|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
12.11.2009 19:58:11   
gagana83
IZVORNA PORUKA: mihi

Hvala Gagana na podršci, žao mi je što to nisam ranije  obavila.

I ja bih volela troje mada to nema nikakve veze sa AH1N1 gripomuser posted image
Odoh off

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 701
12.11.2009 20:00:07   
Verus
mihi, bebu zaista treba cuvati. Svi mi imamo razvijen imunitet, ne na konkretan virus, ali dovoljno razvijen i jak (ako smo zdravi) da se unese u kostac sa bolesti.  Bebe ipak nemaju.  Ja bih moju isto tako cuvala.  Ma ajde molim te kod nas te babe i tetke samo zvalave tu decu a ne moraju da imaju svinjsku gripu da mi se to gadi. Bljak

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 702
12.11.2009 20:02:19   
Verus
mejra, mnoge prodju najnormalnije, ali postoji rizik da predje na upalu pluca i iskomplikuje se. Ali, da se razumemo, to je kod trudnica rizik SVAKE gripe ne samo ove svinjske.  Zato se treba cuvati svakako....
IZVORNA PORUKA: mejra81

Jel zna neko kakve su posledice ako trudnica dobije grip?

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 703
12.11.2009 20:07:11   
mejra81
Nadam se da si u pravu, jedino me to plasi!
Al to me plasi od svakog gripa, ne samo od ovog!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 704
12.11.2009 20:09:00   
gagana83
Ja ne idem nigde sa Unom od kako se ovo zakuvalo i bas me je strah za nju.I nemamo izbora sto se tice vakcine jer se daju deci od 6 meseci pa na vise a ona ima tek dva. Ja mislim da je ipak sve oko ovog gripa naduvano ali ipak mi nije svejedno...Da nemam bebu verovatno se uopste ne bih uzbudjivala oko svega ovoga a ovako...

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 705
12.11.2009 20:54:15   
Dora

12,5 Dora, ako kode tebe bude devojčica možda se i ja ohrabrimuser posted image

Ma ne znam šta da mislim, statistika nije na našoj strani, ali dobro... ponekad mislim da je jedini razlog što toliko želim devojčicu taj što svuda gledam one preslatke stvari za devojčice...garderobu, parfeme, igračke...padam u iskušenje da kupim nešto kad mi se jako svidi, i kupim ali sestrinoj maloj ili drugaricinoj bebici... A dečaci su jednostavniji, veće su maze...user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 706
12.11.2009 20:58:12   
mihi
IZVORNA PORUKA: Verus RR

mihi, bebu zaista treba cuvati. Svi mi imamo razvijen imunitet, ne na konkretan virus, ali dovoljno razvijen i jak (ako smo zdravi) da se unese u kostac sa bolesti.  Bebe ipak nemaju.  Ja bih moju isto tako cuvala.  Ma ajde molim te kod nas te babe i tetke samo zvalave tu decu a ne moraju da imaju svinjsku gripu da mi se to gadi. Bljak

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Verus

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 707
12.11.2009 21:01:51   
mihi
IZVORNA PORUKA: Dora

12,5 Dora, ako kode tebe bude devojčica možda se i ja ohrabrimuser posted image

Ma ne znam šta da mislim, statistika nije na našoj strani, ali dobro... ponekad mislim da je jedini razlog što toliko želim devojčicu taj što svuda gledam one preslatke stvari za devojčice...garderobu, parfeme, igračke...padam u iskušenje da kupim nešto kad mi se jako svidi, i kupim ali sestrinoj maloj ili drugaricinoj bebici... A dečaci su jednostavniji, veće su maze...user posted image

I ja isto Dora patim za stvarima za devojčice, pogotovu što moja sestra ima dve, pa onda njima kupujem te mi je malo lakše, ma nek su nam živi i zdravi naši dečaci i tvoja bebicauser posted image .

