Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 8:30:46
|
|
|
|
adulence
|
mama krava bas me cudi to za grcki jogurt i skrob jer povezujem sa Hrono ishranom,gde sme grcki jogurt a obican jogurt ne zbog skroba... e i to mene zanima,kada moze blitva jer imam neku domacu???
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 8:38:05
|
|
|
|
superm
|
Ada, smeš blitvu. Ja već neko vreme dajem i super prolazi.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 8:40:44
|
|
|
|
suzi kju
|
Superm kako je spremaš? Sa čime je kombinuješ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 8:57:21
|
|
|
|
adulence
|
ohoooo ja sam bila ubedjena da se ona kao i spanac ne daje jos....Inace suzi kada ces im uvesti veceru,one i dalje imaju voce ujutru i povrce i meso za rucak...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 9:05:32
|
|
|
|
suzi kju
|
Ne znam za večeru, mislim da neću još, bar dok ne napune 7 meseci. A sada imamo za doručak mlečne žitarice, užina voće i ručak povrće i meso.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 9:35:57
|
|
|
|
Maraj
|
Suzi koje mlecne zitarice im dajes? Neke kupovne il ti pravis
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 9:37:08
|
|
|
|
suzi kju
|
Kupovne Milupa i Nestlé
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 10:05:14
|
|
|
|
Maraj
|
adulence u ovom kuvaru za bebe sto imam pise od 8.meseca. Blitva i zelje mogu i pre 8. A spanac od 8.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 10:12:12
|
|
|
|
superm
|
Spanać od 9. Da, blitva i zelje ranije. Mili je probala i blitvu i zelje. Suzi, dodaš ručkiću koji si gotovo skuvala na samom kraju. Ja ih kuvam oko 5 minuta. U stvari, dok ne smekša. Npr. Stavila sam meso i povrće za supu. Za sve nas. Nisam stavila začin. Onda odvojim supu i povrće za Mili. Procedim, isperem povrće zbog eventualnih koščica. Blitvu ili zelje posebno skuvam. Posle sve zajedno izblendiram.
< Poruku je uredio superm -- 11.4.2016 10:13:25 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 10:16:28
|
|
|
|
suzi kju
|
Superm razlika između naše dece je samo jedan dan hihi... Koliko listića blitve staviš? Ja ću za par dana da im uvedem cveklu, možda već i sutra, kupila sam sitne okrugle. Kuvam u ljusci pa onda oljuštim. Koliko dugo kuvam cveklu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 10:21:18
|
|
|
|
superm
|
Daj prvo jedan srednji. Pa onda ako dobro prođe, stavi i recimo tri srednja. Obavezno daj samo listove bez one žile u sredini. Moja M nema večeru a ni doručak pre podne voće ili sokić koji joj dam i po podne i ručkić. Sve ostalo podoj. Btw, tek treba da uvedemo meso. Za sada je probala samo supicu od mesa. Polako
< Poruku je uredio superm -- 11.4.2016 10:24:56 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 12:06:13
|
|
|
|
suzi kju
|
Hvala Superm. Super da još siki, i ja bih verovatno odlagala uvođenje čvrste hrane da imam mleka. Uživajte vas dve u tome a za hranu ima vremena.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 12:19:46
|
|
|
|
adulence
|
super m ja to tako kazem dorucak i veceru i moj Relja za dorucak vockice,a za rucak povrce +meso...a pa dobro suzi tvoje devojcice imaju tri obroka da kazes,ja sam mislila i dalje dva ,ja se razmisljam kada napuni 7,da polako uvodim i tu nazovi veceru,neku kasu pred kupanje...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 12:24:13
|
|
|
|
suzi kju
|
Ja im voćnu uzinu ne računam kao obrok, jer je između dva konkretna obroka, obrok pa za dva sata voće pa za dva sata ručak, tako da mi to i nije obrok. A ja ponekad ne znam šta bih im za doručak užinu i ručak a kamoli još i za večeru , to ćemo da odložimo malo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 12:36:55
|
|
|
|
adulence
|
