Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:37:16
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Nestrpljivaa hihi tako je to kada cekas prvu bebu.I ja sam sve to cekala sa nestrpljenjem,a sada mi je svejedno hoce li mi se videti stomak.Do duse islo bi mi u prilog da to bude tek tamo u 4. Ja cekam trecu pa mi vreme stoji jer ne mogu da docekam da se porodim
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:38:15
|
|
|
|
pngpme
|
Ja sam po prirodi povučena i nekako u se i u svoje kljuse... Čim se bude vidio svi će da skoče na mene da me ispituju sve što im padne na pamet i nema veze, ali eto, nisam željna da to bude što prije. Ali luuuuudim od želje da ga ja osjetim i da znam da je nabujao i da beba raste i tako... Ovako se i dalje osjećam kao da mi je neko u snu rekao da sam trudna, ja se probudim i samo vidim da sam se utovila i da nema ništa od bebe. :) Vjerujte mi da svaki, ali SVAKI dan brojim... Ne znam, nismo ni ja ni muž opterećeni željama naročito... Kod mene su sve djevojčice u familiji pa bih voljela da vidim kako je to sa dječakom, osim toga nemam želja, ali nebitno je, baš u zadnje vrijeme sve nešto maštam o roze divnim pufnastim mekanim stvarčicama... Samo hoću da znam, neka mi neko kaže! Od trudnoće može da se poludi, 100%. Emocije me voze do Mjeseca i nazad.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:39:54
|
|
|
|
pngpme
|
Rado bih ti ukrala nick sad kad svakim danom sve više ludim od iščekivanja... :) Inače nema nestrpljivije od mene, a sad kad toliko želim pogotovo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:44:59
|
|
|
|
BubaBubica
|
Voci, svekrvi je mm sapštio kad sam bila u salonu radila, kaže da je prokomentarisala šta nam je to trebalo, kao što sam i mislila. U petak kad sam odvela klinke kod njih pitala me je, ujedno kad je prokomentarisala i za njihovu rođaku, zašto smo se tako odlučili za treće. Samo sam rekla da ne razumem pitanje. I ona se samo smeška, ne znaš šta misli, postavlja tako glupa pitanja a smeje se. Čudna žena. Mg je uopšteno za grčeve, i lepo deluje na srce. Meni su se tačno smirivale kontrakcije kasnije kako popijem šumeću. Gin mi je jednom prilikom prepisao i Partusisten ali nisam ga pila jer sam znala od čega me počne stezati stomak, a pošto smo se selili u trudnoći, znate već... pa kad sam osetila kontrakcije ja popila Mg i legla, i tako se i smirilo. Da se nije smirivalo onda bi sigurno pila i Partusisten. Izgurala sam do kraja trudnoće. Iscedila sam limun i mandarine ,sad pijuckamo sve tri, baš prija! pgnpme, tačno znam kako se osećaš Pogotovo što je prva. Druga mi je proletela a ova se ponovo vuče. Sutra sam punih 10. nedelja, iako mi se prethodnih dana činilo da leti vreme, sad je opet usporilo. 12. mi izgleda tako daleko!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:53:02
|
|
|
|
pngpme
|
Iskreno, ne sviđa mi ni najmanje ponašanje tvoje svekrve. To su jako intimne stvari, odakle ona zna da se nije omaklo i šta ste se vi i kako dogovarali? Pitaš li ti nju zašto je kad koje dijete rađala i zašto nema manje ili više djece? Meni je to bezobrazluk, nemoj da se ljutiš... Ja luuuudim, ludim, ludim! Doći će ta 12. nekako, pa se odradi detaljniji UZ, pa nalazi i tako, a onda... vrijeme stane. Ja idem na sledeći pregled negdje u februaru i do tad ne znam kako ću. Zbilja, doktorica mi je rekla da mi je posteljica na prednjem zidu, a to je, kako sam čitala, pozicija koja će imati za rezultat slabo osjećanje pokreta...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:06:57
