|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
12.11.2009 18:17:09   
Modessty
Ja u toku sledeće nedelje idem kod mog dr i pitaću ga šta je njegovo mišljenje.
Na kraju će odluka biti samo moja. Samo ja ću morati da živim sa odlukom koju donesem. I već je to dovoljno veliko opterećenje. I nek mi neko sad kaže da uživam u trudnoći?!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 676
12.11.2009 18:18:25   
minavb
Naravno da izbegavaju jer ne znaju nista o tome, a drugo, govore ono sto im je receno da kazu. Meni je doktor danas otvorio bolovanje i rekao da se cuvam, to mi je najbolja vakcina.user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 677
12.11.2009 18:19:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

Ja i Roko kao preventivu mlatimo svježe napavljene čvarke i crveni lukuser posted image
Jedemo i voće u ogromnim količinama i nadamo se najboljem
user posted image user posted image

user posted image

ma kakva vakcina......... mrzi me da kuckam čega sam se sve naslušala u poslednjih par dana.....ko će sve odbiti vakcinu itd.(zaprepastili biste se kada bih napisala!) kakve maske, kakve inekcije.... neko će debelo da zaradi na svemu ovome... mi da im budemo zamorčići?!   niko više ne spominje Mexico, samo smo mi najugroženiji...najzarazniji i najprljaviji. ma daaajte.
živim normalno kao i do sada.
... i krkam beli luk i slaninicu user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 678
12.11.2009 18:21:15   
Modessty
Mina i ja tako mislim.
Mm je recimo trenutno u Bg-u na seminaru. Brine se i on ali šta da radi?! Ne može da da otkaz!

Interesantan je podatak koji sam danas videla na tv-u, da Hrvatska ima preko 1000 obolelih a nije proglasila epidemiju?!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 679
12.11.2009 18:23:09   
mihi
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Inače, u Subotici mogu da se kupe vakcine: i mađarske i one koje su uvozne u Mađarskoj. Ne znam detalje, raspitajte se ako vas zanima.

Tašo molim te ja sam jako zainteresovana za to samo vidi koje su i da li ima ove za decu, nadam se da je očuvan hladni lanac. pri transportu. Piši čim saznašuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Treba da naprave smajlija sa maskom, ha, ha.
Inače i ja nosim masku i stavljam Milošu kad smo unutra u marketu ili radnjama, danas sam imala predavanja, studenti kijaju, kašlju ja sve s maskom, i otvorila sam prozore.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 680
12.11.2009 18:23:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Stvar je naduvana do te mere, da mislim da vise i ne gledam domace televizije. Strasno je koliko truju narod glupostima a svima nam je poznato koliki uticaj mediji imaju na ljude u Srbiji. Ako su u dnevniku rekli da je zemlja ravna, ona je ravna!
Inace, u ustanovi u kojoj ja radim, svake godine od kad sam u njoj, tokom epidemije sezonskog gripa, zabranjene su posete i odredjeni radnici nose maske. Neke sluzbe nose rukavice i maske i kad nema epidemije, a to je mera koju namecu standardi koje moramo da uvedemo i primenimo ako hocemo u EU.

ne bih da zalazim u političke vode. jer kod nas sve što je u razmerama epidemije(u bukvalnom i u prenesenom značenju) ima veze sa politikom... treniraju nas.. da vide koliko su nam poslušni oni koji odlučuju o našim sudbinama.user posted image
a novine pišu svašta.user posted image .........zgadila mi se i televizija.......user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 681
12.11.2009 18:25:12   
Modessty
ja se umorih od sve te priče!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 682
12.11.2009 18:28:55   
mihi
Bravo za Doru napravila ticker za bebuuser posted image user posted image user posted image user posted image  neću više off topic.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 683
12.11.2009 18:29:21   
Kleopatra
IZVORNA PORUKA: kaliop

.....ko će sve odbiti vakcinu itd.(zaprepastili biste se kada bih napisala!) kakve maske, kakve inekcije.... neko će debelo da zaradi

Pa u tome i jeste poenta da se debelo zaradi,samo pricaju puna infektivna isprepadanih ljudi,a ko nece da primi vakcinu ha ha bolje da cutim znam samo da vecina lekara i sestara u kc nece primiti vakcinu

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 684
12.11.2009 18:59:49   
Jeca*
odbijam da živim u strahu i da se ponašam kao da vlada kuga jer mislim da nije dotle došlo, hvala Bogu. Znam već LIČNO nekoliko ljudi koji imaju svinjski grip i leče se kod kuće i to prihvataju sasvim normalno. Kao i kod svake bolesti i ovde uvek nešto može da se iskomplikuje, ali ako ćemo tako evo od sutra ću biti u panici da ne dobijem rak ili sidu pošto je to gotovo sigurno smrtonosno, a jako je puno ljudi koji boluju od te bolesti, samo u mom okruženju, a da ne pričam koliko ih je zaista širom sveta user posted image  

