|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
19.4.2016 20:46:49   
adulence
Bebi mi smo uveli gluten...
Anci nisam znala da 7corn moze sa jogurtom,pa super jogurt smo uveli...pa cemo probati...
A griz pa da tako sam i ja pravila kao ana sa vocem pa izgnjecim.. jao ana bas si mi pomogla,ne znam zasto nije mi se kupovalo ad....samo da se relji svidi...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 676
19.4.2016 21:03:12   
Ana RR
Hihi, nema na čemu user posted image ja sam mu samo sa jogurtom spremala, drugačije nije ni hteo. Sipam jogurt u činiju da se malo ugreje i dodam žitarice. Milina user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 677
19.4.2016 21:13:33   
adulence
Divno,Relja voli jogurt tako da se nadam da ce proci fino,a jel si sipala onoliko mililitra koliko pise ili?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 678
19.4.2016 21:26:40   
Ana RR
Ja sam sve spremala onako odokativno.. sipam jogurta otprilike i onda dodam žitarica toliko da ne bude pregusto, da mu bude malkice tečnije.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 679
19.4.2016 21:34:11   
jess021
Evo i mene u klubu sludjenih mamauser posted image
Ja sam resila da za dorucak dajem zitarice, a ne samo voce. Eventualno zitarice i voce, a tu vocnu uzinu da prebacim za popodne.
U problemu sam i sa ruckom, kad ne stavljam meso, to mi bas nesto bude "tanko". Npr. danas sam kuvala tikvicu, sargarepu i blitvu i Lenka je za sat vremena bila gladna i popila 140ml mleka.
Stvarno nemam ideje za rucak.
Ada, kad si uvela jogurt? Koji cete griz davati, psenicni ili...?

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 680
19.4.2016 22:36:58   
adulence
Joj jes nemam pojma kad sam tacno uvela jogurt,ali sa 6.meseci sigurno,pa da psenicni verovatno...ja uvwk u rucak stavim nesto sto je sito,tipa palentu,krompir,pirinac,bundevu..eto kad nemas mesa mozes to...
Ja sam se ipak odlucila da mu zitarice budu za veceru,nekako mi nije da mu dajem voce pred spavanje...kad kazem zitarice,mislim na 7corn,griz,kacamak sa sirom,pavlakom ili jogurtom,bice tu i jogurt i kifla itd...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 681
20.4.2016 9:43:32   
jess021
Ada, a ja bas obrnutouser posted image
Nekako mi bolje da dorucak bude konkretniji, sve to sto si navela, a posle ima rucak, pa voce i mleko.
Jutros smo jeli krusku, jabuku, proso, ali ne znam da li ga nisam dobro skuvala, bas su se osecala zrna i skoro je povratila koliko joj smeta. Na kraju sam ipak napravila Milupu.
Da li je neka od vas samlela proso ili ovas u blenderu? Da bude kao brasno.
E da, zar kacamak i palenta nisu istouser posted image

< Poruku je uredio jess021 -- 20.4.2016 9:44:06 >

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 682
20.4.2016 10:06:16   
suzi kju
Dobro jutro i ovde.
Moje beke zaspale, doručkovale žitarice, za užinu jabuka pirinač sa cimetom user posted image ručak povrće, danas bez mesa.

Pitanje kako napraviti ovsenu kašu? Potopiti uveče, ujutru skuvati, dodati mleko i eventualno jabuku ili šta već od voća, grešim li???

Ja sam im neki dan davalac jogurt sa palentom i nisi htele, verovatno jer im je kiselo user posted image
Jess kačamak i palenta jesu jednog isto.
Ja sam proso kuvala duže i blendala sa ostatkom kaše, i osećalo se po malo da ima gromuljica ali nije strašno, nisu se bunile.

