Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 14.4.2016 23:26:54
|
|
|
|
adulence
|
Ja ako se ne varam zene su pravile griz i tako te stvari sa ad mlekom...sir,ja cu davati abc sir,on je fenomenalan...jogurt kravica,ali svakako cu cesce da dajem kis.mleko kravica zuto...
< Poruku je uredio adulence -- 14.4.2016 23:28:27 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.4.2016 8:41:44
|
|
|
|
adulence
|
Dobro jutro mi cemo za dorucak jabuku i krusku,a za rucak imam domacu mladu blitvu,kupila sam mlade krompirice i tikvicu,pa da se ozelenimo malo danas....
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.4.2016 9:04:54
|
|
|
|
bebilule
|
Jutro i od mene. Kuhaju se sljive i kruska. Danas cu uvesti junetinu. Koliko dugo je trebam kuhati? Junetina je bas suvo i tvrdo meso. A moram radi hemoglobina.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.4.2016 9:39:50
|
|
|
|
adulence
|
ona se prilicno dugo kuva,ja je kuvam prvo samo sa lukom pa onda kada je na pola gotova dodajem povrce...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.4.2016 10:01:45
|
|
|
|
amelia
|
Mi smo znaci uveli i palentu sad ne znam sta dalje gluten jos malo necu uvoditi zumance isto. Videcemo sta ce dr reci u maju nam je tek kontrola. Mozda probamo blitvu ovih dana pa teletinu... ...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.4.2016 11:45:26
|
|
|
|
janajana
|
Ja sam M davala isto kravica jogurt, a kiselo mleko sam joj davala ono Bello. Kupila sam i abc sir ali jos nisam davala. Probali smo i pavlaku. Abc sir sam davala i D Mi smo doruckovale voce sa jogurtom, a za rucak cu neko povrce sa pirincem Inace i dalje nece palentu sa npr kis.mlekom, ali zato sa bananom smaze sve Jos nisam uvela zumance, cekam da njen stric donese sveza domaca jaja, sam uzgaja koke, pa jos nisu pocele da nose. Kaze posle 01.05.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.4.2016 15:42:39
|
|
|
|
Maraj
|
Ahaha jano , to sta ostane posle vaskrsa ja jos nisam stavljala masnoce u rucak (maslac , maslinovo ulje) . Stavljate li ih u svaki rucak? Danas necu posto imamo meso na meniju al mozda bi mogla da krenem kada bude imao samo povrce za rucak. Da l se onda racuna da smo uveli mlecno , ako mu dam maslac?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.4.2016 16:12:17
|
|
|
|
adulence
|
Ja maslinovo ulje stavljam skoro od kada smo uveli nemlecnu hranu u povrce naravno her je izuzetno zdravo,moram da priznam da puter ne stavljam...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.4.2016 21:13:21
|
|
|
|
jess021
|
I ja stavljam maslac ili maslinovo ulje, ali ne racunam da sam uvela mlecno. Vidim spominjete kiselo mleko, sir, jogurt....kad se sa tim krece? Slazem se da svako prica svoju pricu na temu ishrane, ali kod prve bebe volim da cujem savete Danas smo jeli karfiol i tikvice, super je proslo. Ja za dorucak dajem samo voce, stavi dajete? Kad se uvodi taj tzv. slani dorucak?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.4.2016 22:40:31
|
|
|
|
amelia
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Ja za dorucak dajem samo voce, stavi dajete? Kad se uvodi taj tzv. slani dorucak? Jess ja mu za dorucak dajem da siki mleko oko 8h onda oko 10 uvek vocne kasice to racunam kao uzinu.onda rucak u 14-15h vecera u 20-21h. E sada ne znam kada se uvodi slani dorucak ali meni to izgleda mnogo da jede beba dorucak rucak vecera. Ja nikad ali nikad u zivotu nisam jela vise od dva puta rucak i vecera nikad nisam praktikovala dorucak. Meni je ok da mu za dorucak uz vocne kasice ubacim zitarice u to je to. nije tema ali hajd od kad mu dajem dva obroka i uzinu moj bebac kaki nenormalno oko 4-5 puta na dan meni ovo izgleda mnogo racunam da mu ovoliko hrane ne treba jer je sve izbacuje . Koliko puta dnevno kake vase beke