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 708
12.11.2009 22:01:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

A evo da vam ispriam i šta mi se desilo danas. Ja dolazim po Luku u vrtić, slučajno pola sata ranije nego inače, jer sam uspela da zbrišem sa posla i sretnem njega u naručju vaspitačice maltene na vratima vrtića. Kaže ona meni, e baš dobro da ste naišli sad sam htela da vas zovem, Luka ima temp 37,5 i vodim ga u izolaciju jer tako nalazu pravila. Uzmem dete, odvedem ga kući (živimo na 3min od vrtića) izmerim temp, on 35,7, pa drugi put 36. Pozovem vaspitačicu i kažem da nema temp i da evo djuska uz reklame i da izgleda potpuno normalno. Kaže ona meni, ne znam šta da vam kažem imao je i sad ga morate odvesti kod lekara jer ga ne možete vratiti u vrtić bez potvrde. NO COMMENT!!! vodiću ga kod privatnika a sutra će tata da uzme slobodan dan jer do sutra ne možemo da obezbedimo potvrdu. Potpuno idiotski. Jednostavno, možda mu je bilo toplo, možda je jurcao, možda je dehidrirao (kod kuće je exirao sok i punu flašicu vode). Kakva su to pravila? da ga odvede u izolaciju pa da se tamo razboli ako ima zaista bolesnog deteta. Ako mene pitate, tu ima i malo neiskustva i mnogo panike koju su stvorili mediji!!!!

Nemoj da se ljutiš, nije mi jasno šta je tu NO COMMENT? Kada je epidemija, vaspitačice imaju naređenje da ne razmišljaju da li se tvoje dete pregrejalo ili ne, nego da ga izoluju. Iskreno, ja bih sem te izolacije uvela da dete sa T treba da bude kod kuće 3-5 dana koliko traje inkubacija. Kada je epidemija, nema MOŽDA. (iako i ja mislim da se samo pregrejao. user posted image

mihi, ako saznam nešto, poslaću ti u pp.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 709
13.11.2009 9:22:21   
mihi
Hvala Tashauser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 710
13.11.2009 9:30:20   
Anoniman
Mihi draga kako si ...kako klinci???

sinoć sam na tv gledala neku emisiju povodom ove nove gripe, i elem u direktnoj telefonskoj vezi sa sarajevom je bio dr. Ranko Dakić šef instituta Torlak u Bg - u , i kaže nek naš narod napokon shvati da se ova gripa, a niti jedna druga ne liječi rakijom user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 711
13.11.2009 11:24:41   
mihi
Evo Vučkouser posted image user posted image user posted image , na poslu da li veruješ da mi je gomila uglavnom muških persona to rekla, kao rakija, beli luk i slanina to je lek za ovaj grip. Ne znaju da alkohol obara imunitet baš su glupiuser posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 712
13.11.2009 17:43:05   
Trcosava
morala sam

user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 713
13.11.2009 17:51:39   
minavb
Dobar fazon. Inace, imala sam tesku muku da na poslu objasnim ljudima da se virus ne prenosi alimentarnim putem i da je konzumiranje svinjskog mesa sasvim bezbedno i bezopasno.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 714
13.11.2009 17:54:54   
Trcosava
user posted image ma ja stvarno više ništa ne slušam, samo se smejem - ne vredi user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 715
13.11.2009 22:42:26   
mihi
IZVORNA PORUKA: minavb

Dobar fazon. Inace, imala sam tesku muku da na poslu objasnim ljudima da se virus ne prenosi alimentarnim putem i da je konzumiranje svinjskog mesa sasvim bezbedno i bezopasno.