< Poruku je uredio suzi kju -- 20.4.2016 10:07:39 >

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 683
20.4.2016 11:59:12   
adulence
u pravu si da dorucak bude konkretniji,ali voce moze da pravi haos u crevima pa ga zato ne dajem kada se ide na spavanje...eto cisto samo da objasnim nemoj da mislis da ti nesto prigovaram,a svakako ce vremenom dobiti i konkretniji dorucak,ali za to nam je potrebno jos namirnica...

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 684
20.4.2016 12:42:31   
adulence
a i dodala bih jos jedan razlog zitarice i sve sto sam ja nabrojala je sitije,a kako posle vecere ide kupanje podoj i spavanje,do ujutru nista treba nesto da ga drzi...a ako mu je i slabiji dorucak,tu je podoj a nakon toga rucak...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 685
20.4.2016 12:51:01   
amelia
Mame kad dajete deci veceru? Ja oko 21 h ali izgleda da je previse kasno jer babac posle ne zna kako da se uspava bez sike a ne siki mu se jer nije gladan i onda problem. Znam da bi mozda trebala ranije ali tako smo navikli. Sad treba sa menjam izgleda rucak oko 13 h a vecera oko 19 jel to ok?

Ayan <3

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 686
20.4.2016 12:53:55   
adulence
vecera ce nam biti pre kupanja,oko 18h,onda ide kupanje i oko 20h sika i caooosss spavanjac...

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 687
20.4.2016 15:47:56   
jess021
Adulence, nisam ni pomislila da mi nesto prigovarasuser posted image
Mi smo danas probali pavlaku u rucku, ovo nekako bez veze zvuci, i bas joj se dopala.
Amelia, kasno je za veceru u 21h, ako nakon toga jos siki.
Ja kao i Ada, vecera oko 18h, posle kupanja mleko oko 20:30h.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 688
20.4.2016 15:55:55   
choopa choops
Dokon pop i jariće krsti, pa evo i mene u ovoj temi user posted image

Jess raspitaj se za ovo voće uveče, ali ja znam da ne valja jesti voće pred spavanje/uveče. Ni odraslima se ne preporučuje koliko se sjećam. user posted image

Amelia, ako je tako, onda pomjeraj ostale obroke pomalo. Ja se ne sjećam kako je kod mojih bilo, mada ti to ne bi ni značilo, jer mi i inače imamo potpuno drugačiji ritam od svih. U smislu da recimo kad se kupaju, to znači da nema spavanja još bar 5 sati, onda mi kasnije doručkujemo, ručamo i večeramo od svih koje poznajem i td. user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 689
20.4.2016 20:45:44   
adulence
Jess skroz je ok da kada imas bezmesni rucak,stavis pavlaku i to ce doprineti sitosti...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 690
20.4.2016 21:20:37   
jess021
Choopo, po onoj knjizi, sto je pisala pedijatar-nutricionista, Od prvog obroka do skolske uzine voce ide poslepodne. Nisam mislila uvece, vec oko 18h.
Otkud znam vise, poludecuuuuu
Kad onda da uglavim voceuser posted image
E jel kombinujete meso i pirinac?!

< Poruku je uredio jess021 -- 20.4.2016 21:25:33 >

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 691
20.4.2016 21:25:52   
Maraj
Jess ja kombinujem. Bas sam mislila za sutra meso , pirinac , sargarepu i cveklu.
ja isto mislum da je bolje ujutru voce. Tacnije oko podneva , ne zorom ranom. Ja dajem L oko 10. Zbog vitamina c. Ja ne migu da spsvam kada pojedem voce kasno posle podne. Zbog vitamina. Pretpostavljam da i bebe tako

jess ja izblendam proso u stapnom mikseru posle kuvanja. Jednom sam mu dala skuvan , nije hteo. Valjda su mu smetale te gromuljice. Tako da mu blendam skuvan uvek

