|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
27.8.2015 15:40:41   
Maraj
New mum sta znaci ovo da beba sisa jednu dojku? Sledeci podoj bude na istoj dojci?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1601
27.8.2015 15:44:08   
jess021
Maraj, pretpostavljam da bi trebalo iscitati temu od pocetka.
Mi smo sve to radili u skolici, ali praksa je drugo, iako znaci svaka informacija. Ja cu uskoro krenuti sa citanjem ove teme.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1602
27.8.2015 15:47:41   
Maraj
Jess pocela da citam al vecinom je dohrana ili ne....

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1603
27.8.2015 16:38:32   
Frcokla
Maraj ni ja ništa posebno korisno ovde nisam našla.. user posted image

Kod mene jedna dojka ima extra proizvodnju a druga baš slabo. Može li i to da se nekako popravi?

Od kako se trudim da dojim, i apetit mi se strašno povećao, krkam sve što stignem. user posted image

Malo magije. I malo vise strpljenja.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1604
27.8.2015 17:00:19   
adulence
Maraj to znaci da bi beba po podoju trebala da siki iz jedne dojke,da bi sisala ono zadnje najmasnije mleko...pa sledeci podoj druga dojka...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Frcokla)
Direktna veza do poruke: 1605
27.8.2015 17:11:34   
Maraj
Negde sam provmcitala sad se ne secam gde da sledeci podoj treba poceti sa dojkom kojom je prethodni podoj zavrsen.... jer to tacno? To znaci da svaki podoj podrazumeva "tumbanje" sa jedne na drugu dojku?

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1606
27.8.2015 17:51:52   
jess021
Maraj, mi smo ovako ucili.
Jedna dojka 15min, zatim se verovatno beba ukaki, pa je treba presvuci jer se verovatno i uspavala, pa onda 15 min druga dojka.
Uvek se sledeci podoj pocinje sa onom dojkom sa kojom se prethodni zavrsio. Tako kazu u skolici, sad videcemo kakav sam bila djak. Mi smo dobili tabele da upisujemo.
I da, rekla nam je da ne presvlacimo bebu ako se ukaki nakon druge dojke da je razbudimo.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1607
27.8.2015 18:00:21   
Maraj
Hvala jess user posted image valjda cemo se snaci user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1608
27.8.2015 18:03:16   
adulence
Maraj ja cu ti napisati kako sam ja...
Ivka mi je uvek sikila naizmenicno,dakle jedan podoj jedna sika,drugi ,druga...ovk sto jess kaze za 15 min to je mozda tako u teoriji,Ivin podoj je ukupno trajao do 10 min maximalno,ali bas retko,cesto7,8 min tako da tu nije bilo mesta za 15 min jedna 15 min druga...i takvim sisanjem dobila je prvi mesec 1.4kg a drugi 1.2 kg e da u slucaju da su podoji cesci na manje od 2 sata onda sam joj davala da zapocne sa jednom pa nastavi drugu,ali to je bilo samo kada je skok u razvoju,cini mi se oko trece i seste nedelje kao i treceg i sestog meseca...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1609
27.8.2015 18:10:43   
Maraj
Hvala adulence user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1610
27.8.2015 19:43:03   
adulence
Nema na cemu znam kakk to izgleda kada nisi imao iskustvo sa tim,samo polako j vudeces sve ce biti kako treba...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1611
27.8.2015 19:47:17   
Valerie

IZVORNA PORUKA: adulence

Maraj ja cu ti napisati kako sam ja...
Ivka mi je uvek sikila naizmenicno,dakle jedan podoj jedna sika,drugi ,druga...ovk sto jess kaze za 15 min to je mozda tako u teoriji,Ivin podoj je ukupno trajao do 10 min maximalno,ali bas retko,cesto7,8 min tako da tu nije bilo mesta za 15 min jedna 15 min druga...i takvim sisanjem dobila je prvi mesec 1.4kg a drugi 1.2 kg e da u slucaju da su podoji cesci na manje od 2 sata onda sam joj davala da zapocne sa jednom pa nastavi drugu,ali to je bilo samo kada je skok u razvoju,cini mi se oko trece i seste nedelje kao i treceg i sestog meseca...

