Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 8:32:29
|
|
|
|
sonyasha
|
Zeznuto je to kada traže celu noć siku, ali ja mu dam da siki kada se budi a ako kenjka posle pola sata i u međuvremenu dobije cuclu! Inače cuclu ne gotivi uopšte ali je skapirao da drugo neće da dobije Niki, dobro je da ste konačno napolju! Joj žene, mene izluđuje ovo malo rodbine što imamjer neće da dođu da vide Milutina jer nemaju para 'em ti pare! Ja umorna, budilu se u 5, oni svi spavaju a ja dreždim...
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 8:42:40
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Maraj, ma to su sve neke faze. Mozda zubi, mozda i ovo suntavo vreme. G nije sisao, od 2 meseca je spavao po celu noc, ali se onda u 6-7m preokrenulo pa krenuo da se budi. Nisam mu davala da jede nego samo nunala i on bi nastavio da spava. Ali budio se u toku noci na 2-3 sata. Iki sad svaki put dam da sisa. Volela bih ja da njega uspavam bez sise, ali ne znam kako. Trco, super da ipak dolazite Sonya, vidim da i vi imate 4m, jeste krenuli sa klopicom?
< Poruku je uredio Sanjalicaaa -- 14.4.2016 8:43:35 >
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 8:46:35
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Sanjalice izbla mu je druga jedinica pre nedelju dana. Ne znam sta mu je , al vec vidim muku oko odvikavanja od sise Da te utešim,možda i ne bude muke. Moja L je bila neviđeni sisavac, volela je (*) više nego išta. Preko dana,a i uveče se uspavljivala na sisi. Od tog noćnog siskanja odvikla sam je tako što smo mm i ja zamenili mesta. Kad se ona probudila i htela da sisa mm je ustajao, vratio u krevetac i mazio. Nakon 3noći prestala je da se budi. Išlo je lakše nego što sam mislila,samo prva noć je bila teška svima. Sa H nisam imala ovakav problem,nju sam morala na prevaru da dojim,ona nije bila neki sisoljub Bitno je samo da ti odlučiš da mu ne daš više i onda ne popuštaš.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 8:55:48
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Mariya, a koliko je L imala tad? Ika isto obozava (.) Vidis ga kako uziva.
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 9:03:00
|
|
|
|
nikiteki
|
Dobro jutro mamike! Bolje je ima terapiju koju treba da koristi kuci, pa cemo da vidimo.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 9:41:13
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa Mariya, a koliko je L imala tad? Ika isto obozava (.) Vidis ga kako uziva. Imala je oko 9-10 meseci. A H je imala fazu sa njenih 7-8 meseci da se budi svako malo da siska i kad sam rešila da je dosta i da joj neću više davati da sisa noću ona je od te noći prestala da se budi
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 9:51:12
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Jesi sa H na istu foru prestala? Ika ima 4 meseca, skoro svaku noc prespava, osim kada zaspi oko 20-21h, valjda tada ne moze bas da izdrzi do jutra. Kada zaspi kasnije, spava lepo celu noc. Ali preko dana mu dajem dosta da sisa. Bez ikakvog reda i satnice.
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 9:54:21
|
|
|
|
sonyasha
|
Sanjalice, doca nam je rekla da ćemo se sa punih pet dalje dogovarati. Vojin je tek sa punih 6 krenuo da klopa samo je sikio a nadam se da će Milutin ranije, jedva čekam!
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 10:07:08
|
|
|
|
Mariya
|
Sanjalice,pa recimo da jesam , zamenili smo mm i ja mesta,on se pripremio na nespavanje a mala bezobraznica se te noći nije probudila i od te noći se više nije budila i tako je prestala da sisa noću. Tvoj I je još mali po meni,pusti ga da sisa Dok nismo uveli 3 obroka i moje su preko dana sisale kad god su htele,bez ikakvog reda.
