Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 20.3.2016 22:02:56
|
|
|
|
emicaa
|
Ana divan je,ja ga napravih po receptu sa coolinarke Crnac bez jaja ali usti je u stvari samo što je tamo u gramima sve pa mi bilo lakše
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 20.3.2016 22:06:26
|
|
|
|
nikiteki
|
Moracu da napravim sutra
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 20.3.2016 22:30:49
|
|
|
|
Ana RR
|
Kako ti je bre lakše u gramima pa ovde sve na šolje, ništa ne meriš
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 20.3.2016 22:32:50
|
|
|
|
emicaa
|
Nisam mogla naći odgovarajuću šolju sve mi veliko
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 8.4.2016 10:58:38
|
|
|
|
branki*
|
Zene,kako vi koristite susam u ishrani?ja sam ga uvek dodavala sirov,onako kako kupim,a sad citam da od tog nema vajde,nego treba mleveni susam,u suprotnom samo protrci kroz creva.je l to tacno?
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 8.4.2016 11:06:13
|
|
|
|
jocajaca
|
Branki ja sam ovo čula za lan I njega uvijek meljem a susam ne meljem osim kad pravim humus inače ga isto tako dodajem sirovog u sve-peciva, salate...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 8.4.2016 11:18:07
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Branki, i ja sam čula isto još davno. Pošto nemam čime da ga meljem tražila sam mleven da kupim i nisam našla. Stavljam ga celog na kiflice i slana peciva, ili u neke salate. Ovde sam našla Torbicin recept, susam, banana i voda se stavi u blender i napravi se kao sejk. Moj blender ga u toj varijanti skroz samelje.
_____________________________
Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 8.4.2016 11:54:59
|
|
|
|
branki*
|
Ja lan kupujem mleveni,ima u bio ducanima,a susam pojma nemam da li treba.i ja koristim taj recept od torbice sa bananom i susamom u blenderu.ja ga dodajem zbog kalcijuma sinu,ali dzaba ako nema vajde.pojma nemam.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 8.4.2016 12:17:32
|
|
|
|
MishMash
|
Uglavnom sam čitala da se bolje iskoriste hranljive materije ako je mleven, ali da nema neke prevelike razlike u odnosu na onaj u zrnu. Može da se melje u mlinu za kafu, a pošto ja mlin nemam, onda lepo kupim susamovu pastu- taan. Koristim je za humus, razne prelive, meni se baš dopada. Na pecivo stavljam u zrnu. Pročitala sam i da je crni susam mnogo zdraviji, ali nisam uspela još da ga nađem i probam.
_____________________________
"Live the life you love, love the life you live"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 8.4.2016 12:34:11
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Možda može da se melje i u mlinu za orahe.
_____________________________
Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 8.4.2016 12:37:24
|
|
|
|
MishMash
|
Eeee, vidiš super ideja Sanjalice. Imam mlin za mak, on može garant da samelje! Probam prvom prilikom.
_____________________________
"Live the life you love, love the life you live"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 8.4.2016 15:07:54
|
|
|
|
branki*
|
Opet ja! Ono heljdino brasno je meni odvratno.pravila neki hleb za b,od integralnog heljdinog i pirincanog brasna.groznog je ukusa,heljda je bljak!
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 8.4.2016 15:22:54
|
|
|
|
MishMash
|
Meni se isto heljdin hleb ne sviđa, ali ima par varijanti drugih gde ne dolazi do izražaja taj specifičan ukus. Možda da mu napraviš američke palačinke od heljdinog brašna, tu ide i puter, pa ubije taj ukus. Ili možda lepinjice, kačamak, pa uz neki namaz ili sir može da prođe. Ja sam svojoj probiračici uspela da prošvercujem te heljdine palačinke sa krem sirom. Izvini Branki, ja sad malo napamet jer ne znam šta sme da jede a šta ne.
_____________________________
"Live the life you love, love the life you live"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 24.4.2016 16:53:26
|
|
|
|
aleksandrici
|
Ja volim pitu sa zeljem,minjon kocke sa paprikom,sve vrste predjale,mislim na rolate,meso sa sosevima,umacima,na žaru,kuvana jela,pasulj,čokoladne torte,one sa plazmom...Ja ne znam šta ne volim.Volim sve.Nešto manje ,nešto više ali volim sve.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.6.2016 19:35:45
|
|
|
|
nata11
|
Nikako da zgustim fil za tortu Dodala pola kutijice gustina i 1 zelatin i nista Inace pravim ovu tortu i ovo je fil sa kuvanim zumancima klik
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.6.2016 19:40:56
|
|
|
|
lesica
|
Ok, nisi ubacila jos slag? Ako nisi, uzmi kasiku gustina, umesaj sa kasikom mleka, i stavi da se jos jednom prokuva pa ubaci, mada imaj u vidu da svi ti filovi koji su sa tako puno jaja uvek deluju retko. Koja je gustina, onako pod rukom?
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.6.2016 19:42:21
|
|
|
|
nata11
|
Ne mesa se slag. On je drugi fil. Mada mogu da probam da ubacim malo. Pa nemam pojma bas retko. P.S. AAA sada te razumem. OK. Jasno
< Poruku je uredio nata11 -- 2.6.2016 19:44:05 >
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.6.2016 19:46:08
|
|
|
|
lesica
|
Ne ne slag. Vec uzmi i prokuvaj jos jednom. Ali dodatni gustin ubaci tek kad krene bas da kljuca. Ovakvi filovi su diiiivni ali zlo dok se ukuvaju.
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.6.2016 21:46:11
|
|
|
|
Ana RR
|
Nato, pravila sam par puta ovu tortu i nisam imala problema. Mislim da mi je jednom bio malo ređi fil ali možda i zbog toga što sam stavila dosta manje neskvika. Javi kako si prošla.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 3.6.2016 15:40:24
|
|
|
|
nata11
|
Mozda je za nekoga ovo San torta. Za mene je nocna mora. Nekako se zgusti od silnog gustina i zelatina pa namazah. Ukus je za medalju ali ja se vise ne hvatam sa filovima od zumanca. Znam Ana secam se kada si je jos prvi put pravila za M rodjendan Tada me odusevio recept ali bice da je ovo ipak za iskusnije domacice. Verovatno sam prekrtko kuvala fil. Kako god jestiva je
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 3.6.2016 16:19:54
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ni meni takvi filovi ne idu od ruke. Ja davno odustala. Ni ukus mi se ne dopada previse...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.6.2016 10:07:14
|
|
|
|
emicaa
|
Treba mi neka ne komplikovana,po mogućnosti čokoladna torta nešto da ne moram pola dana mutit filove i hladit nego baš brzinski
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.6.2016 10:19:08
|
|
|
|
lesica
|
Emice, evo ova Bokina torta Procitaj temu, fil pravi po original recepisu, a koru ili po original ili po mom izmenjenom predlogu. I daaaa, sa vasim svajcarskim cokoladama ispadne jos i lepsa, ja to iz iskustva
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.6.2016 10:49:46
|
|
|
|
emicaa
|
Lesice mislim da je to to došla sam do pola sa čitanjem pa posle nastavljam ali nije uopšte komplikovana.
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.6.2016 10:58:59
|
|
|
|
lesica
|
Ma ne, lagana je za spremiti. Najvise vremena treba da se fil stegne tj. ohladi. Ali to ti je sistem - sad spremis fil pa tamo negde popodne kore, nafilas i gotovo.
< Poruku je uredio lesica RR -- 15.6.2016 11:00:01 >
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?