< Poruku je uredio Jeca RR -- 12.11.2009 19:00:38 >

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Kleopatra)
Direktna veza do poruke: 685
12.11.2009 19:11:03   
Lu
I ja Jeco odbijam da živim u strahu i zaista ne osjećam strah,pa skoro svake godine se proglašava epidemija sezonske gripe,recite mi u čemu je razlika...ako su simptomi slični,smrtnost od sezonske još većauser posted image
Mediji,farmacija,politika...svi hoće svoj kolačić iz ovoga da izvuku!
Neka dođu vakcine,neka se vakciniše ko hoće i prije su se ljudi vakcinisali i protiv sezonske gripe...ali ovolika panika je stvarno postala frustrirajuća,više ni tv ne mogu da upalim da me ne bombardiraju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 686
12.11.2009 19:18:54   
mihi
Super Jeco ako možeš da misliš tako +, ja se iskreno strašno plašim za Miloša a za Luku moram priznati manje ipak je veći i jači.  Za sebe se uopšte ne plašim, masku stavljam zato da Milošu ne donesem nešto sa fakulteta, a tek kad počne školauser posted image . I još danas pročitim kako raste broj obolelih medju najmlađom populacijum. Mojim roditeljima je u pondeljak slava i odlučila sam da ne vodim Miloša, dolaze rođaci i prijatelji i svako bi ga ljubio i dirao, ostaće sa ženom koja ga čuva. Ne znam možda preterujemuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 687
12.11.2009 19:27:46   
cicko
moje misljenje, samo vakcina ko vakcina

IZVORNA PORUKA: Dora

Grip ko grip, vakcina ko vakcina! user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 688
12.11.2009 19:33:37   
Dora

IZVORNA PORUKA: mihi

Super Jeco ako možeš da misliš tako +, ja se iskreno strašno plašim za Miloša a za Luku moram priznati manje ipak je veći i jači.  Za sebe se uopšte ne plašim, masku stavljam zato da Milošu ne donesem nešto sa fakulteta, a tek kad počne školauser posted image . I još danas pročitim kako raste broj obolelih medju najmlađom populacijum. Mojim roditeljima je u pondeljak slava i odlučila sam da ne vodim Miloša, dolaze rođaci i prijatelji i svako bi ga ljubio i dirao, ostaće sa ženom koja ga čuva. Ne znam možda preterujemuser posted image

Ne preteruješ draga, nikako! Stvarno, treba sve učiniti da se grip ne dobije, nikad ne znaš šta u stvari to nosi. Decu treba čuvati po svaku cenu, pa nek ti niko ne zameri. A i da ti zameri, šta te briga. Što da dete boluje ako ti to možeš da sprečiš...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 689
12.11.2009 19:34:58   
Dora
Mihi, ne stoji ti na tickeru ništa o Luki? Koliko on ima godina?

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 690
12.11.2009 19:37:24   
Jeca*
ne mislim + nego jednostavno ne mislim o tome. Moram priznati da mi padne na pamet jedino kad udjem u GSP i onda eto makar uguram usta u šal da ne udišem baš direktno onaj vazduh, ali svesna sam da mi to neće pomoći ako je neko zaražen, nego eto to uradim refleksno. Prosto, živim normalno jer tako moram. IDem na posao, danas sam išla na gradilište. Niko ne nosi maske, ne nosim ni ja, jer ne mogu da komuniciram sa investitorima sa prekrivenim ustima. Radim u OGROMNOJ firmi u kojoj svi razmišljaju kao ja, manje više. A evo da vam ispriam i šta mi se desilo danas. Ja dolazim po Luku u vrtić, slučajno pola sata ranije nego inače, jer sam uspela da zbrišem sa posla i sretnem njega u naručju vaspitačice maltene na vratima vrtića. Kaže ona meni, e baš dobro da ste naišli sad sam htela da vas zovem, Luka ima temp 37,5 i vodim ga u izolaciju jer tako nalazu pravila. Uzmem dete, odvedem ga kući (živimo na 3min od vrtića) izmerim temp, on 35,7, pa drugi put 36. Pozovem vaspitačicu i kažem da nema temp i da evo djuska uz reklame i da izgleda potpuno normalno. Kaže ona meni, ne znam šta da vam kažem imao je i sad ga morate odvesti kod lekara jer ga ne možete vratiti u vrtić bez potvrde. NO COMMENT!!! vodiću ga kod privatnika a sutra će tata da uzme slobodan dan jer do sutra ne možemo da obezbedimo potvrdu. Potpuno idiotski. Jednostavno, možda mu je bilo toplo, možda je jurcao, možda je dehidrirao (kod kuće je exirao sok i punu flašicu vode). Kakva su to pravila? da ga odvede u izolaciju pa da se tamo razboli ako ima zaista bolesnog deteta. Ako mene pitate, tu ima i malo neiskustva i mnogo panike koju su stvorili mediji!!!!

