Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 18.6.2016 19:44:32
|
|
|
|
leptir 40
|
Pozdrav, nabasah na ovu temu i baš se obradova jer i ja imam pekač pa da dam doprinos. Iskreno rečeno ja sam najviše kupila pekač zbog zakuhavanje jufki za pitu,idealno. Ja uvijek zakuhavam rukom i bude super ali ova je idealna , a sve stavim otprilike kao kad zakuhavam rukom npr.2dcl mlake vode 1kašiku ulja brašna dodajem po potrebi i ocjenim da nije tvrdo Stavim na program od 13 minutai ona mijesi Probajte neće te se pokajati, idealna stvar Dok ja pripremim nešto drugo moje jufke zakuhane, a kada ih stavite u frižider pod najlon vrećicu i sutra pravite pitu budu kao u burekdžinici,kao papir jufka Nadam se da ću neke od vas obradovati koje prave pite često
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 29.6.2016 23:17:02
|
|
|
|
Khaleesi
|
Mi nemamo pekac ali ona slika hleba, Guppy svaka cast... Jos nisam pokusala da mesim hleb...:D trebala bih
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 11.7.2016 0:55:07
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: wivern RR Zene vidim da je vecina vas ovde za pekac. Ja se dvoumim da kupim neki, olaksace mi posao i smanjiti trcanje do radnje (uvek moram da vucem i M sa sobom pa mi to otezava i usporava kupovinu) ali se dvoumim jer ne znam kakav je hleb. Ne volim ako je mnogo tvrd :) Imate li neke sugestije ili predloge za model? Mi nemamo pekač ali pečemo hleb Dugo smo razmišljali da li da ga kupimo,i kad smo stavili ma papir: Kg belog brašna minimum 40 din.ostali još skuplji. Kvasac suvi 20 din,sveži 25. Znači 1 beli hleb bude oko 30 din. A pekač,neki bolji,10000. Da damo 10000 da bismo ispekli hleb od 30? Neće da može I tako smo počeli da mesimo hleb i pečemo ga u rerni.
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 11.7.2016 7:36:30
|
|
|
|
MishMash
|
Mariya, naaaajveća prednost pekača je to što štedi vreme. Dok mesi hleb, ti možeš sa dečicom napolje. Ili uključiš uveče, namestiš odložen start i ujutru te čeka vruć lebac Ja sam ga kupila u vreme kada nisam umela da umesim nešto a da bude jestivo. Koristim ga i sada, pa mi pored hleba lepo umesi testo za pizzu, krofne, kifle, napravi mi džem. Ne kažem da je neophodan, može se i te kako bez njega, ali stvarno štedi vreme i nisam se pokajala što sam ga kupila.
_____________________________
"Live the life you love, love the life you live"
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 11.7.2016 9:06:22
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: MishMash Ja sam ga kupila u vreme kada nisam umela da umesim nešto a da bude jestivo. U pravu si mish, za uštedu vremena. Nego smo mi stipse Pa nam žao dati toliko para. Ali smo i dovitljivi - pronašli smo recepte koji se jednostavno i brzo spremaju,pa testo pripremim tj mesim sa mikserom. Evo jednog recepta za brzi hleb: 350 ml mlake vode, 600g brašna 20g svežeg ili pola suvog kvasca, 2kašičice šećera, 2kašičice soli 4kašike ulja. Kvasac i šećer staviti u vodu,dodati brašno,so i ulje,zamesiti,formirati veknu i staviti na/u pleh,zavisi koji oblik hleba hoćete. Kad se testo digne staviti da se peče na 250 st. 10 minuta a zatim smanjiti na 180 i peći još 35-40 minuta. Savršen je. A najomiljenija nam je kombinacija belog i graham brašna,pola-pola.
< Poruku je uredio Mariya -- 11.7.2016 9:07:40 >
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 0:27:15
|
|
|
|
dijana1*
|
Vec 3-4 meseca se mucim oko hleba da ga ispecem u rerni i uvek mi okolo izgori a unutra ostane ziv a pre toga sam ga najnormalnije pekla. Danas mi dodje majstor da pregleda rernu i kaze sve je ok. Gde gresim pojma nemam ali na kraju mi pukne film i kupim moulinex pekaricu. Stavila sam veceras da se pece hleb i jedva cekam jutro da vidim kako ce se ispeci.
_____________________________
Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 0:40:43
|
|
|
|
Mariya
|
Dijo sutra da nam javiš je li uspelo
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 7:50:58
|
|
|
|
dijana1*
|
Aaaa koje razocarenje Hleb katastrofa!
_____________________________
Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 8:44:40
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Zašto, Dijana? Sta se desilo?
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 8:51:39
|
|
|
|
MishMash
|
Mariya, bas cu da isprobam tvoj recept. Sad sam kobajagi naucila da mesim, pa da se testiram Dijana, je l' si pravila po receptu iz knjizice koja ide uz pekac? Kod mene je isto bio fijasko, prvi hleb se u kantu baca i tako to Meni je hleb poceo da uspeva tek kada sam smanjila kolicinu kvasca, imam Gorenje pekac.