< Poruku je uredio Maraj -- 20.4.2016 21:29:26 >

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 692
20.4.2016 21:34:51   
jess021
Maraj, Lenka u 6h pije mleko, 9h dorucak (koji je sporan), 12h mleko, 15h rucak, 18h vecera i 21h mleko.
Naravno, ima odstupanja, ali u principu je ovako.
Kad ti L dajes zitarice?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 693
20.4.2016 22:36:18   
choopa choops
Jess pa ne znam, ja sam uvijek ujutru ili popodnevna užina, poslije ručka. Nisam nikako uveče. Tako su mi govorili i tako sam ja radila, da li je ospravno ne znam. Kao valjda teško pada na želudac?! user posted image Ma nemam pojma ni ja. Mada, ja jedem voće kad mi je ćef, nekad i u 1h, pa zašto onda i djeca jadna ne bi smjela? user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 694
20.4.2016 23:15:48   
janajana
Mislim da sam vec pisala, mrzi me da gledam user posted image , nama je dorucak oko 9-10h, rucak 13-15h, vecera 18-19h, uzina se uglavi izmedju dorucka i rucka, ali sve zavisi kad spava tako da nekada i nemamo uzinu, posto joj ja dajem vocni dorucak sa palentom, pirincem ili jogurtom. Uzina izmedju rucka i vecere mozda se nekad uglavi ali jako retko posto ona meni npr spava oko ili posle 16h i nekako se probudi taman pred veceru. Sve ostalo je mleko tj sisa
Btw danas sam videla da postoji i Hipp kasica sa cveklom, mislim da ide cvekla, jabuka, krompir i meso (zaboravih koje je)

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 695
21.4.2016 7:52:00   
Maraj
Jess ja L obicno oko 10dam palentu sa vocem. Nekad bez palente , dam mu bundevu , jabuku i bananu. Ruca izmedju 15 i 16h povrce sa ili bez mesa , sa ili bez zitarica . Sve izmedju sisa. Ne znam da l da mu uvedem veceru.... zar ste sve uvele vec? Da l da uzmem kupovne , one u kutiji hipp , milupa i sta vec ima ono instant

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 696
21.4.2016 11:10:08   
bebilule
Ma ni ja ne znam sta kada da dajem. Pocela sam za dorucak praviti zitarice ali ne same, vec sa vocem. Onda kontam da popodne dam vocnu uzinu i da uskoro uvedem veceru. Mozda palentu sa sirom i sl. Ujutru bih znaci zitarice sa vocem, a uvece neku slanu varijantu zitarica. Ali tako je mali uzbor. Uveli smo pavlaku pa bih mogla probati jogurt i mozda sir uskoro.
Nego, jutros sam pravila Amarant sa jabukom. Tako ga je tesko spremiti. Sav je sitan i zadrzi teksturu i posle kuhanja. Jedva sam ga oprala, lagan je pa pluta po vodi, onda se lijepi za serpu...ma svuda ga je bilo. Ja se spremam napraviti brasno od ovih zitarica pa tako praviti kasice. Samljecu ovas, amarant, a mozda i proso. Naravno odvojeno. Mislim da necu puno pogrijesiti. Ubijedjena sam da je i bolja iskoristivost tako.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 697
21.4.2016 11:34:11   
Ana RR
Nama je voćna užina u početku bila između ručka i večere, a posle je bila između doručka i ručka, kada je prestao da pije mleko pre podnevnog spavanja. Ako se dobro sećam tako je bilo. I nikad nam voće nije bilo ni doručak ni večera već užina. Baš ću da potražim svesku gde sam pisala sve obroke.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 698
21.4.2016 12:01:59   
janajana
Ja M palentu jedino mogu da dajem sa vocem jer sa npr pavlakom nema sanse da jede, inace sam joj davala i humana kukuruzno pirincane ujutru, za vece sam kupovala Hipp za laku noc ali bez glutena, cini mi se da je ukus jabuka.

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 699
21.4.2016 12:14:41   
lesica
Evo jednog tekstića, Bebin doručak i večera

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here