|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
1.4.2016 11:56:48   
amelia
Maraj ja je kuvam oko 10 min dok ne omeksa.

Ayan <3

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 501
1.4.2016 12:54:24   
Christabel
Imam i ja pitanje, vidim da pominjete cveklu. Da li ona mora da se kuva u ljusci i posle oljusti ili se moze prvo oljustiti pa skuvati?

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 502
1.4.2016 13:53:14   
adulence
Danas me je Ivin i Reljin pedijatar skroz zbunio,vodila sam ivu na neku kontrolu i iskoristim momenat da ga pitam kada Relji gluten da uvedem i on mi kaze oko 9.meseca,kaze on to jw moja praksa,a nema sanse da jeste jer je on bio i Ivin pedijatar kad je bila beba i strogo sam se njegovog pridrzavala,a Iva mi ima slike kako sa 7 meseci u zooloskom vrtu jede plazmu....ahhah...
U svakom slucaju ja sam odlucila posto sada imam i vca i povrca i mesa da dajem za jedno nedelhu do 10dana cu poceti da uvodim zumance,a onda sa punih 7.cu i gluten...
Mi za dorucak jeli marelicu,a za rucak ce bundevu,sargarepu i cureci file...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 503
1.4.2016 14:16:47   
superm
Pre podne sok od jabuke, za ručak krompir, šargarepu, tikvicu sa pilećim bujonom i 1 kašičicom maslinovog ulja.
Ada, ja za gluten čekam da dete napuni skoro godinu dana.

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 504
1.4.2016 14:19:22   
Maraj
Christabel cvekla se kuva iskljucivo u ljusci. Kada se skuva sacekas da se malo prohladi pa je onda oljusti. Ako je oljustis pre kuvanja "ubices" sve hranljivo u njoj , i nece ti biti crvena vec bela.
Samo je dobro operi i nemoj joj seci one repove da ne iscuri boja iz nje

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 505
1.4.2016 17:19:33   
janajana
Mi smo danas doruckovali prvi put palentu sa jabukom i kad je pojela bila je u fazonu da hoce jos user posted image

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 506
1.4.2016 20:13:33   
adulence
Ivi sam sa 7.meseci uvela sigurno a sad videcu kako cemo....inace izbija nam zub pa je bas nervozan,ali to je za neku drugu temu....

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 507
1.4.2016 23:11:59   
amelia
Ado i nama je dr rekla dA sacekamo min 8 meseci pa videcemo ne znam Ja mu jos uvek necu uvoditi gluten ni zumance. Racunam da probamo teletinu i ostalo povrce.
Danas srela sam jednu zenu mamu ima sina 18 meseci i kaze mi da njeno dete vec sa 3-4 meseca jelo ko veliko znaci bukvalno sve meso povrce voce zitarice jaje gluten i kaze da mu nista ne fali nije na nista alergicno. Nije slusala kaze savete dr i za nista se ne kaje. Kaze da bih opet tako uradila. Ja se ne bih usudila ovako nesto ipak je beba mala oset_ljiva ne mozes joj odmah trpati sve u usta kao praset_u user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 2.4.2016 13:07:50 >

Ayan <3

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 508
2.4.2016 11:47:24   
jess021
Evo i naseg izvestajauser posted image
Mi smo uveli vockice, pa ih recimo doruckujemo. Ako pije mleko oko 6-7h onda je voce za dorucak oko 9-10h, ali ako pije mleko u 3-4h nocu, onda joj ujutro u 8h opet dam mleko i onda sve poremetimo, a mama bi volela kad bi sve bilo tacno u minutuser posted image
Probali smo juce brokoli, nije bilo lose. Za koji dan cemo kelerabu i ako nadjem lepu cveklu.
Ja o zumancetu i glutenu ni ne razmsiljam jos, cekam neke domace pilice, pa da probamo meso.
Eto!
Poljubac za sve musave bebiceuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 509
2.4.2016 13:06:15   
Christabel
E hvala Maraj. Vidim da se na vise mesta pominje kuvanje u ljusci, a zanimao me je razlog. Ja sam nesti kasnije uvela, ali sam kuvala oljuscenju, isekla na kockice pa zamrzla. Tako par puta pa vadim kad mi treba. Bas sam juce kupila jos pa cu spremiti na ispravan nacin.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 510
2.4.2016 15:49:22   
Maraj
Nama danas drugi dan brokolija. Svidja mu se. Dala sam mu u kombinaciji sa tikvicom i šargarepom. Toliko je mlatio rukama od srece da je zakacio kasikicu i odlwtwlo i na stolicu i po njemu a i na zid iza.....

