|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
4.4.2016 16:04:11   
adulence
I ja uglavnom pre podne skuvam ostavim u bujonu i onda pred rucak zagrejem i izmiksam i rucak uvek bude topao,dok voce jede na sobnoj temperaturi...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 526
4.4.2016 19:38:18   
suzi kju
I ja skuvam pre podne , posle samo zagrejem.
Palenta i jabuka fino prošle.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 527
6.4.2016 0:03:19   
janajana
Ova moja obozava palentu sa bananom, ja pokusala da joj dam bez banane sa mericom ad.mleka pa sam na kraju ipak morala da joj stavim bananu user posted image . Ne znam kako vi ali ja palentu izmutim sa stapnim mikserom kad je skuvam tj kad dodam bananu ili jabuku
Dr nam je dala zeleno svetlo za jogurt i pavlaku a i kaze da mogu polako da joj uvodim zumance. Za gluten mi je rekla da ne moram da zurim posto jede sve ostalo.

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 528
6.4.2016 10:00:26   
Maraj
Ssuper jano. I ja cu sacekati vidjanje sa dr pa da uvodim mlecne proizvode ako da zeleno svetlo.
nisam mu davala palentu i bananu , ja sve sa jabukom. Mogla bi da probam. Inace voli bundevu
Kombinaciju jabuka , bundeva i banana , to bas voli.

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 529
6.4.2016 12:19:06   
suzi kju
Juče i danas su za užinu imale palentu i bananu i baš im se sviđa user posted image
Sa čime još kombinujete palentu?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 530
6.4.2016 14:34:33   
janajana

IZVORNA PORUKA: Maraj

Ssuper jano. I ja cu sacekati vidjanje sa dr pa da uvodim mlecne proizvode ako da zeleno svetlo.
nisam mu davala palentu i bananu , ja sve sa jabukom. Mogla bi da probam. Inace voli bundevu
Kombinaciju jabuka , bundeva i banana , to bas voli.

Meni je komsinica to rekla jos dok je D bila mala ali ona ni sa bananom nije htela, a M je obozava.
Jutros se odusevila sa jogurtom, malo sam joj dala i trazila jos, ali nisam smela vise. Sutra cu joj napraviti palentu i pomesati sa jogurtom pa da vidimo da li ce i tako voleti palentu user posted image

(Oscar Wilde)

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 531
6.4.2016 16:07:56   
jess021
Nama patronazna rece da joj dajem cisto voce, bez zitarica, a i citala sam da se zitarice kombinuju sa povrcem, aaaaa...da poludis.
No, mame sa cim mesate meso? Planiram da ga sutra uvedem, ali ne bi sa krompirom, a tikvice su nam skoro svaki dan na repertoaru.
I, od kad sme onaj cejlonski cimet? Ja kupila, ali nesto ne smem jos da dam.
Kao sto neko rece, meni palenta nesto ide u slanoj varijanti, jogurt ili kiselo mleko. Probali smo sa jabukom, ali nije joj se svidelo.

< Poruku je uredio jess021 -- 6.4.2016 16:10:12 >

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 532
6.4.2016 23:04:17   
adulence
suzi kod nas se odlicno pokazala jabuka i kruska sa palentom,bas voli to da jede...
jess ne znam sta ste uveli,Relja gotovo uopste ne jede krompir jer sam primetila da teze kaki a pogotovu ne u kombinaciji sa mesom,ali tikvice,brokoli,karfiol,keleraba,sargarepa,bundeva,mi uz sve to jedemo mesance...Inace da pohvalim Relju danas sam mu davala skroz sitne komadice kuvanog karabatka van obroka jer me je gledao kako jedem i bukvalno me je pogledom ubijao i davala sam mu sitne,sitne komadice i on ih je zvakao i jeo....ahahahahhaahha,frapirala sam se,jer kad u kasi naleti na komadic ispljune...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 533
7.4.2016 9:47:30   
amelia
Mi smo probali.tj uveli avokado dobro je proslo.sad je na redu jogurt user posted image
Jess probaj sa povrcem koje si joj uvela sve odjednom krompir tikvica sargarepa meso mozes dodati i luk ali ga posle izvadi ne moras njega blendati samo nek pusti ukus.
Nama se meso uopste ne svidza ne znam sta cemouser posted image

Ayan <3

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 534
7.4.2016 11:02:12   
Maraj
Jess pa ja bi eekla da su to gluposti tj to je do shvatanja svakog od nas....
kako uz musli/kornfleks jedes voce , pa uz vocni jogurt idu zitarice.... eto to su kombinacije koje mi jedemo u kojima ima zitarica i voca , ne znam tasto tvoja patronazna tbrdi suprotno.
kombinacija palwnta i voce je kombinacija koju mi jedemo- kornfleks i voce u nekom musliju

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 535
7.4.2016 14:46:52   
suzi kju
Ja sam palentu probala sa jabukom i sa bananom, tako im se sviđa. E juče sam stavila malo jogurta, nisu htele, mršte se i sve se ptotresu protresu kad im stavim u usta pa nisam htela da navaljujem. Verovatno im se ne dopada jer je kiselkasto.
Sutra bih uvela proso, uveče potopim pa ujutru tu vodu prospem i u drugoj vodi skuvam? Blendam s voćem?

Neko je pisao da je kuvao šljive u više voda, to suve šljive??? Ili sam ja to sanjala user posted image
Toliko nekad razmišljam o tome šta sa čime, da li ja to dobro radim, da sam par puta sanjala kako spremam neke kašice, pa me nebi začudilo da sam i za te šljive sanjala!!

