Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 9.2.2016 22:13:34
|
|
|
|
branki*
|
Mama krava,mogu misliti kako si se prepala,ja bih se odsekla isto uh! Rosi,sta sad to znaci,opet alergija?nije prosla ? Ja prala kosu,napravila ledene kocke,ispale super. Emice,ne znam..mislim isto sto i eca.bzv...
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 9.2.2016 22:18:30
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
I ako ona ljubi stomak zna da ce da stigne bata. Vise nece da bude jedina. Nema sta drugo da bude. To je samo faza. Jedino sto mozes da joj kazes da je volis najvise na svetu. I da je tata voli da bi prihvatila da je tata uspavljuje.
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 9.2.2016 22:24:32
|
|
|
|
vonavoj
|
Emice,nije ona jos svesna ds ce joj bata uzeti tebe,tako da to nije,dok ga ne vidi sa tobom i da joj se ne posvecujes,tad moze nastati problem (kod nas toga nije bilo,jer sam joj od prvog dana trudnoce govorila da je to njena seka,da je cuva,pazi,da bi se osetila vaznom).jedino da je faza,pa da joj svaki put objasnis da ce i tata isto tako da je uspava kao i mama,jer mama npr.mora da se kupa. Rosita,bas mi je zao ako ne valja stolica.. Mk,mi smo letos isli na sivenje cela,samo se okliznula u kuhinji u trenutku kad sam otvarala fijoku..a nikada nije padala,ma ni krastu na kolenu..ali eto,desi se..ja sam bila u soku!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 9.2.2016 22:42:32
|
|
|
|
emicaa
|
Brine me ako je zbog bebe šta će tek biti kad se rodi.Pričam joj svaki dan,i nedam mm da mazi stomak puno pred njom da ne bude ljubomorna,ona sama dodje kod mene digne mi majicu i kaže Doda ljubi bebu.Čak i u igraonici ostajem(jedina mama) dok ne bude spremna da ostane bez mene.Baš se nešto loše osjećam,kao da sam je napustila
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 9.2.2016 22:49:28
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Emice nece biti problema. Kod nas ni ujednom trenutku nije bilo ljubomorih scena. Mi smo Teodoru ukljucivali od samog starta sve sto se tice bebe. Njih dve se obozavaju. Samo pricaj i pricaj.Jos nesto bih napisala, ali nemam snage od temperature da kuckam.
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 9.2.2016 23:50:50
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: emicaa Mame pomagajte,nisam našla temu pa ću ovde pisati. T u zadnje vrijeme kad treba spavati neće ide sa tajom iako već dugo ide sa njim i išla sam.Večeras joj kažem da će ići sa tajom jer ja ne mogu i onda počinje histerisati,malo je smirim i smjestim sa njim u krevet i izadjem iz sobe.Plakala je ali se onda umirila i ja odem od tuš.Kad sam završila čujem je da vrišti a ne lače,dodjem pred vrata sobe i na sve što joj mm kaže ona samo govori ne mogu hoću mamu,dodji mama.Zamislite kako bi vrištali da vam neko čupa nokte,tako je ona zvučala.Udjem u sobu ona se ne može smiri i jedva sam he umirila,zaspala je jecajući i držeći me za ruku.ja pojma nemam šta se dešava sa njom ali nešto i nekako moram promjenit ali mi treba savjet kako i šta .Kad idem na posao ostaje bez problema,poljubi me,maše mi sa prozora i nastavlja igranje. Emice, moj Marko ima 4,5 godine i slično se ponaša. Još uvek ne može da spava ako nisam ja sa njim, mm mu pročita priču i bez obzira što mu se toliko spava da na oči ne vidi, on čeka da mm završi sa pričom i pozove mene da dođem u sobu. Pre koji mesec se probudio dok sam se ja kupala i nije zaspao dok nisam izašla iz kupatila i legla pored njega. Vidim da već ima strahove da će ostati bez mene(koje sam i ja imala kao dete i koje verovatno ima svako dete) pa mi pre neko veče kaže mama, tata i ja nećemo nigde ići bez tebe, nemoj ti da se izgubiš. Ili skoro kaže Mama, šta ako se avion polomi kad budemo išli u kanadu i ti ispadneš i tata i ja odemo bez tebe? I drhti mu vilica dok priča, oči pune suza. E sad, on je stariji od tvoje T i već zna za strah, ona je ipak još uvek mala za to tako da je verovatno neka faza.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 7:57:44
|
|
|
|
branki*
|
Jutro,mame!probudih se,veliki je budan,mala je na sisi.vreme neko bljakavo.mazala juce neku kremu za samopotamnjivanje,ako mi je lice ko sto su mi ruke
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 7:59:48
|
|
|
|
eca89
|
Dobro jutro mamike, evo i nas, kod nas Branki isto kiša pada, sve po starom!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:07:46
|
|
|
|
Trcosava
|
Jutro mame! Ne postizavam da se javim. EMice, neću ti biti neka pomoć jer kod mene je sa Anom jedna priča bila, sa Lukom druga. NIKAD mm nije uspavao ni jedno ni drugo. Ja sam Anu na kolenima uspavljivala do 2 godine, onda je oko 2.5 dobila veliki krevet i nisam nikad legla pored nje. Nekad sam sedela malo, držala za ruku i onda izađem, ostavim otvorena vrata i ona zaspi. Luka je tek posebna priča. Njega samo strpam u krevert i po potrebi kad krenemo da spavamo obrnem da mu je glava tamo gde treba da bude. Probajte više puta jer ti kad se porodiš bićeš sigurno 3 dana u bolnici. Ili makar 2 noći. Kod mene ništa novo. Ana u školu, Luka u sobi, ja pijuckam kaficu i polako posle kreće mašina. Danas neću ništa kuvati. Luka će dobtii moju kupus čorbu, mm i Ana će već nešto.
