Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 13:21:56
|
|
|
|
marinchica
|
IZVORNA PORUKA: popkica bebic Cak mi je komsinica pre neki dan rekla da imam nesto na ruci, ja gledam, pitam gde, tek ce ona meni, ha, musko je! Zamisli budale... Mislim, meni je svejedno, ali ne zelim da mi iko "gata". Uf! Iiiiiisto je i meni svekrva uradila!!!! Ne mogu da verujem! To su primitivke svoje vrste. Najvise volim njena deklarisanja kako je ona Boziji covek. A gata pa na Boga ne misli. Sta ce jadna, ostala u pretproslom veku. Izmedju ostalog jedan od razloga sto je ne podnosim. Rekoh joj ja sve to, mislim da sam oslobodjena razgovora s njom do kraja ovog zivota. Aliluja. Alex ako nisi probala te palacinke, propustila si. ja ne smem da ih pravim, ne mogu da se iskontrolisem. Jos sam kupila u Home centru imaju mini tiganj bas za njih 400 din. To je ludilo. naredjam 3-4 kom prelijem medom ili javborovim sirupom, puterom, vocem, slagom....uhhhhh Moracu danas da pravim i njih...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 13:34:55
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja imam manji tiganj, ali kad stavim kutlacu testa na tiganj ono se samo razlije koliko hoce, nije preko celog tiganja. Mi ih volimo sa kremom i plazmom :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 13:45:37
|
|
|
|
emicaa
|
Joj američke palačinke,gdje me nadjošte sad Ja nazvala mamu prošle sedmice i došla i baba tu,pita mama T hoće li da mama rodi batu ili seku a kaže baba na to batu kakvu seku.Pitam ja što zar seka ne valja a ona kao imaš već jedno žensko,šta će ti još jedno.Rekla sam ako bude žensko onda ću je ostavit u bolnici,vještica matora
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 13:56:29
|
|
|
|
alex88
|
Imam srece sto mi se ne jedu slatkisi inace bi odmah isprobala,to cu kad se porodim jer sam inace sladokusac
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 14:07:23
|
|
|
|
Jole84
|
E pa sad da mi napišete recept, izdrčih se živa
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 14:14:54
|
|
|
|
vocicana
|
E izbaci me, Isi mnogo mi je drago da ste vas dvoje dobri, samo neka te internista pregleda I ides svojoj kucici. Alex, malo se odmori, pa u soping, da uzivas, ja bi sada stalno visila po prodavnicama. Dobrodosle nove stare mamike! Nas uz kaze ovako, dugacki smo oko 38 cm, teski 1108 gr, prednjaci glavica, posteljica je na prednjem zidu, starosti gradus " o", ja mislim da je to dobar stepen, molim da mi neka iskusna mama potvrdi. Uklapamo se tacno prema ciklusu I gestaciji, sada mi je bas drago da je tako. Sve vas a ledene kocke su mi strava, samo da znate.
< Poruku je uredio vocicana -- 12.1.2016 14:16:03 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 14:15:13
|
|
|
|
BubaBubica
|
Pozdrav devojke, evo mene. Sad meni nije dobro, tačno osećam kako me lomi virus. Bubi je malo bolje danas, povratila je samo ujutru. Sad je jela hleb i vidi se da je bolje, hvala Bogu. Ja sam se juče preforsirala i osetila one bezbolne kontrakcije, užas I osećam matericu iznad stidne kosti, već je 5 cm opipljiva iznad kosti. Baš sam se malo ufrkelisala, danas neću ništa da pipnem, iako imam baš obaveza. Neću ponovo da prokrvarim, taman mi ova trudnoća jedina bez krvarenja. Baš mi se jede nešto slatko kad sam vas čitala smućkala sam plazmu sa mlekom i ima mi neki čudan ukus Ne znam šta ću za večeru, za doručak i ručak smo jeli same gluposti. Meni se ništa konkretno ne jede.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 14:18:49
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Dve ipo solje brasna (najbolje tip 400),trecina solje secera, trecina solje ulja, dva jaja, dve solje mleka, prasak za pecivo, prstohvat soli. Brasno, secer, prasak, so pomesam. Odvojim zumanca i umutim ih u to zajedno sa mlekom, uljom. Belanca posebno umutim i onda ih dodam kasikom (ne mutim ih mikserom). Kutlaca mi je jedna palacinka. Otprilike je gotova donja strana kad se pojave mehurici po njoj. Nadam se da si razumela jer hodam i pisem :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 14:24:52
|
|
|
|
vocicana
|
A za to gatanje I glupiranje, mnogo mi je smesno. Mama moja je mene I sestru potpuno razlicite nosila, moja sestra svoju decu isto. Ja sam samo osecala od pocetka sto kaze Marinchica da je djidja, tako je I ispalo. Boze mili ili ona fora sa makazama I nozem ja mislim pa gde sednes ili tako nesto.....Boze kako mi je to smesno
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 15:06:28
|
|
|
|
Jole84
|
Voci super za velikog Djidju obožavam taj osećaj nakon uz kad vidimo bebija.... Ivana hvala puno baš ću da ih napravim posle da iznenadim M kad se vrati od bake i deke...jel su ok ako postoje par sati? Bubice pazi se, uzmi jedan Mg direkt da te opusti malo i limunadu da te ne uhvati virus....Kako su bube?