< Poruku je uredio Mariya -- 14.4.2016 10:14:17 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 10:23:59
|
|
|
|
Maraj
|
I moj L sisa bez ikakvog reda. Evo malo pre je jeo palentu i jabuku Najeo se , pa se bunio, trazio da "zasladi" sa (*) i evo sad drema na (*) ,cekam da ucvrsti pa da ga smestim u krevetac. jao sto se kod mene smrklo. Kao da je 8 uvece
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 11:11:47
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Maraj, jeste se smrklo bas, sugava kisa. Niki, drago mi je da ste izašli. Koliko muka oko sisanja, joj.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 11:12:38
|
|
|
|
branki*
|
Cao,mame! Mi opicili spavanje do pola devet!sad se tu muvam postanu,b super,pu pu,sam trazi da uci i vezba,sredio sve slagalice,milina jedna,mozda je do dijete,ko ce ga znati! Boka spava.. Nikiteki,super sto ste izasli! Mariya,haha,daaaa,boka i dalje sisa,sisam danju,sisam nocu,sisam majko kad god hocu,to je njena pesma Trco,divota
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 11:51:16
|
|
|
|
suzi kju
|
Mariya nasmeja me s tim "sisoljub" Branki a ja vidim nema te, baš ste se zaneli, e neka ste. Moje đavolice opet nisu lepo spavale. I zaspale malopre, ja kao legnem, po prvi put čini mi se preko dana, i one kao da su znale, posle pola sata eto ih kmeee kmeeee!!! Tako da ništa od mog spavanja, a navikla sam da funkcionišem ovako, dva tri sata sna i dosta...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 13:02:39
|
|
|
|
adulence
|
Zenee mene ovde nikako nema ,jednostavmo ne stizem,samo pisem u ishrani beba,a nedostajete mi... Branki toliko mi je drago zbog Boze,on je divno jedno dete....ja zbrckala neki rucak,polako se vracam u svoj rezim iz kog sam ispala kako mi je iva bila 2 nedelje kod kuce...sve vas pozdravljam...
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 13:12:49
|
|
|
|
eca89
|
Ado, draga taman sam htijela da kazem, kad god vidim tvoj post on je u ishrani !
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 16:53:06
|
|
|
|
suzi kju
|
Moja deca su danas nemoguća!!! Ne znam eta da im radim, dal su navikle van, ili su zubići, ili je do promene vremena, ne znam, uglavnom nervozne su do 101 i nazad. A tata im kasni s posla k'o za inat Sad sam ih izvodila na terasu malo a hladno a mi visokog pa duvaaa. I dok smo bile na terasi mirne evo sad ponovo pesma...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 14.4.2016 17:54:55
|
|
|
|
nikiteki
|
Suzi kju i moja su deca nemoguca danas napolje ne mogu jer je kisa a u kuci katastrofa sa njima
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 15.4.2016 6:42:35
|
|
|
|
Trcosava
|
Jutrić mamite! Da stignem da ispišem dok još imam vremena. Juče je bio sastanak u vrtiću oko ukidanja jedne grupe i mnogo sm besna. Definitivno se ukida jedna grupa (i to baš ona u kojoj bi bio Luka) te tako ne gine odlazak na Bled. Uopšte mi nije jasno za koji moj su sazivali sastanak ako je već sve odlučeno i ništa ne može da se uradi. Opština neće da plaća dodatne prostore, ni jedna opcija koju su predložili roditelji nije dolazila u obzir. Nervira nas sve to jer se ukida grupa na uštrb škole koja iduće godine ima više prvaka, a šta će biti za dve godine kad bude manjak???? Uglavnom roditelji su ogorčeni. Ja sam besna i na predsednika opšine sela jer ništa ne radi za selo, još i pljuje po narodu. Pitam se kako može da bude predsednik. Ima još par mama koje su u sosu kao ja. Ja nemam opciju da idem po dete, to mi je dodtni trošak od 80€ (samo da odem po njega busom i da se vratim). Ima porodica sa troje dece koji imaju jedan auto i nemaju opciju da idu. Da ne pričamo o vremenskim uslovima. Na žalost ja nisam mogla da ostanem do kraja, Anin produženi boravak se završavao u 16, ja sam ostala do 16:15 (mada kad sam izašla videla sam da je učiteljica ostala jer je puno dece ostalo iz istog razloga), plus Luku nema ko da mi pazi, moram da ga vodim - a sastanak u jednoj od soba vrtića i naravno puno kutija sa raznoraznim igračkama. Vrišti, dere se, hoće da puzi. Ispipkao je sve moguće tete tamo, izgurao ih i na kraju sam izašla. Što zbog nemogućnosti da sedim sa njim, što zbog toga što sam shvatila da je odluka donešena. Na kraju je ispalo ili dete vodite na Bled, ili ga ispišite iz vrtića. Sad bi se za dupe ujela što ga nisam upisala februara. MAda je pitanje da li bi i tad ostao. Od dve grupe, 19 ostaje ovde, ali mislim da je to samo grupa od 3-6 godina. Ne bi upao nikako. Čak su i upravnici ovog našeg vrtića zapretili da će dobiti otkaz. GROZOTA!!!!!! A mamam od mm je otvorila taj vrtić tu kod nas. Baš me tuga uhvatila. A da ne pričam o roditeljima koji su sa Bleda, a nće da voze decu u taj vrtić nego baš ovde. A mi odavde moramo da vodimo decu na Bled. UŽAS! Komšinica će imati tek super situaciju. Mlađe dete MORA na Bled, starije može da ostane ovde. Pa gde je tu logika?!?!!?! I tako, uopšte nisam bila raspoložena juče posle sastanka. Baš baš sam razočarana.