pa dobro onda to ispadne da meni relja ima jedan obrok ako tako gledas na voce,ali nema ni veze....ja cu za veceru kad je uvedem zitno mlecne kase...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 15:16:47
|
|
|
|
superm
|
Ja ću za večeru, kada je uvedem, najčešće praviti palentu sa nekim mlečnim proizvodom
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 15:18:59
|
|
|
|
suzi kju
|
A oko koliko bi trebala da bude večera? Posle toga nema mleka za laku noć?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 15:49:08
|
|
|
|
adulence
|
Ima suzi vecera bude pre kupanja,tako je bar kod mene bilo sa Ivom,a bice i sa R,pre kupanja,pa kad se malo slegne kupanje i podoj i spavanje...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 16:46:36
|
|
|
|
janajana
|
Mi smo danas jeli spanac sa pavlakom, kupila sam joj Hipp-ovu kasicu. Ima punih 7 meseci i koliko ja znam spanac se uvodi posle ostalog povrca, nevezano za mesec, u svakoj knjizi ce pisati drugacije. Nekad se meso uvodilo krajem 6 meseca a sada vidim da se maltene uvodi u 4-om mesecu, a jaja isto nesto po meni mnogo rano. Ja sam M meso uvela tek sa 6,5meseci. Sto se tice jaja tj zumanca koliko se secam uvodilo se tek sa 8 meseci. Sad kada gledam po netu i cvekla i brokoli takodje sadrze nitritre. Inace palenta u varijanti sa pavlakom nema sanse, tj jede je bolje da kazem mrljavi, jedina kombinacija koju voli je palenta banana i nema druge Juce je za rucak jela povrce (krompir, sargarepa, karfiol), i umeste pirinca dodala sam joj kasiku i po palente pred kraj kuvanja, ispalo mi je dve vece teglice (190gr), i mogu reci da je super proslo, ostalo nam je i za veceru. Ja M veceru dajem oko 6, eventualno 7. a oko 9 nekad i kasnije (zavisi da li mi zaspi ili ne, jer je kao kokoskica cim krene da pada mrak ona bi da spava ) mleko
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 17:58:31
|
|
|
|
adulence
|
Jao jana blesava si kao kokoskice,takav je i mpj Relja on u 20:15 vec spava ne moze duze da bude budan...ahahhahaha....
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.4.2016 18:01:03
|
|
|
|
Maraj
|
Suzi ja sam citala da je vecera pretposlednji obrok. Poslednji je mleko. Kazu da zitarice treba da budu za veceru jer duze drze sitost. Eto to sam ja procitala. Meni Lazar ima dva obroka. Ujutru vockice same ili sa zitaricama i to bude oko 10 sati , i rucak od 14/15 h tu mu bide povrce samo ili sa mesom. Sve ostali sisa E ima i pred spavanjead mleko. To nece da izbaci. Posle kupanja obavezno trazi flasicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 8:46:15
|
|
|
|
Maraj
|
Imam pitanje vezano za proso. Potopim ga uvece , ujutru kuvam u drugoj vodi. Kada ga skuvanog procedim , ja ga isperem kroz vodu sa slavine . Da li je to ok ili ne treba to da radim vec samo da iscedim vodu iz njega?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 8:47:54
|
|
|
|
Valerie
|
jel ovim malim bebama koje jos uce da jedu provlacite kasice kroz cediljku? jedino tad znam da nema vecih komadica nakon blendanja ili gnjecenja... a opet dosta onda "otpadne"
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 8:55:19
|
|
|
|
suzi kju
|
Ja nisam to nikad radila, ali mi je blender na početku radio do usijanja Maraj ja kad stavim da kuvam proso promenim vodu kad provri, pa u drugoj kuvam, posle toga ne ispiram ništa. Mozda nije ispravno ni ovo što ja radim ali eto
< Poruku je uredio suzi kju -- 12.4.2016 8:56:04 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 9:11:19
|
|
|
|
adulence
|
E suzi to sam htela da te pitam kako ti sada izgleda kasica sto se tice teksture?? Inace moj blender samelje i bude kao kupovna kasica nema malog komatica a kamoli velikog...ja kada kuvam proso uvek sipam toliko vode otprilike da kada se skuva vodica ispari a i ako ostane malo taman mi za kasicu da razredi,ali uglavnom toliko nabubri da nema vode...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?