Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 16:32:29
|
|
|
|
bebuska
|
Ja sam betu radila tacno 14. dan u petak (23.10.) mi je bio emriotransver i sad u petak (6.11.) sam radila betu. Meni su rekli da radim betu za dvije semice al dobro svaki dr. trazi drugacije. al nakraju nije bitno koji dan radis bitno je da bude veeeeelika. Navijam za tebe
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 16:36:01
|
|
|
|
cipiripi
|
i ja navijam za sebe za i za sve vas osim tebe..ti si to uspela a navijam da je lagano izneses
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 20:45:56
|
|
|
|
cipiripi
|
evo mene sa jos jednim pitanjem.. zanima me da li ste posle embriotransfera imale problem sa vlaznoscu vagine? meni se sad desava da moram nekoliko puta u toku dana da menjam gacice jer su mokre.... da li je to zbog hormona ili??? nije sekret u pitanju cista sam dole kao sunce
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 21:07:08
|
|
|
|
bebuska
|
Ja nisam imala s tim problem. Mene jedino zeza utrogestan jer dok lezim ok je a kad ustanem naravno iscuri pa od toga mi zna bit mokar ves al i to rjesava dnevni ulozak. Inace ne znam kako ti koristis utrogestan. Meni su rekli da kad ga stavim odlezim bar 45 min. sa jastukom pod guzom al ja lezim po 3 sata kad ga stavim nekako hocu da sam sigurna da je djelovao. Inace sad ne radim pa onda vecinu dana provodim u krevetu bar do uz dok se ne uvjerim da je sve ok.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.11.2009 21:27:50
|
|
|
|
marijaci
|
evo i ja preziveh prvu injekciju..... ama bas nista nisam osetila.. daj boze da nastavim tako...... nego me brine sto jos krvarim od ovog microgynona........ lekari kazu da se to desava....ali bas me nervira........
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 10.11.2009 0:09:40
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: bebuska Inace ne znam kako ti koristis utrogestan. 3 x dnevno oralno, a uvece pred spavanje 2 vaginalno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.11.2009 16:16:04
|
|
|
|
marijaci
|
evo novosti od mene baksuzne........ vec 5 dana krvarim od microgynona.....uz bol u stomaku.i to krvarenje se ne smanjuje. pozvala sam doktora na klinici......koji kaze da nastavim sa terapijom i da dodjem 23novembra da mi odrade neke analize i da vide da li moj organizam moze da nastavi sa vantelesnom oplodnjom...u ovom ciklusus eto devojke i to se desava......
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.11.2009 16:27:21
|
|
|
|
bebuska
|
Nemoj da se sikiras marijaci bice sve ok valjda ce ti brzo prestat krvarenje. Nesto mislim da ne mozes nastavit prekinuo bi ti odmah dr. terapiju nebi te valjda ostavljao do 23.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.11.2009 16:42:50
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: marijaci evo novosti od mene baksuzne........ vec 5 dana krvarim od microgynona.....uz bol u stomaku.i to krvarenje se ne smanjuje. pozvala sam doktora na klinici......koji kaze da nastavim sa terapijom i da dodjem 23novembra da mi odrade neke analize i da vide da li moj organizam moze da nastavi sa vantelesnom oplodnjom...u ovom ciklusus eto devojke i to se desava...... ne bih da dolivam ulje na vatru, ali taj doktor je trebao da ti uradi analize pre nego sto si krenula u ceo postupak. da li si dobila pa imas krvarenje, ili?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.11.2009 17:46:29
|
|
|
|
melania
|
Marijaci to se desava mnogim zenama sa mikroginonom,od njega zapravo treba da dobijes ciklus?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.11.2009 17:52:18
|
|
|
|
melania
|
I ja sam posle par dana prokrvarila,otisla na ultrazvuk i rekli mi kao sve je u redu.Krvarenje je prestalo sad se vec ne mogu setiti terapije,od mikroginona hoce malo hormoni da se poremete,meni je receno da je to uobicajena reakcija kod vecine zena.Izdrazi i ne panici,uskoro ces nam biti
< Poruku je uredio melania -- 11.11.2009 17:53:15 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.11.2009 17:56:27
|
|
|
|
cipiripi
|
meni je suprofakt pravio problem. 3 oktobra sam pocela da ga primam, dobila 11 oktobra, i oduzio mi se na 10 -12 dana. sve dok nisam isprimala 4 gonala nije mi stalno krvarenje..i to ono kvarno..samo malo braon...cisto da te nervira i da se zapitas sta nije u redu. doktorka mi je rekla da to tako mora pa sam se pomirila sa tim.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.11.2009 11:09:17
|
|
|
|
marijaci
|
uradili su mi sve hormonske nalaze pre vto procesa.... uredno sam dobila i 5 dan menge pocela sam da pijem microgynon.....nakon 9 dana sam prokrvarila, i evo jos uvek krvarim uz blagi bol u stomaku....... i oni su mi rekli da se to desava i da sad treba da se urade dodatne analize tog 23... da bi se videlo da li nastavljam sa vto.... ne verujem da bi mi rekao da nastavim sa terapijom a da je to nesto neuobicajeno.... toliko zrno poverenja jos uvek imam u lekare....... sad samo treba da pratim da li se obim krvarenja smanjuje ili ne..... dok sam cekala na tel. liniji da se lekar javi..popricala sam sa sestrom medicinskom.....i pitala sam je da li su imali takvih slucajeva.....ona kaze da jesu...i da se desava da zene odreaguju tako na terapiju..(koje su posle nastavile sa vto) to me je malkice umirilo. i naravno morala sam da nadjem krivca za moj problem..pa sam lepo okrenula moju mili majku.... i okrivila je sto me je sklepala ovako naopako.. ako se problem nastavi...okrenucu i tatu....... a muza cu da ostavim kao slag na torti za kraj.......