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 15.4.2016 6:44:42
|
|
|
|
suzi kju
|
Dobro jutro. Noćas nisam spavala ni minut, Ema mi imala temperaturu neku 37,9-38,4°,sigurno je Od zubića, nema šta drugo. I taman je zaspala eto je A i nema spavanja više, ovo je treća noć da ne spavam, prethodne dve sam spavala tu i tamo a noćas IČ, baš me stigao umor
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 15.4.2016 6:50:56
|
|
|
|
Trcosava
|
Uf bre Suzi baš te sastavilo. Nadam se da ćeš uspeti danas malo da dremneš
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 15.4.2016 6:55:52
|
|
|
|
suzi kju
|
Ajojj Trco, pa šta ćeš sada, moraš dete na Bled? Kako tako da urade roditeljima, luda kuća skroz. Verujem da si razočarana i ljuta, kako i nebi bila. A spavanje preko dana je samo misao, želja... Nema od toga ništa. Retko kad da spavaju u isto vreme.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 15.4.2016 6:56:46
|
|
|
|
eca89
|
Trco mnogo mi je žao, baš bezveze!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 15.4.2016 7:11:40
|
|
|
|
Trcosava
|
ODlepila sam. Evo sad mi sinula ideja da mi - roditelji - plaćamo kontejner, samo da nam ostave vrtić ovde. Samo da vidim da li uopšte možemo to. Krivo mi je jer su toj vaspitačici pretili otkazom. To nam je žena iz sela. Ma sve vaspitačice su super. Anči mij e bila kod svih. Prvo u jednoj, posle u drugoj grupi i sa sve 4 sam u sjajnim odnosima. Deca idu u prirodu, šetaju se po šumi, ma sjajno im je ovde, plus meni ne treba bus i dobro je za moju liniju. Danas ću baš da odem do vrtića da pitam šta ako se mi dogovorimo da plaćamo kontejner i onda opština ništa ne bi plaćala
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 15.4.2016 7:48:29
|
|
|
|
popkica bebic
|
Dobro jutro, mamike! Mi se retkoooo kad javimo, ali vas citamo. Vidim prica se o (.) (.) i dojenju. Moj V je nonstop sisao, a i Anci je ljubitelj, samo sto je ona ipak uobrocenija, osim kad je nesto muci, tada sisa na svakih pola sata-sat. A ja mleka za izvoz imam.Pumpica mi je best prijateljica,inace ne gine mastitis. Leva dojka samo 4 sata moze da trpi da ne dojim i posle je tvrda i prepuna grudvi. Trco, steta za vrtic, naravno da se sve unapred odluci i roditelji sve moraju da prihvate! Anci mi preko dana gotovo uopste ne spava, a nocu ume i po celu noc. Neko bi rekao da budem time zadovoljna, ali kad danju ne spava, ona bi na ruke, vristi i jedva odradim kucne poslove.
|
|
RE: Razgovori mama 04/16 [chat] 15.4.2016 7:50:56
|
|
|
|
branki*
|
Trco,bas bzv...mogu misliti kako si se smorila.i kakva je to odluka glupa,kako ce sad stvarno sve te mame i deca ali,naravno da to nije nikog briga.. Suzi,jooj,ti si premorena bas! Mi ustali,bokica spava jos,ali sad ce i ona...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?