< Poruku je uredio Jole84 -- 12.1.2016 15:09:02 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 15:36:23
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
NM i ja resila da se vratim u ove trudnicke dane i teme,i veruj mi presrecna sam.Bravo za bebice lepo napreduju.Sto se tice pola meni je svejedno ,kod nas samo Ema izrazava zelju sta bi volela da joj mama rodi.Ja sam danas na poslu mislila da cu zavrsiti na hitnoj,toliko me je stomak boleo doslo mi je da placem.Srecom sve se smirilo sada odmaram
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 15:40:37
|
|
|
|
BubaBubica
|
Voci bravo za velikog malog điđu Isi vidim da ideš kući, too Jole št oje najgore nemam Mg direkt, planiram da kupim a nikako da se setim kad idem u nabavku. Danas ih već nema, ali svejedno moram da ga nabavim, u prošloj trudnoći su me spasavale šumeće magnezijuma. Bube su sad dobro, mlađa je razdražljiva još uvek, nije povraćala od jutra. Starija je to prebolela pre praznika sa mm. Sad ću da iscedim limun, dobro si me podsetila. A gatanja... U prvoj trudnoći im je bilo najzanimljivije, svakakve gluposti su izvodili, meni je baka radila ono sa dlanovima kako pogledam, ispao dečak, kako nosim, dečak, po svim njihovim proročanstvima ispadalo je da nosim dečaka. U drugoj isto dečak, dečak pa dečak. E neka su ih zeznule Sad još malo ko zna da sam trudna, pa još nema proročanstva. Oni koji znaju ne bave se time. Jedino mi je svekrva pre neki dan rekla, samo nemoj da budeš zalepljena za jedan pol kao tamo neka njihova rođaka, ima dva dečaka i nedavno je rodila devojčicu, i totalno je opsednuta njome. Samo sam izbečila oči na nju Mislim, šta koji moj ona misli o meni...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 16:01:44
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Jao, bre, nisu normalni sa tim gatanjima. Evo, izgatajte meni, pa cu da vam javim u petak jel ste pogodile, hahaha. Jole, te palacinke ostanu meni i dva, tri dana, sin ih jede bez problema, videces kad napravis.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 16:06:18
|
|
|
|
vocicana
|
Bubo bas si me nasmejala, tvoja sveki je carica. Nisi nam pricala kako je reagovala kada si rekla za trecu bebicu? Bila u cudu, radovala se, bojkotovala? Meni je to mnogo lepo, narocito zato sto si tako volela da se to desi, bas mi je drago bilo kada si objavila .
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 16:24:44
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Bubi, za sta te spasavao Magnezijum? Jole, palacinke pravljene jutros oko 12h,muz sad uzeo jednu i namazao samo krem, pojeo i ustao po jos, gundja "kako su dobre ove palacinke"
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 16:50:35
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Magnezijum ti je dobar protiv grceva, bolova. pre neki dan isli na babine..usput sam kupila i prvu stvarcicu za nasu novu bebicu jedna lepi bodic sa aplikacijom imitacija odela ...nisam mogla da odolim!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 17:00:25
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mislila sam da je dobar samo za grčeve u nogama. Joj, mi u petak na 4d da vidimo koji je pol, pa da kupim onda nesto plavo ili ljubicasto :) Ne mogu da docekam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 17:37:54
|
|
|
|
vocicana
|
Jao jedva cekam da nam javis ko ce se roditi, bata ili seka. Ja navijam za seke, bas dosta ima decaka, hajde sada malo curice! Ivana da uzivas!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 17:38:31
|
|
|
|
vocicana
|
Anck za prvi stvarcicu!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:00:54
|
|
|
|
marinchica
|
Ja isla u setnju, nakupovala tonu stvari i sad jeli...i tacno sam limit dosegla. Ne mogu da sedim, boli me sve, stopala najvise. Malo da danem, pa cu da vas citam. Uh, crkoh!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:03:48
|
|
|
|
vocicana
|
Ja sam vec pomislila da me bojkotuju iz nekog razloga.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:19:29
|
|
|
|
pngpme
|
Drage žene, hajde vi meni recite kako su vama tekli dani u prvoj trudnoći??? Meni ne prolaze! Pored obaveza i svakodnevnih prilika i neprilika jednostavno trudnoća kao da nije tu... Jedva sam dočekala 10. nedelju. Svaki minut sam brojala, samo da se približim tih 3 mjeseca, pa onda da počne stomak malo da se vidi i sad se vidi malo i znam da je tu, ali i dalje je to stomak kao da sam se najela 5kg pasulja pa se naduvao do pucanja... Tako sam nestrpljiva da počne baš da raste stomak (ne zbog drugih, najradije bih ga sakrila do porođaja, nego da ja znam da je unutra beba sigurno), pa da osjetim pokret, pa da vidim pol... Ne možemo da dočekamo pol da saznamo, imamo imena spremna i ovako je sve nekako apstraktno kad ne znamo je li djevojčica ili dječak... Ovo tako razmaženo djeluje! Srećna sam što sam trudna i sve, ali vrijeme taaaaako sporo teče...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:26:04
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
hihi tako je to kada cekas prvu bebu.I ja sam sve to cekala sa nestrpljenjem,a sada mi je svejedno hoce li mi se videti stomak.Do duse islo bi mi u prilog da to bude tek tamo u 4.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:29:03
|
|
|
|
vocicana
|
Meni se ovaj sesti mesec taaaakooo nesto razvukao, nikako da prodje pa evo nas u sedmom. Znam kako se osecas, ja nisam patila za stomakom, da se vidi I to, ali vidi se sada sve. Svi znaju sta sam radila
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 12.1.2016 18:29:45
|
|
|
|
vocicana
|
A koga bi volela ili
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta sve trudnice u Beogradu dobijaju kao p...Malu pomoć, ali veliku pažnju dobijaju trudnice od pojedinih trgovaca, pekara, a od nedavno i od pojedinih auto-škola u ...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?