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:13:22
|
|
|
|
vonavoj
|
O emice,kakvo napustanje! Da li treba dete da se osamostali? Znas koliko je moja T postala zrelija i samostalnija kad sam se porodila!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:18:10
|
|
|
|
bebilule
|
Jutro i od mene. Nakon 15 dana stigosmo kuci. Unutra naravno lom . Nesto cu skuhati za rucak i mislila sam u setnju sa M, ali ovdje duva nevjerovatan vjetar. Jos mi imamo grilje na kuci, cijelu noc nisam oka sklopila koliko su lupale, a mrsko mi bilo sve ih zatvarati. Od setnje izgleda nista.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:18:27
|
|
|
|
emicaa
|
Dobro jutro. Sad je pitam zašto nije htjela sa tajom na spavanje i naravno odgovor ne mogu,mora mamom.Stvarno mi nije problem uspavati i ako treba u sred noći preći u njen krevet(i to često radim pa zaspim prije nje)ali baš zbog bolnice se to mora promjenit.Mislim da nijedan dokror neće dozvolit da dodje kod nas spavati Rosi izvini ja upadam ko tarzan,nisam ispratila kakva alergija vas muči?
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:33:39
|
|
|
|
Modessty
|
Emice ne požuruj je. Daj joj vremena da se navikne na promene. Tek si 18 nedelje, ima vremena. Ništa nećeš uraditi ako je odvajaš na silu. Uostalom onih nekoliko dana kad budeš uporodilištu promeniće i njene navike. Mazi je sad dok je još jedinica. Kasnije će te gristi savest što nemaš dovoljno vremena za nju. I nemoj da je nešto gnjaviš pričom o bebi koja stiže. Deca shvate šta se dešava tek kad beba zaista dođe u kuću. Nema potrebe da je opterećuješ.Ljubomore će sigurno biti u nekom trenutku. Nema potrebe da već sad bude ljubomorna. Samo polako draga i mazite se sada više nego ikada. Promeniće se sve kad dođe beba i tvoja mala devojčica će odjednom da postane velika
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:39:59
|
|
|
|
vonavoj
|
Mod,svaka ti ja zlatna Inace,jutro,upadam kao padobranac..danas sam 3u1,kolega i koleginica nisu tu,kolegi umro tata(a muz i zena su),pa danas sve obavljam ja..a tako mi se ne radi nista! Bili smo juce napokon kod dr,T nije vise zarazna,ima krastice,sad za vikend cekamo J boginje,kaze dr nepisano pravilo je da izbiju 15.ti dan! Sanjice,kako si? I tebe ne moze virus od dece da zaobidje!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:39:59
|
|
|
|
Trcosava
|
Joj Mod, ja sam drvenjak. Mislim mazim i Anu, ali više sam okrenuta bebi. A Ana se nekad ponaša gore nego on. Vidi da njega điham na kolenima, pa hoće i ona. Nikako da shvati da ona ima 30 kg, a on 10!!!! A i on je drvenjak na mamu, uopšt ne voli da se mazi. Samo bi kopao i pentrao se po nečemu. Njegova logika je sada bolja nego Anina sa 6 godina. Ej bre, on ode do dela gde je usisivač, izvuče usisivač i popne se na njega da bi mogao dalje da se penje!!!! Ana sa dve godine nije umela da se popne na tobogan!!!!!!!! Milkice, videh i ja sličku. Verujem da si se uplašila (mada ja pored silnih ovde iskustava mama verovatno ne bi plus to što sam drvenjak hahahahahahahaha) Sanjice, kako si danas? Imaš li još T? Suzi, šta bi sa tačkicama? Jesu se povukle? Sorry drage moje što me nema, ali ne postizvam. Nede sam pisala kakav mi je dan. Evo do 9 pijem kafu, kreće onda doručak, posle doručka malo se Luka prošvrćka, pa kad on ide da spava ja idem da vežbam. Posle njemu užina, pa obično njemu kuvam ručak, pa po Anu (sad kad ide u školu). Danas koooooooooooonačno idem do komšnice koja je imala operaciju. Nikako da odem do nje. Taman ću da vidim da iskukam da me njm vozi po Anu. Napolju je opasan kijamet. Duva u pm, a smenjuju se kiša i sneg.
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:42:51
|
|
|
|
branki*
|
Trco,je l sa lukom ides po anu kolicima?