Robin Sharma

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 691
12.11.2009 19:47:12   
mihi
12,5 Dora, ako kode tebe bude devojčica možda se i ja ohrabrimuser posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 692
12.11.2009 19:49:17   
gagana83

12,5 Dora, ako kode tebe bude devojčica možda se i ja ohrabrimuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 693
12.11.2009 19:49:22   
mihi
U pravu si Dora tako i ja razmišljam, moji roditelji će me razumeti za ostale me baš briga.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 694
12.11.2009 19:51:54   
Anoniman

Mihi, ja se ne plasim mnogo, tacnije, ne razmisljam mnogo o ovom gripu, ali ni ja necu voditi Nesu u ponedeljak kod svekra i svekrve na slavu, bas zbog silnih rodjaka koji ce hteti da ga stipaju i cackaju, a ne daj boze da im kazem da operu ruke, lincovali bi me, pa smo mm i ja odlucili da ga odvedemo malo dok ne dodju gosti, i onda cu se ja vratiti kuci sa njim, i bas me briga sta ce ko da kaze, jer mi mogu zameriti samo neuki ljudi koji ne brinu ni o svom ni o tudjem zdravlju, a oni koji makar malo mucnu glavom nece se ljutiti, pa sve i da jeste preterano, to je moje dete, i ja kao majka imam potpuno pravo da previse brinem za njega i o njemu.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 695
12.11.2009 19:54:05   
Verus
Zato sto mila moja ne znaju kako ce da utice....opet kazem, neke bebe ce biti ok, i sigurno i genetika ima tu udela, a neke ce imati posledice.  Ako nadjete i literature o autizmu, i tu zavisi od organizma do organizma kako reaguje na neke stvari (sto je sasvim logicno i nekome ko ne zna nista o tome).  Ja sam iz tog razloga odlucila da je ne uzmem.  Rizikujem svakako, ali problem gripa je ne sam virus, nego temperatura koju nosi sa sobom koja moze da naudi plodu ili ne daj boze ono najgore.  Zato imunitet da se jaca a temperatura da se skida ako do nje dodje....

IZVORNA PORUKA: Modessty

Slušam danas na tv-u nekog ginekologa koji je u toj nekoj radnoj grupi Min. zdravlja. Pita ga voditeljka da li će svojim pacijentkinjama trudnicama preporučiti primanje vakcine. Nakon 2 minuta baljezganja o tome kako rizičnim grupama treba dati vakcine koje nemaju aditive ili imaju što manji broj tih dodataka, kako je naručena vakcina koja će stići sredinom decembra itd, u suštini nije rekao ništa! Voditeljka ga naravno prekida i ponovo postavlja pitanje i nakon kraće pauze on kaže "Paaa da, hoću"
user posted image

Niko, nijedan dr koji je gostovao u svim dosadašnjim emisijama sa temom vakcine protiv novog gripa, nije rekao ništa o trudnicama i mogućim posledicama na plod. Svi izbegavaju to pitanje!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 696
12.11.2009 19:54:18   
Jeca*
Da se razumemo. Mi Luku ne vodimo ni u trzne centre ni na slave...ide samo mm kao predstavnik. Ne plasim se ali necu bas ni ja da skacem lavu u celjust

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 697
12.11.2009 19:54:38   
mejra81
Jel zna neko kakve su posledice ako trudnica dobije grip?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 698
12.11.2009 19:54:48   
mihi
Hvala Gagana na podršci, žao mi je što to nisam ranije  obavila.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 699
12.11.2009 19:57:27   
Verus
bravo Jeco! Pa hajde sa strepimo sta cemo pokupiti!  Ja sam na poslu u poslednje 4 godine tri puta bila poprskana krvlju u lice, od toga jednom iz biohazardne kese gde je bilo ko zna sta-pa nisam umrla, nije mi bilo ni svejedno sta cu pokupiti ali sta da radim? Da zivim u strahu svaki dan? Pa mogu da izadjem i auto ce me udariti ako je tako sudjeno.
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

odbijam da živim u strahu i da se ponašam kao da vlada kuga jer mislim da nije dotle došlo, hvala Bogu. Znam već LIČNO nekoliko ljudi koji imaju svinjski grip i leče se kod kuće i to prihvataju sasvim normalno. Kao i kod svake bolesti i ovde uvek nešto može da se iskomplikuje, ali ako ćemo tako evo od sutra ću biti u panici da ne dobijem rak ili sidu pošto je to gotovo sigurno smrtonosno, a jako je puno ljudi koji boluju od te bolesti, samo u mom okruženju, a da ne pričam koliko ih je zaista širom sveta user posted image  

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here