Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 13:53:29
|
|
|
|
jess021
|
Suve sljive su odlicne za stolicu, a imate ih u zdravoj hrani, iako ja vise volim one industrijski zapakovane. Ja mislim da svaka banana otezava kakenje Pa citala sam da taj cejlonski cimet sme od 6+, a i vec se pisalo na temu tog cimeta, ali tad mi nije trebalo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 15:29:12
|
|
|
|
Maraj
|
Ja ne znam nista za taj ciment. Ne znam ni kako izgleda, tj da l je kao za nas "odrasle". Zar vam nije bolje da kupite smrznute sljive pa da im takve date a ne suve. Ok su i suve al mislim da su ove smrznute "bolje" za njih
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 16:05:18
|
|
|
|
mama krava
|
Cejlonski cimet je prečišćeni cimet i zdraviji...i skuplji, ali meni mnogo ukusniji i lepšeg i intenzivnijeg mirisa. Ja kupila pre dve godine u DM, koštao je oko 400 din kesica od npr 50 gr i nisam još ni pola iskoristil, a trpam ga u sve!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 16:23:59
|
|
|
|
jess021
|
MK, a kad smem bebi da ga dam
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 16:33:17
|
|
|
|
mama krava
|
Od 6 meseci, ali samo cejlonski, ovaj drugi kasnije.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 16:47:38
|
|
|
|
Ana RR
|
Banane su dobre i kod zatvora i kod proliva, jer su bogate vlaknima. Moj Marko svaki dan pojede jednu bananu i nikad nije imao nikakvih problema sa stolicom.
< Poruku je uredio Ana RR -- 8.4.2016 17:04:38 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 17:20:40
|
|
|
|
Maraj
|
Mk , jess u sta stavljate taj cimet? U koje kombinacije?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 17:37:42
|
|
|
|
Ana RR
|
Maraj, možeš u voćne kaše, sa pečenom jabukom je lepo, sa šljivom, sa žitaricama, posle sa grizom, u sutlijaš itd...
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 19:07:41
|
|
|
|
suzi kju
|
E pa baš ću da kupim suve šljive da im napravim kašu. To ćete im biti fino za probavu. A večeras ću da potopim proso pa sutra uz povrće da spremim. Kad može griz, i u kojoj razmeri?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 21:07:30
|
|
|
|
jess021
|
MK, hvala. I mislila sam da je od 6+, ali nisam bila sigurna. Kupila sam taj cejlonski, u DM-u. Maraj, uz vocne kasice..jabuka, kruska, moze i sa bundevom. Suzi, mislim da psenicni griz sadrzi gluten.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 21:20:56
|
|
|
|
bebilule
|
Ne napisah za suhe sljive. Kombinujem ih sa kruskom ili jabukom i kao sto je jess napisala dovoljno je par komada. Ado, ja sam avokado uzgajala u papirnoj kesi van frizidera . I uspio nam je, danas ga je jeo. Jedno totalno neutralno voce, pogodno izgleda za razne kombinacije, sa iznenadjujuce velikom kosticom .
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.4.2016 21:25:44
|
|
|
|
adulence
|
Griz moze ako si uvela gluten,mislim da sam i njega pravila 1:1 jwdna kasika deci vode,ali jedna ravna kasika ne prepuna jer se on doata zgusne...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 9:26:39
|
|
|
|
amelia
|
Mi smo probali jogurt danas nam je treci dan, dajem mu u kombinaciju sa jabukom kupovnu kasicu kupila sam palentu ali nisam procitala pise da moze da sadrzi gluten i tragovi soje. Moracu drugu da kupim jos uvek necu uvoditi gluten.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 9:32:45
|
|
|
|
jess021
|
Amelia, kakva je kombinacija jogurt i jabuka?! Mozes palentu slobodno, to sto pise gluten u tragovima je zanemarljivo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 12:07:58
|
|
|
|
Maraj
|
Jes to mu dodje ko vocni jogurt. Jos da doda neke zitarice , milina. Ja planiram jogurt , bananu i proso npr al to kad uvedemo mlecno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 13:03:44
|
|
|
|
Christabel
|
jess, sta pise na kesici tog cejlonskog cimeta? Da znam kako da ga trazim
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 13:15:14
|
|
|
|
mama krava
|
Narandzasta kesica...Alnatura...pise Ceylon Zimt...u DM
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 13:29:19
|
|
|
|
amelia
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Amelia, kakva je kombinacija jogurt i jabuka?! Mozes palentu slobodno, to sto pise gluten u tragovima je zanemarljivo. Jees kao sto rece maraj dodze kao vocni jogurt ja sam mu dala za pocetak kupovnu kasicu dok uvedemo jogurt posle cemo praviti sami egzibicije sa zitaricama sa drugim vockicama. Znaci mogu slobodno da mu dam palentu i nece se racunati da smo uveli gluten?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 14:27:43
|
|
|
|
Maraj
|
Pa da amelia. Palenta je kukuruzna kasa. To oni napisu ali je zanemarljivo malo. Na onoj cuvenoj zelenoj palenti sa decakom , ne pise da moze sadrzati tragove glutena
< Poruku je uredio Maraj -- 9.4.2016 14:29:44 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 17:51:47
|
|
|
|
Christabel
|
Hvala mk. Ja mislila mozda pise neki latinski naziv ili na nemackom, pa rek'o da pribelezim. Sto se tice palente, mislim da su i za tu na kojoj pise i za tu na kojoj ne pise nista za gluten apdolutno jednake zanemarljivo male mogucnosti da ga sadrze. Veci proizvodjaci napisu na kesici, manji ne napisu a apsolutno ga isto proizvode
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 19:18:52
|
|
|
|
Maraj
|
Christabel mislim da se tu misli na mogucu kontaminaciju posto se na istoj traci ili traci pored proizvodi i nesto sa glutenom Zato se to piše
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 20:01:44
|
|
|
|
suzi kju
|
Sad iščitah prethodne postove pa imam nekoliko pitanja. Kada može šećerac? Blitva? Koji jogurt kupujete deci? Danas sam našla na pijaci lepe sitne cveklice pa sam kupila nekoliko i uvešću im neki dan od ponedeljka. Šta najčešće dajete za doručak? voće sa žitaricama?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 21:15:33
|
|
|
|
mama krava
|
Jogurt isključivo sa najvecim % masnoce! Izbegavajte grčki jer je pun skroba!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 21:41:57
|
|
|
|
jess021
|
Christabel, odgovorila ti je MK Meni se nesto ne dopada kombinacija voca i jogurta, mislim da ja sama to mesam. Danas smo jeli avokado i bananu, super je bilo. Bas sam kupila dobar avokado, bio je lepo zreo. Sta sad da radim sa drugom polovinom? Ja je stavila u frizider Suzi, ja joj dajem samo voce za dorucak, da ne ponavljam zasto.
< Poruku je uredio jess021 -- 9.4.2016 21:42:38 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.4.2016 21:50:44
|
|
|
|
mama krava
|
Avokado prvo stavi u plasticnu kesu i istisni vazduh i zatvori pa tako u frizider. Moze da stoji par dana.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?