< Poruku je uredio suzi kju -- 7.4.2016 14:47:44 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 536
7.4.2016 16:06:55   
Maraj
Joj suzi user posted image kod mene usta stvar , sve mislim da l dobro radim....
a nisi sanjala , mislim da je bebilule kuvala suve sljive u vise voda.
ja sam proso tako spremala , kako je mk rekla. Kasiku i lo potopim u vodi. Da prenoci. Sutra kuvam u novoj vodi.

Ja L danas uvela karfiol

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 537
7.4.2016 16:45:07   
janajana
Ni kod nas nije prosla palenta dobro sa jogurom, tj jela je ali ne onako halapljivo kao sa bananom user posted image Jogurt sam joj i sam davala njega je pila i bas joj se svidja
Rucak je mrljavila, kuvala sam tikvicu, karfiol, brokoli i pirinac
Sad ce dobiti bananu za uzinu

(Oscar Wilde)

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 538
7.4.2016 18:03:44   
bebilule
Mi smo jos na istom sto se hrane tice. Dr rece da uvodim polako zumance
Suzi, nisi sanjala, ja sam spremala kasicu od suvih sljiva. Prvo potopim u mlaku vodu pa malo odstoji. Onda prokuham jednom ili dva puta...kako kad. Zatim skuham do kraja, ne treba im puno. I super je kasica. Ne znam sto ovo radim, ali radim user posted image . Tripujem da se tajo izgubi malo na slatkoci.

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 539
7.4.2016 18:43:35   
suzi kju
A otkud ti suve šljive? Ako si kupila gdegod si ih kupila?
A sigurno da gube na slatkoći tako. Moraću da probam.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 540
7.4.2016 21:00:16   
bebilule
Naletila slucajno na pijaci na neke bez kospica. Izgledaju mi ok. Ali daleko sam ti ja, iza sedam gora user posted image .
Mi sutra planiramo avokado. Kupila sam ga prije 10 dana, valjda je vise sazreo! Ala sam probrala, vidi se da ga svaki dan jedem user posted image

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 541
7.4.2016 22:15:32   
adulence
I ja sam danas merkala avokado,ali nemam pojma da izaberem,kako se to bira?

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 542
8.4.2016 7:22:41   
bebilule
Ado, gugl kaze da treba biti malo mek pod mrstima, ali ne puno. Tamno zelene boje koja vec prelazi na ljubicasto-crnu. I ako mozes lako otkinuti onaj dio od peteljke, a da ispod ostane svijetlo zelena boja, onda je ok. Ako je ispod tamno, prezreo je. Ma nauka cijela user posted image . U svakom slucaju kupi nezreo, pa ga uzgajaj kuci kao sto sam i ja user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 543
8.4.2016 7:37:50   
adulence
Bebi kakvi mu kucni uslovi trebaju,da vidim ja mogu li ja to...ahhahahahah...
Nego zene jel dajete cajeve bebama i koje?

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 544
8.4.2016 7:56:20   
Trcosava
Ado, ja sam moj držala u frižideru. Možeš i u kuhinji. ako je tvrd nije dobar, najbliže što mogu da objasnim je kao plastelin user posted image , malo tvrđi (ne pričam o onim novim plastelinima koji su kao testo nadošlo user posted image )

Luki sam davala onaj babylove čaj. Posle sam uzimala neki merkatorov. Oba su u prinicipu ista. Sad samo vodu dajem.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 545
8.4.2016 9:17:58   
Maraj
Adulence ja sam L davala samo kamilicu. Nisam skoro. Obucno mu dam kad nema stolicu 2-3 dana

bas planiram za danas palentu sa bananom user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 546
8.4.2016 9:31:02   
jess021
Mi smo juce jeli meso, karabatak. Super je proslo. L se nije svidela kombinacija palente i jabuke, a mislim da se ni meni ne bi dopalauser posted image
Niko mi nije odgovorio za cejlonski cimet?user posted image
Ja necu skoro davati bananu, em je bas kaloricna, em im steze stolicu, tamo kasnije, ima vremena.
Suzi, i ja sam davala suve sljive, prvo ih potopim u vodu, pa ih posle skuvam-tj. prepisala sam od Bebilule, ali sam ih uvek mesala sa nekim drugim vocem, i nemoj ih mnogo stavljati, samo 2-3. L je uvek kakila dva puta kad je jela suve sljive.
I ja danas kupila avokadouser posted image
Ja ne dajem nikakve cajeve, samo vodu. Juce je malo pila i na flasicu, napokon.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 547
8.4.2016 9:40:51   
Trcosava
Jess, zelene banane zatvaraju, one ''gnjile'' tj edovoljne zrele ne zatvaraju. Luka je jede pa skoro od početka i nikakav problem sa stolicom nije imao.

Za cimet ne videh šta si pitala, ali sam davala skoro luki neke američke palačinke od banane i ide i cimet u njih, nisu mu se svidele. Navodno bebe ne vole mnogo cimet.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 548
8.4.2016 10:05:02   
adulence
I ja ne dajem Relji bananu,a boga mi ni krompir isto zbog stolice,jer i bez toga cini mi se da se muci da kaki,probacu to sa sljivama,samo jos da vidim gde da ih kupim....avokado se daje "ziv"...jess za cimet nw znam imas na netu tablice uvodjenja ,raznorazne,meni je nesto u glavi od 7 meseca ,ali mozda i gresim...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 549
8.4.2016 11:08:37   
Trcosava
Ado, ako ima problem sa stolicom onda probaj sa onim čajem babylove - taj je i protvi grčeva i za poboljšanje probave.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here