Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 19:43:07
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ne brini, Popkice, nije to toliko strasno. Mada, meni je na kraju uradjen carski, ja sam na indukciji bila ujutru od sedam popodne do sest.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 19:44:56
|
|
|
|
Ella2407
|
Ccc Stvarno nidje veze,a sta je u tom periodu bitno.. Sto se mora detaljnije gledat,organi i to sve,jel sve okej?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 20:05:17
|
|
|
|
alex88
|
Nesto najosnovnije sam kupila u neutralnoj boji!Uzela sam uput,nisam puno cekala!Popkice a da se dogovoris sa Dr da ti izazove porodjaj dok je tu,naravno ako je beba spremna
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 20:12:20
|
|
|
|
isidora88
|
Popki ne bih da te plasim, ali mene je uzasno bolelo poslednja 3 sata otprilike, sve se izdrzi, ali ja licno ne bih opet, zato sad biram ili carski ili epidural i prirodno. Inace su mi indukovali porodjaj, bila sam otvorena 3 prsta, dosla bez bolova na dogovoren porodjaj.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 20:18:12
|
|
|
|
sonyasha
|
Popkice, ja ti nebih savetovala indukovani, deset sati sam bila sa kontrakcijama bez početka i kraja, ludačkih! Na kraju se završilo sa cr, ali i da nije to je bilo grozno iskustvo. Da sam na tvom mestu ja bih čekala. trudničice drage!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 21:37:03
|
|
|
|
vocicana
|
Jao kraljice moje. Prvo za moju Isi najveci hug biice to sve super, msm da cemo resiti nesto. Divna si i samo ti zelim da zaokruzis ovu situaciju na najbolji moguci nacin i za tebe i za bebicu. Ljubimo vas nas dvoje. Sony, toliko nedostajes...Javi se kada stignes. Ja bila kod mame, uzivala sam, napravila bajadericu, rucala sa roditeljima, pricali, smejali se, posel jedna gibanica z anjih za veceru, malo pre sam usla u kucu, jedva sam cekala da procitam sta ste pisale. Alex, srecno, bas lepo, izgurala si to junacki, sada kada skinu serklaz pa kada dodju nase kako ce to biti lepo. Marinchice, drugarice po losem disanju...jao ja sam sa ovom ishranom sredila problem, ne mogu reci da mi je lose. Zelim ti da te sto pre prodju ti problemi. Ella sada cu ti poslati jednu pp za brzu veceru,uglavnom toga u kuci uvek ima.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 21:52:13
|
|
|
|
Tanjica81
|
Trudnice moje stare i nove... veliki zagrljaj za vas.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 21:53:04
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja nisam imala dogovoren porodjaj, dosla sam sa bolovima, ne secam se tacno koliko otvorena, prokinuli su mi vodenjak i sami dali indukciju.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 22:03:18
|
|
|
|
isidora88
|
Voci draga , nek si uzivala malo danas, i treba, posle onih stresova oko bolovanja i nerviranja, dobro ti je doslo malo lepog drustva i zabave. Alexx kad ti skidaju serklaz? Sad kad zaredjamo sa bebicama pa se preselimo u mamece teme, to ce biti najlepsa caskanja Moram vam staviti slicicu bebe, samo da uspem da postavim jer nesto zeza slikomat.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 22:28:19
|
|
|
|
alex88
|
Isi oko 20 i nekog februara .Voci drago mi je da si uzivala sa svojima.Jeste ta indukcija zeznuta jer je bol konstantan i nema pauza kao kod prirodnih kontrakcija.Popki pre 9god je moja drugarica kojoj je dragce vodio trudnocu,dobila neke 2/3 injekcije i posle dva dana se porodila,e sad dal i dalje postoji takva solucija neznam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 22:40:31
|
|
|
|
emicaa
|
A šta je sa voćem koje može izazvati kontrakcije,pali li to uopšte ili je ipak samo prazna priča. Ja sam u krevetu,ujutru ustajemo rano,pojma nemam kako ćemo,najsladje je pred zoru kad odem kod T u sobu ako se probudi pa se zagrlimo i nastavimo.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 22:41:09
|
|
|
|
vocicana
|
Sve vas grlim i ljubim moje, idem u kupatilo na sredjivanje i na pocinak, bas mi se spava.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 22:44:13
|
|
|
|
alex88
|
Odoh i ja,nadam se da cu zaspati makar oko ponoci,bas sam ceo dan nekako umorna a nista nisam radila .Lepo i mirno spavajte
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 22:54:34
|
|
|
|
popkica bebic
|
Satima bezuspesno pokusavam da vam posaljem poruku. Hvala vam za savete. Ja nikako, ali nikako, osim u nekoj ne daj Boze situaciji, ne zelim indukciju, niti bih ikada dozvolila da me nasilno poradjaju. Ali, pitala sam sve ovo upravo iz straha jer nasi lekari kad im se zuri ili su dezurni ili idu na odmor vole da rade takve stvari, a kad vide da ne ide salju na CR, posle silnog mrcvarenja. Mene samo plasi diskutabilni termin porodjaja, mada mi je sam lekar kazao da zna da cu da se porodim neki dan posle VTP. Uh! Pametna nisam. Sve vas ljubim; laku noc!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 22:55:44
|
|
|
|
Bibilib
|
Drage moje oko 9h me je zaboleo stomak i to bas jako pa bol prestane i tako nekoliko puta kao da uzvije pa bol prestane... Rekoh da se sredim i idem do dr. U medjuvremenu sam popila utrogestan i sad se bolovi malo primirili ali ne znam da li sam pogresila sto nisam otisla ili ne...ali sam se bas puno uplasila...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 20.1.2016 23:58:38
|
|
|
|
alex88
|
Bibi ako se ponovi idi,ne bih da te plasim ali zbog sebe bolje da odes.Jer tebe pregledala Dr?