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
Moj nick je oznacavao mene u prvoj trudnoci.I sada sam nestrpljiva ali samo da bih znala da je sve ok kako si vec napomenula.Mene muci kiselina,sta bih mogla uzeti da me to prodje?Ni jedna hrana mi ne odgovara.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:08:07
|
|
|
|
vocicana
|
Nije tako duso, znas li koliki sam ti post ispisala I izbaci me Do 12- te nedelje ce proci, a posteljica na prednjem zidu kako je I kod mene znaci jako lepe suptilne pokrete bebe koje ces osetiti na polovini trudnoce, uzivaces kada te taj leptiric u stomaku zagolicala, tacno ces znati da je to to! Ja sam moju zapocela sa mnogo nervoze, vrucincina, radila sam, svadja sa telom, sa hormonima, visemesecna muka da se do toga dodje, kada je doslo pa kako sada to?! Ne prica se o toj nervozi, o katastrofa na pocetku! Kako te razumem. Pa kupovinama stvarcica, gledanju, planiranje, to je prelepo. Samo se raduj I pricaj sa bebom, stalno, oni sve osecaju.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:10:50
|
|
|
|
vocicana
|
Ja pijem Pantoprazol, Controloc, Nolpazu, kako god, naravno ne cesto, ali to popijem kada mi je lose. Nemoj testa I slatkise, malo izbegavaj, zbog zeluca, mada ja stvarno nisam mucila muku sa mucninama I povracanjem kao Emica, ali samo organizuj jelovnik
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:13:36
|
|
|
|
vocicana
|
Vrlo ruzno ponasanje,ja sam mislila da je mozda malo na salu isterala celu stvar, ali vidis kakvih zena sve ima, zao mi je ako te je dotaklo, ja sam onako pitala cisto ali nisam se nadala da cu bas to procitati.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:14:30
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
u prvoj trudnoci nisam imala nikakav problem a sada imam osecaj kao da nikada nisam bila trudna.Slatkise generalno ne jedem,a posto radim pecivo mi jedino na meniju.Ne znam sa cime bih zamenila,sta god da pojedem muci me.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:18:51
|
|
|
|
vocicana
|
Pojedi malo jogurta ako ti ne smeta sa mesavinom nekih pahuljica , imas jako lep izbor onih ovsenih kasa sa vocem susenim, probaj jedno jutro to, pa uzmi neki integralni hleb sa necim, sunkica, dimljena curetina, menjaj, dok me pronadjes pravu stvar. Ja nisam komplikovana sa jelom, ali strasno jeste kada ti nista ne odgovara. Jutros sam posle 100 godina pojela malo bureka sa jogurtom, , sta da ti kazem kada sam u apoteci kupila tabletu sumeceg Ranisana grunula ga u casu vode I cupkala dok se nije otopio I eksirala samo da prestane kiselina! Poludela!
< Poruku je uredio vocicana -- 12.1.2016 19:19:54 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:26:27
|
|
|
|
pngpme
|
Što me obradova, do polovine mi je ostalo još 6 nedelja! :))) Meni od početka prija samo suva i neutralna hrana. Dakle nikakvi jaki mirisi ni ukusi, ništa masno, bijeli luk nipošto, ne znam... Za kiselinu ima gomila narodnih ljekarija, a čini mi se da preporučuju da se jede badem, koliko sam ja čitala...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:38:31
|
|
|
|
vocicana
|
Moze jako je bitno da se otpostuje da se ne piju lekovi dok traje organogeneza, posle nesto sitno I nije strasno ako nije cesto. Pa zlato tako je, ako sam dobro shvatila, tebi je prva bebica, tako ide. Ali je najlepsi osecaj na svetu, nesto sto je samo tvoja privilegija. Uzivaj u svakom danu!