Virus nema veze sa svinjskim mesom tj influencom suis (influenca ili grip svinja), AH1N1 je potpuno novi virus koji u sebi sadrži 5 delova genoma svinjskog virusa, 2 dela genoma aviarne influence (ptičije influence i jedan deo genoma humanog virusa gripa tipa A. Za sada napada samo ljude tako da nema veze sa svinjskim ili pilećim mesom. Naučnici predpostavljaju da je možda moguće da virus ponovo pasira organizam svinje i postane infektivan i za njih, za sada nije tako. Na taj način bi mu se još više povećala virulentnost te se nadam da se to neće dogoditi.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 716
14.11.2009 10:43:16   
minavb

IZVORNA PORUKA: minavb

Virus nema veze sa svinjskim mesom tj influencom suis (influenca ili grip svinja), AH1N1 je potpuno novi virus koji u sebi sadrži 5 delova genoma svinjskog virusa, 2 dela genoma aviarne influence (ptičije influence i jedan deo genoma humanog virusa gripa tipa A. Za sada napada samo ljude tako da nema veze sa svinjskim ili pilećim mesom. Naučnici predpostavljaju da je možda moguće da virus ponovo pasira organizam svinje i postane infektivan i za njih, za sada nije tako. Na taj način bi mu se još više povećala virulentnost te se nadam da se to neće dogoditi.

Kao sto rekoh, imala sam velikih problema da to objasnim nekim ljudima.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 717
14.11.2009 14:16:18   
mihi
Sorry Minavb nisam dobro pročitala šta si napisala, nema veze još jednom smo objasnile da je user posted image  meso bezbedna namirnicauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 718
14.11.2009 21:29:08   
mihi

http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/focetria/spc/emea-spc-h385en.pdf

Ovo je link koji je skinut sa sajta EMEA (evropska agencija za lekove i medicinska sredstva) i predstavlja sažetak karakteristika vakcine tj leka. Obuhvata sve studije za decu odrasle, pročitajte šta pišu o Trudnicama.........

Naravno link se odnosi na vakcinu FOCETRIA NOVARTIS koja će biti kupljena za Srbiju.

< Poruku je uredio mihi -- 14.11.2009 21:34:06 >

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 719
14.11.2009 21:38:20   
Anoniman
mihi, imaš pp

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 720
14.11.2009 21:54:49   
mihi
i tiuser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 721
14.11.2009 22:53:56   
gagins
Jos kada bi neko bio voljan da nam prevede bitne delove,ja sam pokusala nesto tu da skontam ali mi se sve pomutilo!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 722
15.11.2009 10:15:07   
MoJaPrInCeZa
Ako vam je za utehu ja prezive virus svinjskog gripa, a da su lekari to shvatili kad sam ga gotovo i prelezala do duse sad lezim kuci jos slomljena.I bas drzi 7.11.2009 sam se razbolela i danas bas nisam najbolje ali ide na boljeeeuser posted image user posted image Beba mi se nije zarazila tako da je ipak kapljicni kontakt prenosilac,moj zakljucak jel sam je maksimalno izbegavalauser posted image .Samo  sto kazu da nisam ni sad bezbedna mogu opet da ga navatamuser posted image user posted image user posted image Sigurni simptomi su uzasan bol u plucima,skraceno disanje kako kod astmaticara.Povracanje bol u svakoj koskici i uzasan bol u glavi,suv kasalj.Ne mora da se ima temperatura ja je nisam imala uopste.user posted image Lekari su apsolutno nespremni tako da se uzdajte u srecnu zvezduuser posted image Ako bude kod vecine ovako pobedicemo ga.A sad brisem u krevet nemogu duze od 15 min da sedim boleeee plucaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image POZZZ ZA SVEE

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 723
15.11.2009 10:25:57   
Anoniman
u je...bas mi je zao sto ti se to desilo ali mi je drago da si se ti skoro pa izborila sa tim bez posledica...Uh, dobro je...Drzi se sada, cuvaj se, odmaraj...moras da skupljas snagu...
hvala ti sto si to podelila sa nama...naravno da nam znaci...
samo napred, jaca si ti od tog gripa...

(odgovor članu MoJaPrInCeZa)
  Direktna veza do poruke: 724
15.11.2009 10:29:32   
dunja RR
Moja princezouser posted image .........

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here