< Poruku je uredio alex88 -- 21.1.2016 0:00:57 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 21.1.2016 8:27:28
|
|
|
|
isidora88
|
Jutro Popki mozda krene ranije, glupo mi jensto dr prica kako ces posle termina, to se nikad ne zna, ne moze da predvidi da li ce tebi puci vodenjak i slicno... Emice ja bih rekla da su prazne price, jedem ananas, narandze koje navodno izazivaju kontrakcije, nalivam se svepsom koji isto kao izazova kontr.pa nista jos sam tu.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 21.1.2016 9:04:47
|
|
|
|
popkica bebic
|
Dobro jutro stomacici! Izvol'te na makarone sa sirom i jajima! Uzdam se u Boga da se porodim do kraja prve nedelje februara, a i pre! Uh! Bibi, kako si? Jesi li se javila lekaru?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 21.1.2016 9:17:19
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Isi ti uzmi pa malo ispomeraj namestaj po kuci mozda bude veci efekat ..il jedan trk po kvartu Ja sam rekla sad treci put ima ovo da praktikujem samo da ne predjem termin kao i uvek
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 21.1.2016 9:17:59
|
|
|
|
vocicana
|
Dobro jutro Bibi, mislim da nije pametno da ne odes lekaru, neka te pregleda znas i sama da treba da odes. Popkice ...Isi navijam da vam porodjaj bude lep i lagan, popkice narocito tebi, polako, zenskice moje. Alex nadam se da si uspela da odspavas malo nocas. Kazu ove iskusnije viserotke, da je to nespavanje normalno,brate ogromne smo, stomak,noge naticu, boli te sve, cekas da se vise zavrsi sve, posle kao bude spavanje prad sami porodjaj, verovartno priroda to regulise kako treba. Ja sam super spavala, jedva cekam da idem do doktorke na sl uz, pa da se sa mojim koleginicama ispricam oko svih nedoumica. Buba vas pozdravlja!!!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 21.1.2016 9:51:46
|
|
|
|
Bibilib
|
Jutro zene samo da se javim trenutno nemam bolove a nisam ni isla kod dr. A mozda sam ipak trebala jer se sad plasim za bebu da se nije nesto promenilo...jer u ponedeljak sam bila na UZ i rekla je dr.da je sve dobro i u redu...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 21.1.2016 10:03:04
|
|
|
|
marijana22
|
Dobro jutro svima Bibi odmori malo, ako se ponove bolovi obavezno idi kod dr. Ja utrogestan koristim vaginalno, pitaj dr. kad budes isla sledeci put dal da pijes ili vaginalno. Popkice ja sam se poradjala dva puta i oba puta mi davalai indukciju. Prvi porodjaj trajao ihahaj (jer prvi porodjaj traje pa traje, retko koja sarecnica se porodi brzo) a drugi put sam se porodila za pola sata od kako sam legla na sto. Pri tome su mi kontrakcije bile skoro bezbolne. Drugi put kad se poradjas sve ide mnogo brze, vecina zena koje znam su se drugi put porodile za sat-dva eventualno tri. Medjutim ja ne bih isla na indukovani porodjaj jer dr ide na god. odmor, sacekaj da sve to samo krene, nije on jedini dr. na svetu. Zelim ti sto laksi i sto brzi porodjaj, pa da posle hrabris nas ostale
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 21.1.2016 10:09:26
|
|
|
|
marijana22
|
Bibilib mozda si se samo preforsirala, mozda ti je beba prikljestila neki nervi .....ko zna. Pokusaj malo da odmoris Nocas sam sanjala da idem kod dr. na pregled a dr. je Rade Serbedzija sestra Seka Sabljic
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 21.1.2016 10:26:22
|
|
|
|
alex88
|
Dobro jutro devojke. Voci budila sam se sto puta al sve u svemu u odnosu na neke noci,dobrro sam spavala!Bibi odmaraj, cudno da te nije I pregledala kad je videla kontrakcije?Popkice a sta je bilo sa fiz.poradjanjem,jesi odustala?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 21.1.2016 10:26:35
|
|
|
|
marinchica
|
S to ekipom-provod zagarantovan marijana Ja sam sat vremena spavala nocas, bolela me desna prepona, pa se bol prenosio i na trticu. Mrtva sam umorma. isla po doznake, kod kardiologa, po upute, u banku, u pekaru, i vala dodjoh kuci! Pijem caj, grickam zuzu, i sad kad se komiramo ja i moj sin, sacekacemo taman tatu njegovog kad dodje s posla
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Najlepse zensko imeDaca facaKoje je vama najlepse zensko ime? Jana (
15%)
Sofija (
27%)
Dunja (
27%)
Djurdja (
8%)
Lenka (
13%)
Danica (
10%)
Ukupan broj glasova: 131Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!