sve isto, mogu da potpisem. i nikakvo merenje vremena, bebe su tako razlicite. zato preporucujem dojenje u lezecem stavu, mozes iza i knjigu da stavis pa citas dok vuce user posted image koliko traje traje. nisam vodila evidenciju, bilo mi je uvek jasno koja je punija
i nisam za presvlacenje u pola dojenja, moja bi poludela ako bih je prekinula...
frcokla, mislim da treba da "forsisras" tu prazniju da pojaca proizvodnju user posted image
takodje sam za pumpicu samo ako su dojke prepune a beba sita. pa da se cuva u zamrzivacu za kasice. mozda neko mora uvek da se ispumpava nakon dojenja, ali meni nije bilo jasno zasto bi...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1612
27.8.2015 19:51:24   
Tiziana
Kod nas je isto bio jedan podoj jednabsika i isto nismo sikili nikad duze od 10min.ne sto sam ja merila vec sto je njoj to ocigledno bilo ok.dojila sedeci jer mi je tako preporuceno,sila zemljine teze,vise mleka izlazi bla bla.da li je to tacno ili ne nemam pojma tek mi smo se sedevi uhodali i tako furali do kraja.napredovali oko 1kg u prvih par meseci.podoji bili na 3h.

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 1613
27.8.2015 20:19:53   
adulence
I mi smo glavnom lezeci ali samo zato sto je meni tako bilo lakse,ali kada je trebalo obavljali smo dojenje i sedeci...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1614
27.8.2015 20:29:06   
Maraj
A da li kupiti pumpicu da na pocetku pospesi proizvodnju mleka?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1615
27.8.2015 20:33:46   
sonyasha
Evo i ja da podelim sa vama moje iskustvo. Vojin je kada smo došli iz bolnice sisao na tri sata recimo petnest minuta, i po savetima sam menjala svaki podoj druga sika i beležila! Pritom se on nikada nije ukakio tokom klope ni neposredno posle.
Onda smo otišli na prvu kontrolu gde je bilo da je dobio samo 600gr, zadali su mi paniku, da uključujem dohranu, neverovatan pritisak doktorke i okoline!

Hvala milom Bogu pa sam poslušala sebe i mamu, pa nisam posustala! Načitala sam se tekstova o dojenju u trudnoći i pretpostavila kakvi me izazovi čekaju. Bilo je mnogo strašnije nego što sam mogla da pretpostavim, samo zato što te svi savetuju a ti treba da znaš šta je pametno, pritom ne možeš da znaš koliko je dete sisalo i ne možeš da znaš da li je dete sito jer bar u našem slučaju Vojin je imao grčeve i često plakao i nije spavao posle podoja nikada. Sve u svemu za idućih nedelju dana na kontroli je imao još 500gr više pa su me pustili na miru.
Ono što sam promenila je da smo od tada imali proceduru popijem pola litre vode onda jedna sika dvadeset minuta, druga sika dvadeset! Tako smo 15 meseci uspešno sikili! Ja sam se svaki dan posle jutarnjeg podoja izmuzavala i prvo je išlo malo oko desetak mililitara, a kasnije sam punila samo po jednu onu malu bočicu za urin i ništa preko! To sam zamrzavala i kada smo sa šest meseci startovali sa kašicama, mešala sam sa tim mlekcem.
Meni je dojenje bilo dva meseca stresnije nego trudnoća i porođaj. Toliko je bilo lepo, taj kontakt i beba na grudima, tako dragoceno, a sa druge strane bole bradavice, sike, lipti mleko, svi ti pametuje, ne znaš da se izmuzeš, namestiš dete, uh! Ali posle dva meseca samo ide uživanje, nađete ritam i nema više nevolja!
Svima vam želim uspešno dojenje jer je melem za dušu i telo i bebe a i mame!

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1616
27.8.2015 20:45:54   
Maraj
Zamrzavale ste mleko? To prvi put cujem... ja sam ocito bas neupucena....a u cemu ste ga zamrzavale?