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.4.2016 23:05:27
|
|
|
|
Ana RR
|
Amelia, drugo si ti a drugo je beba. Njihov želudac jeste mali i brzo se zasite ali isto tako brzo rastu i potrebni su im redovni obroci. Doručak pogotovo jer je to najbitniji obrok, sa njim počinješ dan. To važi i za nas ali mi već imamo svoje navike, a smatram da bebama ne treba nametati naš režim već pratiti kako njihov organizam funkcioniše.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.4.2016 8:13:35
|
|
|
|
Maraj
|
Amelia , zar vi imate veceru? Sta mu dajws za veceru? Mi imamo za dorucak voce sa palentom ili prosom a rucak nam je povrce sa ili bez mesa. L kaki 2-3 puta dnevno. Zavisi...ako je obimnija stolica onda kaki i jednom dnevno. Ako je manjeg sadrzaja , vise puta dnevno. slazem se sa Anim da deca trebaju da imaju dorucak. Ne možeš mu to uskratiti jer ti to sebi ne praktikujes.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.4.2016 10:46:53
|
|
|
|
adulence
|
I moj R kaki nekad jednom nekad vise puta...i kod nas je tako 8hpodoj 10h voce nekad samo,nekad sa zitaricama 13:30h rucak sa ili bez mesa 17h podoj I do spavanja ima jos recimo 2 podoja,ali mislim da cu mu uskoro uvesti i veceru,jer sa uvodjenjem nemlecne hrane primetila sam da mi se mleko smanjuje...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.4.2016 10:58:47
|
|
|
|
adulence
|
Relja je jeo jutros krusku ,jabuku i malo banane,a za rucak posto za nas velike kuvam junecu supu,njemu cu odatle izvaditi meso,sargarepu,bujon i stavila sam mu i mlad krompiric da se skuva u tome inace ja kad kuvam supu stavljam celer tako da on jede supicu kao i mi tako da eto mogu da kazem da smo i celer uvwli,a juce je i blitvu jeo...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 16.4.2016 19:10:56
|
|
|
|
amelia
|
Naravno Ana da treba dorucak, pogotovo deci nisam protif toga nego za sada sam ja to rekla jer imamo 7 meseci. Ako mu uvedem nemlecni dorucak racunam da ukinem uzinu izgleda mi mnogo jer on siki ,mleka imam dosta. Ovo voce koje mu dajem za uzinu racunam da mesam sa zitaricama i uvedem kao dorucak. Maraj nekad mu dajem povrce nekad palentu sa sirom ,sa jogurtom nekad keks bez glutena trudim se da bude raznovrsno. Inace zaboravih da napisem da potpuno se slazem da deci ne treba nametati nas rezim nego gledati sta je najbolje i raditi tako. Primer ja ne jedem avokado ali njemu dajem cveklu ne jedem ali racunam da njemu uvedem ovih dana jagnetinu isto ne jedem a njemu cu davati svakako kad bude vreme. Cak ja racunam da izmenim svoje navike da legnem na vreme ustanem na vreme ,dorucak itd jer nemam nikakvog reda u totalnom sam haosu
< Poruku je uredio amelia -- 16.4.2016 19:29:54 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 17.4.2016 0:48:41
|
|
|
|
janajana
|
Ja npr za dorucak dam palentu sa vocem posto nema sanse sa nekim mlecnim proizvodom . Rucak standard povrce sa ili bez mesa, a vecera bude oko 18h i to pirincano kukuruzna kasica. E sad posto ja njoj forsiram voce ujutru nekada nema uzinu tj u proseku ima jednu, a dorucak joj nije striktno u 9h posto nas tri se "razvalicimo" po krevetu do 9-10h jer je tata na poslu , M najvise voli da odugovlaci jutarnje sikenje, a veceru gledam da bude 18-19h i posle naravno sikenje ili mleko za laku noc Btw doruckovala palentu sa breskvom, uzinala jabuku i avokado, rucala bundevu i krompir a vecera integralni pirinac sa vocem.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 17.4.2016 8:04:30