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:48:46
|
|
|
|
Trcosava
|
Ne, ostavim ga kod bake kad je ovakav kijamet. Jer u tom slučaju moram da idem na bus, a veliko mi akanje da ubacujem kolica za jednu stanicu. A težak je da idem sa kengurom. Problem je vetar koji duva. Sad je i on malo bolji pa ne urla toliko. Mada čim ne duva i nije smrz idem obavezno sa njim.
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:48:52
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Evo me drustvo tu Sam. U skoli Sam. Za badava radim. Nek mi daju neku ucionicu za ciscenje da xnam da nisam dosla za dzabe. Volim da sam koristna. Jos uvek nema nikog u zbornici. Temperaturu od jutros nisam merila. Uspavala sam she, pa mi je dadilja zvonila na vrata. Ova deca se vise raduju dadilji, nego rodjenim babama i dedama. Moram uzeti nesto za jacanje imuniteta.
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 8:54:12
|
|
|
|
emicaa
|
IZVORNA PORUKA: Modessty Emice ne požuruj je. Daj joj vremena da se navikne na promene. Tek si 18 nedelje, ima vremena. Ništa nećeš uraditi ako je odvajaš na silu. Uostalom onih nekoliko dana kad budeš uporodilištu promeniće i njene navike. Mazi je sad dok je još jedinica. Kasnije će te gristi savest što nemaš dovoljno vremena za nju. I nemoj da je nešto gnjaviš pričom o bebi koja stiže. Deca shvate šta se dešava tek kad beba zaista dođe u kuću. Nema potrebe da je opterećuješ.Ljubomore će sigurno biti u nekom trenutku. Nema potrebe da već sad bude ljubomorna. Samo polako draga i mazite se sada više nego ikada. Promeniće se sve kad dođe beba i tvoja mala devojčica će odjednom da postane velika Mod stvarno ti je svaka zlatna,sad da mogu izgrlila bih i tebe
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 9:53:16
|
|
|
|
jess021
|
Dobro jutro, L se opet celu noc vrti, iako spava izmedju nas ( pravicu se da ovo nisam rekla javno ). I kod nas duva vetar, tako da cemo ceo dan biit u stanu, smor. MK, bitno da se sve dobro zavrsilo, a tvoj strah smao mogu da zamislim. Rosi, sta se desava? Emice, ja ti nemam nista pametno reci. Pitacu te kad mi drugo bude na putu Juce smo kupili aspirator i peglu, sad cu samo da kuvam i da peglam
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 10:07:16
|
|
|
|
adulence
|
Emice upravo htedoh da napisem sve isto kao i mod...bravo mod,T je mala ali imas ti jos par meseci da budes trudna i neces verovati koliko ce se do tada promeniti...uzivajte... Dobro jutro,js uspavljujem R ,mm sa Ivkom sredjuje kucu,a mozda cu i ja porrd R da se strovalim,kao da me neki virus lomi...
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 10:30:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Jutroooo, mi svaki dan u set__nji, pa uglavnom citam mrzi me da pisem, a dobila sam novi tel od mm, tako brzo otvara RR da cu morati da pocnem! danas preskacemo, duva vetar ako se smiri, mozda je zivedem na 10 tak minuta.. U i ja doruckujemo pizzu, N obavila svoje rituale, tusranje, jelo, sada spava! za sve koji su skinuli povoj, mi 22 imamo kontrolu. MK da brzo prodje! Emice, slazem se sa Mod, i sa Von, uzivaj sa njom dok ste jos vas dve same, meni U nije uopste ljubomorna, toliko je voli da je to nezamislivo, cak ponekad imam osecaj da ce je udaviti kada je grli i ljubi, pa kad je ujutru ugleda kako spava, pa kad kaze , gde je moj seceric najmanji, srce mi je puno, videces kakva je to ljubav vec!
< Poruku je uredio Unina mama -- 10.2.2016 10:31:33 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 10:47:21
|
|
|
|
emicaa
|
Ohrabrile ste me,hvala vam Nas dvije smo sredjivale stan,a smo usisavale i brisale,onda sam je hvalila kako je već velika djevojka i sve pomaže mami a ona se istopila od miline
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 11:00:45
|
|
|
|
Trcosava
|
Završila danas vežbanje. Luka se ranije jutros probudio i eno još spava (legao u 9:40) Sad da ispusim jednu, se istuširam pa polako da ga budim. Pojedemo užinu pa kod komšinice.
|
|
RE: Razgovori mama 02/16 [chat] 10.2.2016 11:05:14
|
|
|
|
Maraj
|
Dobro jutro . Jess ,L i ja izbacili tatu iz kreveta pa se nas dvoje baskarimo u bracnom. Inace spavao je on super u krevetcu al iskreno mene je mrzelo da ustajem i da ga prebacujem , pa da kad se probudi , da ga vracam kod nas.....ovako , bar dok imam mleka tu je sa mnom. Ne moram ustajati samo mu izvadim sisu....al losije spava sad od kako se prehladio .
< Poruku je uredio Maraj -- 10.2.2016 11:06:52 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?