Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 17.11.2015 15:48:34
|
|
|
|
ivannna
|
u pitanju je privatna klinika,dala mi je da pijem taj mikroginon i da se javim cim dobijem da dodjem kod nje na uz
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 17.11.2015 16:10:47
|
|
|
|
17 joka
|
dobro onda ce verovatno postupak ako ste o tome pricali
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 9:20:03
|
|
|
|
ivannna
|
ajde molim vas moze li neko da mi razresi sledece dileme ( nova sam u ovoj temi )- kada se radi vto da li se vade jajne celije u danima kada bi nama obicno i bila ovulacija ili se to menja ( pre /posle) zbog tih hormona koji se dobijaju kao stimulacija? posle koliko dana se embrioni vracaju? koliko treba da se lezi posle svega toga? hvala puno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 9:58:03
|
|
|
|
Maraj
|
Ivanna meni su 15dc vadili embrione. Ici ces na uz svaki drugi dan pa ce ti Goca (ako ides i dalje kod Ivanovica) pratiti rast folikula. Na osnovu toga ce ti i davati stimulaciju-kolicinu i duzinu koriscenja. Onda ces primiti stop injekciju. Dace ti i tableticu povidon joda da stavis i ide aspiracija tj vadjenje jc. Vracaju se 2 dan od vadjenja. Goca vraca dva "najbolja" ostale ako zelis prati do blaste-narednih pet dana i ako zelite platite zamrzavanje tih koji su izdrzali do blaste. Cuvanje se placa za period od 3 god. Moj ti je savet da obavezno zamrznes ako bude imalo sta da se zamrzne. Moj L je "bio zamrznuti embrion" a danas imamo mesec i po ponasas se normalno. Nemoj iskljucivo lezati. Ja sam cak sta vise setala . Nisam se sad nesto savijala. Puno srece
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 10:00:52
|
|
|
|
Bebana17
|
Ivannna, nema pravila, nekom treba vrlo kratka stimulacija (7-8 dana) pa da dođe do veličine folikula koji su zreli za aspiraciju, a nekom bome traje i duplo duže stimulacija (govorim o kratkom programu, ili o pravoj stimulaciji koju žene primaju u dugom programu nakon ciklusa). Meni je svaki put trebalo od 12 do 15 dana stimulacije da budem spremna za stop injekciju, pa za aspiraciju. Nekim ženama se poklopi sa momentom kad bi i inače prirodno ovulirale, a nekima ne, jer svaka od nas različito reaguje na hormone koje primamo. Pošto radiš privatno, u dogovoru sa embriologom odlučujete koliko dana će se uzgajati embrioni. Na većini državnih klinika te niko ništa ne pita, vraćaju uglavnom drugog ili trećeg dana od aspiracije, a na privatnim postoji mogućnost dogovoru, naravno sve zavisi od toga koliko jajnih ćelija dobijete, pa potom i embriona, kakvog su kvaliteta itd... Meni su vraćane blastociste (peti dan posle aspiracije), jer sam uvek imala velik broj jajnih ćelija i embriona (osim kad smo radili o državnom trošku, onda ne reskiraju, već vraćaju drugi ili treći dan). Ležanje se nikako ne preporučuje posle transfera, jer materica mora da bude dobro prokrvljena da bi se embrioni primili, a to je moguće jedino ako se krećeš. Ležanje je imperativ jedino u slučaju hiperstimulacije. To je moje iskustvo. A savetujem da se posle embriotransfera dobro utopljavaš, da bi imala dobru temperaturu materice.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 10:05:11
|
|
|
|
Maraj
|
Slazem se sve sa bebwnom. Posebno za kretanje. Ja sam prvu vto prelezala i nista -neuspeh. Onda smo radili krio embriotransver tj sa zamrznutim embrionom. Imali smo samo jedan. I taj se primio. Tada sam setala svaki dan.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 10:39:11
|
|
|
|
Bebana17
|
Maraj, i ovde da ti čestitam na Lazaru, ljubi bebu i uživaj u svemu. Srculence, čekamo rezultat bete i navijamo jako
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 12:35:20
|
|
|
|
ivannna
|