|
|
|
|
Maraj
|
Jano super , vi imate vise ne mlecnih obroka od nas. Mi imamo samo dva tj vas dorucak i rucak. Tako mu slicno dajem. Uzinu i veceru nemamo nemlecnu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 17.4.2016 9:44:40
|
|
|
|
amelia
|
Mi cemo danas za uzinu vocnu kasicu od jabuke i banane. Rucak brokoli karfiol i tikvice a vecera ne znam jos uvek sta mozda pirinac
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.4.2016 9:44:22
|
|
|
|
adulence
|
hej drugari zasto ovde niko ne pise?nama se upravo kuva jabuka i kruska,pa kada se malac probudi da pojede svoje vockice...a za rucak cu napraviti pilecu supicu,od svega po malo i karabatak...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.4.2016 10:02:56
|
|
|
|
suzi kju
|
Ada ja sam bila u nekom haosu zadnjih nekoliko dana. Polako se vraćamo u normalu (nadam se) Ja još nisam davala karabatak, moraću da počnem. Gde kupujete ćuretinu? Jesi uvela griz? Sa čime bi mogla da ga spremam. Ja ću ga uvesti ovih dana, tako planiram.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.4.2016 15:09:31
|
|
|
|
adulence
|
ja sam samo prvih par puta dala belo meso i odmah karabatak mnogo je lepse i nije suvo...\ ja se razmisljam da uzmem neko ad mleko da imam za pripremu 7 corn itd,ali ja to nikada nisam koristila i sada ne znam za koje da se odlucim....a posto cu uskoro da mu uvodim veceru ponestaje mi ideja i s toga moram se okrenuti kasama palentama grizu... suzi nisam uvela griz jer sam ga ja ivi spremala sa vocem kajsijama breskvama malinama,ali sada toga nema i onda ne znam sa ciim bi...
< Poruku je uredio adulence -- 19.4.2016 15:10:22 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.4.2016 15:20:00
|
|
|
|
bebilule
|
Joj Ada ko kec na jedanaest . Sat vremena sam na netu istrazujuci o zitaricama, veceri, idejama za veceru, rasporedu obroka.... Divno, sada cemo ovim da se smaramo Milos mi se vec 5,6 dana budi nocu, gladan, pa sam mislila da uvedem i veceru kao jos jedan obrok. Koji griz dajes? Ja sam vidjala samo psenicni. I hoces li zitatice sa glutenom?
< Poruku je uredio bebilule -- 19.4.2016 15:21:58 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.4.2016 15:50:56
|
|
|
|
Ana RR
|
Ado, jesi li uvela jogurt? Ja sam Marku 7corn spremala sa jogurtom, baš je voleo. A griz možete i sa jabukama, bananama, kruškama... Npr skuvate kompot od jabuka i krušaka pa u tome zakuvate griz i izgnječite voće.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.4.2016 16:56:43
|
|
|
|
janajana
|
Ja jos nisam davala griz, jer ne dajem joj jos gluten, ali praniram kad budem pravila da dodam ad mleko. Citala sam na ovoj temi da su mame tako pravile. Ja htela danas da kupim pirincani griz ali naravno zaboravila Mi nista novo nismo uvodili, dorickovala voce sa pirincom uzina sika rucak krompir, sargarepa i jagnjetina (Hipp) sad spava pa ce mi opet preskociti uzinu (a mozda i nece) a vecera bice palenta. Uzela sam na meru i mogu reci mnogo je lepsa i sitnija neko ove upakovane. Videcu kakva ce biti kad se skuva.
< Poruku je uredio janajana -- 19.4.2016 17:06:38 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.4.2016 16:58:16
|
|
|
|
janajana
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Jano super , vi imate vise ne mlecnih obroka od nas. Mi imamo samo dva tj vas dorucak i rucak. Tako mu slicno dajem. Uzinu i veceru nemamo nemlecnu Samo ako ne racunas to sto stalno trazi da siki
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?