_____________________________
"Live the life you love, love the life you live"
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 9:03:49
|
|
|
|
Mariya
|
Mish,mi više ni ne isprobavamo druge recepte,samo radimo po ovom,kombinujemo razne vrste brašna,dodajemo semenke, ali uvek ista količina vode i brašna,a uspeva čak i sa manje kvasca. Stvarno je lako,ne mesiš ga previše,nekoliko min dok prestane da se lepi i to je to. Imam nov savet za ovaj hleb,ako hoćeš da korica bude hrskava,odmah nakon pečenja ga izvadiš iz pleha, a ako hoćeš da korica bude meka (ja to radim da je devojčice mogu pojesti,onda nakom pečenja ostavim hleb u plehu da se hladi,upari se i bude mek. Pečem ga u duguljastom plehu,pa tako dobije oblik kao tost hleb,pa je super o za tople sendviče iz aparata
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 9:07:00
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mariya, i ja isprobavam ovih dana recept pa javljam :)
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 9:32:14
|
|
|
|
dijana1*
|
Ja sam pekla bez kvasca. Hocu da pravim hrono hleb, stavljam pzp. Treba mi proveren recept pa da probam sa njim ali pored dece ni upustvo ne mogu da procitam do kraja. Kada pekarica zavrsi nakon koliko vadite hleb?
_____________________________
Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 9:37:34
|
|
|
|
Khaleesi
|
IZVORNA PORUKA: Mariya Mish,mi više ni ne isprobavamo druge recepte,samo radimo po ovom,kombinujemo razne vrste brašna,dodajemo semenke, ali uvek ista količina vode i brašna,a uspeva čak i sa manje kvasca. Stvarno je lako,ne mesiš ga previše,nekoliko min dok prestane da se lepi i to je to. Imam nov savet za ovaj hleb,ako hoćeš da korica bude hrskava,odmah nakon pečenja ga izvadiš iz pleha, a ako hoćeš da korica bude meka (ja to radim da je devojčice mogu pojesti,onda nakom pečenja ostavim hleb u plehu da se hladi,upari se i bude mek. Pečem ga u duguljastom plehu,pa tako dobije oblik kao tost hleb,pa je super o za tople sendviče iz aparata Znaci ne peces u pekacu nego u rerni ili u pekac ide pleh?
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 9:40:08
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Khaleesi, Mariya nema pekač, u rerni peče.
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 11:12:03
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: superm Ja sam pravila džem od pomorandže. Bio je odličan. Inače, jedini hleb koji mi ispadne dobar je ' nanin hleb'. Superm da li stavljas sastojke u pekaricu pa ti pekarica mesi i kojim redosledom stavljas?
_____________________________
Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 11:16:41
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
I nama je Dijo bez kvasca u pekarici bio katastrofa.
_____________________________
"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi" Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 11:33:01
|
|
|
|
MishMash
|
Meni je uspevalo, ali sam morala na program za kolace da stavljam.
_____________________________
"Live the life you love, love the life you live"
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 11:40:43
|
|
|
|
dijana1*
|
E sada sam procitala detaljno. Pise ovako Koristite aktivni suvi pekarski kvasac u kesici. Osim ako nije drugacije navedeno u receptima , ne koristite prasak za pecivo. Sta sada da radim? Da probam program za kolace? Nene konkretno zanima hrono hleb.
_____________________________
Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 11:47:02
|
|
|
|
dijana1*
|
MishMash sada si mi dala nadu Program 14 omogucava pripremu poslastica i kolaca SA praskom za pecivo. Za taj je program na raspolaganju samo tezina od 1000 g. Idem da probam jeeeee
_____________________________
Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 13:16:16
|
|
|
|
dijana1*
|
Pecem na programu za kolace. Jos sat vremena pise na displeju. Za sada extraaaaa miriseeeee. Nego kada prodje tih sat vremena da li odma da vadim hleb iz pekarice ili treba da odstoji u pekarici?
_____________________________
Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 14:19:03
|
|
|
|
MishMash
|
Eee, drago mi je ako sam pomogla, nadam se da ce uspeti Mariya je napisala za obicnu rernu, a ja to isto primenjujem u pekacu. Ostavim desetak minuta jos, pa bude meksa korica
_____________________________
"Live the life you love, love the life you live"
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 12.8.2016 22:21:52
|
|
|
|
dijana1*
|
MishMash kako da ti se zahvalim, spasila si me. Ko zna koliko tona brasna si mi ustedela Lepo pise da samo na programu 14 moze pzp. Hleb je fenomenalan, cak su ga i deca jela. Ma kao pravi kolac Ima tu jos sitnica koje bi doradila ali polako. Volela bih samo mrvicu da mi je kora mekanija. E sada pitanje, na pekacu imam 3 vrste pecenja , sada sam pekla na srednjoj. Kada bi pekla na slabijoj da li bi se isto ispeklo a kora bi bila meksa ili bi mi mozda ostalo gnjecavo
_____________________________
Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 13.8.2016 17:34:28
|
|
|
|
MishMash
|
Dijana, baš mi je drago Ako budeš imala vremena, napiši mi recept, pa da isprobam Ja pečem na najslabijoj, nekako mi bude debela korica kada stavim na srednje.
_____________________________
"Live the life you love, love the life you live"
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 13.8.2016 18:30:35
|
|
|
|
Mariya
|
Khaleesi, pisala sam gore, na ovoj stranici zašto nemam pekač Hleb pečem u rerni. Dijo, samo da je uspelo. Ja danas opet pekla moj hleb, svaki put je sve bolji
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?