christabel , i kad je izvadis iz friza pustis da se sama odledi. Ne obradjujes je termicki ponovo

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 511
2.4.2016 17:31:49   
Valerie
auu mi bas kasnimo user posted image presli smo desetak namirnica po malo, ali bebica jos uvek nije dobro uvezbala jelo na kasicicu, i dalje izbacuje jezikom... nema veze, vesela je, lepo spava, naucice jednog dana...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 512
2.4.2016 21:41:51   
adulence
Hmm...da sumiram
zitarice:pirinac,kukuruz,proso
Povrce:sargarepa,krompir,tikvica,bundeva,karfiol keleraba,brokoli,luk.
Voce:jabuka,kruska,sljiva,banana,kajsija,breskva.
Meso:piletina ,junetina,curetina
Maslinovo ulje,pavlaka
Eto to smo mi do sada uveli i sada to sve polako vrtimo u krug imam sada izbora,pa mi nije strasno da odgodim gluten...evo mozda ce nekome znaciti,ne znam da li se za ovaj uzrast jos nesto od povrca dodaje...

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 513
3.4.2016 1:05:39   
janajana
Da i ja sumiram user posted image
Zitarice: pirinac, kukuruz, heljda (mleko sa heljdom, to joj dajem pred spavanje, ostalo sisa)
Povrce: krompir, sargarepa, tikvica, bundeva, muskatna tikva, brokoli, karfiol, luk, grasak
Voce: jabuka, banana, sljiva, breskva, kajsija, avokado
Meso: piletina, curetina, teletina

Gluten, zumance i mlecne proizvode jos nisam, za to cu da pitam dr u utorak, a sto se tice glutena necu joj jos neko vreme davati, mislim da sam i D dala negde izmedju 7 i 8 meseca a mozda i kasnije

(Oscar Wilde)

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 514
3.4.2016 6:19:16   
mama krava

IZVORNA PORUKA: Valerie

auu mi bas kasnimo user posted image presli smo desetak namirnica po malo, ali bebica jos uvek nije dobro uvezbala jelo na kasicicu, i dalje izbacuje jezikom... nema veze, vesela je, lepo spava, naucice jednog dana...

Nigde ne kasnite, ne brini. Celog života će jesti čvrstu hranu...ima vremena sve da proba!

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 515
3.4.2016 11:44:37   
Maraj
Da sumiramo i mi user posted image

zitarice : pirinac , kukuruz , proso

povrce : sargarepa , krompir , tikvica , bundeva , c.luk , brokoli , paskanat

voce : jabuka , sljiva , banana

meso : piletina

< Poruku je uredio Maraj -- 3.4.2016 11:45:24 >

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 516
3.4.2016 13:18:04   
amelia
Hajde i mi da sumiramo danas punimo 7 meseciuser posted image
Zitarice- pirinac,kukuruz ,proso.

Povrce-krompir sargarepa tikvica karfiol bundeva brokoli crnu luk.

Voce- jabuka kruska sljiva breskva kajsija banana

Meso- piletina curetina.

Ostalo keks bez glutena maslinovo ulje svezi sir.

Danas cemo uvesti jogurt u kombinaciji sa jabukomuser posted image user posted image

< Poruku je uredio amelia -- 3.4.2016 13:20:10 >

Ayan <3

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 517
3.4.2016 15:07:56   
adulence
Relja je danas diruckovao palentu sa kruskom i jabukom,a cekam sad da se probudi pa da ruca,karabatak pileci,sargarepu i bundevu ...

