Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 28.1.2015 15:43:58
|
|
|
|
degu
|
ja koristim alevin kvasac i super mi je. Ja pomesam belo hlebno,integralno,crno brasno u odnosu 2:1:1 i stavim 230ml vode,malo masl.ulja, 440g brasna( belog hlebnog ili ove mesavine), malo manje od kasike secera,soli i kvasca i to je to. S tim sto na dno prvo stavim tecne sastojke i odgore cvrste. To je za veknu od 750g i pecem na basic.
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 28.1.2015 16:07:34
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: makicapakica Opet sam veceras pravila po receptu sa DR Oether kvascem i Klas bijelim brasnom. Kada je program yavrsio hleb je bio izrazito tvrd sa spoljnje i opet unutra tijesto. Ubacila sam ga u rernu da vidim da se nece ispeci tamo. Koristila sam BASIC program i ubacila sve po Klariti, evo da vidimo hoce li sta biti u rernu. Doduse izrazito bijel je ispao a na Medium sam stavila. Program je trajao 2.55... Uh da ako ispadne ovako inace cu se poceti brojati medju lude... :( grr makicepakice, ako dobro procitas temu, videces da sam se ja "namucila" da mi ispadne dobar...i dalje ne kapiram gde sam gresila, jer i ovaj put i svaki prethodni radila sam isto, istim redosledom i sve Ne odustaj, promeni uticnicu, kao ja mozda je do struje, jer ja sam promenila samo mesto pecenja i ispao je odlican kao nikad do sada
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 29.1.2015 14:11:09
|
|
|
|
makicapakica
|
Klarita i ostali, uspjeo je hleb konacno.... :))) hvala puno... bas sam happy.... Jedino sta sam promijenila je voda, stavila sam toplu umjesto hladnu :)
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 29.1.2015 14:19:00
|
|
|
|
Klarita
|
Epa, bas mi je drago Znam kako ti je
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 29.1.2015 14:53:46
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 29.1.2015 21:26:09
|
|
|
|
makicapakica
|
evo veceras vec drugi pravim sa malo razanog :)))
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 29.1.2015 21:40:57
|
|
|
|
superm
|
Ja pravim beskvasni. 500 gr brašna, 500ml vode, 2 kašike ulja, 1 kašičica soli, 1 prasak za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone. Bude mekan, ne nadima.
< Poruku je uredio superm -- 29.1.2015 21:41:37 >
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 5.2.2015 21:29:48
|
|
|
|
makicapakica
|
IZVORNA PORUKA: superm Ja pravim beskvasni. 500 gr brašna, 500ml vode, 2 kašike ulja, 1 kašičica soli, 1 prasak za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone. Bude mekan, ne nadima. Kakav ti ispadne obyirom da je isti promjer vode i hleba?
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 6.2.2015 14:37:20
|
|
|
|
superm
|
Ispadne
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 6.2.2015 21:18:24
|
|
|
|
MishMash
|
Nisi mene pitala, ali evo da odgovorim pošto pravim već neko vreme. Sastojci koje je superm navela su deo recepta za hleb po hrono principima, ˝Nanin hleb˝. Hleb je ukusan, ne mrvi se i meni traje po 3-4 dana. Pravila sam sa različitim vrstama brašna, sa i bez semenki i uvek je ok. Originalni recept glasi ovako: 400gr speltinog brašna 100gr ječmenog brašna 500ml mlake vode 2 kašike maslinovog ulja 2 kašike semenki golice 2 kašike semenki suncokreta 2 kašike mlevenog lana 2 kašike susama 1 prašak za pecivo 1 kašikica sode bikarbone 1 kašikica soli U posudu sipati brašno i so i pomešati smesu, dodati semenke, prašak za pecivo i sodu i opet promešati smesu. Nakon toga dodati maslinovo ulje i vodu. Smesu mešati oko 5 minuta dok se ne umuti. Smesa će biti prilično žitka, ne brinite, takva i treba da bude. Umešenu smesu sipati u posudu za hleb i ostaviti minimum 2 sata da stoji. Ja sam pekla na programu ˝Ultra quick˝, imam Gorenje pekač. Nadam se da sam pomogla.
< Poruku je uredio MishMash -- 6.2.2015 21:19:09 >
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 7.2.2015 22:50:44
|
|
|
|
makicapakica
|
Da nemate kakav recept za neki kolac iz pekaca. Ja sam probala sa jabukama (onaj muceni) i nije los ispao :)))
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 8.2.2015 20:00:36
|
|
|
|
makicapakica
|
IZVORNA PORUKA: MishMash Nisi mene pitala, ali evo da odgovorim pošto pravim već neko vreme. Sastojci koje je superm navela su deo recepta za hleb po hrono principima, ˝Nanin hleb˝. Hleb je ukusan, ne mrvi se i meni traje po 3-4 dana. Pravila sam sa različitim vrstama brašna, sa i bez semenki i uvek je ok. Originalni recept glasi ovako: 400gr speltinog brašna 100gr ječmenog brašna 500ml mlake vode 2 kašike maslinovog ulja 2 kašike semenki golice 2 kašike semenki suncokreta 2 kašike mlevenog lana 2 kašike susama 1 prašak za pecivo 1 kašikica sode bikarbone 1 kašikica soli U posudu sipati brašno i so i pomešati smesu, dodati semenke, prašak za pecivo i sodu i opet promešati smesu. Nakon toga dodati maslinovo ulje i vodu. Smesu mešati oko 5 minuta dok se ne umuti. Smesa će biti prilično žitka, ne brinite, takva i treba da bude. Umešenu smesu sipati u posudu za hleb i ostaviti minimum 2 sata da stoji. Ja sam pekla na programu ˝Ultra quick˝, imam Gorenje pekač. Nadam se da sam pomogla. Probala i u sredini mi ispadne nepecen a zatim sam fino istu smjesu i u sporet i odlicno... :))
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 9.2.2015 10:09:06
|
|
|
|
Klarita
|
E, a koji je to kolac iz pekaca sa jabukama? Moze recepat ?