< Poruku je uredio vocicana -- 12.1.2016 19:40:32 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:39:41
|
|
|
|
Trcosava
|
Vocicana, ja te drugi put opominjem - koristi opciju UREDI!!!! I da podsetim o pravilu koje kaže da se ne piše samo u jednoj temi.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:41:26
|
|
|
|
vocicana
|
Necu vise, a pisem u vise tema.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:43:02
|
|
|
|
Trcosava
|
Slika gore drugačije kaže, a nađoh samo još jedan post i to opet chat tema. Da postavim link sa pravilima foruma?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:43:13
|
|
|
|
isidora88
|
Stigla sam kuci, malo sredjivala ves, moram ovih dana sve da operem i opeglam da bude spremno. Dobila sam udarnicku terapiju za pritisak, upucena sam i kod kardiologa u Kamenicu da me ispitaju. Internista predlaze carski rez, ali da se dogovorim sa mojim ginekologom. Nisam pametna sta raditi, ja bih radije prirodno, ne znam zasto carski zbog pritiska, citala sam da epidural snizava pritisak pa ne bi bilo lose da ga dobijem . Meni se grlic skratio, sad je 3 cm, 1 prst prolazna. Voci, marincice bravo za bebice lepo napreduju.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:50:05
|
|
|
|
pngpme
|
Ja nisam znala za to pravilo. Šta sad ja da radim kad mi se piše samo u ovoj temi? Jedino da izmišljam i na silu da pišem u drugim temama. Ne shvatam ništa.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 19:54:39
|
|
|
|
vocicana
|
Ja I inace puno pisem, vise puta za redom, pravim gresku nenamerno, imam vise postova za redom, sada se namestilo u ovoj temi, ali nije tako stalno. Procitaj pravila koriscenja. Jesam preterala sa pisanjem, ali zaboravim da spomenem svakog koga zelim I onda kucam dalje.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 20:02:35
|
|
|
|
pngpme
|
Evo pročitala sam. Ringerajini forumi nisu forumi za ćaskanje. Nakon 3 objavljene poruke u jednoj temi pređite u drugu temu. Važi i za [chat] teme! - Da li se ovo odnosi na tri posta zaredom?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 20:13:21
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: pngpme Evo pročitala sam. Ringerajini forumi nisu forumi za ćaskanje. Nakon 3 objavljene poruke u jednoj temi pređite u drugu temu. Važi i za [chat] teme! - Da li se ovo odnosi na tri posta zaredom? Da, pri tom se podrazumeva da ne pišeš konstantno samo u jednoj temi. Danima i danima za redom. Voci, stoji da ti promeniš temu, ali i tamo ispamuješ najstrašnije. A sliku sam postavila da bi videla o čemu govorim. Cela stranica samo trudnice i jedna poruka u crticama. Sve ok, kapiram ja da zaboraviš, ali u roku od minute možeš da ideš na opciju uredi pa dodaš šta si htela da kažeš (iskreno zaboravila sam posle koliko minuta gubite pravo na opciju uredi, ali posle jedne minute sigurno ne). I ćutala sam dok su bile nagradne igre, kapiram nabijaju se postovi, ali sad ih nema. Barem ne u tolikoj meri.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 20:17:55
|
|
|
|
pngpme
|
Ok, dakle moram na silu da tražim šta bih još mogla da pišem i na kojoj temi...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 20:55:49
|
|
|
|
Trcosava
|
Evo primera IZVORNA PORUKA: pngpme Što me obradova, do polovine mi je ostalo još 6 nedelja! :))) Meni od početka prija samo suva i neutralna hrana. Dakle nikakvi jaki mirisi ni ukusi, ništa masno, bijeli luk nipošto, ne znam... Za kiselinu ima gomila narodnih ljekarija, a čini mi se da preporučuju da se jede badem, koliko sam ja čitala... Za to postoji tema - Mučnina Pa nemojte sad da mislite da vas proganjam, ali ima tema milion, dovoljno je samo ukucati jednu do dve reči u pretraživač i izbaciće vam teme.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 21:30:24
|
|
|
|
BubaBubica
|
Bilo kako bilo, niste uopšte pravedne sa ovim pravilima. Koliko puta sam ja pisala na odgovarajućoj temi a niko mi nije odgovorio jer nije video post? Čak i kad sam koristila opciju Uredi članice koje su pisale posle mene nisu videle šta sam uređivala. I ovo što vas molimo za sesiju da produžite ignorišete molbu, pa kad pišemo duge postove izbriše nam se sve. Ovako gubite članove zbog i ne tako važnih stvari. Stvarno je ovo divno mesto, jedino da se, kad se napiše ovde isto napiše i u odgovarajućoj temi da bude zabeležena info. EDIT: Ako i dalje piše isto postova, znači da nije ganjala nagrade nego da piše tako jer joj je stalo do druženja, ovo je bilo jako ružno, ali stvarno.
< Poruku je uredio BubaBubica -- 12.1.2016 21:31:43 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 21:57:36
|
|
|
|
pngpme
|
Ja se slažem za voci i njeno pisanje, a još se slažem za to da ne bi trebalo da se opominju članovi ako na čat temi razmijene samo nekoliko postova o mučnini, kiselini, bolovima, čemu god. Onda možemo samo da kažemo - zdravo i ćao, ništa drugo ne preostaje. Druga stvar je ako neko navali dvije stranice da priča o imenima za bebu na čat temi npr...
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?