam sujetna i sigurno bih korigovala moje ponasanje da sam imala utisak da radim pogresno. Moji su usli sa 12 meseci u kolektiv, u kontinuitetu 8 h dnevno. Bilo je upala uha, stomacnih virusa sarlaha i kojecega kao i kod sve dece ali ne mnogo. I sto je najbitnije svake godine je bilo sve bolje i bolje. Evo Najstariji je , prvi razred ove skolske godine odsustvovao 2 dana. I S je da kucnem super. Videcemo kako ce A da se bori, ona je tek krenula u martu u vrtic ali za sad nije izostajala. A inace je od 5 nedelje, silom prilika, svaki dan bar sat vremena provodila u javnom prevozu po tramvajima vozovima i metroiuma da sam se hiljadu puta pitala kako nije dobila sugu. Mozda joj je i pomoglo. Ne volim o tome ni da pricam ( malo sam sujeverna) haha sigurno je i individualno do imuniteta ali ja nemam utisak da to produzeno tetosenje u kucnim uslovima necemu sluzi.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 20.5.2019 20:08:11 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 19:57:40
|
|
|
|
vonavoj
|
Upala uha nije prelazna..i ja sam moju decu vodila..nemaju temp,sline.samo upala..Voci,a gde ti je muz,nisam ispratila?Inace,pece me zeludac...u 5h je opet imao 39..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 20:20:13
|
|
|
|
Sanidej
|
Uh dobro je. Ja sam bila ubedjena da su virusi i bakterije, poput streptokoka, prelazni. Bolesnu decu nisam slala u vrtic, zbog njih samih i da se ne razbole druga deca. Blesavo od mene, tetosila sam ih kod kuce umesto da ih "celicim".
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 20:25:09
|
|
|
|
vonavoj
|
Koke jesu prelazne.😂ali od njih nije upala uha.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 20:25:17
|
|
|
|
Maraj
|
Gde ste mame. Ne stigoh da cam se javim za vikend. Danas mi dan proleteo. Jos mi vaspitacica opet digla pritisak. Pisala sam u temi...i tako...sve u svemu ja popih pola bromazepana. Toliko me vise ta zena nervira. Skoro procitah post na fb koji otprilike glasi "Cutanje nije zlato,cutanje je cir na zeludcu i visok pritisak ". Mislim da nista pametnije nisam procitala u skorije vreme
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 20:30:10
|
|
|
|
Sanidej
|
Najcesci izazivac bakterijskih upala uva kod dece-streptococus pneumoniae.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 20:47:11
|
|
|
|
kamičak
|
Sanidej, pravo u srz problema!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 21:40:41
|
|
|
|
Rosita
|
Vece. Evo zavrsi se konačno. D je slučajno klepio N kolenom ispod oka. Onolika mu šljiva 🙁. Plača na pretek. Sređuj i smiruj N, s onda i D. Sve se slažem sa maslačak. N je izložen svemu o svačemu i neka je. Slušala sam onu emisiju sa Nestorovićem što nam je ivanka preporučila. Manimo se sterilnih uslova!
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 21:41:49
|
|
|
|
flamingos
|
Laku noć želim svima.Sutra rano ustajemo.Budite mi dobro,mališani da budu zdravi,a i vi sa njima.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 21:46:44
|
|
|
|
Filadendronka
|
Dobro vece mamite! Uhhh danima deca bolesna. Von, Voci, Ljiso, drzite se! Inace takodje smatram da je za decu najbolje da budu u kolektivu maksimalno moguce, jer svaki prekid/povratak je nova pretnja za njih. Jedino kad je dete stvarno bolesno treba reagovati iskljucivanjem.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 21:50:51
|
|
|
|
Duškić
|
Moji zaspali, sin slinav naravno bas mu smeta kad spava. Ova kisa opet pada. Hm. Da sredim jos po nesto pa i ja da spavam.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 21:57:24
|
|
|
|
Maslacak15
|
vrtimo se u krug. Moja deca su tokom prve godine, pre nego sto su krenuli u vrtic dobili tri doze prevenara... prema tome nisu nikome sirili pneumokoke. Kao i MMR, pre nego sto su usli u kolektiv. KAo i vakcinu protiv meningokoka. Isto pre ulaska u kolektiv. A vakcinisani su i protiv influenze, svake godine. Najcesci izazivaci bolesti kod male dece su kojekakvi virusi. Kad imaju temperaturu bolesni su sede kuci. Kad nemaju, idu u vrtic. Kod obicnih prehlada ili kod antibiotika vazi pravilo , 24 h bez temperature pre povratka u kolektiv, kod stomacnih virusa ( oni su nesto duze zarazni) 48 h bez simptoma. To su crno na belo ovde uputstva vrtica koje smo dobili. I ja to postujem. Prema tome niko ne salje bolesnu decu u kolektiv. Ali dete koje slini nije automatski bolesno.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 05/19 [chat] 20.5.2019 22:01:34
|
|
|
|
Filadendronka
|
Potpisujem. IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Ali dete koje slini nije automatski bolesno.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?