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.11.2009 14:44:13
|
|
|
|
trba
|
@marijaci slatko me nasmeja:) a koga ja da procedim kroz sokovnik? meni nista a moracu da prolazim kroz sve to...ehhh da sam iole drugacija...dragi stigla nam je roda /a nalaz oligospermija/...ali nisam i ne mogu....a znam primera iz okoline koje su mogle i sto je jos gore proslo im je bez i tracka sumnje ....musko tupavo je to Pozz svima ja samo da se javnem.....danas smo odradili novi spermogram i sada na iglama cekamo vece da vidimo nalaz. Ne znam da li da se nadam ili ne:)...mozda bolje ne pa da se obradujem:)))A za 2.dana konacna odluka o vto, pa u akciju za svim potrebnim nalazima...vec se jezim od dr-ova
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.11.2009 14:58:25
|
|
|
|
marijaci
|
pa sta da ti kazem.... kad smo odneli nase nalaze u leskovac kod dr. stojkovica... on nama lepo kaze........e gde se vi nadjoste... posto moj muzic nema spermice a ja nema folikulice.... pa ti vidi... mi smo ti skolski primer za vto.odnosno ICSI
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.11.2009 15:09:10
|
|
|
|
trba
|
Mi smo tek na pocetku .....ako izuzmem neke moje redovne nalaze tipa hlamidija, mikroplazma, ureoplazma, brisevi,papa...i sve je to ok (nadam se da ce takvi i ostali biti )a kod njega oligo No..sta je tu je:) idemo dalje i dajemo sve od sebe da to popravimo nekako:) Ti si o drzavnom trosku ili privatno? Radis vto u Leskovcu? Odakle si ako nije tajna ;)?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.11.2009 15:43:24
|
|
|
|
melania
|
Marijaci nece ti raditi vise od ultrazvuka posle mikroginona da vide da li postoji neka cista,nastavices postupak jer da se ne ponavljam to je normalna reakcija organizma na taj lek,budi malo opustenija i ne brini oko svega.Srecno i opusteno,govorim ti to zato sto je to najveci problem kod zena kad krenu na vto,a to je kazu i te kako bitno.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.11.2009 22:23:58
|
|
|
|
marijaci
|
radim u privatnoj reziji... iz nisa sam.....ali grad nis refundira sve vantelesne oplodnje..ne vezano za grad i kliniku u kojoj radis vto.. mi radimo u leskovcu kod dr. stojkovica
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.11.2009 10:45:49
|
|
|
|
melania
|
E pa Marijaci s obzirom kod koga radis mozemo se vec unapred radovati.Srecno u svakom slucaju
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.11.2009 11:19:03
|
|
|
|
trba
|
Pa drage moje....mi smo juce pokupili nalaze i ocaj ..i pored prepisane terapije nalaz je duplo gori. sada cekamo sutrasnje misljenje. marijaci tebi sve pa da se radujemo.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.11.2009 12:26:41
|
|
|
|
cipiripi
|
trbo sta pise u nalazu?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.11.2009 12:27:11
|
|
|
|
cipiripi
|
sta ti pise u nalazu?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.11.2009 15:54:22
|
|
|
|
trba
|
Generalno skoro duplo su opali spermatozoidi...skoro pa 0 :) ufff tacnije 3X10na6/mil 15X10na6 u celom ejak. i "dosta grupa vecih aglutinata" ??? Stim da ima i 4-6 leukocita u uzorku. Imas pojma sta bi to moglo biti ? U prvom nalazu pre mesec dana imao je 6-8 leukocita i nista vise. Sve ostalo mu je urolog rekao da je ok osim broja spermatozoida.I prepisao terapiju maticni mlec+proxeed.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.11.2009 18:06:07
|
|
|
|
melania
|
Rezultati i mm jos gori pre terapije,sva sam vise sludjena
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.11.2009 18:11:54
|
|
|
|
bebuska
|
Joj, tako bi volila da vam mogu pomoc al stvarno ne znam nista o tom, mi nismo imali taj problem.Stvarno ne znam sta bi vam rekla osim da se drzite terapije koju vam je dr. dao i nadam se da ce se to brzo rjesit pa onda u nove pobjede.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?