Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 10.2.2016 18:06:39
|
|
|
|
radoznalamala
|
Lavice, kako si? Kako je proslo? Malo smo se razisle, al ja redovno svracam i citam vas
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 11.2.2016 10:53:54
|
|
|
|
alissa77
|
Jupiiiii
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 11.2.2016 10:57:42
|
|
|
|
alissa77
|
Jupiiii za Lavicu78
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 11.2.2016 14:28:16
|
|
|
|
radoznalamala
|
Malo statistike, i optimizma "Centar za vantelesnu oplodnju Valjevo Dragi prijatelji. Malo statistike...Do sada imamo 120 rodjenih beba. Ukupan skor trudnoca za decembar i januar je 51.8 % na 68 parova :)))) Ocekujemo jos beba :))))" Srecno svima!!!
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 12.2.2016 9:41:38
|
|
|
|
Elena011
|
Čestitam, Lavice, mnogo mi je drago i želim i svima drugima uspeh! Statistika je ohrabrujuća, ali u stvari je to ipak samo statistika, tj. svede se na to kako se zalomi, moja grupa je, recimo, bila ona u kojoj je uspešnost bila jako niska, a sledeća grupa je baš imala sreće...
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 26.2.2016 11:25:59
|
|
|
|
radoznalamala
|
Devojke, gde ste??? Kakve su vesti? Dokle se stiglo?? Ja od danas pijem Microginon, u medjuvremenu pila i antibiotike jer mi se "pokvarila" Mikoplazma Tek pocinjem lagano da se "plasim"
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 26.2.2016 13:13:47
|
|
|
|
17 joka
|
Lavice Cestitam Radoznala, nemoj se plasiti budi pozitivna uzivaj jos malo bices trudnica, napravi pozitivno gnezdo za svoje mrvice, znas ono kakve su ti misli takav ti je zivot, zato osmeh na lice, svakim danom si sve bliza svojoj sreci
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 26.2.2016 20:47:34
|
|
|
|
radoznalamala
|
Joko divna zeno Sve sam ja u teoriji savladala, i da me vidis kako svaki dan sama sa sobom vodim rasprave u nedogled , ali... Valjda sve to sto vucem iz proslosti, sve te izgubljene trudnoce bez realnih objasnjenja uzmu danak u optimizmu... Al, ne dam se... Citam, gledam filmove, sklanjam se od losih vesti i neg.ljudi... I guram dan za danom... Nadam se najboljem.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 26.2.2016 20:50:39
|
|
|
|
17 joka
|
Bravoo, ono sto nas neubije to nas ojac zato samo tako nastavi i uspece i bice sve dobro
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 26.2.2016 20:54:34
|
|
|
|
radoznalamala
|
Imam bar mesec dana pred sobom da uvezbam pozitivan stav... Mada, moj problem je da se trudnoca odrzi do kraja, ostajala sam skoro pa "lako", samo su se na zalost prerano zavrsavale. Zato se nadam da cemo ovog puta uz lekarski nadzor mozda dogurati do kraja
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 27.2.2016 0:13:51
|
|
|
|
17 joka
|
Koristi progesteron depo vitamine, aspirin konsultuj se sa dr. za sve ako treba i serklaz ma sve samo da bude dobro vreme brzo proleti
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 11:53:59
|
|
|
|
ketusa
|
Cao,ja sam nova na ovom forumu,citala sam vas stalno ali nisam pisala,e ovako ja i muz se borimo sa sterilitetom 7 godina,sada smo usli u proces VTO preko fonda prosli prvu komisiju u svojoj filijali,i na uputima i na komisiji smo naveli Valjevo,sada cekamo 18-ti mart na drugostepenu komisiju...mozda ima jos neka cekalica da mi pravi drustvo jer me cekanje ubija,a i neizvesnost
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 17:40:16
|
|
|
|
Sunny.