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 518
3.4.2016 16:29:27   
Maraj

IZVORNA PORUKA: Maraj

Da sumiramo i mi user posted image

zitarice : pirinac , kukuruz , proso

povrce : sargarepa , krompir , tikvica , bundeva , c.luk , brokoli , paskanat

voce : jabuka , sljiva , banana

meso : piletina

zaboravila sam cveklu user posted image

L danas doruckovao palentu i jabuku. Za rucak je promrljavio brokoli , sargarepu i tikvicu posto mu se spavalo

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 519
3.4.2016 20:39:03   
superm
Mi još nismo uveli doručak. Imamo užinu i ručak.
Ručak baš voli, danas je čini mi se tražila još.user posted image
Koliko vaše bebe pojedu za ručak? Nisam merila ali pojede više od jedne male teglice.

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 520
3.4.2016 21:07:16   
jess021
Mi doruckujemo voce, pa mleko, pa rucak. To sam prepisala od Ade i Bebilule, tako nam vise odgovara.
L nije prijao brokoli, necu joj ga vise davati.
Mame, da li obroke spremate neposredno pred ruckanje ili moze i ranije, pa da malo odstoji?
Pitam zbog uklapanja sa setnjama, sad izlazimo i po tri puta,

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 521
3.4.2016 21:10:58   
janajana

IZVORNA PORUKA: janajana

Da i ja sumiram user posted image
Zitarice: pirinac, kukuruz, heljda (mleko sa heljdom, to joj dajem pred spavanje, ostalo sisa)
Povrce: krompir, sargarepa, tikvica, bundeva, muskatna tikva, brokoli, karfiol, luk, grasak
Voce: jabuka, banana, sljiva, breskva, kajsija, avokado
Meso: piletina, curetina, teletina

Gluten, zumance i mlecne proizvode jos nisam, za to cu da pitam dr u utorak, a sto se tice glutena necu joj jos neko vreme davati, mislim da sam i D dala negde izmedju 7 i 8 meseca a mozda i kasnije

Zaboravila sam da navedem i belu sargarepu tj paskanat

Inace, za dorucak je pojela palentu sa bananom i 1 mericom mleka
Rucak povrce, tikvica,brokoli i sargarepa, i bas je dosta pojela. Uzina breskva, jabuka i kajsija

(Oscar Wilde)

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 522
3.4.2016 21:48:01   
adulence
I ja sam zaboravila paskanat...da da jess tako smo mi imali podoj izmedju voca i povrca,ali u poslednjih par dana mi izbacuje podoj tj.pravi vece razmake i samim tim mi taj podoj izbacuje....a sto se tice kolicine pojede vise od dvesta grama sigurno...vise od velike teglice...

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 523
4.4.2016 9:54:55   
suzi kju
Evo i mene. Stigli kući. Vidim ručka se fino user posted image
Ja ću im dati palentu s jabukom, to će im biti užinica kad s E probude, za ručak piletina i brokoli.
A mi smo od namirnica probala ovako,
Žitarice : pirinač, kukuruz, ovas
Povrće :krompir, šargarepa, brokoli, karfiol, crni luk, tikvice, keleraba
Voće:jabuka, banana, breskva, kajsija, šljiva, kruška
Meso: piletina
Maslac, pavlaka, žumance.
Danas ćemo palentu.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 524
4.4.2016 10:13:37   
Maraj
Jess meni se rucak sada kuva. Piletina i crni luk. Ubacih krompir i izvadila cveklu iz zamrzivaca. Tamo oko 2/3 kad se vratimo iz setnje sve cu izblendirati. Ne mogu ni ja da uklopim sa setnjom , pa spremim ranije. Samo sada ne miksam vec ostavim u bujonu pa kada se vratimo sve sjedinim.

Za dorucak smo imali bundevu , jabuku i bananu. Probali smo i par kasicica kruske

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here