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 1617
27.8.2015 20:57:47   
Valerie
ima avent specijalne kutijice, al su skupe
ima kesice farlin valjda
ali je meni najbolje bilo sterilne casice za urin, glupo zvuci ali je sterilno i taman velicina.
pa sam zbog toga ponosna sto ne samo sto nije dobijala mleko dohranu, nego ni mlecne kupovne kasice, samo sam joj davala sa mojim mlekom

maraj, ja mislim da je pumpica super stvar, ja nikad nisam dobro uvezbala rucno izmlazanje. moze i polovna user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1618
27.8.2015 21:10:09   
Maraj
Super valerie hvala na savetu.
imam jos jedno pitanje .... malo mi he glupo...al.... kako se vrsi izmlazavanje ... tj kako da ih stimulisem u porodilistu?

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 1619
27.8.2015 21:16:33   
wivern

IZVORNA PORUKA: jess021
Jedna dojka 15min, zatim se verovatno beba ukaki, pa je treba presvuci jer se verovatno i uspavala, pa onda 15 min druga dojka.

Ja nikada dete nisam ogranicavala vremenski. Nisu sve bebe iste i ne sike istim tempom i istom jacinom. Meni je mnogo pomogla NM sa svojim savetima i po tome sam se i vodila. Davala sam malisi da siki kad god mi se ucinilo da hoce i sikio je koliko hoce. Zahvaljujuci njoj smo uspesno i prosli oj problem sa alergijom i antibioticima i evo nas uskoro u 10-om mesecu i i dalje sikimo.
Ne opterecujte se knjigama i satnicama, kao sto NM vec napisa, same cete najbolje znati kad je vase dete gladno i kad treba da siki.

i najvaznija stvar, ne dopustite da vam drugi sole pamet da li vam je beba gladna, a verujte mi da ce vas to izvoditi iz takta.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1620
27.8.2015 21:17:17   
adulence
Ja iskreno nisam zamrzavala mleko,ali ne mislim da je to lose,jednostavno nisam...objasnice ti sve u porodilistu,najbolja stimulacija js stavljati bebu da siki,cak i dok nije jos nadoslo mleko.mm

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1621
27.8.2015 22:58:00   
branki*
Slazem se sve sa wivuser posted image meni sa bozom dojenje nije zazivelo iz vise razloga,mislila sam da ni sa bokom nece funkcionisati,a evo ona i dalje sisa bez ad mleka,7 i po meseci!samo slusati bebu!

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1622
27.8.2015 23:23:30   
New Mom

IZVORNA PORUKA: jess021

Uvek se sledeci podoj pocinje sa onom dojkom sa kojom se prethodni zavrsio. Tako kazu u skolici, sad videcemo kakav sam bila djak. Mi smo dobili tabele da upisujemo.
I da, rekla nam je da ne presvlacimo bebu ako se ukaki nakon druge dojke da je razbudimo.

Ja ti lepo rekoh na temi skolice da kod Tanje i, jos gore, Sladje batalis sve receno za dojenje. :)

Evo mi sad u subotu imamo besplatnu radionicu, a posto si mi sugradjanka, dodji ako si u prilici. Ja je drzim.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1623
27.8.2015 23:27:27   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Maraj

Jednostavno pitanje-kako dojiti? user posted image prva mi je beba i vec uveliko razmisljam hocu li imati mleka, kako cu se snaci.... idem na CR pa jos price kako zenama na CR kasnije nadolazi mleko.... ulazim za par dana u 9.jer treba nesto lpsebno da pripremam grudi, kako se masiraju u kom pravcu da se ne dobije mastitis...uh milion potanja od mene.... imam ulje za masazu grudi posle porodjaja od Mella kozmetike dobila sam je u paketu za trudnice. Kako mazati i kada?

U trudnoci ne treba apsolutno nikakva fizicka priprema!

Stoji ti da si iz BGa, pa onda info za tebe. Savetovaliste svakog prvog petka u mesecu drzi besplatne radionice o dojenju u BGu. Drze ih vrsnjacke savetnice za dojenje (kao sto sam ja :) ). Tu mozes mnostvo stvari saznati i.pitati sve sto zelis. :)

A na ova pojedinacna pitanja cu ti ujutru odgovoriti, ova mala mi je budna sada.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1624
28.8.2015 0:04:31   
choopa choops
Kod mene je sva tri puta bilo kao što je rekla Valerie, pa da ne ponavljam. Kao što djevojke kažu, samo se opusti i lagano, pa će sve ići kako treba user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here