hvala vam puno! sada mi je sve jasnije razlog sto sam vas sve ovo pitala je sto sam nacula da su neke zene morale da leze pa sam se uplasila,jer krajem decembra mi je cerkicin 3.rodjendan i to ne bih zelela nikako da propustim,prica o tome vec mesecima,sada sam zahvaljujuci vama jako srecna,jer necu morati da mirujem i mocicu da gledam moju srecicu kako uziva u svom rodjendanu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 14:57:30
|
|
|
|
17 joka
|
Ivana, samo se ponasaj kao svaki dan, puno pozitivne energije i eto princezici bata ili seke a setnja pod obavezno tako da budi bez brige Srculence
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 16:14:45
|
|
|
|
alex88
|
Ivana devojke su ti sve rekle,ponasaj se normalno,zelim ti uspesnu vto. Srculence cekamo veliku betu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 16:34:37
|
|
|
|
srculence 84
|
Devojke moja beta mala samo 25 oni kazu da nista nije gotovo i da sutra ponovim betu. Ovde je normalno za 3-4nedelje od 0 do 130 al ja se vagam. Sutra ponovo krv pa cemo videti...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 16:36:23
|
|
|
|
srculence 84
|
Da zaboravih vracen jedan embrion sedmocelijski
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 16:39:28
|
|
|
|
17 joka
|
Srculence, polako videces ako se lepo dupla bice sve ok navijamo i negubi nadu upravu su nista nije gotovo zato si i samo napred
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 16:45:18
|
|
|
|
srculence 84
|
Hvala ti draga,puno mi znaci vasa podrska. Inace malopre citala onaj test reaguje na betu 10 i sad malo kontam mozda 10dan beta bila oko 10 pa je on registrovao joj sva sam se pogubila nadam se da ce se uduplati. Ahhhh kako god bude ipak sam bila trudna
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 17:16:54
|
|
|
|
17 joka
|
ja ti lepo kazem da se smiris, da ce beta lepo rasti videces jedan bebac da je bila blasta beta bi bila veca si i nesekiraj tu mrvicu vec se pobrini da joj bude lepo a bice
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 17:19:51
|
|
|
|
srculence 84
|
Hvala joka na podrsci,potajno se nadam posto je jedna bekica,jako mi znace tvoje reci i podrska. Drzite palceve da se sutra lepo dupla...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 18:23:26
|
|
|
|
alex88
|
Srculence nemoj da brines,kod prve vto moja beta je bila samo 18 i lepo se duplala,polako ne gubi nadu,znam da ti je tesko al nije jos nista gotovo.Mi drzimo fige da bude
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 18:46:46
|
|
|
|
srculence 84
|
Alex znaci i tebi bila niska i posle se duplala?znaci nije sve izgubljeno?joj sad mi lakse jel znaci da ima nade. Ljubac za sve vas devojke
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 18:50:19
|
|
|
|
17 joka
|
naravno da ce biti sve dobro
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 18:52:43
|
|
|
|
srculence 84
|
Devojke
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.11.2015 19:02:45
|
|
|
|
alex88
|
Bas tako Srculence.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 19.11.2015 9:52:44
|
|
|
|
ivannna
|
srculence84 to je to! cestitam! beta je 25 to uopste nije malo! nemoj nikada da se nerviras unapred ,nema potrebe a i to nije dobro za mrvicu,ona sve to oseca!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 19.11.2015 10:18:13
|
|
|
|
srculence 84
|
Hvala ivana na podrsci,nadam se da ce se danas uduplati. Veceras rezultati...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 19.11.2015 14:25:03
|
|
|
|
ivannna
|
za prvo dete mi je iui uspela iz prve sada sam radila 2 iui i nista... sta mislite od onih silnih analiza,da li ima nesto sto mozda necu morati da radim s obzirom da vec imam dete ako to uopste ima neke veze? srculence-javljaj veceras divne vesti!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 19.11.2015 14:33:25
|
|
|
|
alex88
|
Mislim da ces raditi analize,a jesi li radila histero,laparo,ogtt,genetiku i sl s obzirom da imas 2 neuspesna pokusaja?nadam se da ce treci biti uspesan i da ces roditi batu ili seku lepotici maloj.Srculence drzimo fige.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.