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 9.2.2015 10:44:40
|
|
|
|
MishMash
|
Meni je uvek bio ok, čak i kada ostavim smesu kraće da fermentiše. Možda da probaš tako- ostaviš smešu kraće da stoji, recimo pola sata, pa pečeš na dužem programu. Ovo sa doradom u rerni je baš zapetljancija :( Kolače volim i rado ih se sećam, pa nisam pokušavala da ih pravim u pekaču Pravila sam samo marmeladu od pomorandže i nije loša
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 9.2.2015 13:51:10
|
|
|
|
superm
|
IZVORNA PORUKA: Klarita E, a koji je to kolac iz pekaca sa jabukama? Moze recepat ? Upravo pravim! Tj,pekarica pravi, ja uzivam u mirisu i cekam...
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 9.2.2015 14:13:02
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: superm IZVORNA PORUKA: Klarita E, a koji je to kolac iz pekaca sa jabukama? Moze recepat ? Upravo pravim! Tj,pekarica pravi, ja uzivam u mirisu i cekam... daj recepis da i mi uzivamo !
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 9.2.2015 15:49:12
|
|
|
|
makicapakica
|
25-35gr maslaca rastopis i stavis u pekac. 3 jaja posebno umutis sa 100gr secera i dodas u pekac. 150gr brasna pomijesas sa praskom za pecivo i malo soli pa to dodas u pekac. Pustis da se izmijesa a zatim u to dodas 2-3 rendane jabuke nakon cega ce se jos malo izmijesati. Na Quick programu sam stavila i super mi je ispao. P.S. Primijetila sam da kada mi je suvi kvasac u frizideru i kada nije ok brasno, da tijesto nesto nece da mi nadodje bilo da je u aparatu ili ovako rucno... Tako da pretpostavljam da je u tome stos oko svih peciva iz aparata... Treba da se ugodi tijestu...
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 9.2.2015 18:34:27
|
|
|
|
superm
|
Nije ispalo lose, ima ukus palačinke. Stavila sam( po casu od jogurta) jogurt, secer, ulje. 2 jaja, vanilin, sok od 1 limuna, 2 case brasna, prasak za pecivo. I naravno 3 narendane jabuke. Program CAKE
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 22.11.2015 0:47:29
|
|
|
|
Didy
|
Kupili smo nivu pekaricu pre neki dan posto nam se stara bila pokvarila i presrecna sam. Pitam se kaki sam izdrzala bez nje do sada.
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 23.11.2015 22:08:57
|
|
|
|
superm
|
Nema lepšeg mirisa od mirisa domaćeg hleba u zimsko doba. Uživajte Didy! Ako imaš neki nov recept a ti ga 'šeruj' !
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 24.11.2015 12:27:37
|
|
|
|
madre
|
mi smo nasu pekaricu skroz batalili nismo ispekli hleb u njoj sigurno godinu dana i bas mi je nekako zao, ali sta cu kada ne mozemo da odolimo onom mekanooom kupovnom!
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 24.11.2015 19:09:54
|
|
|
|
MishMash
|
Vidim da je ponovo aktuelna tema, pa da se upišem. Našla sam baš dobar recept za hleb i sada samo po njemu pravim. Potrebno je: 250 ml mleka 150 ml jogurta 1 kašika sirćeta 2 kašičice soli 2 kašičice šećera 1 kašičica kvasca 500 gr brašna (ako stavljam ražano onda 470 gr) Pečem na programu Basic ili Whole Wheat u zavisnosti od toga koje brašno stavljam, hlebić od 900 gr.
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 7.5.2016 12:06:50
|
|
|
|
wivern
|
Zene vidim da je vecina vas ovde za pekac. Ja se dvoumim da kupim neki, olaksace mi posao i smanjiti trcanje do radnje (uvek moram da vucem i M sa sobom pa mi to otezava i usporava kupovinu) ali se dvoumim jer ne znam kakav je hleb. Ne volim ako je mnogo tvrd :) Imate li neke sugestije ili predloge za model?
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 7.5.2016 12:12:25
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: wivern RR Ne volim ako je mnogo tvrd :) Ja taman krenula da ti lepim link za temu. Ja sam tupson za te aparate i nisam ti neka pomoć. Moj sam dala tetki da peče 'lebac. Ona se sita ispeče u njemu. U knjižici koju sam ja onomad dobila iuz pekač je bilo i recepata za džem!!! Ja lično nisam bila zadovoljna.
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 7.5.2016 12:18:11
|
|
|
|
superm
|
Ja sam pravila džem od pomorandže. Bio je odličan. Inače, jedini hleb koji mi ispadne dobar je ' nanin hleb'.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ružice sa siromRingerajin kuvar: minnica
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?