|
Zdravo buduće mame! Uskoro počinjem sa kontracepcijom kao pripremom za VTO u Valjevu. Planirala sam da ne uzimam bolovanje za vreme bockanja. Zato bih vas zamolila da mi kažete na koliko dana otprilike rade uz praćenja folikula, da li rade vikendom i da li se uz zakazuje rano ujutru ili može i malo da se pomeri, npr oko 11h? Hvala unapred
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 17:41:40
|
|
|
|
radoznalamala
|
Draga, ja cu rado da ti pravim drustvo u cekanju :) Mi smo prosli komisije, ali cu rado da podelim bar ovu zajednicku neizvesnost i iscekivanje :D
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 17:49:22
|
|
|
|
radoznalamala
|
Sunny, mislim da se sa njima kad dodjes do bockanja sve mozes dogovoriti (oko termina), ali, opet proveri... Ja sam pocela sa Microgynonom, pa do bockanja imam jos vremena :)
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 17:53:14
|
|
|
|
ketusa
|
iskreno ja jos uvek neznam ni sta me ceka u valjevu ovo nam je prva vto pa smo strasno zbunjeni oko svega,sta se sve radi na toj drugostepenoj komisiji i koliko ste posle nje cekale da udjete u proces?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 17:58:23
|
|
|
|
radoznalamala
|
Mi smo drugostepenu prosli u Valjevu, 23.novembra... Nista strasno, sa prikupljenim rezultatima dolazite u zakazano vreme, zenicama se radi ultra zvuk, a muzici daju uzorak za spermogram. Potom sledi kraci informativni razgovor sa clanovima komisije (svi su beskrajno ljubazni), i ako je sve ok sa rezultatima, otprilike vam i saopstavaju kad bi citav proces mogao da pocne i kako. Ne ceka se dugo, mi bi i ranije poceli da nisam ja morala na neke konsultacije u Bg. Mada, zbog svih praznika koji su bili, ni ovo nije kasno :) I nama je ovo prva vto, tako da te potpuno razumem :)
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 18:15:23
|
|
|
|
ketusa
|
kod nas je sa nalazima sve ok a da bi bilo tako trebalo nam je i vise od godinu dana,tako da smo se namucili,kazi mi samo jos me zanima zbog cega prvo daju kontraceptivne tablete ako sam dobro razumela?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 18:17:39
|
|
|
|
radoznalamala
|
Koliko sam ja ukapirala ( a verujem da ima zenica koje to bolje znaju) ove nam pilulice daju da se malo postede jajnici, tj. da se ocuva kvalitet j.celija... Pa kad krene stimulacija da nam jajne celije budu i brojnije i kvalitetnije :)
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 18:19:52
|
|
|
|
ketusa
|
pa sta su tebi rekli koliko treba da ih pijes do stimulacije?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 18:27:21
|
|
|
|
radoznalamala
|
Pijem celu kutiju (21 tableta), tj. 21 dan... Par dana pre kraja da ih zovnem i da cujem kakav je dalji raspored, tj. kakav je plan stimulacije koji ce dr Bane u medjuvremenu da napravi.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 21:25:05
|
|
|
|
Elena011
|
IZVORNA PORUKA: Sunny. Zdravo buduće mame! Uskoro počinjem sa kontracepcijom kao pripremom za VTO u Valjevu. Planirala sam da ne uzimam bolovanje za vreme bockanja. Zato bih vas zamolila da mi kažete na koliko dana otprilike rade uz praćenja folikula, da li rade vikendom i da li se uz zakazuje rano ujutru ili može i malo da se pomeri, npr oko 11h? Hvala unapred Ne funkcioniše to baš tako :) Svi dolaze u isto vreme, nema zakazivanja. Dođeš oko 8 za vađenje krvi, onda odeš da prošetaš do pola 10-10 i onda kreće folikulometrija i posle preuzimanje lekova, s tim što to ume da potraje i do 1, zavisi koja budeš po redu tog dana i zavisi da li doktor ima nepredviđenih obaveza. Dođeš prvi put na početku ciklusa pa sledeći put za 5 dana pa onda dolaziš svaki drugi dan i pred kraj kako ti kaže, u zavisnosti od reakcije, možeš doći i dan za danom. Aspiracije i transferi se rade i vikendom. Meni je sve skupa bilo dovoljno 6 odlazaka, nekih ženama je i 7-8.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 29.2.2016 21:45:27
|
|
|
|
17 joka
|
Novim clanicama zelim dobrodoslicu i da vam ovaj prvi pokusaj bude uspesan Kontracepcija se daje da se malo smire jajnici da se spreme hormoni i jajnici za stimulaciju tako da i to prodje ja sam imala muke od microdinona ali sve za cilj zato samo napred
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 1.3.2016 12:30:30
|
|
|
|
radoznalamala
|
Ja evo pet dana pijem Microgynon, a od pratecih pojava imam blagu mucninu, vecernje glavobolje, i "napade" vrucine :) Za sad nije strasno, sve se da izdzati
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 1.3.2016 13:11:29
|
|
|
|
Sunny.
|
Hvala na odgovorima! Nisam se nadala da je tako čest uz. Mada sad kad razmislim, tako mi je bilo i prvi put kad sam išla privatno, samo što meni brzo rastu folikuli zbog niskog amh, pa mi je aspiracija bila već 11dc, tako da am imala 2-3 pregleda. Kontracepcija se pije i da bi se ,,uniformisali `` jajnici, odnosno da svi budu iste ili slične veličine za aspiraciju.
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.